Το νέο «ΕΣΠΑ 2021-2027», με πόρους συνολικού ύψους 26,2 δις. Ευρώ, συμβάλλει στην ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού της οικονομίας, των υποδομών, των ανθρώπινων δεξιοτήτων, ενώ ενδυναμώνει την κοινωνική προστασία.
Οι δράσεις που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, και τις οποίες στηρίζουμε στην Εθνική Τράπεζα, μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες και τεχνολογικές προκλήσεις.

 
 

Α. Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ

Η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», η οποία αποτελείται από δύο  επιμέρους Δράσεις («Πράσινος Μετασχηματισμός» και «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση»), έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών που θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων/ υπηρεσιών, με πριμοδότηση ενεργειών που αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.
Σημειώνουμε ότι επιτρέπεται η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης μόνο για μια από τις δύο Δράσεις που περιλαμβάνονται στη Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» .

Β. Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ

Η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», η οποία αποτελείται από τρείς  επιμέρους Δράσεις («Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μμε», «Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ»), έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών για τη βελτίωση της παραγωγικής τους δραστηριότητας και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Γ. Ανταγωνιστικότητα

Η Δέσμη Δράσεων για την Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αποτελείται από τρεις επιμέρους Δράσεις: Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων και τη Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ».

Κύριο στόχο των Δράσεων αποτελεί η ίδρυση και λειτουργία νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (τουριστικών και μη), που θα συνεισφέρουν στην προσφορά διεθνώς ανταγωνιστικών και υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Επιπλέον, η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές.

 

 

Δ. Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 

Το Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (ΠΔΑΜ) συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή. Υπηρετεί το διακριτό ειδικό στόχο για τη δίκαιη μετάβαση προς τους στόχους της Ένωσης για την ενέργεια και το κλίμα για το έτος 2030 και προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία της Ένωσης έως το 2050,  παρέχοντας στήριξη σε εκείνες τις περιοχές και τους ανθρώπους που πλήττονται από τις κοινωνικές, εργασιακές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μετάβασης.

Το πρόγραμμα εστιάζει στη στήριξη επενδύσεων που συμβάλλουν στη διαφοροποίηση και τον εκσυγχρονισμό της τοπικής οικονομίας καθώς και στην προώθηση της απασχόλησης, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού που επηρεάζεται από τη μετάβαση.

 
 

Περισσότερες digital λύσεις για εσάς

Κατεβάστε τώρα το NBG Business Mobile Banking app.

Μπορείτε να διαχειρίζεστε εύκολα και γρήγορα τις καθημερινές συναλλαγές και τις τραπεζικές ανάγκες της επιχείρησής σας, όπου και αν βρίσκεστε.

Έχετε πλήρη εικόνα των προϊόντων της επιχείρησής σας, πραγματοποιείτε μεταφορές και εμβάσματα, πληρώνετε λογαριασμούς,  εξατομικεύετε την αρχική οθόνη σύμφωνα με τις ανάγκες σας και διαχειρίζεστε όλες τις εγκρίσεις, online, από το κινητό σας. 

business banking mobile app

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας.

Debit Mastercard Business

Debit Mastercard Business

Καλύψτε εύκολα τις επιχειρηματικές ανάγκες και τα επαγγελματικά σας έξοδα
Μαθαίνω περισσότερα
Προθεσμιακές καταθέσεις

Προθεσμιακές καταθέσεις

Αποταμιεύστε σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα και κερδίστε μεγαλύτερη απόδοση
Μαθαίνω περισσότερα
Customer onboarding

Customer onboarding

Ξεκινήστε τη σχέση της επιχείρησής σας με την τράπεζα, αποκλειστικά online
Μαθαίνω περισσότερα
Digital Banking για επιχειρήσεις

Digital Banking για επιχειρήσεις

Έλεγχος συναλλαγών, μισθοδοσία, εμβάσματα και πολλά ακόμη, από τον υπολογιστή σας
Μαθαίνω περισσότερα
Business Δάνειο Εξπρές

Business Δάνειο Εξπρές

Αποκτήσετε επιχειρηματικό δάνειο αποκλειστικά online, χωρίς να έρθετε στο κατάστημα
Μαθαίνω περισσότερα
i-bank Trade Finance

i-bank Trade Finance

Διαχειριστείτε online όλες τις συναλλαγές διεθνούς εμπορίου της επιχείρησής σας
Μαθαίνω περισσότερα
Εθνική 2.0

Εθνική 2.0

Ανακαλύψτε το πλαίσιο στήριξης που σχεδιάσαμε, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Εξειδικευμένος Επαγγελματικός σας Σύμβουλος (RM) είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Εξειδικευμένο Επαγγελματικό σας Σύμβουλο (RM), ένα έμπειρο στέλεχος που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top