Καινοτομία, τεχνολογία και επιβράβευση

Αν έχετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, μια ιδέα ή μια καινοτόμο εταιρεία και θέλετε να κάνετε τα επόμενά σας βήματα, σας περιμένουμε. Μπορεί εσείς να είστε ο επόμενος νικητής.

Τα seeds που βραβεύτηκαν στον 13ο Διαγωνισμό

Business Seeds 13th Competition winners

ABcureD - 1o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

Η ερευνητική ομάδα της ABCureD έχει αναπτύξει μια μέθοδο που δείχνει υψηλή ευαισθησία και ακρίβεια στην ανίχνευση του διαβήτη. Συνδυάζει τρία μοναδικά καινοτόμα στοιχεία για πρώτη φορά σε αυτόν τον τομέα: υγρή βιοψία, βιοδείκτες μεθυλίωσης, αυτοματοποιημένη μηχανική μάθηση. Η λύση που προτείνεται βασίζεται σε μια μοριακή εξέταση στο αίμα, προστατεύεται από διεθνή πατέντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάγνωση του προδιαβήτη και του διαβήτη.  

Business Seeds 13th Competition winners

Agritrack - 2o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

Η Agritrack είναι μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τον αγροδιατροφικό τομέα. Το όραμά της είναι να φέρει επανάσταση στην ιχνηλασιμότητα, ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων από το χωράφι μέχρι το ράφι με μια πλατφόρμα (λογισμικό), που αξιοποιεί αισθητήρες Internet of Things (IoT), μη παρεμβατικούς αισθητήρες (NIR κλπ) βασισμένους σε φασματοσκοπία (spectroscopy), σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). 

Business Seeds 13th Competition winners

RETOUCH-HS - 3o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

Η ιδέα της RETOUCH-HS προήλθε από την προπτυχιακή εργασία ιδρυτικού μέλους της εταιρίας, όπου ανέπτυξε μία πρωτότυπη συσκευή μηχανικού εξωσκελετού, προκειμένου να ξεπεράσει το κενό στην αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπήρχε με τη χρήση της μεθόδου Mirror Therapy. Ενσωματώνοντας αισθητήρες καταγραφής της θέσης των δακτύλων στο υγιές χέρι και χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία μετέφερε τις μετρήσεις στο πάσχον χέρι, όπου αναλάμβανε ένας μηχανικός εξωσκελετός να εκτελέσει την κίνηση. Αυτή η απλή ιδέα έφερε σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς ο ασθενής πέρα από το οπτικό ερέθισμα του καθρέπτη είχε και κινητικό ερέθισμα που ενεργοποιεί πολλαπλάσιους νευρώνες και βοηθάει στη γρήγορη αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας.   

Business Seeds 13th Competition winners

e-cleaning - 4o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

Το e-cleaning είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής (delivery) υπηρεσιών καθαρισμού. Μέσα από το e-cleaning ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει το κατάστημα-επιχείρηση που τον διευκολύνει καλύτερα για να πλύνει τα ρούχα, το σπίτι, τα χαλιά ή το αυτοκίνητό του. Επιλέγει το πότε θέλει να εξυπηρετηθεί και πληρώνει απευθείας για την υπηρεσία. Το e-cleaning φροντίζει για τη διανομή (delivery) της υπηρεσίας στην πόρτα του πελάτη.

Business Seeds 13th Competition winners

Tukana - 5o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

Η Tukana είναι μια Fintech εταιρεία με έδρα την Αθήνα, η οποία δραστηριοποιείται σε 6 χώρες και προσφέρει κεντρική οργάνωση και διαχείριση των λογαριασμών από όλες τις τράπεζες.

Business Seeds 13th Competition winners

ProgHRC - 5o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

To ProgHRC είναι μια καινοτόμα μέθοδος, που επιτρέπει στα βιομηχανικά ρομπότ να μαθαίνουν εργασίες από τον άνθρωπο σε πολύ λίγο χρόνο και χωρίς να χρειάζεται καθόλου προγραμματισμός, με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. 

Business Seeds 13th Competition winners

Blink - 5o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

Το Blink είναι μια εφαρμογή budgeting λευκής (B2B2C) ετικέτας, που προσφέρει εξατομικευμένες οικονομικές συμβουλές, για να βοηθούν τους νέους χρήστες να διαχειρίζονται τα χρήματά τους  και να δημιουργούν αποταμιεύσεις. 

Business Seeds 13th Competition winners

Upiria - 5o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

Η Upiria έχει ως επίκεντρο τις τουριστικές δραστηριότητες και ως στόχο να μηδενίζει τις αποστάσεις μεταξύ των επαγγελματιών και ταξιδιωτών. 

