Κωδικός Ασφάλειας Συναλλαγών

Πρόσθετος παράγοντας ταυτοποίησης συναλλαγών (3FA). Ανακαλύψτε έναν επιπλέον τρόπο για την ταυτοποίησή σας, τον Κωδικό Ασφάλειας Συναλλαγών για συναλλαγές που ξεπερνούν αθροιστικά τα €1.000/ημέρα.
Κωδικός Ασφάλειας Συναλλαγών

Τριπλή ταυτοποίηση, μεγαλύτερη ασφάλεια

Για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των συναλλαγών σας, από τις 25.8.2023, προστίθεται ένα επιπλέον βήμα ταυτοποίησης για τη διενέργεια των συναλλαγών που ξεπερνούν αθροιστικά τα €1.000/ημέρα, ο Κωδικός Ασφάλειας Συναλλαγών (3 Factor Authentication - 3FA). 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις 3 δικλείδες ασφαλείας.
 

Τρία βήματα ταυτοποίησης για την ασφάλεια των συναλλαγών σας (3FA)

Κωδικoί σύνδεσης Digital Banking

Το 1ο βήμα για την ταυτοποίησή σας είναι η εισαγωγή των κωδικών Digital Banking (Username και Password), καθώς και η επιβεβαίωσή τους μέσω βιομετρικών χαρακτηριστικών, όταν αυτή η λειτουργικότητα είναι ενεργοποιημένη στη συσκευή σας.

Κωδικός μιας Χρήσης (OTP)

Στη συνέχεια, το 2ο είναι ο κωδικός μίας χρήσης (OTP)  που λαμβάνετε μέσω SMS/Viber ή push notification, κάθε φορά που πραγματοποιείτε μία συναλλαγή από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.

Κωδικός Ασφάλειας Συναλλαγών

Τέλος, το 3ο βήμα που δημιουργήσαμε για την ασφάλειά σας είναι ο νέος Κωδικός Ασφάλειας Συναλλαγών που απαιτείται για να επιβεβαιώνετε και να ολοκληρώνετε τις συναλλαγές σας, όταν ξεπερνούν αθροιστικά τα €1.000/ημέρα.  

Σε ποιες συναλλαγές μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Κωδικός Ασφάλειας Συναλλαγών;

 

Εγχρήματες & Μη Εγχρήματες Συναλλαγές που ξεπερνούν αθροιστικά τα €1.000/ημέρα

Μεταφορά σε λογαριασμό ΕΤΕ (μεμονωμένη και μαζική)
Μεταφορά σε λογαριασμό Τράπεζας εσωτερικού (μεμονωμένη και μαζική)
Μεταφορά σε λογαριασμό Τράπεζας εξωτερικού (μεμονωμένη και μαζική)
Φόρτιση Prepaid Κάρτας
Πληρωμή Πιστωτικής Κάρτας τρίτου

Πληρωμές μέσω Digital Banking σε όλους τους οργανισμούς
Μεταφορές σε λογαριασμό τηλεφώνου (P2P)
Αλλαγή password
Αλλαγή κινητού τηλεφώνου
Προβολή CVV

Ενεργοποίηση του Κωδικού Ασφάλειας Συναλλαγών

Οι χρήστες του Digital Banking ενημερώνονται μέσω μηνύματος οθόνης, στο Internet και στο Mobile Banking, με το οποίο ζητείται να ορίσουν προσωπικό Κωδικό Ασφάλειας Συναλλαγών.

Έχετε απορίες;

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον επιπρόσθετο παράγοντα ταυτοποίησης (3-Factor Authentication), δηλαδή τον Κωδικό Ασφάλειας Συναλλαγών, από τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας του Προφίλ σας. Έτσι, θα ευθύνεσθε ανεξαρτήτως ποσού για οποιαδήποτε ζημία τυχόν υποστείτε (λ.χ. ως αποτέλεσμα phishing), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διάταξη του άρθρου 74, παρ. 1 Ν. 4537/2018 (όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει). Ενημερωθείτε για τη σχετική διάταξη εδώ.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top