Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Νέα & Ανακοινώσεις (Αρχείο)

 

 • Σημαντική η συμμετοχή των εταιρειών του NBG Business Seeds στους 100 Game Changers 2020
  19/02/2021

  Σημαντική η συμμετοχή των εταιρειών του NBG Business Seeds στους 100 Game Changers 2020,
  19 συνεργάτες μας στους 100!

  Με μεγάλη χαρά είδαμε 14 εταιρείες  του προγράμματός μας να συμμετέχουν στους 100 Game Changers 2020 που βράβευσε το περιοδικό startupper. Πρόκειται για εταιρείες που έχουν χρηματοδοτηθεί, έχουν συμμετάσχει και διακριθεί στον διαγωνισμό μας, ανήκουν στο δίκτυο των εταιρειών του προγράμματος, έχουν υποστηριχθεί από το πρόγραμμα. Άλλες δύο εταιρείες έχουν χρηματοδοτηθεί από Venture Capitals στα οποία συμμετέχουμε. Στη λίστα συμμετέχουν και τρεις συνεργάτες του προγράμματος που στηρίζουν ενεργά τις δράσεις μας.

  Συγχαρητήρια σε όλους!
 • Η Εθνική Τράπεζα στους Game Changers 2020
  19/02/2021

  H Εθνική Τράπεζα είναι μια από τις 100 ελληνικές εταιρείες που διακρίθηκαν ως Game Changers από το Startupper Mag. Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα NBG Business Seeds:
  «Μεγάλος όμως είναι και ο αντίκτυπος του προγράμματος ≪NBG Business Seeds≫ της Εθνικής Τράπεζας στη δημιουργία και την ανάπτυξη Startups βασισμένων σε πρωτοποριακές ιδέες και καινοτομικές λύσεις, μέσω του διαγωνισμού ≪Καινοτομίας & Τεχνολογίας≫, που έχει αναδειχθεί πλέον σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, βασισμένου σε δράσεις ανάδειξης, προβολής, εκπαίδευσης, καθοδήγησης, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης των κορυφαίων ομάδων και νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει ουσιαστικά την τελευταία δεκαετία τη νεοφυή επιχειρηματικότητα».


 • Διοργάνωση Ημερίδας:  H Καινοτομία στην Κρήτη σήμερα  και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0,  Παρασκευή 19.2 στις 17:00
  To ΝΒG Business Seeds διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την ημερίδα «H Καινοτομία στην Κρήτη σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0» , την Παρασκευή 19.02.2021 στις 17:00.

  Η ημερίδα χαρτογραφεί την καινοτομία στην Κρήτη απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στην Κρήτη σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την  πανδημία και ποιες οι προοπτικές;

  Συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας,  το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τον Οργανισμό Bizrupt, την πρωτοβουλία 4 Locals, την Endeavor Greece, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ηellas.
   
  Δείτε το πρόγραμμα και γραφτείτε.
   
   https://phaistosnetworks.zoom.us/webinar/register/WN_L-3yzoACSlqlnimEhwD-1w
 • Απολογιστικό Ημερίδας «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που την υποστηρίζουν 2.0»
  Με μεγάλη επιτυχία, 78 ομιλητές, 10 πάνελς, πάνω από 500 συμμετέχοντες και 6 ώρες διάρκεια ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23.01, η δεύτερη Ημερίδα: «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που την υποστηρίζουν 2.0»

  Η Ημερίδα διοργανώθηκε από  το NBG Business Seeds, το ACEin του ΟΠΑ, το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, την Εndeavor, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ηellas.
  Την ημερίδα άνοιξε ο Πρύτανης του ΟΠΑ Δημήτρης Μπουραντώνης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.
   

  Από την Εθνική Τράπεζα χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Χριστίνα Θεοφιλίδη, η οποία αναφερόμενη στον καινοτόμο ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας είπε τα εξής: «η δυνατότητα προσαρμογής σε νέα δεδομένα, γρήγορα και αποτελεσματικά είναι ζητούμενο και χαρακτηριστικό απαραίτητο για έναν οργανισμό που θέλει να πρωταγωνιστεί στη νέα εποχή. Στην Εθνική Τράπεζα, δημιουργήσαμε την υποδομή για αλλαγές, μέσα από το Πρόγραμμα Μετασχηματισμού που εφαρμόζουμε τα τελευταία δύο χρόνια.  Πολλές από τις αλλαγές που περιμέναμε προέκυψαν νωρίτερα και πιο βίαια. Απορροφήσαμε όμως τους κλυδωνισμούς της υγειονομικής κρίσης, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς υποδομής είχε ήδη ολοκληρωθεί
  Διαπιστώσαμε ότι η πλειονότητα των πελατών αγκάλιασαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αξιοποίησαν τις δυνατότητες της τεχνολογίας προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς και να κερδίσουν χρόνο στις καθημερινές τους συναλλαγές».
   
  Στα πάνελ της εκδήλωσης, συμμετείχαν ο Γιώργος Δεληγιώργης, Επικεφαλής Τομέα Ανάπτυξης και Στήριξης προϊόντων, ο Κωνσταντίνος Καναβός Επικεφαλής Τομέα Business Banking και ο Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds.
 • Συζήτηση για το οικοσύστημα καινοτομίας στον καιρό της πανδημίας
  Συμμετέχοντας στον δημόσιο διάλογο για το οικοσύστημα, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του Kariera.gr να συζητήσουμε για το πως επηρέασε η πανδημία την επιχειρηματική καινοτομία και το οικοσύστημα των startups; Λειτουργεί ανασταλτικά ή ως επιταχυντής; Τι ρόλο μπορούν να παίξουν τα startups στο μέλλον της χώρας μας και με πόσο μεγάλο αποτύπωμα;

  Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ
 • Πρόσκληση στην εκδήλωση Culture Seeds 4.0
  22/01/2021

  Σε συνδιοργάνωση με το Ίδρυμα Ωνάση και με τη συμμετοχή του The People’s Trust διοργανώνουμε εκδήλωση καθοδήγησης, γνωριμίας και δικτύωσης για τους συμμετέχοντες του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον Πολιτισμό.

  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 28.1.2021 στις 17:00 μμ, διαδικτυακά.

  Θα λάβουν μέρος ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας, από πολύ αρχικό έως seed επίπεδο. Πέρα από τις ομάδες, έχουν προσκληθεί συνεργαζόμενα funds και φορείς.

  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  Η ατζέντα έχει ως εξής:
  16:30-17:00 Καλωσόρισμα από διοργανωτές
  17:00-17:30 Κey Note Speaker  Medea Electronique, - Ευκαιρίες και διακυβεύματα της επιχειρηματικότητας στον Πολιτισμό
  17:30-19:30 Σύντομη παρουσίαση προτάσεων ομάδων, από μέλη των ομάδων και συντονιστή τον κ. Θάνο Καμπύλη (The People’s Trust) Μentoring - συζήτηση με ομάδες.
 • Συμμετοχή μας στο Blue Lab Networking Workshop
  20/01/2021

  Στηρίζοντας το δημόσιο διάλογο και την ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της Καινοτομίας, συμμετείχαμε στο workshop δικτύωσης του Blue Lab.
  Το workshop με θέμα «Δυνατότητες χρηματοδότησης για Startups» διοργανώθηκε διαδικτυακά τη Δευτέρα 18.1.2021 από το blue/lab Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη γαλάζια ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά. Συμμετείχαν στελέχη άλλων πρωτοβουλιών καθώς και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

 • Συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Εταιρείας PD Neurotechnology
  18/01/2021

  H Εθνική Τράπεζα συμμετείχε στη δεύτερη αύξηση κεφαλαίου της νεοφυούς εταιρείας ανάπτυξης πρωτοπόρου ιατρικής τεχνολογίας PD Neurotechnology. Η εταιρεία λειτουργεί το R&D τμήμα της στα Ιωάννινα. Έχει καταφέρει να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από κορυφαίους οργανισμούς. Η εταιρεία μέλος του προγράμματος NBG Business Seeds παρουσίασε πρόσφατα το PDMonitor®, ένα καινοτόμο, φορετό, µη επεµβατικό σύστημα συνεχούς και αντικειμενικής παρακολούθησης ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον.


 • Διοργάνωση Online προγράμματος επιτάχυνσης για επιλεγμένους συμμετέχοντες στον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  18/01/2021

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds ανταποκρινόμενο στις νέες συνθήκες που δημιούργησε ο COVID-19 διοργανώνει το πρώτο online πρόγραμμα επιτάχυνσης - Βootcamp για επιλεγμένες ομάδες του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

  Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 55 ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα παρακολουθήσουν 22 σεμινάρια γύρω από την ολιστική ανάπτυξη μιας startup. Τα σεμινάρια θα δοθούν από αναγνωρισμένους επαγγελματίες, οργανισμούς ,  όπως το κέντρο Αρχιμήδης και το ΚΕΜΕΛ, στελέχη της Τράπεζας και στελέχη VCs. Πέραν των σεμιναρίων, η κάθε ομάδα θα έχει συνάντηση με έναν επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται σε συναφές αντικείμενο για μια συνεδρία καθοδήγησης.
  Στο τέλος των σεμιναρίων,  οι ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο και θα αξιολογηθούν.

  Τέσσερεις ομάδες θα προκριθούν απευθείας στη Β’ Φάση του 12ου Διαγωνισμού. Πέντε άλλες ομάδες θα κερδίσουν από ένα tablet Samsung Galaxy. Θα δοθούν επίσης σε επιλεγμένες ομάδες δωρεάν κουπόνια για υπηρεσίες cloud της Αmazon και επιπλέον βραβεία υποστήριξης από συνεργαζόμενους φορείς.

 • Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0
  18/01/2021

  Τι σημαίνει καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται;

  Για δεύτερη χρονιά το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστιακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Endeavor Greece,  το Uni.fund, το Μetavallon και η Bayer Ηellas, σας προσκαλούν στην ημερίδα "Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που την υποστηρίζουν", η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 στις 11:00 πμ. διαδικτυακά.

  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και για την εγγραφή πατήστε εδώ.

 • 3η εκδήλωση Επιχειρηματικότητας στον χώρο της Υγείας
  Στο πλαίσιο του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης - EIT Health Hub for Greece διοργανώνουμε την 3η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης, καθοδήγησης για startups και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον χώρο της Υγείας.

  Την εκδήλωση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το Κέντρο Αρχιμήδης, το Ίδρυμα Ωνάση και η Βayer Hellas και θα λάβει χώρα διαδικτυακά την Παρασκευή 11.12.2020 στις 17:00μμ και είναι ανοιχτή στο κοινό. Εγγραφείτε εδώ

  Ατζέντα:
  17:00-17:40 Προσέλευση - Καλωσόρισμα από διοργανωτές
  17:40-18:00 Bayer Speaker 18:00-18:10 I DAYS - Τι σημαίνει να είσαι startupper - Ευκαιρίες και διακυβεύματα 18:10-19:30 Σύντομη παρουσίαση προτάσεων ομάδων, από μέλη των ομάδων - Μentoring - συζήτηση με ομάδες.

 • 1o Technology workshop με σημαντικές παρουσίες
  Στο πλαίσιο του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας διοργανώνουμε εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για startups και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον χώρο του Technology. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά τη Δευτέρα 7.12.2020 στις 17:00μμ.

  Η εκδήλωση τη Δευτέρα 7.12.2020 στις 17:00μμ. είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ έχουν προσκληθεί και συνεργαζόμενα funds και φορείς. Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.
  Passcode: 897485

  Ατζέντα:

  17:00-17:20 Προσέλευση - Καλωσόρισμα από διοργανωτές
  17:20-17:30 Εταιρεία Sourcelair - Τι σημαίνει να είσαι startupper - Ευκαιρίες και διακυβεύματα
  17:30-19:00 Σύντομη παρουσίαση προτάσεων ομάδων, από μέλη των ομάδων - Μentoring - συζήτηση με ομάδες.

 • 4η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσής και καθοδήγησης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στη B. Ελλάδα
  Στο πλαίσιο του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, το NBG Business Seeds παρουσιάζει την 4η online εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για startups και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας από τη Β. Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22.12 στις 17:00.
  Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το ΟΚ!Τhess και είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ έχουν προσκληθεί συνεργαζόμενα funds και φορείς. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
                    
  Ατζέντα:
  17:00-17:30 Προσέλευση - Καλωσόρισμα από διοργανωτές
  17:30-19:00 Σύντομη παρουσίαση προτάσεων ομάδων, από μέλη των ομάδων - Μentoring - συζήτηση με ομάδες
  Φόρμα εγγραφής: εδώ
 • Στο πλαίσιο του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, το NBG Business Seeds παρουσιάζει την 4η online εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για startups και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας από τη Β. Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22.12 στις 17:00.

  Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το ΟΚ!Τhess και είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ έχουν προσκληθεί συνεργαζόμενα funds και φορείς. Στην εκδήλωση συμμετέχει και το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

                    

  Ατζέντα:

  17:00-17:30 Προσέλευση - Καλωσόρισμα από διοργανωτές

  17:30-19:00 Σύντομη παρουσίαση προτάσεων ομάδων, από μέλη των ομάδων - Μentoring - συζήτηση με ομάδες

  Φόρμα εγγραφής: εδώ

 • 3η Εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για startups και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον χώρο της Ενέργειας
  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds σας προσκαλεί στην 3η Εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για startups και ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον χώρο της Ενέργειας την Πέμπτη 17 Δεκεβρίου στις 17:00μμ διαδικτυακά.

  Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το EIT InnoEnergy και την KiNNO Consultants. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, κατόπιν εγγραφής.

  Ατζέντα:
  • 17:00-17:05 Καλωσόρισμα, Γιάννης Γεραγωτέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος KiNNO Consultants και Εκπρόσωπος InnoEnergy HUB Greece
  • 17:05-17:15 Σύντομες παρουσιάσεις φορέων συν-διοργάνωσης:
  - Εθνική Τράπεζα, NBG Business Seeds - Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος
  - INNOENERGY Greece | KiNNO Consultants -Γιάννης Γεραγωτέλλης, Εκπρόσωπος HUB και Διευθύνων Σύμβουλος
  • 17:15-17:30 Τίτλος Παρουσίασης και Ομιλητής - TBA soon
  • 17:30-17:45 Τάσεις στον τομέα της Ενέργειας και Startups - Βασίλης Νικολόπουλος, Head of Applied Research and Development | Innovation, PROTERGIA
  • 17:45-17:55: Παρουσίαση εταιρείας EMTECH και εμπειρία από το χώρο των startups - Γιώργος Στραβοπόδης, Project and Product Manager
  • 17:55-19:00 Σύντομη παρουσίαση προτάσεων ομάδων, από μέλη των ομάδων - mentoring - συζήτηση με ομάδες.