Business Seeds 13th Competition winners

TBscan - 5o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

Η ιδέα πίσω από το TBscan ήταν να ανιχνευθεί η φυματίωση. Το TBscan εκμεταλλεύεται ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του μυκοβακτηριδίου της φυματίωσης που μπορεί να ανιχνευθεί με ένα ειδικό σύστημα λέιζερ/οπτικής/ανιχνευτή.

Business Seeds 13th Competition winners

Μegaventory - 5o βραβείο 13ου Διαγωνισμού

H πρόταση αναπτύσσει μια σύγχρονη εφαρμογή για smartphone-tablet, η οποία επιτρέπει την διαχείριση αποθέματος, εγγράφων (παραγγελίες, τιμολόγια, κλπ) και πληρωμών με τη μέγιστη χρηστικότητα. 

Τα seeds που βραβεύτηκαν στον 12ο Διαγωνισμό

DeepMed

DeepMed IO Ltd - 1o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Η πιστοποιημένη με ISO-13485 DeepMed IO Ltd έχει αναπτύξει το προϊόν τεχνητής νοημοσύνης DeepPathTM - LYDIA, για την έγκαιρη και ακριβή ανίχνευση μεταστάσεων στους λεμφαδένες, με στόχο την επιτάχυνση της διάγνωσης και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση της ποιότητας και του προσδόκιμου ζωής των ασθενών. 

GEP

GEP Unmanned Technologies - 2o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Η GEP Unmanned Technologies κατασκεύασε ένα εξ’ ολοκλήρου ελληνικό drone που απευθύνεται σε γεωπόνους και καλλιεργητές, για την καταγραφή της υγείας των φυτών και των καλλιεργειών. Στόχος της είναι η αύξηση της παραγωγής, με την παράλληλη μείωση του κόστους και των φυτοφαρμάκων, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στον αγρότη και τον καταναλωτή, αλλά και συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. 

Scoliosense

AidPlex IKE - 3o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Η AidPlex έχει αναπτύξει μια έξυπνη φορητή συσκευή, το ScolioSense, που παρακολουθεί τη θεραπεία της σκολίωσης και συγκεκριμένα τον προβλεπόμενο χρόνο χρήσης του νάρθηκα πλάτης ενώ, παράλληλα, με τη χρήση αισθητήρων διασφαλίζει τη σωστή εφαρμογή της θεραπείας, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα μελλοντικής χειρουργικής επέμβασης στη σπονδυλική στήλη των ασθενών. 

metabio

Metabio – 4o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Η Metabio δραστηριοποιείται στον τομέα της Βιοτεχνολογίας, με στόχο τη βελτιστοποίηση του κύκλου ανάπτυξης φαρμάκων, μειώνοντας έτσι δραστικά το κόστος της πρωτογενούς παραγωγής και αυξάνοντας την αξία του βιοδείγματος. Με επίκεντρο τον ασθενή, ανέπτυξε τη συνολική πλατφόρμα e-metabio που συντίθεται από τέσσερις ενότητες, οι οποίες επικοινωνώντας μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο, προσφέρουν διαλειτουργικότητα και υπεραξίες. 

Cognitiv

Cognitiv+ - 5o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Η πλατφόρμα Cognitiv+ διαθέτει μια σειρά εργαλείων που εξορθολογίζουν την ανάλυση νομικών εγγράφων, από τη σάρωση εγγράφων και την κατανόηση ρητρών και υποχρεώσεων, μέχρι τη δημιουργία αναφορών με εξαγόμενα δεδομένα, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις να επιτύχουν ταχύτερη και καλύτερη λήψη αποφάσεων. 

elektronio

Elektronio Patin-e - 5o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Πρόκειται για ένα μοντέλο ηλεκτρικού πατινιού που εστιάζει στην ασφάλεια και στην άνεση, εξυπηρετώντας ανάγκες μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. Το μοντέλο απευθύνεται σε urban commuters, αλλά και σε εταιρίες με ανάγκες compact delivery στο κέντρο της πόλης. 

Kryptonio

Kryptonio Wallet - 5o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

H KRYPOTINIO WALLET δημιούργησε ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων «χωρίς κλειδί», ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τη διαχείριση των ιδιωτικών κλειδιών ή την ασφαλή αποθήκευση φράσεων αρχικής σελίδας. Χρησιμοποιώντας προηγμένη κρυπτογραφία και βιομετρία προσώπου παρέχεται στον χρήστη ασφάλεια και απλότητα στη διαχείριση των κρυπτονομισμάτων του. 

myteam

myTeam - 5o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Εφαρμογή που απευθύνεται σε αθλητικά σωματεία, προπονητές, αθλητές και γονείς, για την ψηφιοποίηση και βελτιστοποίηση ποικίλων διαδικασιών, όπως οικονομικές συναλλαγές και διαμόρφωση προγραμμάτων προπονήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, οι αθλητικοί σύλλογοι και η κοινότητα τους μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες εύκολα και άμεσα. 

