Εξυπηρετηθείτε online για την παραλαβή των τιμολογίων της επιχείρησής σας

Σας ενημερώνουμε ότι αμέσως μετά την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA της Α.Α.Δ.Ε. για τις τράπεζες, θα σας παρέχουμε τη δυνατότητα να παραλαμβάνετε τα τιμολόγια, που έχουν εκδοθεί για την επιχείρησή σας για τους σκοπούς της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA της Α.Α.Δ.Ε., ηλεκτρονικά μέσω του Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας, εύκολα, γρήγορα, με λίγα απλά βήματα.

Η έκδοση των τιμολογίων, θα πραγματοποιείται από την Τράπεζα με μηνιαία συχνότητα και συγκεκριμένα την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, τον οποίο αφορούν και θα είναι διαθέσιμα σε εσάς έως την 4η ημέρα του επόμενου μήνα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε στο Internet Banking, και μέσα από την ενότητα «Υπηρεσίες» να επιλέξετε «i-bank statements-Τιμολόγια για σκοπούς myDATA», προκειμένου να μπορείτε να λάβετε ηλεκτρονικά τα τιμολόγια που εκδίδει και διαβιβάζει η Τράπεζα για την επιχείρησή σας στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της Α.Α.Δ.Ε.

Η υπηρεσία αναλυτικά

Για να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία χρειάζεται:

 • Nα διαθέτετε κωδικούς πρόσβασης Internet Banking για την επιχείρησή σας.

  Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε κωδικούς πρόσβασης στο
  Internet Banking μπορείτε να αποκτήσετε ως εξής:

  • Σε περίπτωση φυσικού προσώπου επιτηδευματία, μέσω της υπηρεσίας Digital Customer Onboarding στην εφαρμογή NBG Mobile Banking.
  • Σε περίπτωση νομικού προσώπου, μέσω του καταστήματος συνεργασίας σας.
 • Να τηρείτε πλήρη, ορθά και επικαιροποιημένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία της επιχείρησής σας, όπως τον ΑΦΜ, την επωνυμία, την επαγγελματική δραστηριότητα, τη διεύθυνση έδρας, το εταιρικό email και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.
 • Να χρησιμοποιείτε για τις επιχειρηματικές σας συναλλαγές μόνο τους δηλωμένους στην Α.Α.Δ.Ε. επαγγελματικούς λογαριασμούς, που τηρείτε στην Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Α.1138/2020 Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και Διοικητή Α.Α.Δ.Ε., όλα τα πιστωτικά ιδρύματα θα διαβιβάζουν στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της Α.Α.Δ.Ε., τα τιμολόγια που εκδίδουν για σκοπούς προσδιορισμού του λογιστικού και φορολογικού αποτελέσματος των οντοτήτων, για υπηρεσίες και αγαθά που παρέχουν ή παραδίδουν προς Νομικά Πρόσωπα και Φυσικά Πρόσωπα επιτηδευματίες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα συνεργασίας σας.

Έχετε απορίες;

