Με 500 συμμετέχοντες, 145 ομιλητές, 19 πάνελ, και 12 workshops ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0»

Με 500 συμμετέχοντες, 145 ομιλητές, 19 πάνελ, και 12 workshops ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0»

Το πρώτο δια ζώσης Συνέδριο με 500 συμμετέχοντες,145 ομιλητές,19 πάνελ και 12 workshops, με τίτλο:"Η καινοτομία στη Bόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 3.0" διοργανώθηκε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Δύο ημέρες Παρασκευή 27.5 & Σάββατο 28.5, με εξαιρετικά επίκαιρα θέματα, που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων. Το Συνέδριο άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους  ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Παπαϊωάννου  και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

 

Από την Εθνική Τράπεζα απηύθυνε χαιρετισμό η Β. Γενική Διευθύντρια Δικτύου κα Αναστασία Ναζίδου, η οποία είπε χαρακτηριστικά: ”Με μεγάλη χαρά ερχόμαστε δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον καινοτόμο ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «στο χώρο της ψηφιακής τραπεζικής έχουμε γίνει το σημείο αναφοράς στην ελληνική αγορά. Σημειώνω τις πρωτιές μας στο ψηφιακό onboarding επιχειρήσεων και στο ψηφιακό επιχειρηματικό δάνειο, τη συνολικά βελτιωμένη εμπειρία του πελάτη στην τραπεζική μέσω κινητού (mobile banking), καθώς και την ηγετική μας θέση στις εφαρμογές διασύνδεσης συστημάτων πληρωμών εταιρειών με την τράπεζα (APIs). Παράλληλα, προχωρήσαμε σε στρατηγικές συνεργασίες, με κυριότερη αυτή με την εταιρεία EVO στο χώρο των καρτών και της διαχείρισης πληρωμών, στοχεύοντας τα επόμενα χρόνια να φέρουμε καινοτομίες στην Ελληνική αγορά σε έναν επιχειρηματικό χώρο που αναπτύσσεται ραγδαία. Επιστρέφοντας στην εκδήλωση νιώθουμε περήφανοι που συμβάλουμε στην εξέλιξη του Ελληνικού Οικοσυστήματος της Καινοτομίας. Δύναμή μας οι συνέργειες, συνολικά 235 φορείς, επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα έχουν συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο στις τέσσερις φετινές ημερίδες. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει  με ακρίβεια την καινοτομία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 19 θεματικά πάνελς και 12 workshops, με ομιλητές εκπροσώπους θεσμικών φορέων, τα Επιμελητήρια, τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, εκπροσώπους σημαντικών επενδυτικών εταιρειών (VC Funds), καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες από τη  Bόρεια Ελλάδα.

Στα πάνελ του Συνεδρίου συμμετείχαν από την Εθνική Τράπεζα ο κος Κωνσταντίνος Καναβός Διευθυντής του Business Banking & Key Accounts Segments, ο Δρ. Σπύρος Αρσένης Επικεφαλής  του προγράμματος NBG Business Seeds, καθώς και ο  κος  Χριστόφορος Χατζόπουλος Επικεφαλής Προϊόντων ΜΜΕ & Δανείων Λιανικής.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε  για τρίτη χρονιά από το  πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΟΚ!Τhess, το ΤECS Capital, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας "Aρχιμήδης" του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Metavallon, την Bayer Ηellas  και το Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, το 2023.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας.

Debit Mastercard Business

Debit Mastercard Business

Καλύψτε εύκολα τις επιχειρηματικές ανάγκες και τα επαγγελματικά σας έξοδα
Μαθαίνω περισσότερα
Προθεσμιακές καταθέσεις

Προθεσμιακές καταθέσεις

Αποταμιεύστε σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα και κερδίστε μεγαλύτερη απόδοση
Μαθαίνω περισσότερα
Customer onboarding

Customer onboarding

Ξεκινήστε τη σχέση της επιχείρησής σας με την τράπεζα, αποκλειστικά online
Μαθαίνω περισσότερα
Digital Banking για επιχειρήσεις

Digital Banking για επιχειρήσεις

Έλεγχος συναλλαγών, μισθοδοσία, εμβάσματα και πολλά ακόμη, από τον υπολογιστή σας
Μαθαίνω περισσότερα
Business Δάνειο Εξπρές

Business Δάνειο Εξπρές

Αποκτήσετε επιχειρηματικό δάνειο αποκλειστικά online, χωρίς να έρθετε στο κατάστημα
Μαθαίνω περισσότερα
i-bank Trade Finance

i-bank Trade Finance

Διαχειριστείτε online όλες τις συναλλαγές διεθνούς εμπορίου της επιχείρησής σας
Μαθαίνω περισσότερα
Εθνική 2.0

Εθνική 2.0

Ανακαλύψτε το πλαίσιο στήριξης που σχεδιάσαμε, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Μαθαίνω περισσότερα
Συνεργασία με το eBay

Συνεργασία με το eBay

Προωθήστε τα προϊόντα σας στην παγκόσμια αγορά με τα εργαλεία και εφόδια που σας προσφέρουμε σε συνεργασία με το eBay.
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Προσωπικός σας Σύμβουλος είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Προσωπικό σας Σύμβουλο, ένα εξειδικευμένο και έμπειρο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top