   

  Για την εγγραφή σας συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στην εκδήλωση Microsoft for Startups
  Συνεχίζοντας την ενεργή μας παρουσία στον δημόσιο διάλογο για την καινοτομία, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Microsoft να συμμετέχουμε στην εναρκτήρια εκδήλωση των Social Media της δράσης Microsoft for Startups.

  Συμμετέχουμε σε πανελ με θέμα The Greek startup ecosystem unveiled.
  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα διαδικτυακά στις 16 Δεκεβρίου στις 17:00. Για να την παρακολουθήσετε γραφτείτε εδώ https://lnkd.in/eir3tnw

  Το περιεχόμενο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο on demand εδώ.
 • Το NBG Business Seeds και η Θεσσαλονίκη: Δράσεις και συνεργασίες
  Διαβάστε εδώ το τετρασέλιδο άρθρο του περιοδικού startupper για τη διαχρονική και ουσιαστική παρουσία του προγράμματος NBG Business Seeds στην Θεσσαλονίκη.
  Αποτελεί μέρος του αφιερώματος του περιοδικού στο οικοσύστημα καινοτομίας της συμπρωτεύουσας.
 •  
   
 • Συνεργασία του NBG Business Seeds με τον διεθνή οργανισμό Entrepreneurs’ Organization
  07/12/2020

  To πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον διεθνή οργανισμό Entrepreneurs' Organization (EO). Πρόκειται για μία παγκόσμια κοινότητα αποκλειστικά για επιχειρηματίες με 13.500+ μέλη σε 58 χώρες που ιδρύθηκε το 1987. Στην Ελλάδα, το ΕΟ Greece ιδρύθηκε το 2014 και σήμερα έχει 63 μέλη επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους.

  Αντικείμενο της συνεργασίας είναι οι συνέργειες ανάμεσα στις δράσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός όπως  διαγωνισμός φοιτητών-επιχειρηματιών GSEA) με τις αντίστοιχες δράσεις της Εθνικής Τράπεζας όπως ο  Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας, η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων δράσεων και εργαστηρίων και αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring με στόχο την προώθηση της καινοτομίας., η συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds στις δράσεις του Οργανισμού, η στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό και η δυνατότητα του Οργανισμού να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.
 • Οι Διαγωνισμοί Καινοτομίας στην Ελλάδα
  Το NBG Business Seeds με αφορμή την έναρξη του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας συγκέντρωσε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τους διαγωνισμούς καινοτομίας στην Ελλάδα. Από τη μελέτη τους προκύπτει ότι οι ελληνικοί διαγωνισμοί λειτουργούν σαν σημαντικό εργαλείο χρηματοδότησης, προβολής και παροχής συμβουλευτικής και άλλων υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα 13 χρόνια που επεκτείναμε την έρευνά μας έχουν δοθεί €3,3 εκατ. σε έπαθλα και €5 εκατ. σε χρηματοδότηση.

   

  Οι διαγωνισμοί Καινοτομίας στην Ελλάδα

  Αριθμός Διαγωνισμών

  Τα τελευταία 13 χρόνια είχαμε 44 ελληνικούς διαγωνισμούς καινοτομίας, εκ των οποίων οι 9 είναι ελληνικές διοργανώσεις διεθνών διαγωνισμών.

  Αυτή τη στιγμή 22 Διαγωνισμοί είναι ενεργοί.

  Διάρκεια

  Έξι διαγωνισμού έχουν διοργανωθεί πάνω από 6 φορές. Το 30% των διαγωνισμών διοργανώθηκαν 2 έτη ενώ το 20% μόλις ένα έτος.

  Το 50% των διαγωνισμών έχει διοργανωθεί από εταιρείες ενώ οι άλλοι μισοί από θεσμικούς φορείς. Το 20% αποτελεί σύμπραξή περισσοτέρων φορέων και εταιρειών.

  Χρηματικά βραβεία

  Το 2019 δόθηκαν €454.000 σε χρηματικά έπαθλα.

  Συνολικά στα 13 χρόνια έχουν δοθεί €3,3 εκατ. σε έπαθλα και €5 εκατ. σε χρηματοδότηση σε συνολικά 164 εταιρείες.

 • To ΝΒG Business Seeds στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες καινοτομίας της περιφέρειας
  20/11/2020

  Την Τετάρτη 25.11.2020 στις 14:00 συμμετέχουμε σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την καινοτομία στην αγροδιατροφή στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού έργου INCUBA.

  Ανταποκριθήκαμε σε πρόσκληση του Ανοικτού Πανεπιστημίου να συμμετέχουμε σε διαδικτυακό panel που διοργανώνεται την επόμενη Πέμπτη 26.11.2020 στις 15:00 αναφορικά με τη συνεργασία μας στα θέματα επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα του επιχειρηματικού διαγωνισμού του ΕΑΠ.
 • 2o Workshop καινοτόμου επιχειρηματικότητας στον Τουρισμό
  19/11/2020

  To NBG Business Seeds και ο CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος διοργανώνουν τη 3η εκδήλωση καθοδήγησης, γνωριμίας και δικτύωσής για τους συμμετέχοντες του 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας με προτάσεις που εμπεριέχουν στοιχεία επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 17:00 και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε.

  Η ατζέντα έχει ως εξής:

  17:00-17:20 Καλωσόρισμα από την Οργανωτική Επιτροπή
  17:20-17:40 Ομιλίες - Τι σημαίνει να είσαι startupper στον τομέα του Τουρισμού - Ευκαιρίες και διακυβεύματα
  17:40-18:40 Παρουσίαση ομάδων/συζήτηση - Μentoring - Συζήτηση με ομάδες
  Ομιλητές:
  -Γεώργιος Καραθανάσης, Sales Director - Hotellisense
  -Μιχάλης Αρβανίτης, CEO - Reveffect
  -Αλίκη Ιοβίτα, Co-founder & CEO – Narratologies

  Δηλώστε συμμετοχή έως το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 κάνοντας την εγγραφή σας εδώ.

  Για επιπλέον πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Σπύρο Αρσένη 210 95 03 329.
  Σας περιμένουμε να γνωριστούμε διαδικτυακά!

 • 3η Ημερίδα καθοδήγησης, ενημέρωσης και γνωριμίας με θέμα την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα
  16/11/2020

  Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην 3η εκδήλωση μέντορινγκ, γνωριμίας και δικτύωσης για startups και ομάδες με προτάσεις που εμπεριέχουν στοιχεία επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 στις 17:00 μμ.

  Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από φορείς που προσφέρουν προγράμματα χρηματοδότησης και υποστήριξης για τον τομέα της αγροδιατροφής: τη Βayer, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το EIT FOOD HUB GREECE, το Πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, το Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

  Για την εγγραφή σας ακολουθείστε τον σύνδεσμο εδώ.

  Η ατζέντα έχει ως εξής:

  17:00-17:05   Καλωσόρισμα
  17:05-17:20   Key note Speaker Sylvestre Jobic from EMEA New Business Model Team, Βayer
  17:20-18:00   Σύντομες παρουσιάσεις φορέων συνδιοργάνωσης:  Βayer, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, EIT FOOD HUB GREECE, Πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.
  18:00-19:00   Σύντομες παρουσιάσεις από τα μέλη των ομάδων - Μentoring - συζήτηση με ομάδες.
 • Συμμετοχή στην ημερίδα «StartUp Today»
  04/11/2020

  Το NBG Business Seeds στηρίζοντας ενεργά το οικοσύστημα καινοτομίας μέσα από τον δημόσιο διάλογο, συμμετέχει στη δίωρη online ημερίδα «StartUp Today» που διοργανώνει το Skywalker.gr  την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 στις 13:00.
  Στόχος της ημερίδας είναι η συζήτηση γύρω από τις νέες ανάγκες, τις ευκαιρίες αλλά και τους προβληματισμούς που δημιουργούνται στο δυναμικό περιβάλλον της νεοφυούς επιχειρηματικότητας εν μέσω πανδημίας.
  Την ημερίδα συντονίζει η δημοσιογράφος και διευθύντρια επικοινωνίας του Junior Achievement Greece, Μαρία Γιαννέτου, συμμετέχει ο Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ  Χρ. Δήμα, αρμόδιου για το χαρτοφυλάκιο Έρευνας - Τεχνολογίας – Καινοτομίας, η Κατερίνα Σαριδάκη Διευθύντρια, CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, ο Δρ Σπύρος Αρσένης Συντονιστής προγράμματος ΝBG Business Seeds και ο Θεόδωρος Ποτήρης Ηλεκτρολόγος - Ηλεκτρονικός Μηχανικός, Airbots.
 • Εκδήλωση για Fintech startups
  04/11/2020

  Στο πλαίσιο του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, και με συμμετοχή στελεχών από την Τράπεζα της Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη Visa, τη Flex Fin και το University of California Davis, διοργανώνουμε εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού με προτάσεις που εμπεριέχουν στοιχεία Fintech.
  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 11.11.2020 στις 17:00μμ, μέσω Ζοοm. Εκτός από τις ομάδες, έχουν προσκληθεί συνεργαζόμενα funds και φορείς. H εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

  Το  πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  17:00-18:00 Καλωσόρισμα από διοργανωτές. Σύντομες ομιλίες:
  Σταυρούλα Καμπουρίδου Head of FinTech Hub, Senior Advisor to the Governor
  Δημήτρης Ψαρράκης, Σύμβουλος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  Αντριάννα Παπά, Γενική Διευθύντρια VISA Ηellas
  Pantelis Loupos, Assistant Professor of Marketing and Business Analytics, Graduate School of Management, University of California Davis
  Δημήτρης Βρανόπουλος, co-founder FlexFin
             
  18:00-19:00 Σύντομη παρουσίαση προτάσεων επιλεγμένων ομάδων - Μentoring - συζήτηση με ομάδες.

  Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ

 • Συμμετοχή στο 22ο Συνέδριο InfoCom World
  Η Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο για το οικοσύστημα καινοτομίας. Την Τετάρτη 04.11.2020 στις 14:30 συμμετέχουμε σε πάνελ μαζί με τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρήστο Δήμα και άλλα μέλη του οικοσυστήματος.

  14:30 - 15:45 Eνότητα 3 | Δημιουργώντας το Ψηφιακό Οικοσύστημα
  Χρήστος Δήμας – Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων
  Βαγγέλης Καρέζης – Senior Manager, Accenture
  Fuel for Innovation: Greece’s Race to 5G
  Σπύρος Αρσένης – Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
  Οι χρηματοδοτήσεις καινοτομίας: ευκαιρίες και επόμενα βήματα
  Αντώνης Κασσάνο – Business Development Director, Unisytems
  Νεκταρία Καλογεροπούλου – Account Director Enterprise & Public Sector, Nokia

 • Εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

  29/10/2020

  Στο πλαίσιο του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας και σε συνεργασία με το HIGGS |Higher Incubator Giving Growth & Sustainability διοργανώνουμε εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για τους συμμετέχοντες με προτάσεις που εμπεριέχουν στοιχεία social entrepreneurship.

  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 02.11.2019 στις 17:00μμ, μέσω Ζοοm.

  H εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό. Πέρα από τις ομάδες, έχουν προσκληθεί συνεργαζόμενα funds και φορείς.

  Η ατζέντα έχει ως εξής:

  17:00-17:20 Καλωσόρισμα από τους διοργανωτές. Σύντομη παρουσίαση δράσεων Higgs.
  17:20-18:00 Σύντομη παρουσίαση προτάσεων επιλεγμένων ομάδων
  18:00-19:00 Μentoring - συζήτηση με ομάδες.

  Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ

 • Διαδικτυακό Σεμινάριο Επιχειρηματικού Σχεδίου με το ΚΕΜΕΛ
  22/10/2020

  Για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΛ - Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος διοργανώνουμε διαδικτυακό Σεμινάριο Επιχειρηματικού Σχεδίου.
  Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από στελέχη του ΚΕΜΕΛ την Τρίτη 27.10.2020, στις 17:00 και θα συνεχιστεί την Τρίτη 03.11.2020 στις 17:00.
  Το σεμινάριο είναι ανοικτό σε όλους και σχεδιάστηκε για τους συμμετέχοντες του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας καθώς και για οποιοδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο.

  Για την εγγραφή στο σεμινάριο χρησιμοποιείστε τους παρακάτω συνδέσμους:
   
  Τρίτη 27.10.2020
   
  https://zoom.us/webinar/register/WN_HMfesH8kSuGM8XAoLousNA
   
  Τρίτη 3.11.2020
   
  https://zoom.us/webinar/register/WN_F2Y8ZeDfRiaxFpk9U3f7MQ
   
   
  Η αναλυτική περιγραφή του σεμιναρίου ακολουθεί:
   
  Μια Startup έχει ως αντικείμενο την αναζήτηση (search) και εξεύρεση ενός επαναλαμβανόμενου και επεκτάσιμου επιχειρηματικού μοντέλου.
  Ο Κύκλος  Ζωής της διαφέρει σημαντικά από τον Κύκλο Ζωής μιας υφιστάμενης επιχείρησης (Εισαγωγή - Ανάπτυξη - Ωρίμανση - Πτώση ), η οποία ασχολείται με την υλοποίηση (execution) ενός προϋπάρχοντος Επιχειρηματικού Μοντέλου και Σχεδίου.
  Τα τελευταία 10 χρόνια δημιουργήθηκαν επιχειρηματικά εργαλεία, μεθοδολογίες και προσεγγίσεις ειδικά για τις πρώιμες (early stage) ανάγκες των Startups όπως:
  Η μεθοδολογία Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης (Lean Startup), η Ευέλικτη Μεθοδολογία (Agile Methodology), ο Καμβάς Επιχειρηματικού Μοντέλου (Business Model Canvas), ο Kαμβάς Αξιακής Πρότασης (Value Proposition Canvas), το Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν (MVP - Minimum Viable Product), ο Σχεδιασμός και στην συνέχεια o κύκλος Δημιουργίας - Μέτρησης - Μάθησης (Build - Measure - Learn) και επικύρωση ή διόρθωση με Pivoting και γρήγορη επανάληψη του κύκλου.
   
  Ακολουθώντας την παραπάνω μεθοδολογία θα διενεργηθούν δύο Early Stage Startup Workshops όπου θα διερευνηθούν τα παρακάτω θέματα:
  •           Η εξέλιξη του Marketing και το Business Model Canvas
  •           Οι φάσεις εξέλιξης μιας startup και οι στόχοι/ στρατηγική/ ενέργειες που απαιτούν
  •           Assumption Validation ή πως αντλούμε γνώση από τους πελάτες.
   