oviview

OVIVIEW - 5o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Μία διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού περιβάλλοντος κριτικής αξιολόγησης και επιλογής του καταλληλότερου υποψηφίου για την εκάστοτε θέση εργασίας. Η πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα για γρήγορο και εύκολο φιλτράρισμα των υποψηφίων στα πρώτα στάδια αξιολόγησης, μέσω ετεροχρονισμένης καταγραφής κάθε συνέντευξης, προσφέροντας έτσι στον εργοδότη τη δυνατότητα ευέλικτης προσέγγισης σε χαμηλότερο πραγματικό κόστος. 

ship-lemon

Shiplemon - 5o βραβείο 12ου Διαγωνισμού

Πλατφόρμα διαχείρισης αποστολής δεμάτων, συνδεδεμένη με εταιρείες courier, με στόχο τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη και την υγιή ανάπτυξη του e-commerce. Στην πλατφόρμα πραγματοποιούνται συγκρίσεις τιμών, χρόνου παράδοσης και αξιοπιστίας, ώστε οι χρήστες να επιλέγουν εύκολα τον καλύτερο τρόπο αποστολής των δεμάτων τους, ενώ παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να εκδώσουν voucher και να προγραμματίσουν ραντεβού με τον courier. 

Τα seeds που βραβεύτηκαν στον 11ο Διαγωνισμό

OptiStructure-1o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

OptiStructure-1o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Προηγμένες υπηρεσίες σχεδιασμού περιβαλλοντικά αποδοτικών και οικονομικών κατασκευών μέσω βελτιστοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης.

Docandu - 2o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Docandu - 2o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Η υγεία στην τσέπη σου.

Gaming Brotherhood -3o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Gaming Brotherhood -3o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

E-commerce Video Service.

Time is Brain-4o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Time is Brain-4o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών Time is Brain έχει στόχο να επιταχύνει τη διαχείριση των ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Φwater - 5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Φwater - 5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Η φwater βελτιώνει τη φυσικοχημική συμπεριφορά του νερού, αυξάνει την αποδοτικότητα των καλλιεργειών και βελτιώνει προϊόντα με βάση το νερό.

EV Loader - 5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

EV Loader - 5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Εφαρμογή έξυπνης διαχείρισης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

EDEN - 5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

EDEN - 5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Ολοκληρωμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για εφαρμογές υπολογιστικής όρασης στον τομέα της αγροδιατροφής.

Robenso-5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Robenso-5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Ρομποτικό Σύστημα Διαλογής Αστικών Απορριμμάτων.

12GODS-5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

12GODS-5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Ελληνικές συνταγές βοτάνων σε μια καινοτόμο κάψουλα.

Kleesto-5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Kleesto-5o βραβείο 11ου Διαγωνισμού

Σύστημα οργάνωσης επιχειρήσεων που διευκολύνει την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης κρατήσεων και πληρωμών για παρόχους τουριστικών δραστηριοτήτων και μεταφορών.

Το επόμενο business seed μπορεί να είναι το δικό σας

Έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε σωστά και να χρηματοδοτήσετε την ιδέα, το επιχειρηματικό πλάνο ή την εταιρεία σας. Κάντε το πρώτο βήμα και μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Business Seeds.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Συγκεντρώστε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Νικητές του διαγωνισμού

Νικητές του διαγωνισμού

Δείτε τις startup που ξεχώρισαν και κέρδισαν τα μεγάλα χρηματικά βραβεία.
Μαθαίνω περισσότερα
Διαγωνισμός Καινοτομίας &  Τεχνολογίας

Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Δείτε τα καινοτόμα επιχειρηματικά σας σχέδια να υλοποιούνται.
Μαθαίνω περισσότερα
Νέα και εκδηλώσεις

Νέα και εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και τη συμμετοχή μας σε δράσεις των συνεργατών μας.
Μαθαίνω περισσότερα
Συμμετέχουσες επιχειρήσεις

Συμμετέχουσες επιχειρήσεις

Δείτε τις επιχειρήσεις που έχουμε χρηματοδοτήσει μέσω παρεχόμενων υπηρεσιών.
Μαθαίνω περισσότερα
Οι συνεργάτες μας

Οι συνεργάτες μας

Στηρίζουμε την εξωστρεφή επιχείρησή σας, με τους τους κατάλληλους συμμάχους.
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Εξειδικευμένος Επαγγελματικός σας Σύμβουλος (RM) είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Εξειδικευμένο Επαγγελματικό σας Σύμβουλο (RM), ένα έμπειρο στέλεχος που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top