Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας

Διεκδικήστε τη χρηματοδότηση και την προβολή που θα αναδείξουν την ιδέα σας. Ελάτε στον μακροβιότερο διαγωνισμό καινοτομίας & τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Χρηματικά βραβεία

Αν η ιδέα, το επιχειρηματικό σας σχέδιο ή η εταιρεία σας προκριθεί, τότε μπορείτε να διεκδικήσετε ένα ποσό από τα €49.000 που δίνονται συνολικά σε βραβεία.

Προβολή στον τύπο

Μπορείτε να κερδίσετε προβολή στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο, αρκεί να είστε ένας από τους 10 νικητές.

Καθοδήγηση για όλους

Για να αναπτύξετε σωστά την επιχείρησή σας, χρειάζεστε κάποιον να σας στηρίζει. Από μία σύμβουλη μέχρι έμπρακτη καθοδήγηση, είμαστε δίπλα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ημερίδες πληροφόρησης

Έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε θεματικές ημερίδες καθοδήγησης, πληροφόρησης και δικτύωσης σε Fintech, υγεία, τεχνολογία, αγροδιατροφή, ενέργεια-περιβάλλον, πολιτισμό,  τουρισμό και γυναικεία επιχειρηματικότητα που διοργανώνουμε μαζί με τους συνεργάτες μας.

4ημερα bootcamps

Επισκεφθείτε 1 από τα 4 bootcamps που διοργανώνουμε μαζί με μια σειρά από άλλες δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Οι μέντορες του προγράμματος σε συνεργασία με τα στελέχη της τράπεζάς μας, των Fund, αλλά και επιχειρηματίες της περιοχής σας δίνουν χρήσιμες συμβουλές και καθοδήγηση για τα επόμενα βήματα της ιδέας ή της εταιρείας σας.

Διαδικτυακό bootcamp

Εκτός από τα bootcamps σε 4 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, διοργανώνουμε και ένα τετράμηνο, διαδικτυακό bootcamp στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν επιλεγμένες ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Στηρίζουμε την καινοτομία στους τομείς του αύριο

Αν έχετε μια καλή ιδέα που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω τομείς, σας περιμένουμε.
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΥΓΕΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
FINTECH

Η ομάδα Business Seeds είναι δίπλα σας!

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις σας ή να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα NBG Business Seeds και τις δράσεις του.

Οι καινοτόμες ιδέες που βραβεύτηκαν το 2022

Οι καινοτόμες ιδέες που βραβεύτηκαν στον 12ο Διαγωνισμό

Βλέπω τους νικητές
Testimonial Card 1

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Εθνικής γίνεται πάντα με ώριμα και σταθερά βήματα, αποτελώντας καταλύτη και αρωγό των δραστηριοτήτων μας.
Γιάννα Ιωαννίδου
Managing Director της All Web Solution SA

Διαγωνισμός καινοτομίας & τεχνολογίας σε 3 φάσεις

Βήμα 1: Ηλεκτρονική Υποβολή
Υποβάλετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά από αρχές Ιουλίου έως αρχές Οκτωβρίου.
Βήμα 2: Προκρίνονται 20 προτάσεις
Αν η ιδέα σας προκριθεί, θα κληθείτε σε ειδικά εργαστήρια για την καθοδήγηση της επιχειρηματικής σας ιδέας. Έτσι θα είστε σε θέση να υποβάλετε ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο στην 3η φάση του διαγωνισμού. 
Βήμα 3: Προκρίνονται 10 προτάσεις
Αν φτάσετε εδώ, τα καταφέρατε! Η αξιολόγηση της πρότασής σας γίνεται από τους καθηγητές των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων και στελέχη μας, ανεξάρτητα από τη θεματική ενότητα στην οποία ανήκει. Αφού την παρουσιάσετε θα κερδίσετε 1 από τα 5 χρηματικά βραβεία.  

Έχετε απορίες;

Ο ετήσιος διαγωνισμός καινοτομίας και τεχνολογίας είναι μια δράση του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Διοργανώνεται κάθε χρόνο για να καθοδηγήσει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών, βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης της ηλεκτρονικής τραπεζικής και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα. 
 
 Ο Διαγωνισμός διεξάγεται στο μεγαλύτερό του μέρος μέσω του διαδικτύου. 
Το ακριβές χρονοδιάγραμμα ανακοινώνεται κάθε χρόνο στα νέα και ανακοινώσεις του διαγωνισμού.
Σε ενήλικους κατοίκους Ελλάδας, Κύπρου ή Έλληνες του εξωτερικού. Δηλώνετε συμμετοχή και διεκδικείτε ένα από τα προσφερόμενα χρηματικά βραβεία. Συγκεκριμένα: 

 Οι τέσσερις πρώτοι νικητές θα λάβουν:  