  Αναλυτικό πρόγραμμα:
   
  Σεμινάριο ΚΕΜΕΛ - NBG Seeds

  -   Τρίτη 27.10.2020, 17:00 - 20:00

  •   Η εξέλιξη του Marketing και το Business Model Canvas
  •   Οι φάσεις εξέλιξης μιας startup και οι στόχοι/ στρατηγική/ ενέργειες που απαιτούνται
  •   Παρουσίαση
  -   Αναστασία Αυγερινού, π. Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), π. τραπεζικός
  -   Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος της Imerys Greece
  •   Παρεμβάσεις - σχόλια
  -   Γιάννης Κώτης, π.Πρόεδρος ALGIDA
   
  -   Τρίτη 3.11.2020, 17:00 - 20:00
   
  •   Assumption Validation ή πως αντλούμε γνώση από τους πελάτες.
  •   Παρουσίαση
  -   Παντελής Κονταξάκης, π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος “ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ”
  •   Παρεμβάσεις - σχόλια
  -   Διονύσης Σπηλιόπουλος, π. Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος Schneider Electric ΑΕ text
 • Ολοκλήρωση υποβολής προτάσεων 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  21/10/2020

  Ολοκληρώθηκε με σημαντική συμμετοχή η υποβολή προτάσεων στον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας. Συμμετείχαν 468 άτομα που συνολικά υπέβαλαν 264 προτάσεις. Σχεδόν οι μισές συμμετοχές ήταν ομαδικές ενώ η συμμετοχή των γυναικών ανήλθε στο ένα τέταρτο. Επίσης, υψηλό είναι το ποσοστό (21%) των προτάσεων όπου επικεφαλής είναι γυναίκες. Σε ότι αφορά τις θεματικές, η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα δέχθηκε το 60% των προτάσεων, το Περιβάλλον και Τεχνολογία το 32% ενώ 8% των προτάσεων αφορούσαν τη θεματική Πολιτισμός και Τεχνολογία. Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον Δεκέμβριο 2020.

 • Δυνατό παρόν του προγράμματος στη δημιουργία των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας(ΕΚΨΚ)
  21/10/2020

  Το NBG Business Seeds στηρίζει έμπρακτα την καινοτομία και την έρευνα μέσω των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (ΕΚΨΚ). Συμμετείχαμε ενεργά στην εθνική πρόσκληση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (ΕΚΨΚ) του Προγράμματος ‘Digital Europe’ που θα υλοποιηθούν την περίοδο 2021-2027 και θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ και τα Κράτη Μέλη. Επίσης ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση πέντε ακόμη συνεργαζόμενων με το πρόγραμμα φορέων κυρίως από την περιφέρεια και στηρίξαμε με Επιστολές Υποστήριξης τις προτάσεις τους για δημιουργία ΕΚΨΚ.
 • Περήφανοι που στηρίζουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης για το Elevate Greece
  21/10/2020

  H Εθνική Τράπεζα και το NBG Business Seeds στηρίζει ενεργά τη δημιουργία του Elevate Greece, του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα και συμμετείχαμε τόσο στις συζητήσεις για το σχεδιασμό του μητρώου όσο και στην επίσημη στήριξή των δράσεων του. Μέσω του ρόλου μας ως Επίσημοι Υποστηρικτές, υποστηρίζουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω χρηματικών βραβείων και πρόσβασης σε ειδικά χρηματοοικονομικά εργαλεία καθώς και στις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds. Ταυτόχρονα αναλάβαμε να στηρίξουμε τη δημιουργία του Μητρώου με τη συμμετοχή στελεχών μας στην Επιτροπή Αξιολόγησης.
 • Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση «Η Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που την στηρίζουν»
  25/09/2020

  Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση «Η Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που την στηρίζουν», την Πέμπτη 24.9.2020 στις 17:00 μμ.
  Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το ΟΚ!Τhess. Συμμετείχαν φορείς και πρωτοβουλίες της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας που υποστηρίζουν την καινοτομία στα πρώιμα στάδια και που παρέχουν μικροχρηματοδότηση. Εκπρόσωποι θεσμικών φορέων αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες τους για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας ενώ εκπρόσωποι εδραιωμένων επιχειρήσεων ανέλυσαν τον ρόλο της καινοτομίας στην επιχείρησή τους.
  Τέλος, εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών, των 3 πανεπιστημίων της πόλης και ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ αναφέρθηκαν στις δράσεις των Πανεπιστημίων. Η εκδήλωση κράτησε δύο ώρες με σταθερή παρακολούθηση 100 ταυτόχρονων επισκεπτών, ενώ συνολικά κομμάτια της εκδήλωσης παρακολούθησαν 130 άτομα.
  Ολοκληρώθηκε με μια ουσιαστική ανοικτή συζήτηση ομιλητών και επισκεπτών.
 • Η καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που την στηρίζουν
  17/09/2020

  Τι σημαίνει καινοτομία στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται;

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds σε συνεργασία με το ΑΠΘ και το ΟΚ!Τhess διοργανώνει δίωρη εκδήλωση με θέμα «Η καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν» την Πέμπτη 24.09.2020 στις 17:00.

  Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

  Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ.
 • Διαγωνισμός Idea Platform του CapsuleT
  14/09/2020

  Στηρίξαμε ενεργά την εξαιρετική πρωτοβουλία Idea Platform του συνεργάτη του προγράμματος μας #CapsuleT που αφορούσε καινοτόμες ιδέες στον τομέα του τουρισμού. Την Πέμπτη 03.09.2020 ο Συντονιστής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης έκανε παρουσίαση στις ομάδες με θέμα «Εισαγωγή στη χρηματοδότηση - Από τη σκοπιά των επενδυτών» ενώ την Παρασκευή 11.09.2020 το στέλεχος Business Banking και πρεσβευτής NBG Business Seeds Γιώργος Νικολάου, συμμετείχε στο mentoring των ομάδων ενώ συμμετείχαμε και στην κριτική επιτροπή το βράδυ της ίδιας ημέρας.
 • Έναρξη 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  07/07/2020

  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με φορείς στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook.

  Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Amazon, Microsoft, PriceWaterHouseCoopers (PwC),  Accenture, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, Endeavor Greece.

  Το σύνολο των προτάσεων που συμμετέχουν καλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης (mentoring) από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος KEMEΛ, Ίδρυμα Ωνάση,  Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, (HIGGS) Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, Οικοσύστημα  Καινοτομίας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΟΚ!Τhess), CapsuleT, H2B Hub, ΕΙΤ Climate-Kic Hub Greece, InnoEnergy και KiNNO.

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 11ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:

  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία

  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας nbg.gr/competition καθώς επίσης και στο Linkedin linkedin.com/company/national-bank-of-greece/ Facebook facebook.com/ibanknbg και στο youtube youtube.com/ibanknbg.

  Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020.

  Για να υποβάλετε την πρότασή σας στον 11ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ.

  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.


  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Οι χρηματοδοτήσεις καινοτομίας στην Ελλάδα στην εποχή του COVID-19: The day after
  25/06/2020

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα “Οι χρηματοδοτήσεις καινοτομίας στην Ελλάδα στην εποχή του COVID-19: The day after». Συνολικά το παρακολούθησαν 302 άτομα, ενώ η μέγιστη ταυτόχρονη παρακολούθηση που σημειώθηκε ήταν 219 άτομα.
  Στα 3 πάνελ συμμετείχαν ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, εκπρόσωποι του ΕΙF και 6 funds του Equifund, στελέχη υπουργείων, φορέων, ερευνητικών κέντρων και εταιρειών.
  Η διάδραση με το κοινό υπήρξε σημαντική και υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις.
  Η διημερίδα ήταν η τρίτη φετινή συνδιοργάνωση των φορέων NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, OK!Thess, Uni.fund, Μetavallon και Bayer Ηellas. Έγινε με την υποστήριξη του SGT.
 • Απολογιστικό εκδηλώσεων #GreecevsVirus
  17/06/2020

  Για μια ακόμη φορά δείξαμε τα αποτελέσματα των συνεργειών και της επαγγελματικής καθοδήγησης στην πράξη με 2 workshops, 7 ώρες συζήτησης, 15 παρουσιάσεις εταιριών και ομάδων, 84 συμμετέχοντες, 5 funds και 15 φορείς.
  Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για τους συμμετέχοντες στο #GreecevsVirus οργανώθηκαν σε συνεργασία με το ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου - EIT Health Hub for Greece, το Κέντρο ACEIn του ΟΠΑ, το κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, το Ίδρυμα Ωνάση και τη Βayer Hellas την Τετάρτη 10.6.2020  και την Τρίτη 16.6.2020 στις 16:30μμ.
 • Συνεργασία του προγράμματος με το ΕΙΤ Climate-Kic Hub Greece και τον συντονιστή του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης
  11/06/2020

  Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στους συνεργάτες του προγράμματος NBGBusinessSeeds, το ΕΙΤ Climate-Kic Hub Greece και τον συντονιστή του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης.

  Η συνεργασία κινείται σε 6 βασικούς άξονες:

  - Διερεύνηση συνεργειών μεταξύ των δράσεων του Οργανισμού και της Τράπεζας
  - Στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και συμμετοχή σε δράσεις καθοδήγησης
  - Συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds
  - Συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το NBG Business Seeds στις δράσεις του Οργανισμού
  - Στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας από στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds σε ομάδες που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό
  - Διερεύνηση ένταξης ώριμων νεοφυών εταιρειών που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό στο πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds.

 • Στήριξη του NBG Business Seeds στον Διαγωνισμό Green Ideas Greece
  Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών συμμετείχαμε στην προώθηση και στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού Green Ideas Greece για την υποστήριξη καινοτόμων ιδεών πράσινης ή/και κοινωνικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων.
  Βραβεύσαμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις: Τhe Barn Owl Project για την χρήση των πληθυσμών κουκουβάγιας για την καταπολέμηση των τρωκτικών στις καλλιέργειες και το project Μέρες Πράσινου Σχολείου για ένα πρόγραμμα οικολογικής παρέμβασης σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

  Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας για τα Δυτικά Βαλκάνια Balkan Green Ideas’ (ΒGI), με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Rockefeller που διοργανώνεται τα τελευταία 8 χρόνια απο το Balkan Green Foundation. Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα συνδιοργανώνεται από το HumanRights360 και το HIGGS.
 • GreeceVsVirus - Πρόσκληση σε εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσης - 10.6.2020
  Την Τετάρτη 10 Ιουνίου, 16:30-19:00, το NBG Business Seeds σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, το EIT Health, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation | AUEB, το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, το Ίδρυμα Ωνάση και τη Bayer Hellas, διοργανώνουν online εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό #GreeceVsVirus του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση: https://covidhackgr.gov.gr/
 • Το NBG Business Seeds στηρίζει το πρόγραμμα ΚΕΠPlus του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  Η Εθνική Τράπεζα, μέσω του NBG Business Seeds, στηρίζει το πρόγραμμα ΚΕΠPlus του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αξιοποίηση των ΚΕΠ στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Στόχος του προγράμματος είναι η καλύτερη κατανόηση των αναγκών των επιχειρήσεων ως προς τις υπηρεσίες και την πληροφόρηση που επιθυμούν να τους παρέχονται από τα ΚΕΠ, έτσι ώστε το δίκτυο να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

  Για το σκοπό αυτό, προωθήσαμε στοχευμένα σε εταιρείες του προγράμματος NBG Business Seeds ερωτηματολόγιο που επιχειρεί να αποτυπώσει την σημερινή κατάσταση και τις ανάγκες που μπορούν να καλυφθούν από τα ΚΕΠ. Η ανταπόκριση ήταν θετική αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία του προγράμματος.

  Διαβάστε περισσότερα: https://lnkd.in/dPFDh4f

 • Για μια ακόμη φορά το NBG Business Seeds βρίσκεται στο πλευρό των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας
  - Μετά από πρόσκληση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης, στελέχη του προγράμματος μας συμμετείχαν ως ομιλητές σε διάλεξη Technology Transfer και ανάπτυξη Spin-offs, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεταφραστική Έρευνα στην Βιοϊατρική».

  - Μέσω της συμμετοχής μας στην Επιτροπή Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕλληνοΑμερικάνικου Επιμελητηρίου, ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds,  θα συμμετέχει σε διήμερη διαδικτυακή εκπαίδευση στις 30-31 Μαΐου σε φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη διάλεξη «Καινοτομία: Ορισμοί, δείκτες και Ελληνική πραγματικότητα».

  #NBG #BusinessBanking

 • Open Call: HackAthens 2020 Η Αθήνα Μετά - Ίδρυμα Ωνάση
  Η ONASSIS STEGI σε συνεργασία με το NBG Business Seeds σας προσκαλούν σε μια ψηφιακή ερευνητική αναζήτηση για την επόμενη μέρα μιας μετέωρης πόλης. Καλούμε καλλιτέχνες, δημιουργούς, προγραμματιστές, μουσικούς, designers, δικηγόρους, όλους όσοι βρέθηκαν να φαντάζονται πώς θα είναι η επόμενη ημέρα, να δηλώσουν συμμετοχή για μια ψηφιακή αναζήτηση, όπου σκοπός θα είναι να αναπτύξουν ψηφιακά έργα πάνω στο ερώτημα που πλανάται πάνω από την Αθήνα: Τι έρχεται μετά;

  Υποβάλετε την πρότασή σας στον διαγωνισμό έως και την Τετάρτη 20 Μαΐου και διεκδικήστε χρηματικά βραβεία αλλά και την απευθείας συμμετοχή σας στην Β' φάση του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. https://bit.ly/2yRYont

 • Γιορτάζουμε τη νέα λίστα "40 under 40" του Fortune Greece
  Γιορτάζουμε τη νέα λίστα "40 under 40" του Fortune Greece, που αναγνωρίζει νέους επιχειρηματίες που καινοτομούν και διακρίνονται και στην οποία περιλαμβάνονται 8 συμμετέχοντες και συνεργάτες του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

  - Ο Kωνσταντίνος Στρουμπάκης, CEO της Apifon, εταιρεία που συμμετέχει και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα.
  - Οι Αλεξάνδρα Χολή και Μυρτώ Παπαθάνου, partners στο Metavallon.vc, στο οποίο συμμετέχουμε ως private investors και ως μέλη του Advisory Board.
  - Η Κατερίνα Σαντίκου, CEO της Workathlon, εταιρεία του προγράμματος και νικήτρια του 7ou Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.
  - O Γιάννης Παπαδάκης, CEO της Pollfish, πρώτος νικητής του 4ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.
  - Ο Γιώργος Νικολετάκης, CEO της 100mentors, νικητής του 4ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.
  - Ο Φάνης Κουτουβέλης, CEO της Intale, πρώτος νικητής του 2ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.
  - O Νίκος Παπανώτας, υποστηρικτής του προγράμματος και ιδιαίτερα του ετήσιου bootcamp Match & Develop a Startup Thessaloniki.

  Συγχαρητήρια σε όλους, μας κάνετε υπερήφανους! #NBG #BusinessBanking

  https://www.fortunegreece.com/business-list/40under40-2020/

 • Πρωτοβουλίες ψηφιακής καινοτομίας ενάντια στον κορονοιό
  Στηρίζουμε ενεργά την πρωτοβουλία GreeceVsVirus του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατά του Covid-19. Στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds συμμετέχουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού, που έχει ως αντικείμενο την αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών και προτάσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση.

  https://covidhackgr.gov.gr/

 • Στήριξη του προγράμματος στον πανεπιστημιακό διαγωνισμό Εnnovation2019
  Για μια ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα NBG Business Seeds υποστήριξε ενεργά τον διαγωνισμό Ennovation 2019.

