Απολογισμός συνεδρίου Innovation Northern Greece 6.0
Με πολύ μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο «Innovation Northern Greece 6.0: AI the day after». Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαΐου στο ΟΚ!Thess και την Πέμπτη 29 Μαΐου 2025 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, φιλοξενώντας 52 ομιλητές σε 11 panels ενώ το παρακολούθησαν 225 συμμετέχοντες. Το συνέδριο αποτελεί μια δράση του Smart Attica EDIH και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το OK!Thess, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης,το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ, την ΕΑΤΕ, το Uni.fund, το Μetavallon, το L-Stone Capital, το Tecs Capital και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Στο OK!Thess, τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους οι κκ. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Ανάπτυξης, Παντελής Καζαντζίδης, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Τζόλλας, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Φείδας, Πρύτανης ΑΠΘ και Σάββας Πασάλογλου, Διευθυντής Δικτύου Εθνικής Τράπεζας. Στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καιντομίας αντίστοιχα, χαιρετισμούς απεύθυναν οι κκ. Κώστας Γκιουλέκας, Υφυπουργός Εσωτερικών, Δρ Ευάγγελος Μπεκιάρης, Πρόεδρος ΔΣ ΕΚΕΤΑ, Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, Αντιπρύτανης Εξωστρέφειας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Παναγιώτης Κετικίδης, Προέδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.
Παράλληλα με το συνέδριο, στελέχη του NBG Business Seeds και στελέχη των συνεργαζόμενων funds, Uni.fund, Metavallon, L-Stone, Evercurious, Loggerhead, Investing for Purpose, TecsCapital και Genesis Ventures πραγματοποίησαν επισκέψεις στα ερευνητικά εργαστήρια των Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Την Τρίτη 27 Μαΐου επισκέφθηκαν 5 εργαστήρια του ΕΚΕΤΑ. Την Τετάρτη 28 Μαΐου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Σίνδο όπου τους παρουσιάστηκαν τα ερευνητικά αποτελέσματα 10 επιστημονικών ομάδων και η ημέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Την Πέμπτη 29 Μαΐου επισκέφθηκαν 5 εργαστήρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τέλος την Παρασκευή 30 Μαΐου, η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επισκέψεις σε εργαστήρια και παρουσιάσεις των ερευνητικών αποτελεσμάτων 21 ομάδων.