Η καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0

Η καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0

Για δεύτερη χρονιά διοργανώθηκε με  200 συμμετέχοντες, 58 ομιλητές, 9 πάνελ και 5  ώρες διάρκεια, η διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο "Η καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0", η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18.3 στις 15.00, με εξαιρετικά επίκαιρα θέματα, που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον όλων έως τις 20.00 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες, που παρακαλούθησαν την ημερίδα, προέρχονταν εκτός από την Ελλάδα, από USA, Γερμανία, Τσεχία, Ιταλία, Ισραήλ και Ισπανία. Την ημερίδα άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Ιωάννης  Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας. Χαιρετισμό απέστειλε ο  Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας.

Από την Εθνική Τράπεζα χαιρετισμό απηύθυνε ο Β. Γενικός Διευθυντής Πελατειακών Ομάδων Λιανικής Τραπεζικής Παντελής Μαραβέας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:” Με μεγάλη χαρά ερχόμαστε ξανά στη Δυτική Ελλάδα για να μιλήσουμε για καινοτομία. Άλλωστε η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε χρονιά με ένα νέο exit. Πρώτα η Think Silicon, πέρσι η Adveos και φέτος η Αcussonus είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωση της εξαγοράς της. Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό της ποιότητας των επιστημόνων της περιοχής και της δυναμικής της. Θα τολμήσω να μιλήσω χωρίς υπερβολή για ένα ελληνικό Silicon Valley”.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 9 θεματικά πάνελς, με ομιλητές εκπροσώπους θεσμικών φορέων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα Επιμελητήρια, τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών  , και την Εθνική Τράπεζα. Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι σημαντικών επενδυτικών εταιρειών (VC Funds), καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες από την Αχαΐα. Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Γιώργος Ντίνος, ο Επικεφαλής Τομέα Ανάπτυξης και Στήριξης προϊόντων Γιώργος Δεληγιώργης, ο Eπικεφαλής  του προγράμματος NBG Business Seeds Σπύρος Αρσένης.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τις δομές υποστήριξης και τη χρηματοδότηση της καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, τους διαγωνισμούς καινοτομίας, τις χρηματοδοτήσεις των Funds στη Δυτική Ελλάδα, τον ρόλο των εδραιωμένων επιχειρήσεων και την αξία της δικτύωσης, τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της καινοτομίας και τον ρόλο των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων στο οικοσύστημα της καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα.

H εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Patras IQ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, τo PoS4Work, το Mindspace και το Orange Grove, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece το Uni.fund, το Μetavallon, τη Bayer Ηellas, το Bizrupt και τη Phaistos Networks.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου. Αυτή τη φορά δια ζώσης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας.

Debit Mastercard Business

Debit Mastercard Business

Καλύψτε εύκολα τις επιχειρηματικές ανάγκες και τα επαγγελματικά σας έξοδα
Μαθαίνω περισσότερα
Προθεσμιακές καταθέσεις

Προθεσμιακές καταθέσεις

Αποταμιεύστε σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα και κερδίστε μεγαλύτερη απόδοση
Μαθαίνω περισσότερα
Customer onboarding

Customer onboarding

Ξεκινήστε τη σχέση της επιχείρησής σας με την τράπεζα, αποκλειστικά online
Μαθαίνω περισσότερα
Digital Banking για επιχειρήσεις

Digital Banking για επιχειρήσεις

Έλεγχος συναλλαγών, μισθοδοσία, εμβάσματα και πολλά ακόμη, από τον υπολογιστή σας
Μαθαίνω περισσότερα
Business Δάνειο Εξπρές

Business Δάνειο Εξπρές

Αποκτήσετε επιχειρηματικό δάνειο αποκλειστικά online, χωρίς να έρθετε στο κατάστημα
Μαθαίνω περισσότερα
i-bank Trade Finance

i-bank Trade Finance

Διαχειριστείτε online όλες τις συναλλαγές διεθνούς εμπορίου της επιχείρησής σας
Μαθαίνω περισσότερα
Εθνική 2.0

Εθνική 2.0

Ανακαλύψτε το πλαίσιο στήριξης που σχεδιάσαμε, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Μαθαίνω περισσότερα
Συνεργασία με το eBay

Συνεργασία με το eBay

Προωθήστε τα προϊόντα σας στην παγκόσμια αγορά με τα εργαλεία και εφόδια που σας προσφέρουμε σε συνεργασία με το eBay.
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Προσωπικός σας Σύμβουλος είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Προσωπικό σας Σύμβουλο, ένα εξειδικευμένο και έμπειρο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο

Επικοινωνία

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να απαντήσουμε τις ερωτήσεις σας και να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.
  1. Τα στοιχεία σας
  2. Το αίτημά σας

Περισσότερες πληροφορίες

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία ώστε να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σε περίπτωση απάτης παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το τηλεφωνικό μας κέντρο στο τηλέφωνο 210 484 8484.
Αποδέχομαι τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διαχείριση των προσωπικών μου δεδομένων

back-to-top