  Συμμετείχαμε στην κριτική επιτροπή και βραβεύσαμε μια ομάδα με το βραβείο NBG Business Seeds που περιλαμβάνει ένα tablet και την απευθείας πρόκριση στη Β’ Φάση του 11oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

  Το βραβείο απονεμήθηκε στην ομαδα Oliveex από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για μια λύση ΙΟΤ στη διαχείριση αποθήκευσης και επεξεργασίας τροφίμων και ποτών.
 • We are pleased to accounce the acquisition of Think Silicon
  We are pleased to announce the acquisition of Think Silicon, a start up company that participates in the NBG Business Seeds program, by Applied Materials (NASDAQ: AMAT). Think Silkon, based in Patras, designs, develops and sells licenses for graphics processing units (GPUs), allowing high-quality graphics to operate with low power consumption.

  The company was funded by Metavallon VC in which the National Bank is a private investor and its executives participate in its Advisory Board.
 • Συμμετοχή στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού PowerUp
  Για πέμπτη συνεχή χρονιά, στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν ως κριτές στον τελικό του διαγωνισμού PowerUp! Country Final Greece & Cyprus, στον οποίο διαγωνίστηκαν 9 ομάδες με ιδέες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πράσινης οικονομίας. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Solmeyea, με μια πρόταση για τη δέσμευση και αξιοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα προς παραγωγή πρωτεϊνών και λοιπών πρώτων υλών, συμβάλλοντας στη διατροφική και κλιματική καταπολέμηση.

  Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση: https://lnkd.in/dcW9vUr

 • Διαγωνισμός EUvsVirus Pan - EU Hachathon
  Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν ως μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EUvsVirus Pan-EU Hackathon για την καταπολέμηση και αντιμετώπιση του Covid-19. Η συμμετοχή μας αφορά στη τελική φάση του διαγωνισμού στη θεματική ενότητα "Digital finance: Speed-up distribution of financial support" που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 29/04.

  Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος 400+ εθελοντές, 20.000+ συμμετέχοντες, 600+ μέντορες , 600+ συνεργάτες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και ιδιαίτερα στις ελληνικές συμμετοχές!

  Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση: https://euvsvirus.org

 • Αλλαγή τρόπου αξιολόγησης Γ' Φάσης 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας
  Σε συνέχεια των δυσμενών εξελίξεων που σχετίζονται με την εξάπλωση  του SARS-CoV-2, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία αναφορικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων, εκδηλώσεων και των πολυπληθών συναθροίσεων εν γένει, στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής στο Διαγωνισμό, τροποποιούμε - για προληπτικούς λόγους - τον τρόπο αξιολόγησης της Γ’ Φάσης ως εξής:

  1. Η αξιολόγηση θα γίνει βάσει βιντεοσκοπημένης παρουσίασης διάρκειας έως 20 λεπτών.
  Η παρουσίαση συνιστάται να αποτελείται από:
  •Παρουσίαση powerpoint με προφορικό σχολιασμό.
  •Παρουσίαση των μελών της ομάδας και του ρόλου του καθενός
  •Παρουσίαση προϊόντος, υπηρεσίας ή τεχνολογίας.

  2. Το video πρέπει να αποσταλεί σε μορφή mp4, avi ή mov έως τις 7.4.2020 24:00 στη διεύθυνση competition@nbg.gr

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο StartUp Career Day
  10/03/2020

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των διοργανωτών του StartUp Career Day και συμμετείχε στη διοργάνωση. Ο επικεφαλής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης συντόνισε τη συζήτηση με θέμα «Σημασία των Startups στην Ελληνική Οικονομία και νέες προκλήσεις ενόψει industry 4.0».
  Συμμετείχαν ο Γιάννης Καλογήρου (Scientific Director at Innovation and Entrepreneurship Unit, NTUA), ο Γιώργος Παπαδάκης (Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ο Λευτέρης Αραπάκης εκ μέρους του ACEin (Director, Co-Founder @  Enaleia).
  Μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο φοιτητών παρουσιάστηκαν οι δράσεις των φορέων και το κοινό στο οποίο απευθύνονται.
 • Ημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης – Η Καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν
  25/02/2020

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 14.02.2020 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, η ημερίδα «Η Καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν».

  Το παρόν έδωσαν, 40 θεσμικοί φορείς και επιχειρήσεις από την Αθήνα και την Κρήτη, 5 χρηματοδοτικοί οργανισμοί και 4 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Παραπάνω από 200 συμμετέχοντες παρακολούθησαν 7 πάνελ και 5 workshops στα οποία παρουσιάστηκαν συντεταγμένα τα βήματα που ακολουθεί μια καινοτόμος επιχείρηση από την ίδρυσή της και μετά, καθώς και σε ποιους φορείς μπορεί να απευθυνθεί σε κάθε της βήμα.

  Στην ημερίδα συμμετείχε ενεργά ο Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας Χρήστου Δήμα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τοποθέτηση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Διευθύνοντος Συμβούλου Πλαστικά Κρήτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία του ενσωματώνει την καινοτομία στις λειτουργίες της.


  Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τον Οργανισμό Bizrupt, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστιακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ηellas.
 • Match & Develop a Startup Heraklion 3.0
  21/02/2020

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o τετραήμερο bootcamp Match & Develop a Startup Heraklion 3.0 που έλαβε χώρα στις 7-8 και 15-16 Φεβρουαρίου 2020 στο Η2B HUB και τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στα Βασιλικά Βουτών, στο Ηράκλειο.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ, το H2B HUB, τον Οργανισμό Bizrupt και το ΕΤΕΠ-Κ το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Uni.fund, Metavallon και Bayer. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας ομάδων που συμμετείχαν στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της ΕΤΕ, ερευνητικών ομάδων προερχόμενων από τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης καθώς και τοπικών επιχειρηματικών ομάδων.

  Στόχος της εκδήλωσης ήταν να βοηθήσει τις συμμετέχουσες ομάδες μέσω στοχευμένων συμβουλευτικών δράσεων, καθοδήγησης και δικτύωσης να εξελίξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να αποκτήσουν δυνατότητες προβολής και δικτύωσης. Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες έδωσαν ομιλίες που αφορούσαν τη μεθοδολογία Lean Startup, θέματα Μάρκετινγκ, Νομικά θέματα, θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Business analytics και Pitching, καθώς και θέματα ασφάλειας.

  Η εκδήλωση άνοιξε με συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14.2.2020 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν από φορείς και πρωτοβουλίες της Κρήτης οι κ.κ.: Μιχάλης Δρίτσας, Επικεφαλής Γραφείου Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος ΔΣ ΙΤΕ, Χρήστος Φλώρος, Αντιπρύτανης Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Μανασάκης, εκπρόσωπος Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλης Καλογερίδης, εκπρόσωπος ΕΤΕ, Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Γιώργος Σαρρής, εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, Μιχάλης Χωραφάς, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, Αρτέμης Σαϊτάκης, Διευθυντής Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), Γιώργος Καρουζάκης, Υπεύθυνος H2B HUB από μεριάς Επιμελητηρίου, Μαρία Μακριδάκη εκπρόσωπος του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, Αλεξάνδρα Καραπιδάκη, εκπρόσωπος του Οργανισμού BIZRUPT, Δώρα Τραχανιά, μέλος Uni.fund VC, Γιώργος Καραντώνης, μέλος Metavallon VC και ο Βασίλης Σιέμος επικεφαλής του Κέντρου Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη δράση του NBG Business Seeds της ΕΤΕ παρουσίασε αναλυτικά ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, συντονιστής του προγράμματος.

  Στο τετραήμερο συμμετείχαν 17 ομάδες με 35 μέλη συνολικά. Στις ομάδες έγινε mentoring από στελέχη επιχειρήσεων και φορέων: Εθνική Τράπεζα, Bayer Hellas, Uni.fund, Metavallon, Χαλκιαδάκης ΑΕ,  Phaistos Networks, ΣΥΦΑΚ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Innobatics, H2B HUB, Δίκτυο Πράξη και το Επιμελητήριο Ηρακλείου.
  Στις συναντήσεις αυτές, τα στελέχη των επιχειρήσεων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες ιδέες, και έχουν ήδη προγραμματιστεί πολλές συναντήσεις για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.

  Στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν από όλες τις ομάδες στο τέλος της εκδήλωσης, διακρίθηκε η ερευνητική ομάδα του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, με την πρόταση Time is Brain η οποία κέρδισε την πρόκρισή της, απευθείας στη Β' Φάση του 11oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας. Η Bayer Hellas προσέφερε τη δυνατότητα σε 3 ομάδες να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα workshops που διοργανώνει στο πλαίσιο ανάδειξης και υποστήριξης καινοτόμων ιδεών. Tο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ προσέφερε σε 2 ομάδες, υπηρεσίες αξιολόγησης δυναμικού καινοτομίας καθώς και αξιολόγηση της ωριμότητας για ψηφιακό μετασχηματισμό, 2 από τις συμμετέχουσες ομάδες προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο H2B HUB για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ανάπτυξης, τo Οικονομικό Eπιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης πρόσφερε την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης σε 2 ομάδες, ενώ τo ΕΤΕΠ-Κ πρόσφερε σε δύο από τις συμμετέχουσες ομάδες τη δυνατότητα απόκτησης διεθνούς επιχειρηματικής εμπειρίας μέσω του προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs. Δόθηκαν επίσης δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon και δωρεάν υπηρεσίες Amazon και Geekbot.

  Χορηγοί του τετραημέρου ήταν η εταιρεία ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού Delivery.gr, οι εταιρείες «καφές ΔΑΝΔΑΛΗ», «ΖΑΡΟΣ ΑΕ» και «ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΡΗ ΑΕΒΕ».

 • Συνεργασία μεταξύ του NBG Businesss Seeds και του CapsuleT
  21/02/2020

  Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος το οποίο επισημοποιεί την σημαντική υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ του επιταχυντή CapsuleT και του προγράμματος NBG Business Seeds.
  Η συνεργασία αφορά στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό των συνεργειών μεταξύ του Οργανισμού και της Τράπεζας στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νέας επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.
  Πιο συγκεκριμένα, αφορά στη συμμετοχή μιας ομάδας, που διακρίνεται στις διαδικασίες αξιολόγησης του CapsuleT, απευθείας στη B’Φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, στη διοργάνωση ετήσιας ημερίδας με τις ομάδες του διαγωνισμού Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, στη συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα καθώς και την χρηματοοικονομική και επιχειρηματική καθοδήγησή τους.
 • Συνεργασία μεταξύ του NBG Businesss Seeds και του Hub to Business Hub
  21/02/2020

  Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Επιμελητήριο Ηρακλείου το οποίο επισημοποιεί την σημαντική υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ του Hub to Business Hub (Η2Β HUB) και του προγράμματος NBG Business Seeds.
  Η συνεργασία αφορά στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό των συνεργειών μεταξύ του Οργανισμού και της Τράπεζας στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νέας επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.
  Πιο συγκεκριμένα, αφορά στη συμμετοχή ομάδων του H2B Hub στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, στη συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην Κρήτη, στη στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από τον οργανισμό και στη δυνατότητα του Οργανισμού να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.
 • Match & Develop a startup Athens 7.0
  29/01/2020

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τετραήμερο Bootcamp Match & Develop a startup Athens 7.0 για επιλεγμένες startups του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.
  Το Bootcamp διοργανώθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 17.1.2020 και το τριήμερο από το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στο  Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ο.Π.Α. (ACEin). Συμμετείχαν 22 ομάδες από την Αττική και την Κύπρο.
  Το 7ο ετήριο Bootcamp διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ο.Π.Α. (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου της Αθήνας, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Metavallon και τη Bayer.
  Σύντομες παρουσιάσεις έγιναν σε θέματα επιχειρηματικότητας και επικοινωνίας: Business Validation από την Κατερίνα Πραματάρη, αναπλ. Καθ. και Επιστημονική Υπεύθυνη του ΑCEIn και partner στο Uni.fund, Pitching & Presentation Guide καθώς και Business Analytics από τον Δρ. Σπύρο Αρσένη Συντονιστή του προγράμματος NBG Business Seeds, τη Δώρα Τραχανά, Associate στο Unifund και τον Γιώργο Καραντώνη Partner στο Μetavallon, Security by Design από τον Δημήτρη Γλυνό Census, Lean Startup από τον Αντώνη Λιβιεράτο Επικ. Καθηγητή Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΕΚΠΑ.

  Το Σάββατο 25.1.2020 διοργανώθηκε συνάντηση καθοδήγησης των ομάδων με επιχειρηματίες που ασχολούνται σε συναφείς τομείς. Συμμετείχαν η Σόνια Μουσαβερέ από τη Bayer, η Πόλυ Παλαιογιώργου από τη Cosmote, ο Σεραφείμ Καραΐσκος από την ΙCAP, ο Μάριος Παπαδόπουλος από τη Wifins, ο Αρτέμης Κασομούλης από το Doctoranytime, ο Γιώργος Μούσμουλας και ο Γιώργος Καραντώνης από το Μetavallon, η Γεωργία Κωνσταντίνου από το Skywalker, η Κατερίνα Πραματάρη και η Δώρα Τραχανά από το Unifund, o Γιώργος Καράμπελας από το Venture Friends, οι Αγγελική Καραγιαννάκη, Βασιλική Χρονάκη, Μαριάννα Γαλάνη, και Στράτος Μπαλούτσος από το ΑCEIn, οι Αντώνης Λιβιεράτος και Βασίλης Σιέμος από το Kέντρο Αρχιμίδης και οι Χάρης Βλατάκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Αρσένης Σπύρος, Περικλής Οικονόμου και Γιώργος Νικολάου από την Εθνική Τράπεζα.

  Στην παρουσίαση των ομάδων που έγινε την Κυριακή 26.1.2020 σε επιτροπή που αποτελείτο από την Κατερίνα Πραματάρη Καθ. και Επιστημονική Υπεύθυνη του ΑCEIn και partner στο Uni.fund, τον Γιώργο Καραντώνη partner του Metavallon, τον Κωνσταντίνο Καναβό, επικεφαλής Τομέα Business Banking της Εθνικής Τράπεζας και τον Αντώνη Λιβιεράτο, Επικ. Καθηγητή Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΕΚΠΑ διακρίθηκαν 9 ομάδες και βραβεύτηκαν με υπηρεσίες που έχουν άμεση συνάφεια με τις ανάγκες τους.