 Α' Βραβείο 20.000 ευρώ 

Β' Βραβείο 10.000 ευρώ 

Γ' Βραβείο 6.000 ευρώ 

Δ' Βραβείο 4.000 ευρώ 

 Έξι βραβεία των 1.500 ευρώ έκαστο θα απονεμηθούν σε όσους/ες προκρίθηκαν στη Γ' Φάση, εξαιρουμένων όσων έλαβαν τα ανωτέρω Α', Β', Γ', Δ' βραβεία εκτός όσων έλαβαν τα ανωτέρω βραβεία.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας & τεχνολογίας διεξάγεται με τη συνεργασία των παρακάτω Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων: 

 • Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
 • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 • Πανεπιστήμιο Πάντειον
 • Πανεπιστήμιο Πειραιά
 • Πανεπιστήμιο Πατρών
 • Πανεπιστήμιο Κρήτης
 • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
 • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 • Πολυτεχνείο Κρήτης 
 

 

Φυσικά, σε εσάς, δηλαδή στον δημιουργό της. Ως συμμετέχοντες στον διαγωνισμό έχετε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη κατοχύρωσης ή τυχόν άλλης προστασίας της υποβαλλόμενης πρότασής σας καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν. 
 

Παρακάτω αναφέρονται απολύτως ενδεικτικά σχετικοί Νόμοι, Οργανισμοί και διαδικασίες που μπορείτε να διερευνήσετε πριν την υποβολή της πρότασής σας στο Διαγωνισμό:

 • Επινοήματα νέα, που εμπεριέχουν εφευρετική δραστηριότητα και είναι επιδεκτικά βιομηχανικής εφαρμογής, μπορούν να προστατεύονται από Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας σύμφωνα με το Νόμο 1733/1987 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αλλά και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες (Patent Cooperation Treaty και European Patent Convention). Για περισσότερες πληροφορίες, πριν την υποβολή της πρότασής τους στον Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ερευνήσουν τις διατάξεις του Ν. 1733/1987 και, ενδεικτικά, ιδίως του άρθρου 7 αυτού.
 • Κάθε τρισδιάστατο αντικείμενο νέο που είναι βιομηχανικά εφαρμόσιμο και δίνει λύσεις σε τεχνικό πρόβλημα, μπορεί να προστατευθεί από Πιστοποιητικό Υποδείγματος Χρησιμότητας (ΠΥΧ) σύμφωνα με το Νόμο 1733/1987 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
 • Τεχνικοί νεωτερισμοί (νέες λύσεις) σε ένα συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα που προτείνονται από έναν ή περισσότερους εργαζόμενους σε μία επιχείρηση και έχουν σχέση με τις δραστηριότητές της, μπορούν επίσης να προστατευθούν με το Νόμο 1733/1987 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
 • Σχέδια και υποδείγματα που είναι νέα και έχουν ατομικό χαρακτήρα μπορούν επίσης να προστατευθούν ως βιομηχανικό σχέδιο («design»), είτε στην ημεδαπή είτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ΠΔ 259/1997).

Τέλος, πνευματικά έργα (πνευματικά δημιουργήματα λόγου, τέχνης ή επιστήμης, που εκφράζονται σε οποιαδήποτε μορφή) προστατεύονται σύμφωνα με το Νόμο 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Ενδεικτικά, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στους ακόλουθους οργανισμούς:

Γραφείο Εμπορικών Σημάτων και Βιομηχανικού Σχεδίου του Οργανισμού για την Εναρμόνιση της Εσωτερικής Αγοράς

Τονίζεται ότι η Εθνική τράπεζα δεν είναι αρμόδια να απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τα θέματα κατοχύρωσης πνευματικής ή/και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους αρμόδιους οργανισμούς ή σε σύμβουλο της επιλογής σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Συγκεντρώστε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Νικητές του διαγωνισμού

Νικητές του διαγωνισμού

Δείτε τις startup που ξεχώρισαν και κέρδισαν τα μεγάλα χρηματικά βραβεία.
Μαθαίνω περισσότερα
Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Δείτε τα καινοτόμα επιχειρηματικά σας σχέδια να υλοποιούνται.
Μαθαίνω περισσότερα
Νέα και εκδηλώσεις

Νέα και εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και τη συμμετοχή μας σε δράσεις των συνεργατών μας.
Μαθαίνω περισσότερα
Συμμετέχουσες επιχειρήσεις

Συμμετέχουσες επιχειρήσεις

Δείτε τις επιχειρήσεις που έχουμε χρηματοδοτήσει μέσω παρεχόμενων υπηρεσιών.
Μαθαίνω περισσότερα
Οι συνεργάτες μας

Οι συνεργάτες μας

Στηρίζουμε την εξωστρεφή επιχείρησή σας, με τους τους κατάλληλους συμμάχους.
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Εξειδικευμένος Επαγγελματικός σας Σύμβουλος (RM) είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Εξειδικευμένο Επαγγελματικό σας Σύμβουλο (RM), ένα έμπειρο στέλεχος που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top