Απολογισμός Διημέρου: “Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0»
Με 143 ομιλητές, 18 πάνελ, 12 workshops, 227 συμμετέχοντες και 20 ώρες διάρκεια, ολοκληρώθηκε η 3η Διημερίδα στην Πάτρα με θέμα: «Η καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0» στο πλαίσιο του Regional Growth Conference . Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 11:00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και αποτέλεσε μια δράση του Smart Attica ΕDIH. Συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Patras IQ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Τεχνολογικό Πάρκο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τo PoS4Work, το Mindspace και το Orange Grove, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Μetavallon, το ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, και τη Bayer Ελλάς. Με την ευγενική υποστήριξη της πλατφόρμας για νεοφυείς επιχειρήσεις Microsoft for Startups Founders Hub.
Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους οι κ.κ. Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημ. Επενδ. και το ΕΣΠΑ, Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος HDBΙ, Θεόδωρος Λουλούδης, Εκδότης Εφημερίδας Πελοπόννησος, Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας και Σπύρος Κέκελος, Περ. Διευθυντής ΝΔ Πελοποννήσου, Εθνικής Τράπεζας.
Ο κ. Σπύρος Κέκελος ανέφερε χαρακτηριστικά “Nιώθουμε περήφανοι που μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από δέκα σημαντικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας, έχει καταφέρει να συσπειρώσει το σύνολο της οικονομίας της Δυτικής Ελλάδας. Έχει καθιερωθεί ως το ετήσιο βαρόμετρο της καινοτομίας, καθώς καλύπτει την καινοτομία σε όλους τους τομείς και σε όλα τα μεγέθη της επιχειρηματικότητας. Εδώ και δέκα χρόνια η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας στην έρευνα, στην καινοτομία και στην καινοτόμα επιχειρηματικότητα ενισχύει χρόνο με τον χρόνο τη στήριξή της στους φορείς και στις πρωτοβουλίες καινοτομίας της περιοχής. Ο στόχος είναι να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τις δράσεις και τη χρηματοδότηση της καινοτομίας, να βοηθήσουμε στη δικτύωση των φορέων και να φέρουμε την κεντρική διοίκηση και τους φορείς της πιο κοντά στην περιφέρεια.“
Τις επόμενες 2 ημέρες, Σάββατο 18.3 και Κυριακή 19.3 πραγματοποιήθηκε διήμερο Bootcamp Match & Develop a startup 4.0. για ερευνητικές ομάδες και startups στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών.
Στο πλαίσιο του Bootcamp οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής, να παρακολουθήσουν σεμινάρια, να συζητήσουν ευκαιρίες χρηματοδότησης και να λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη από τα στελέχη των Funds: Uni.fund, Metavallon, Genesis Ventures, L-Stone και στελέχη του Amcham, της Bayer, Intracom, Intrasoft, Data Consultants, της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος, Rezos Brands, Dynacomp, ΕΙΤ Manifacturing και του ΝΒG Business Seeds.
To Bootcamp ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τις παρουσιάσεις των ομάδων στην κριτική επιτροπή και διακρίθηκαν ως εξής: Οι ομάδες Access Lab, E-wili network, Nano Therm,, Polikatikia.gr, Έξυπνος Ρυθμιστής Θερμοκρασίας, Smart Alert, Patraw Biology IGEM marble Erosion Cure, carexchange, easylyzi, έλαβαν υπηρεσίες Amazon. Οι ομάδες easylyzi και carexchange, έλαβαν Υπηρεσίες Geekbot. Η ομάδα carexchange επιλέχθηκε να υποστηριχθεί από την Bayer Ελλάς. Οι ομάδες carexchange και EasyLyzi επιλέχθηκαν να υποστηριχθούν από το ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο. Οι ομάδες Έξυπνες συσκευασίες τροφίμων και Μεμβράνες αφύγρανσης αέρα προκρίθηκαν απευθείας στη Β’ Φάση του 14ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.