  Την πρόκριση στην Β’ φάση του 11ου Διαγωνισμού εξασφάλισε η εταιρεία Solmeyea. Οι ομάδες Placeme και Studymate προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο ACEIn. Οι ομάδες CureCancer και Solmeyea προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο Κέντρο Αρχιμίδης. Υπηρεσίες Apifon προσφέρθηκαν στις ομάδες Placeme, Optiloan και Studymate, υπηρεσίες Geekbot στις ομάδες Optiloan, FlowFinance και Solmeyea και AWS στις ομάδες Studymate, FlowFinance, Optiloan, Research Connected, Embedded Marketing Technics, AI powered reading assistant και Placeme.

  Η χορηγία για το catering κατά τη διάρκεια του Bootcamp προσφέρθηκε από τις εταιρείες Delivery.gr και Green Cola.
 • Culture Seeds
  29/01/2020

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23.01.2020 το Culture Seeds, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Με σημαντική προσέλευση κόσμου, 17 ομάδες που επιχειρούν στον τομέα του πολιτισμού παρουσίασαν τα έργα τους. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα διαδραστικό τετράωρο, οι ομάδες συζήτησαν τις ιδέες τους με τους διοργανωτές, με τους φορείς που συμμετείχαν, με το κοινό αλλά και μεταξύ τους.
  Η εκδήλωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds και το Ίδρυμα Ωνάση, με την υποστήριξη του The People’s Trust.

 • Ημερίδα  «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν»
  21/01/2020

  Με 200 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, 7 funds και 47 φορείς και επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε 8 πάνελ ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18.01.2020 η ημερίδα  «Η καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν»
  Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε σε πάνελ ο Μιχάλης Δρίτσας, Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστου Δήμα.

  Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστιακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ηellas.
 • Εκδήλωση καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής
  15/01/2020

  Για δεύτερη χρονιά και με βασικό άξονα τις συνέργειες, οκτώ φορείς που υποστηρίζουν την καινοτομία συγκεντρώθηκαν μαζί για μια κοινή εκδήλωση καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα διαδραστικό τετράωρο, 17 καινοτόμες ομάδες και επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας παρουσίασαν τις ιδέες και τις επιχειρήσεις τους,  συζήτησαν μεταξύ τους και με τους παριστάμενους φορείς και ενημερώθηκαν για προγράμματα εκπαίδευσης, διαγωνισμούς και δράσεις χρηματοδότησης που τους αφορούν.

  Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το EIT FOOD HUB GREECE, το Πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”, το Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και τη Βayer, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στα γραφεία της Bayer Hellas. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη από το Uni.fund και το Metavallon και εκπρόσωποι του τύπου.
 • Ημερίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας
  17/12/2019

  Για δεύτερη χρονιά διοργανώσαμε στα γραφεία του HIGGS |Higher Incubator Giving Growth & Sustainability την ημερίδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.
  Αφορούσε ομάδες του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας και του Higgs και διοργανώθηκε τη Δευτέρα 16.12.2019 σε συνεργασία με το Higgs και το Ideas Lab. Για μια ακόμη φορά δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες για γνωριμία, δικτύωση και καθοδήγηση από τα στελέχη των συνδιοργανωτών. Η ωριμότητα των ομάδων αποτέλεσε τη βασική συνιστώσα της εκδήλωσης.
 • Διοργάνωση ημερίδας σε συνεργασία με το EKT και το ΕΙΤ Health
  17/12/2019

  Με παρουσία 15 εταιρειών και ομάδων από τον χώρο της υγείας διοργανώθηκε η ημερίδα γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης την Πέμπτη 12.12.2019 στις 16:30μμ, στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σε συνεργασία με το EKT και το ΕΙΤ Health.
  Παρόντα επίσης στελέχη από το Unifund, το Βig Pi  και το PJ Tech Catalyst, τη Cosmote, τη Bayer, το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ και το BSRC Alexander Fleming καθώς και εκπρόσωποι του e-trikala και του startupper.gr. Όλοι οι φορείς σχολίασαν και συμβούλευσαν τις εταιρείες ενώ έγινε παρουσίαση των επιμέρους δράσεων τους για τη στήριξη της καινοτομίας μέσα από διαγωνισμούς, συνεργατικές πλατφόρμες και προγράμματα συμβουλευτικής και χρηματοδότησης.
  Η εκδήλωση που ξεκίνησε με παρουσίαση της βραβευμένης εταιρείας Insybio, συνεχίστηκε για τέσσερις ώρες με συζήτηση μεταξύ των εταιρειών και των φορέων που συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.
  Κοινή διαπίστωση ήταν η ωριμότητα των εταιρειών και οι σημαντικές προοπτικές τους, ενώ παράλληλα ανανεώσαμε το ραντεβού μας στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της νέας χρονιάς.
 • Συμμετείχαμε στην νέα έκδοση της ΕΕ για το Fintech
  17/12/2019

  Με μεγάλη ευχαρίστηση συμμετείχαμε στη νέα έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύνδεση fintech και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

  Ο επικεφαλής του προγράμματος NBG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης, συμμετέχει εδώ και τέσσερα χρόνια ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης και το Fintech. Σε άρθρο του στην εν λόγω έκδοση, αναφέρεται στην κατάσταση στην Ελλάδα και στον ρόλο των τραπεζικών ιδρυμάτων.

  Υπάρχουν διαθέσιμα 15 αντίγραφα της έκδοσης. Όποιος επιθυμεί να λάβει ένα αντίγραφο, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στο nbgseeds@nbg.gr

 • Ημερίδα για τον τουρισμό σε συνεργασία με τον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator
  04/12/2019

  Μέσα σε τέσσερις ώρες διαρκούς διάδρασης, παρουσιάσεων και παρεμβάσεων διοργανώσαμε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου την ημερίδα για τον τουρισμό σε συνεργασία με τον CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος στα γραφεία του CapsuleT. Αφορούσε startups με προτάσεις που εμπεριέχουν στοιχεία επιχειρηματικότητας στον τουρισμό οι οποίες συμμετείχαν στον 10ο Διαγωνισμό. Συμμετείχαν ομάδες από την Αττική αλλά και από την περιφέρεια (Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη) καθώς και στελέχη φορέων και επιχειρήσεων: EKΠΑ, Cosmote, Microsoft, ΚΕΜΕΛ, Ideas Lab, Metavallon, Venture Friends και Brook Street Ventures.
  Στην ημερίδα συμμετείχαν ως note speakers η Δάφνη Τσεβρενή Co-founder και CCO της Clio Muse, ο Αλέξανδρος Τρίμης CEO της Welcome Pickups και ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης επικεφαλής του Ideas Lab.
 • Η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε ως χορηγός στο industry 4.0 NOW crowdhackathon
  04/12/2019

  Η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε ως χορηγός στο industry 4.0 NOW crowdhackathon που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στις 29-30.11.19 και 01.12.19 καθώς και στο συνέδριο «Βιομηχανία 4.0: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί».
  Στο πλαίσιο του Hachathon στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds συμμετείχαν ως μέντορες στην καθοδήγηση των 28 ομάδων που συμμετείχαν. Ο επικεφαλής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε στην κριτική επιτροπή που επέλεξε τις 8 πιο ώριμες ομάδες. Σε δύο από τις ομάδες που συμμετείχαν ΤΤS και Alarm δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν απευθείας στη Β’ Φάση του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος.
 • Συμμετοχή του προγράμματος NBG Business Seeds στην εκδήλωση EUandU
  03/12/2019

  Στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds συμμετείχαν στην εκδήλωση «EUandU» Θεσσαλονίκη Edition που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019 με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση των νέων στην ΕΕ» (https://www.euandu.eu ).

  Το συνέδριο άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, συμμετέχοντας σε έναν ανοικτό «Διάλογο με τους Πολίτες».
  Ο επικεφαλής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε σε panel για την καινοτομία στην Ελλάδα ως inspirational speaker. Συμμετείχε επίσης σε μία δίωρη συνάντηση mentoring και συζήτησε με φοιτητές, startuppers και εκπροσώπους φορέων τις δράσεις καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη και τις δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων. Πρεσβευτές του προγράμματος από τη Θεσσαλονίκη ήταν επίσης παρόντες στην εκδήλωση και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες θέματα επιχειρηματικότητας και τους τρόπους υποστήριξης των καινοτόμων επιχειρήσεων από την Εθνική Τράπεζα και το πρόγραμμα NBG Business Seeds.
 • Η Εθνική Τράπεζα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για συμμετοχή στο πρόγραμμα Roots ως Corporate Champion
  29/11/2019

  Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της πρόσβασης καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και start-ups στην Ελληνική κεφαλαιαγορά, ως μία εναλλακτική πρόταση για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και μέσω της κινητοποίησης βασικών συντελεστών του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και της επιχειρηματικότητας.


  Η Εθνική Τράπεζα μέσω της συμμετοχής της διαθέτει έμπειρα στελέχη του τομέα Business Banking και του προγράμματος NBG Business seeds ως μέντορες για την υποστήριξη των εταιρειών, συνεισφέρει οικονομικά στο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και κατάρτισης (Capacity Building & Training), και συμμετέχει μέσω καταξιωμένων στελεχών της στις δράσεις δικτύωσης του προγράμματος (knowledge-based events).
 • Workshop με ΙΑΤΙ
  11/11/2019

  Για 8η φορά σε συνεργασία με τον οργανισμό ΙΑΤΙ - Israel Advanced Technology Industries και ανώτατα στελέχη των Ισραηλινών VCs διοργανώσαμε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου κλειστές συναντήσεις με τις ομάδες του NBG Business Seeds. Για πρώτη φορά δώσαμε πρόσβαση στο workshop και σε εταιρείες που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα funds στα οποία συμμετέχουμε ως private investors.
  Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η καθοδήγηση στα επιχειρηματικά σχέδια και η διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας και χρηματοδότησης.

  Με χαρά υποδεχθήκαμε τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των καλεσμένων μας για το υψηλό επίπεδο των εταιρειών που συνάντησαν.
 • Σεμινάριο Επιχειρηματικού μοντέλου με το ΚΕΜΕΛ
  07/11/2019

  Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετεχόντων διοργανώθηκαν δύο σεμινάρια επιχειρηματικού μοντέλου σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΛ - Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος.
  Τα σεμινάρια έλαβαν χώρα την Πέμπτη 31.10.2019 και την Τρίτη 05.11.2019 από στελέχη του ΚΕΜΕΛ σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας με το πρόγραμμα NBG Business Seeds.
  Αφορούσαν τους συμμετέχοντες του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας και φιλοξενήθηκαν στους χώρους του NBG Business Seeds Πειραιώς 74, Μοσχάτο.
  Διερευνήθηκαν θέματα σχετικά με την εξέλιξη του Marketing και του Business Model Canvas, τις φάσεις εξέλιξης, τους στόχους, τη στρατηγική και τις ενέργειες που απαιτεί η ανάπτυξη εργασιών μιας startup εταιρείας.
 • Συμμετοχή του προγράμματος NBG Business Seeds στις Βρυξέλλες σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις Alternative Finance and FinTech
  30/10/2019

  Στελέχη του προγράμματος συμμετείχαν μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο DG GROW Workshop on Alternative Finance and FinTech 2019 και στη διοργάνωση του European Crowdfunding Network (ECN), Crowd Convention. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο συντονιστής του προγράμματος Δρ, Σπύρος Αρσένης συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ομάδα εργασίας σε θέματα Alternative Finance και FinTech.
  Στις δύο εκδηλώσεις συζητήθηκαν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα θέματα Crowdfunding, Blockchain και DLT, ενώ παρουσιάστηκε αναλυτικά η σημερινή κατάσταση και οι τομείς δραστηριότητας.
  Αρχίζει να υπάρχει μια κατανόηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι θέματα εμπιστοσύνης, KYC, money Laundering κτλ δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη συνεργασία με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς λόγω του μεγάλου κόστους που ενέχουν.

  Στο περιθώριο των εκδηλώσεων συζητήθηκε η δυνατότητα πιο συστηματικής συνεργασίας με την Τράπεζα. Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση Crowd Dialog 2016 στην Αθήνα από την Εθνική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2016, διερευνάται εκ νέου μια παρόμοια συνδιοργάνωση στην Ελλάδα.
 • Ολοκληρώθηκε η υποβολή των προτάσεων του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας
  21/10/2019

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η υποβολή προτάσεων στον 10ο επετειακό διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.
  Συνολικά συμμετείχαν 567 άτομα που κατέθεσαν 328 προτάσεις.
  Η πλειοψηφία των προτάσεων 56% κατατέθηκε στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, ενώ ακολούθησε η θεματική ενότητα Περιβάλλον και Τεχνολογία με 27% και ο Πολιτισμός και Τεχνολογία με 17%.
  Η γυναικεία συμμετοχή ανήλθε στο 20% ενώ στην κατηγορία Πολιτισμός και Τεχνολογία έφτασε το 30%.
  Οι ομαδικές προτάσεις άγγιξαν το 40%.
  Γεωγραφικά, η Αττική έφερε τις μισές συμμετοχές ενώ η Πελοπόννησος πλησίασε το ποσοστό της Μακεδονίας 18% σημειώνοντας άνοδο 8 μονάδων σε σχέση με πέρσι.
  Ηλικιακά το 67% των συμμετεχόντων είναι κάτω των 40 ετών.
  Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν έως τις αρχές Δεκεμβρίου.
 • Start Ups on Air, powered by Patras IQ
  07/10/2019

  Με πλήθος κόσμου εγκαινιάσαμε τον νέο θεσμό της Πάτρας ως οι πρώτοι ομιλητές.
  Στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης της καινοτομίας στην περιφέρεια συμμετείχαμε ενεργά μαζί με το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το POS4Work, καθώς και άλλα μέλη του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής και τοπικούς συν-διοργανωτές της έκθεσης καινοτομίας Patras IQ, στη διοργάνωση της 1ης εκδήλωσης του Start Ups on Air, powered by Patras IQ.
  Πρόκειται για μηνιαίες συναντήσεις στις οποίες αφενός θα παρουσιάζονται σύντομα επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις, καλές και κακές πρακτικές, καινοτόμα project, και αφετέρου θα ακολουθεί δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων.
  Ο σκοπός των συναντήσεων είναι πολλαπλός:
  • Η ενίσχυση της κοινότητας καινοτόμας επιχειρηματικότητας της περιοχής με νέα μέλη
  • Η ανταλλαγή εμπειριών υφιστάμενων start-up επιχειρηματιών με το κοινό
  • Η σύναψη νέων συνεργασιών μεταξύ φυσικών/νομικών προσώπων
  • Η μεταστροφή του φαινομένου brain drain
  Το κοινό στόχευσης περιλαμβάνει Ερευνητές, Φοιτητές, Υφιστάμενους επιχειρηματίες, Δυνητικούς επενδυτές και ανήσυχους πολίτες.