Από 01.07.2023 η Τράπεζα με βάση την Α. 1023/2023, η οποία τροποποίησε την Α.1138/2020,  έχει υποχρέωση να προβαίνει στην αναλυτική διαβίβαση των εσόδων χονδρικής, καθώς, και των εξόδων από τόκους καταθέσεων με την έκδοση του φορολογικού παραστατικού για πελάτες ημεδαπής και αλλοδαπής προέλευσης. 
Το φορολογικό στοιχείο, τιμολόγιο, εκδίδεται και διαβιβάζεται αναλυτικά στην ψηφιακή  πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων myData της ΑΑΔΕ, όπως προβλέπεται από το νόμο 4308/2014 για τα έσοδα που λογιστικοποιούνται στα λογιστικά αρχεία της Τράπεζας και, συγκεκριμένα, για συναλλαγές που αφορούν σε Επαγγελματικό προϊόν ή διενεργούνται από Νομικό Πρόσωπο – Φυσικό Πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα (Β2Β συναλλαγή). 
Η έκδοση Τιμολογίου σε πελάτη Φυσικό Πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα (Β2Β συναλλαγή) θα έχει ως κριτήριο το επαγγελματικό προϊόν ή την χρήση του δηλωμένου στην ΑΑΔΕ «επαγγελματικού λογαριασμού».
Η συναλλαγή θα διαβιβαστεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ ως συναλλαγή λιανικής  (συναλλαγή B2C) και δεν θα εκδοθεί τιμολόγιο.
Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών. Μάλιστα, Τραπεζικός λογαριασμός που τηρείται ως κοινός λογαριασμός με συνδικαιούxους μπορεί να δηλωθεί ως επαγγελματικός μόνο από έναν από τους συνδικαιούχους.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επικαιροποίηση όλων των  στοιχείων για τις Β2Β συναλλαγές (χονδρικής), όπως ΑΦΜ, επωνυμία, επαγγελματική δραστηριότητα, διεύθυνση έδρας, εταιρικό email και τηλέφωνα επικοινωνίας, καθώς,  και η χρήση του δηλωμένου επαγγελματικού λογαριασμού στην Α.Α.Δ.Ε. για τις επιχειρηματικές συναλλαγές των πελατών  που τηρούνται στην Εθνική Τράπεζα. Η εν λόγω διαδικασία γίνεται μέσω του Δικτύου Καταστημάτων.
 
Testimonial Card 1

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Εθνικής γίνεται πάντα με ώριμα και σταθερά βήματα, αποτελώντας καταλύτη και αρωγό των δραστηριοτήτων μας.
Γιάννα Ιωαννίδου
Managing Director της All Web Solution SA

Περισσότερες digital λύσεις για εσάς

Κατεβάστε τώρα το NBG Business Mobile Banking app.

Μπορείτε να διαχειρίζεστε εύκολα και γρήγορα τις καθημερινές συναλλαγές και τις τραπεζικές ανάγκες της επιχείρησής σας, όπου και αν βρίσκεστε.

Έχετε πλήρη εικόνα των προϊόντων της επιχείρησής σας, πραγματοποιείτε μεταφορές και εμβάσματα, πληρώνετε λογαριασμούς,  εξατομικεύετε την αρχική οθόνη σύμφωνα με τις ανάγκες σας και διαχειρίζεστε όλες τις εγκρίσεις, online, από το κινητό σας. 

business banking mobile app

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας.

Debit Mastercard Business

Debit Mastercard Business

Καλύψτε εύκολα τις επιχειρηματικές ανάγκες και τα επαγγελματικά σας έξοδα
Μαθαίνω περισσότερα
Προθεσμιακές καταθέσεις

Προθεσμιακές καταθέσεις

Αποταμιεύστε σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα και κερδίστε μεγαλύτερη απόδοση
Μαθαίνω περισσότερα
Customer onboarding

Customer onboarding

Ξεκινήστε τη σχέση της επιχείρησής σας με την τράπεζα, αποκλειστικά online
Μαθαίνω περισσότερα
Digital Banking για επιχειρήσεις

Digital Banking για επιχειρήσεις

Έλεγχος συναλλαγών, μισθοδοσία, εμβάσματα και πολλά ακόμη, από τον υπολογιστή σας
Μαθαίνω περισσότερα
Business Δάνειο Εξπρές

Business Δάνειο Εξπρές

Αποκτήσετε επιχειρηματικό δάνειο αποκλειστικά online, χωρίς να έρθετε στο κατάστημα
Μαθαίνω περισσότερα
i-bank Trade Finance

i-bank Trade Finance

Διαχειριστείτε online όλες τις συναλλαγές διεθνούς εμπορίου της επιχείρησής σας
Μαθαίνω περισσότερα
Εθνική 2.0

Εθνική 2.0

Ανακαλύψτε το πλαίσιο στήριξης που σχεδιάσαμε, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Εξειδικευμένος Επαγγελματικός σας Σύμβουλος (RM) είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Εξειδικευμένο Επαγγελματικό σας Σύμβουλο (RM), ένα έμπειρο στέλεχος που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top