  Στην πρώτη εκδήλωση την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στο χώρο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης παρουσίασε τον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας καθώς και τις δράσεις του προγράμματος στην Δυτική Ελλάδα. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από τους ιδρυτές της η εταιρεία Coffeco φετινή νικήτρια του διαγωνισμού καθώς και η  ΚΥΤΙΟΝ, νικήτρια του φετινού Match & Develop a Startup Ed. 3.0
 • 5o Amazon workshop
  30/09/2019

  Για πέμπτη χρονιά, στελέχη της Amazon συναντήθηκαν σε κλειστές συναντήσεις με εταιρείες του NBG Business Seeds προσφέροντας πολύτιμη καθοδήγηση, τεχνική υποστήριξη, δικτύωση στο εξωτερικό και δωρεάν υπηρεσίες AWS. Φέτος είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στα γραφεία μας τον επικεφαλής κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για τις Start ups και τα Venture Capitals και να συζητήσουμε μαζί του την ενίσχυση της συνεργασίας μας.
 • Open Coffee Heraklion
  23/09/2019

  Το Σάββατο 21.09.19 σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου έγινε παρουσίαση των δράσεων καινοτομίας του προγράμματος NBG Business Seeds και των συνεργασιών με τους τοπικούς φορείς.  Ο συντονιστής του προγράμματος Σπύρος Αρσένης παρουσίασε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την περασμένη χρονιά ενώ αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των ημερίδων και του τετραήμερου bootcamp που γίνεται ετησίως σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης ΕΤΕΠ-Κ/ΙΤΕ, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και τον Οργανισμό Bizrupt.


  Δεύτερος ομιλητής ήταν ο νικητής του περσινού bootcamp Στέλιος Αρχοντάκης, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνεργασία του με επιχειρηματίες της περιοχής που γνώρισε στο bootcamp. Τουλάχιστον τρεις από τους συμμετέχοντες στο περσινό Match & Develop a startup Heraklion έχουν προχωρημένες συζητήσεις συνεργασίας με επιχειρηματίες της περιοχής που συμμετείχαν ως μέντορες στο bootcamp, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον αντίκτυπο της δράσης στην πραγματική οικονομία της περιοχής.
 • Συμμετοχή του ΝΒG Business Seeds στην ΔΕΘ
  16/09/2019

  Το NBG Business Seeds είχε για ακόμη μια χρονιά σημαντική παρουσία στη ΔΕΘ συμμετέχοντας σε έξι δράσεις καινοτομίας των σχετικών διοργανώσεων.
  Αναλυτικά ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε σε δύο πάνελ για μικροχρηματοδοτήσεις και για τις συνέργειες με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Digital Greece, παρουσίασε το NBG Business Seeds μαζί με παλιότερους νικητές του διαγωνισμού: Αλέξανδρο Παΐδα (Wifins) και Μιχάλη Βαφόπουλο (Linked Business) στην διοργάνωση του Innov.ation Greece της Αμερικάνικης Πρεσβείας, ενώ συμμετείχε σε συναντήσεις με καινοτόμες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του Global Agripreneurs Summit, του Demo Day του ΟΚ!Τhess και του Digital Greece.
  Οι συναντήσεις με φορείς, startuppers και κοινό είχαν αντικείμενο την ενημέρωση, την καθοδήγηση ομάδων και την διερεύνηση νέων συνεργειών.


 • Συμμετέχουμε για μια ακόμη χρονιά στην ΔΕΘ
  06/09/2019

  Ελάτε να μας δείτε, να σας γνωρίσουμε και να μιλήσουμε από κοντά:
  7-11.09.19 Συμμετοχή στο Future Agro-challenge, στο πλαίσιο Global Agripreneurs Summit που διοργανώνεται στη ΔΕΘ.
  7.9.19 16:00 Συμμετοχή στο πάνελ: Μικρο-πιστώσεις: ένα νέο εργαλείο χρηματοδότησης για μικρές επιχειρήσεις». Σάββατο 7.9.19 στις 16:00 μμ στο stage 1 του περιπτέρου 12.
  12.9.19 16:00 Demo day OK!Thess. ΔΕΘ Περίπτερο 6
  14.9.19 18:00 Παρουσίαση “Fostering Innovative Entrepreneurship in Greece: The NBG Business Seeds example” στο Innovation Hub της Αμερικάνικης Πρεσβείας.
  15.9.19 12:00 «Το Τοπικό Οικοσύστημα Καινοτομίας: Παρόν και Μέλλον», Εκδήλωση ΑΠΘ 15/9/2019 στο keynote stage του Περιπτέρου 12 (Digital Greece).
  Ομιλητής σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ο Δρ. Σπύρος Αρσένης συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds.
 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  10/07/2019

  Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 10o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συνεχίζοντας για δέκατη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook.

  Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, Endeavor Greece, InnoEnergy, KiNNO, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Ίδρυμα Ωνάση.

  Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 10ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:
  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία

  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/competition καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.
  Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στις 15.00.

  Για να υποβάλετε την πρότασή σας στον 10ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ
  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Απονομή Βραβείων 9ου Διαγωνισμού "Καινοτομίας & Τεχνολογίας"

  04/07/2019

  Με τη βράβευση 10  νέων καινοτόμων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός  «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

  Στον Διαγωνισμό, που έχει διαμορφωθεί πλέον  σε έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, υπεβλήθησαν 331 προτάσεις με 574 συμμετέχοντες. Από τις προτάσεις αυτές οι 28 προκρίθηκαν στην β’ φάση του Διαγωνισμού και τελικά επιλέχθηκαν για την γ΄ φάση οι 10, οι οποίες  βραβεύτηκαν. Από αυτές τις προτάσεις που αξιολογήθηκαν με βασικά κριτήρια την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, το στάδιο υλοποίησης και τον σκοπό, οι 6 εντάσσονται στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία και οι 4 στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα.

  Η Εθνική Τράπεζα, πέραν της συνεργασίας με πανεπιστημιακούς φορείς και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς, παρέχει mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας τις εν λόγω επιχειρήσεις.

  Κατά την απονομή των Βραβείων στους νέους επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης, τόνισε μεταξύ άλλων:  «Η Εθνική Τράπεζα επενδύει συστηματικά στην ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Στην ελληνική οικονομία, ο συνδυασμός τεχνολογίας – επιχειρηματικότητας δίνει τεράστια ώθηση και μας βοηθά να καλύψουμε ταχύτερα το κενό που μας χωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Για την ΕΤΕ, η καινοτομία και η τεχνολογία είναι τα εργαλεία μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πελατών μας, των ανθρώπων μας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

  Θεωρούμε την τεχνολογία ως έναν από τους βασικούς μοχλούς του προγράμματος μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας σε έναν οργανισμό πιο απλό, πιο κερδοφόρο και πιο αποδοτικό, που επενδύει στους ανθρώπους και οδηγεί την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα είμαστε εδώ για άλλη μια φορά ανάμεσα στους τωρινούς και αυριανούς ηγέτες της επιχειρηματικότητας. Το μέλλον είναι στα χέρια σας. Εσείς καλείστε να δημιουργήσετε νέα επιχειρηματικά μοντέλα, να αναπτύξετε ιδέες που θα αλλάξουν τα δεδομένα».

  Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη προέβη στον απολογισμό των 10 ετών λειτουργίας του προγράμματος ΝBG Business Seeds, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Με προτεραιότητα τις συνέργειες, τη συνέπεια και τα έμπρακτα αποτελέσματα έχουμε υποδεχτεί 3.400 προτάσεις από 6.000 συμμετέχοντες με την υποστήριξη 135 αξιολογητών και μεντόρων. Το πρόγραμμα NBG Business Seeds, αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες από 40 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό του ενεργού οικοσυστήματος της χώρας. Έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή δανεισμού, συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο, αλλά και βραβείων. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι και να δημιουργήσουμε νέα προϊόντα και διαδικασίες, νέες θέσεις εργασίας, αλλά και εξειδικευμένα στελέχη που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία προϊόντων υψηλής υπεραξίας.»

  Οι νικητές του 9ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», στους οποίους απονεμήθηκαν τα 10 βραβεία είναι:

  • Πρώτο χρηματικό βραβείο 20.000€. Μιχαήλ Βαφόπουλος για την πρότασή του με τίτλο «Linked Business».

  Το “Linked Business” παρέχει άμεση, πλήρη, διαφανή και στοχευμένη τμηματοποίηση της αγοράς με βάση την εμπορική δραστηριότητα και την γεωγραφία των επιχειρήσεων. Ο πελάτης ανακαλύπτει εταιρικά στοιχεία με πληρότητα, ορθότητα, καθημερινή ανανέωση, διαφάνεια και εμπιστοσύνη, εμπλουτισμένα με την απαραίτητη πληροφόρηση και ενοποίηση στα συστήματα.

  • Δεύτερο χρηματικό βραβείο 10.000€. Bασίλης Σταύρου και Αναστασία Γρίβα για την πρότασή τους με τίτλο «ShopMind».

  Το “ShopMind” είναι ένα λογισμικό που επεξεργάζεται και αναλύει δεδομένα από το χώρο του retail, με σκοπό να προσφέρει στοχευμένες ενέργειες μάρκετινγκ που εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

  • Τρίτο χρηματικό βραβείο 6.000€. Mαρία Χατζησταύρου, Χρήστος Σπαθαράκης, Βασίλης Λαχανάς, Παναγιώτης Σαράφης για την πρότασή τους με τίτλο «Ferryhopper».

  Το Ferryhopper είναι  η πρώτη πλατφόρμα κρατήσεων που παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμού ακτοπλοϊκών δρομολογίων για τη διασύνδεση προορισμών που δεν έχουν απευθείας σύνδεση.

  • Τέταρτο χρηματικό βραβείο 4.000€. Βασίλης Τσιπάς για την πρότασή του με τίτλο «PlantBox».

  Το PlantBox είναι ένα ζωντανό μοναδικό σουβενίρ. Η ελιά, το πιο τυπικό φυτό της Ελληνικής φύσης, ένα παγκόσμιο σύμβολο ταξιδεύει ανά τον κόσμο ως ένας άλλος πρέσβης της πατρίδας μας.

  Απονεμήθηκαν επίσης για το πέμπτο βραβείο, 6 χρηματικά ποσά, 1.500€ έκαστο, στους:

  • Ελένη Δέδε, Ευδοκία Πεχλιβανίδη για την πρότασή τους με τίτλο «Dogs’ Voice». Μία πλατφόρμα διαχείρισης αστικής πανίδας που συμβάλλει στη μείωση του πληθυσμού αδέσποτων ζώων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και σε περιβαλλοντικά υπεύθυνες πόλεις όπου άνθρωποι και ζώα συμβιώνουν αρμονικά.

  • Λάμπρο Καλιακάτσο για την πρότασή του με τίτλο «PlexEarth”. Το Plex.Earth δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς μελετητές περιβαλλοντικών, ενεργειακών και κατασκευαστικών έργων, να έχουν την πλήρη 3D γεωγραφική εικόνα οποιουδήποτε σημείου στον κόσμο, μέσω δορυφορικών εικόνων και του Google Earth.

  • Αθηνά-Αναστασία Μπούρκα, Γεώργιο Ηλιόπουλο, Δαμιανό Μπούρκα για την πρότασή τους με τίτλο «Followgreen”.  Το Followgreen απευθύνεται σε δήμους και αποτελεί ένα εργαλείο για την επιβράβευση των πολιτών που ανακυκλώνουν σε τοπικό επίπεδο. Στο followgreen οι πολίτες μπορούν να συγκεντρώνουν πόντους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν καθώς και για την ανακύκλωση που κάνουν στον δήμο τους. Οι πόντοι εξαργυρώνονται σε παροχές και εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων.

  • Aλέξη Παντζιάρο για την πρότασή του με τίτλο «Coffee-eco». Το «Coffee-eco», είναι μια νεοφυής εταιρεία, η οποία αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ για την δημιουργία φαινολικών ουσιών.

  • Ευάγγελο Σκουλά, Ανδρέα Λεμονή, Εμμανουήλ Στρατάκη, Αλέξανδρο Μιμίδη, Αντώνιο Παπαδόπουλο για την πρότασή τους με τίτλο «Biomimetic». Aφορά σε μια νέα τεχνολογία για την παρασκευής αντι-ανακλαστικών διάφανων υλικών που οδηγεί σε σημαντικά ευκολότερη ανάγνωση από οθόνες φορητών συσκευών προστατεύοντας τα μάτια και εξοικονομώντας ενέργεια.

  • Mιχαήλ Φιλιππίδη για την πρότασή του με τίτλο «Φωτοβολταϊκός Διαχειριστής Θερμικής Ενέργειας». Αφορά σε ένα προϊόν υψηλής απόδοσης που απαλλάσσει από τα ετήσια έξοδα και την φροντίδα ενός ηλιοθερμικού, εξοικονομώντας χρήματα, ενέργεια και ρύπους για το περιβάλλον.

 • Συμμετοχή στον 5ο Φοιτητικό Διαγωνισμό "JA START UP 2019"
  06/06/2019

  Για πέμπτη συνεχόμενη φορά η Εθνική Τράπεζα και το NBG Business Seeds στηρίζει ενεργά τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας «JA Start Up 2019» συμμετέχοντας στην επιλογή των ομάδων και στην βράβευση των δύο πρώτων νικητών.


  80 ομάδες και 500 φοιτητές από 20 Πανεπιστήμια συμμετείχαν στον φετινό 5ο Διαγωνισμό. Στον τελικό που έλαβε χώρα την Πέμπτη 30 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος' του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο η φοιτητική ομάδα Solmeyea από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για μία καινοτόμο μέθοδο που δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και το μετατρέπει σε πρωτεΐνη, μέσω άλγης.
  Το δεύτερο βραβείο και το Βραβείο Καινοτομίας απονεμήθηκε στην Sign Me Up από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ομάδα δημιούργησε έξυπνα γάντια για την αυτοματοποιημένη πολυγλωσσική μετάφραση της νοηματικής γλώσσας.
  Οι δύο αυτές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν απευθείας στη Β’ Φάση του 10ου Διαγωνισμού "Καινοτομίας & Τεχνολογίας" του προγράμματος NBG Business Seeds.
 • Στήριξη της Εθνικής Τράπεζας στον 2ο Διαγωνισμό επιχειρηματικής Ιδέας ΓΠΑ
  28/05/2019

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει χορηγικά την λειτουργία του Γραφείου Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  (ΓΠΑ)
  και με συμμετοχή στελεχών του προγράμματος NBG Business Seeds τον διαγωνισμό επιχειρηματικής Ιδέας.
  Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2019 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με θέμα την «Παρουσίαση και Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας» παρουσιάστηκαν 9 ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια σε Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απαρτίζονταν από την κ. Λ. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρο της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, την κ. Β. Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), τον κ. Ε. Χλουβεράκη, Μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ)  και Επίτιμο  Πρόεδρό  του και τον κ. 
  Σ. Αρσένη, Συντονιστή του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.
  Πολλά από τα επιχειρηματικά σχέδια συντάχθηκαν με τη βοήθεια γνωστών εταιρειών του κλάδου της αγροδιατροφής και των καλλυντικών, κάνοντας πράξη τη σύνδεση έρευνας και παραγωγής, ενώ αρκετές ομάδες είχαν προχωρήσει στην παραγωγή τελικού προϊόντος.

  Την εκδήλωση προλόγισαν o κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και  ο κ. Σταύρος Ζωγραφάκης, Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις νικήτριες ομάδες απονεμηθήκαν χρηματικά έπαθλα με χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος από τον κ. Θ. Μητράκο, Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
 • Εκδήλωση ΣΕΝ/JA Alumni Greece
  21/05/2019

  Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Τράπεζας με το Σωματείο  Επιχειρηματικότητας Νέων, το  πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετείχε το Σάββατο 18 Μαΐου στην εκδήλωση “ Road to Success: From Idea to Product ” που διοργάνωσε το JA Alumni Greece.
  Σε πάνελ στο οποίο συμμετείχαν οι Μάρκος Βερέμης ,Πρόεδρος του ΣΕΝ και Partner στο Big Pi, Απόστολος Αποστολάκης Partner στο Venture Friends, Χρήστος Γαστεράτος Associate στο Marathon και Σπύρος Αρσένης Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds συζητήθηκαν οι προσωπικές διαδρομές των συμμετεχόντων και τα διδάγματα από αυτές.

  Το ενδιαφέρον του ακροατηρίου υπήρξε μεγάλο τόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης που συντόνισε ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς όσο και πριν και μετά τη συζήτηση.
 • 3η φάση του 9ου διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  09/05/2019

  Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 8.5.2019 η τρίτη φάση του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

  Οι δέκα ομάδες που είχαν προκριθεί παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε επιτροπή που αποτελείτο από ανώτατα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, στελέχη της αγοράς και μέλη ΔΕΠ.
  Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν στελέχη από funds και συνεργαζόμενους φορείς.
  Η πλειοψηφία των προτάσεων είχε ολοκληρωμένα και καινοτόμα προϊόντα με χρήστες, έσοδα και εξαιρετικές προοπτικές επιτυχίας.
  Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή βράβευσης που θα λάβει χώρα μέσα στον Ιούνιο.
 • Σημαντική παρουσία της Εθνικής στο PATRAS IQ
  22/04/2019

  Σημαντική ήταν η παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στο PatrasIQ. Η Τράπεζα ήταν για μια ακόμη φορά μεγάλος χορηγός της έκθεσης και συμμετείχε με περίπτερο. Στελέχη μας συμμετείχαν σε ομιλίες και πάνελ ενώ διοργανώθηκε δίωρη εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου.

  Στα εγκαίνια της εκδήλωσης μίλησε ο Χριστόφορος Χατζόπουλος, Διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, και αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού και στη διαχρονική στήριξη της Εθνικής Τράπεζας στην έκθεση. Στη συνέχεια στελέχη της τράπεζας με επικεφαλής τον Χριστόφορο Χατζόπουλο και τον Χρήστο Ασημακόπουλο επισκέφτηκαν τα περίπτερα της έκθεσης.
  Το Σάββατο 13 Απριλίου, στην ενότητα Χρηματοδοτικά Εργαλεία, ο Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds, παρουσίασε το πρόγραμμα και τις δράσεις του προγράμματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην ενότητα «Ιστορίες Επιτυχίας» έγινε παρουσίαση των συνεργειών του προγράμματος NBG Business Seeds με την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της περιοχής, καθώς και αναφορά στις επενδύσεις του προγράμματος σε τοπικές επιχειρήσεις όπως η εταιρεία Insybio και η PD Neurotechnology.
  Στο πλαίσιο της έκθεσης στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν ως κριτές στους διαγωνισμούς Restart-up, AgroInnoEco και StartupWeekend.
  Την Κυριακή 14 Απριλίου, η Εθνική Τράπεζα διοργάνωσε δίωρη εκδήλωση με θέμα Καινοτόμες λύσεις πιστοδότησης Μικρομεσαίων και Νεοφυών επιχειρήσεων – Τα έργα ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, την οποία συντόνισε ο Διευθυντής Δικτύου ΙΙ Χρήστος Ασημακόπουλος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Γιώργος Ντίνος. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Ειδικός Γραμματέας Έργων ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα. Ο Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής Κώστας Βενετσάνος παρουσίασε τη δραστηριότητα του χώρου ευθύνης του στα έργα ΣΔΙΤ, ο Διευθυντής  του Κέντρου Πιστοδοτήσεων ΚΠΒ3 Γιώργος Γεωργίου  παρουσίασε τα πιστοδοτικά προϊόντα προς ΜΜΕ και οι Παvαγιώτης Παπαγεωργίου και Σπύρος Αρσένης του Τομέα Τραπεζικής Επιχ/σεων, παρουσίασαν όλα τα προϊόντα για τις ΜΜΕ και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας Δημοσθένης Πολύζος.
 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στην ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του Uni.Fund
  22/04/2019

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα "Επιχειρηματικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Επιχειρηματική Αξιοποίηση της Έρευνας" (Entrepreneurship in Higher Education and Research Commercialization) που πραγματοποίησε το Uni.Fund σε συνεργασία με το HEInnovate, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019.
  Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους συνολικά περισσότεροι από 130 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, Πρυτανικές Αρχές και εκπρόσωποι από 16 Πανεπιστήμια, οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι τεσσάρων Ερευνητικών Κέντρων, η Πρέσβειρα του Ισραήλ, Irit-Ben Abba και εκπρόσωποι της Γαλλικής και Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και εταιρειών, καθώς και εκπρόσωποι πολλών δομών στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε μια επίκαιρη εικόνα για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας. Επίσης, παρουσιάστηκαν περιπτώσεις επιτυχημένων πρακτικών που εφαρμόζονται από πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας στην ίδια κατεύθυνση και παραδείγματα εταιρειών που συνδέονται με τον πανεπιστημιακό και ερευνητικό χώρο και πρόσφατα χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του Equifund. Παράλληλα, αναδείχτηκε η δράση των funds του Innovation Window του Equifund στην αλληλεπίδρασή τους με ερευνητικές ομάδες κατά τον τελευταίο χρόνο.
  Πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα για την επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνας αναδείχτηκαν επίσης μέσω της παρουσίασης του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και του egg - enter•grοw•go (egg) που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Eurobank και το Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, από το 2013.
  O Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του NBG Business Seeds, αναφέρθηκε στις εκτενείς επαφές του προγράμματος με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα σε όλη της Ελλάδα, καθώς και στις δράσεις που οργανώνονται (π.χ. Διαγωνισμός Καινοτομίας, Match and Develop event, κλπ.) για την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσίασε ένα σύνολο υπηρεσιών και εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί από το πρόγραμμα στο πλαίσιο των εργασιών του τομέα Business Banking και απευθύνονται αποκλειστικά σε spin-off, start-ups και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


  Πηγή  ή περισσότερα στο   :  https://www.capital.gr/epikairotita/3354651/imerida-gia-tin-epixeirimatikotita-stin-tritobathmia-ekpaideusi-apo-to-uni-fund

 • Περήφανοι για την Covve
  12/04/2019

  Η εταιρεία Covve μέλος του προγράμματος NBG Business Seeds,  στην οποία η Τράπεζα συμμετέχει στο εταιρικό κεφάλαιο ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στην Πολωνική αγορά με την υποστήριξη της Nokia, της Deutsch Telecom και του tech incubator Ηubraum.

  Δείτε το σχετικό post της Nokia.

  https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6521425506372513792

 • Tετραήμερο bootcamp Match & Develop a Startup Thess 3.0
  12/04/2019

  Ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή συμμετοχή 38 ομάδων με 58 μέλη, το 3o τετραήμερο bootcamp Match & Develop a Startup Thess 3.0, που έλαβε χώρα στις 29 Μαρτίου και 5-7 Απριλίου 2019 στο OK!Thess.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds της ΕΤΕ, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το OK!Thess. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας ομάδων που συμμετείχαν στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της ΕΤΕ, ερευνητικών ομάδων προερχόμενων από  τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ομάδων που υποστηρίζονται από το OK!Thess, καθώς και τοπικών επιχειρηματικών ομάδων.
  Στόχος της εκδήλωσης ήταν να βοηθήσει τις συμμετέχουσες ομάδες μέσω στοχευμένων συμβουλευτικών δράσεων καθοδήγησης και δικτύωσης, να  εξελίξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να αποκτήσουν δυνατότητες προβολής και δικτύωσης.

  Η θεματική των φετινών ομιλιών από αναγνωρισμένους επαγγελματίες αφορούσε στην μεθοδολογία Lean Startup από τον Αντώνη Λιβιεράτο Eπ. Καθηγητή ΕΚΠΑ, θέματα UI/UX από τον Γιάννη Κωνσταντακόπουλο της εταιρείας Porcupine colors, Νομικά θέματα από τη Χαρά Δαούτη του δικηγορικού γραφείου Λαμπαδάριος και Συνεργάτες και την Σοφία Τσακίρη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, Business analytics και Pitching από τον Σπύρο Αρσένη, συντονιστή του NBG Business Seeds και τη Δώρα Τραχανά, Associate του VC Uni.fund, θέματα ασφάλειας από τον Πάτροκλο Αργυρούδη της Census, εισαγωγής στα οικονομικά από τους Δημήτρη Τσανακτσίδη και Αντιγόνη Ματζίρη της PWC, και Τεχνικές Pitching και Παρουσίασης από τους  Σπύρο Αρσένη, Δώρα Τραχανά και Γιώργο Μούσμουλα από το Metavallon.

  Τις εργασίες του τετραημέρου άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς ο Σίμος Μπενσασόν, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του ΟΚ!Τhess, ο Νίκος Βαρσακέλης Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών ΑΠΘ και η Αναστασία Ναζίδου, Διευθύντρια Δικτύου ΙΙΙ.

  Στις ομάδες έγινε mentoring από τα στελέχη τοπικών επιχειρήσεων:  τον  Αλέξανδρο Τριανταφύλλη από τη Βιοζοκάτ , Λάζαρο Παπαδόπουλο από την Athlenta, Λήδα Καράμπελα σύμβουλο επιχειρήσεων, Δημήτρη Ατματζίδη και Άγγελο Βασδάρη από τη Veltio, Αμανάτιο Αμανατίδη και Μάριο Γράντα από την Epsilon Net, Χρήστο Τσικούδα από την Logismos, Τζάκο Καράσσο από την Agnotis, Σταύρο Βολογιαννίδη από τη DataScouting, Θεόφιλο Μυλωνά από την Yammy Wallet, Γιώργο Μπουζιανά από τη Fieldscale, Νίκο Κανόπουλο από τη Brite Solar Technologies, Νίκο Παπανώτα από την Geekbot, Σοφία Τσακίρη και Μανόλη Χατζηγιάννη από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, Πάτροκλο Αργυρούδη από τη Census, Εύα Ευδαίμων, Αλέκο Στρατίδη, Σπύρο Αρσένη, Χρήστο Νασιούδη, Θανάση Μπαλατσούκα, Γιώργο Γουναρόπουλο, Θωμά Καραλή στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Την παρουσίαση μεντόρων και ομάδων συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.

  Από την Αθήνα ήρθε ειδικά για την εκδήλωση η Σόνια Μουσαβερέ Διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer η οποία συμμετείχε στο mentoring και παρουσίασε και τα διεθνή προγράμματα της Bayer για τη στήριξη της καινοτομίας.

  Στο mentoring συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλείς των υπόλοιπων πρωτοβουλιών στήριξης καινοτομίας της πόλης: ο Νίκος Τακάς από τη Thermi Group, ο Γιώργος Κόκας από το ΑCT, ο Σωτήρης Σιάγκας από το Ι4G και ο Βασίλης Χαρπίδης από την Atlantis.

  Στο τετραήμερο το παρόν έδωσαν στελέχη από πέντε φορείς χρηματοδότησης: ο Γιώργος Μούσμουλας από το Metavallon, η Δώρα Τραχανά, Associate του VC Uni.fund, η Εύη Χατζηανδρέου από το Big Pi, ο Σπύρος Αρσένης από το NBG Business Seeds και ο Γιάννης Κουρτίδης από το The People’s Trust.

  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τετραήμερου εργαστηρίου διακρίθηκε η εταιρεία Seamx, η οποία κέρδισε την πρόκρισή της απευθείας στη Β' Φάση του 10oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και οι ομάδες Labeloop, Jar Enchatted, οι οποίες προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο OK!Thess για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ανάπτυξης. Οι ομάδες Let’s Speak together, Jar και Κid Moocs έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon, οι εταιρείες Bluechain, Labeloop, Jar, Reactive, Cyber Phalanx, Shift Automated, Oviview, Seamx και Enchatted έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon, ενώ οι εταιρείες Enchatted Jar, Thessoled και Cyber Phalanx έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες Geekbot. Οι εταιρείες Let’s Speak Together, Cyber Phalanx και Kid MOOCs προσκλήθηκαν από το The People’s Trust να διερευνήσουν τη δυνατότητα υποστήριξής τους.

  Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι: Νίκος Βαρσακέλης Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών ΑΠΘ, Νίκος Ευθυμιάδης από  τη Redestos, Σίμος Μπενσασόν Επικεφαλής του ΟΚ!Thess, Χρήστος Πανταζής, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου,  Νίκος Παπανώτας από την εταιρεία Geekbot, Γιώργος Μούσμουλας από το Metavallon, Δώρα Τραχανά, Associate του VC Uni.fund, Εύη Χατζηανδρέου από το Big Pi, και Γιάννης Κουρτίδης από το The People’s Trust.

  Χορηγός του τετραημέρου ήταν η εταιρεία ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού Delivery.gr.

 • Επίσκεψη εργασίας προγράμματος Agroinnoeco
  09/04/2019

  Τη Δευτέρα 1.4.2019 υποδεχθήκαμε στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds τους συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό έργο Agroinnoeco, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο της αγροδιατροφής. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Αχαΐας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ξένοι εταίροι.
  Τις ομάδες υποδέχθηκαν στελέχη του Business Banking και της υποδιεύθυνσης Κλαδικών Χρηματοδοτήσεων της Τράπεζας. Μετά από μια ξενάγηση στους χώρους του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης «Βe_finnovative» της Τράπεζας, ακολούθησε παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος NBG Business Seeds και του Business Banking της Τράπεζας, καθώς και συζήτηση για τα επιχειρηματικά σχέδια των συμμετεχόντων.

  Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Patras IQ.
 • Επίσκεψη ενημέρωσης του NBG Business Seeds στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ
  08/04/2019

  Μετά από πρόσκληση της διοίκησης του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds και τοπικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας από την Πάτρα, επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο. Πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον Διευθυντή Ερευνών κ. Βασίλη Μπουργάνο και συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργειών στο πλαίσιο και του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας και του ΙΤΕ.

  Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση στους ερευνητές από τον Δρ. Σπύρο Αρσένη Συντονιστή του προγράμματος NBG Business Seeds. Βασικός άξονας της παρουσίασης και της συζήτησης που ακολούθησε αποτέλεσε η μεταφορά τεχνολογίας και οι προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εκμετάλλευση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Ακολούθησαν κλειστές συναντήσεις με ερευνητικές ομάδες όπου συζητήθηκε η δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης και συνεργειών ανά περίπτωση.
 • StartUp Toolkit
  05/04/2019

  Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε η παρουσίαση του StartUp Toolkit σε φοιτητές και ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, του Χρηματιστηρίου, Funds και δικηγόρους. Το StartUp Toolkit είναι ένας οδηγός για νέους επιχειρηματίες στα πρώτα βήματα στην επιχειρηματικότητα. Εκδόθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Επιτροπή Εκπαίδευσης, Καινοτομίας με τη συμβολή και τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας και του προγράμματος NBG Business Seeds. Ήδη προγραμματίζεται η τρίτη έκδοση.

  Όποιος επιθυμεί να λάβει αντίγραφο της παρουσίασης, μπορεί να επικοινωνήσει με το πρόγραμμα NBGBusinessSeeds στην ηλεκτρονική διεύθυνση nbgseeds@nbg.gr
 • Convergences Forum
  05/04/2019

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds του Τομέα Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής συμμετείχε στο πρώτο Convergences Forum που διοργανώθηκε στην Αθήνα την 1 και 2 Απριλίου με κεντρικό θέμα τις μικροπιστώσεις. Επίτιμος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Muhammad Yunus, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Οικονομολόγος, Κοινωνικός Επιχειρηματίας και Ιδρυτής της GrameenBank, που προώθησε για πρώτη φορά την έννοια της μικροχρηματοδότησης, ως βασικό «εργαλείο» για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια.
  Στο workshop του microfinance διεξήχθη μια κλειστή συζήτηση με επίτιμους προσκεκλημένους από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δημόσια διοίκηση, τράπεζες, οργανισμούς μικροπιστώσεων, ιδρύματα, πελάτες και εθελοντές. Στη συζήτηση συμμετείχε και η κα Maria Nowak (στη φωτογραφία με το μικρόφωνο), Ιδρύτρια της ΑDIE, μιας από τις πρώτες στον ευρωπαϊκό χώρο γαλλικής οργάνωσης μικροδανεισμού. Ο κ. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του προγράμματος ΝΒG Business Seeds αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις σε καινοτόμες επιχειρήσεις μέσω του NBG Business Seeds, καθώς και στις χορηγήσεις μικροδανείων μέσω του προγράμματος EASI.
 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο Thessaloniki Demo Day του ΟΚ!ΤHess
  22/03/2019

  Το NBG Business Seeds συμμετείχε για τέταρτη φορά στο demo day που διοργάνωσε το OK!Thess, στενός συνεργάτης του προγράμματος.
  Συμμετείχαν 40 ώριμες startups από την Β. Ελλάδα και την υπόλοιπη επικράτεια, οι οποίες συναντήθηκαν με εκπροσώπους ελληνικών και ξένων funds.

  Υπήρξε έκδηλο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις εταιρείες και ήδη έχουν δρομολογηθεί περαιτέρω συναντήσεις. Στελέχη του προγράμματος ΝΒG Business Seeds συναντήθηκαν με δέκα ώριμες ομάδες, τις οποίες ενημέρωσαν τόσο για το πρόγραμμα όσο και για το πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών για νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς και για τις δυνατότητες συνεπένδυσης με τα συνεργαζόμενα funds.
  Στο πλαίσιο της συνάντησης διοργανώθηκε και στρογγυλό τραπέζι όπου συζητήθηκαν θέματα angel financing και διακρατικών συνεπενδύσεων.
 • Match & Develop a Startup: Διερεύνηση συνεργασιών τοπικών επιχειρήσεων με ερευνητικές ομάδες και Startups της Πάτρας

  20/03/2019

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o τετραήμερο bootcamp Match & Develop a Startup Patras 3.0 που έλαβε χώρα στις 2 και 15-17 Μαρτίου 2019 στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds της ΕΤΕ του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του PatrasIQ, καθώς και με το Mindspace, το Orange Grove Patras και το Pos4Work. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας ομάδων που συμμετείχαν στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της ΕΤΕ, ερευνητικών ομάδων προερχόμενων από τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καθώς και τοπικών επιχειρηματικών ομάδων που υποστηρίζονται από τις τοπικές πρωτοβουλίες.

  Στόχος της εκδήλωσης ήταν να βοηθήσει τις συμμετέχουσες ομάδες μέσω στοχευμένων συμβουλευτικών δράσεων καθοδήγησης και δικτύωσης, να  εξελίξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να αποκτήσουν δυνατότητες προβολής και δικτύωσης.

  Η θεματική των φετινών ομιλιών από αναγνωρισμένους επαγγελματίες αφορούσε στη μεθοδολογία Lean Startup από τον Αντώνη Λιβιεράτο Eπ. Καθηγητή ΕΚΠΑ, σε Νομικά θέματα από τον Γιώργο Πανόπουλο από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου, σε Business analytics και Pitching από τον Σπύρο Αρσένη, συντονιστή του NBG Business Seeds, τη Δώρα Τραχανά, Associate του VC Uni.fund, και τον Γιώργο Καραντώνη, Partner του VC Metavallon, στην αποτελεσματική Παρουσίαση από τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση, ενώ η Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer παρουσίασε τα διεθνή προγράμματα της Bayer για τη στήριξη της καινοτομίας.

  Η εκδήλωση άνοιξε με συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15.3.2019 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, στην οποία συμμετείχαν οι: Πλάτωνας Μαρλαφέκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Γιώργος Ντίνος περιφερειακός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Καρπέτας Αντιπερ/ρχης Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Τραχήλης από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, Θεόδωρος Βαγενάς από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Γιάννης Κανελλόπουλος από το Orange Grove Patras, Ιωάννα Γκουμπλιά  από το Mindspace, Νάσος Κοσκινάς από το Pos4Work.

  Στο τετραήμερο συμμετείχαν 30 ομάδες με 65 μέλη. Στις ομάδες έγινε mentoring από τα στελέχη τοπικών επιχειρήσεων: Σταύρος Αγγελόπουλος από Vaktro, Αντώνης Σπετσέρης από Σπετσέρης ΑΕ, Σόνια Μουσαβερέ από Bayer, Θεόδωρος Τσούμπελης από  Dynacomp, Σπήλιος Ζερβός από Ideal, Γιάννης Πετράτος, Γιώργος Ντάνος από Αmmousa, Ξενοφών Βερύκιος από  Helbio, Παναγιώτης Τσάγκας,  Λίνα Στούμπου και Δημήτρης Ρόδης από Susurrus, Γιώργος Σιδηρόπουλος από Think Silicon, Δημήτρης Λεονάρδος και Βασίλης Γεωργιτζίκης από Spanner-CI, Ιγνάτιος Φωτίου C Track, Νίκος Ιωάννου και Κώστας Κλαμπανάς από Delivery.gr, Ευγενία Καραμούζη από Rezos Brands, Χρήστος Αλεξάκος και Αίγλη Κορφιάτη από  Insybio, Δημήτρης Πόρποδας από City wave fiber, Παναγιώτης Βαφείδης εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής εταιρείας Επιμελητηρίου Αχαΐας, Γιώργος Καραντώνης από Metavallon, Δώρα Τραχανά από Uni.fund, Κώστας Τσαούσης δημοσιογράφος, Χριστίνα Ταβλά, Παναγιώτα Σταμάτη, Γιάννης Σεγγούνης και Περικλής Οικονόμου, από το πρόγραμμα NBG Business Seeds.


  Στις συναντήσεις αυτές, τα στελέχη των επιχειρήσεων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες ιδέες και έχουν ήδη προγραμματιστεί πολλές συναντήσεις για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.
  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου, η εταιρεία Κytion κέρδισε την πρόκρισή της απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας. Οι ομάδες  Kytion, Τυροποίηση με ηλεκτρομαγνητικά πεδία και Βιολογικά λικέρ θα υποστηριχθoύν  στην ανάπτυξη εργασιών από την εταιρεία REZOS BRANDS Α.Ε. Οι ομάδες Liofyllo, Thesis και Cactus ramps έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon. Στις ομάδες Kytion και Thesis δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon. Στις ομάδες Holomuseum και Cactus ramp δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Geekbot.

  Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι: Γιώργος Ντίνος Περιφερειακός Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας, Κωστής Κριτσώνης Επικεφαλής Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου, Βουτσινάς Βασίλης καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών , Βίκυ Τομαρά, Υπεύθυνη Γραφείου Μεταφ. Τεχνογνωσίας Επιστημ. Πάρκου Πάτρας, Θεόδωρος Βαγενάς, Στέλεχος Ε.Λ.Κ.Ε. Ε.Α.Π. Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο, Νίκος Βώρος, Καθηγητής ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Ευγενία Καραμούζη REZOS BRANDS Α.Ε.,  Γιάννης  Κικίδης Orange Grove Patras, Ανδρόνικος Κοντός Mindspace Patras, Θάνος Παυλόπουλος POS4WORK, Γιώργος Καραντώνης, Partner Metavallon και Δώρα Τραχανά, Uni.fund.

 • Initiative for Startup Landing in Greece
  13/03/2019

  Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία Initiative for Startup Landing in Greece που είχε σαν στόχο την προσέλκυση ξένων startups στην Ελλάδα που θέλουν να ξεκινήσουν δραστηριότητα στην χώρα μας. 9 ώριμες startups από την Τουρκία, Σερβία, Λιθουανία, Σλοβενία και Κροατία βρέθηκαν στην Αθήνα 7 & 8 Μαρτίου για να συμμετέχουν σε μια διήμερη εκδήλωση. Οι εταιρείες απασχολούν 63 εργαζόμενους, είχαν τζίρο το 2017 €611Κ ενώ έχουν λάβει επενδύσεις αξίας €3,5m.  Οι εταιρείες την πρώτη ημέρα ενημερώθηκαν σχετικά με το νομικό, κανονιστικό και οικονομικό πλαίσιο της Ελλάδας από το Enterprise Greece, την Grant Thornton και το νομικό γραφείο Λαμπαδάριος. Τη δεύτερη ημέρα έκαναν σύντομες παρουσιάσεις σε φορείς, ελληνικά funds και επενδυτές. Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν ο Δημήτρης Τζώρτζης CEO της ΔΕΠΑ, ο Θανάσης Μισδανίτης Deputy CEO ΔΕΔΔΗΕ, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του EIT Climat, ΕΙΤ Digital και ΕΙΤ Ηealth, εκπρόσωποι των funds Big Pi, Metavallon, Velocity, Unifund και Venture Friends και εκπρόσωπος του The People’s Trust.  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προγράμματος ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με το EIT InnoEnergy, διεθνή φορέα στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας  και την  KINNO Consultants ltd που αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο.
  Η συνάντηση με τους επενδυτές είχε ως άμεσο αποτέλεσμα πέντε συστάσεις υποψήφιων πελατών ενώ διερευνάται η δυνατότητα συνεπενδύσεων με το ΙnnoEnergy και τους υπόλοιπους φορείς.
 • Εκδήλωση ενημέρωσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  13/03/2019

  Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώθηκε εκδήλωση ενημέρωσης για τα χρηματοδοτικά εργαλεία στον τομέα της καινοτομίας. Οι εκπρόσωποι των Equifund VCs του αρχικού παραθύρου χρηματοδότησης: Big Pi, Metavallon, Velocity και Uni.fund, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες χρηματοδότησης και στην εξειδίκευση του κάθε VC.

  Ο συντονιστής του προγράμματος ΝΒG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης παρουσίασε το πρόγραμμα και τις συνέργειες και δράσεις στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Αγροδιατροφή. Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις χρηματοδοτήσεις εταιρειών αγροδιατροφής του προγράμματος και στις δράσεις στήριξης και προβολής σε Αθήνα και περιφέρεια.
 • Τετραήμερο bootcamp Match & Develop a Startup Heraklion 2.0

  27/02/2019

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2o τετραήμερο bootcamp Match & Develop a Startup Heraklion 2.0 που έλαβε χώρα στις 15 και 22-24 Φεβρουαρίου 2019 στο Η2B HUB και τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στα Βασιλικά Βουτών, στο Ηράκλειο.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds της ΕΤΕ σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης ΕΤΕΠ-Κ/ΙΤΕ, το H2B HUB και τον Οργανισμό Bizrupt. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας ομάδων που συμμετείχαν στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της ΕΤΕ, ερευνητικών ομάδων προερχόμενων από  τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης καθώς και τοπικών επιχειρηματικών ομάδων.
  Στόχος της εκδήλωσης ήταν να βοηθήσει τις συμμετέχουσες ομάδες μέσω στοχευμένων συμβουλευτικών δράσεων καθοδήγησης και δικτύωσης, να  εξελίξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να αποκτήσουν δυνατότητες προβολής και δικτύωσης.

  Η θεματική των φετινών ομιλιών από αναγνωρισμένους επαγγελματίες αφορούσε στην μεθοδολογία Lean Startup από τον Αντώνη Λιβιεράτο Eπ. Καθηγητή ΕΚΠΑ, θέματα Μάρκετινγκ από την Αλεξάνδρα Καραπιδάκη, Marketing Manager της Εnartia (papaki και Tophost), Νομικά θέματα από τη Θώμη Χριστοδουλοπούλου από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου, Business analytics και Pitching από τον Σπύρο Αρσένη, συντονιστή του NBG Business Seeds, τη Δώρα Τραχανιά, Associate του VC Uni.fund, και τον Γιώργο Καραντώνη, partner του VC Metavallon, θέματα ασφάλειας από τον Δημήτρη Γλυνό της εταιρείας Census και Επαγγελματικής επικοινωνίας από τη Bίβιαν Τσαμαδού, στέλεχος PWC. Επιπλέον οι ώριμες εταιρίες Phaistos Networks και OramaVR παρουσίασαν την επιτυχημένη πορεία τους.

  Η εκδήλωση άνοιξε με συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22.2.2019 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν από φορείς και πρωτοβουλίες της Κρήτης οι: Αλιφιεράκης Μανώλης, Πρόεδρος ΕΒΕΗ, Καλογερόπουλος Δημήτρης, Διευθυντής Δικτύου και εκπρόσωπος ΕΤΕ, Σαϊτάκης Αρτέμης, Διευθυντής Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), Κεφαλογιάννης Γιάννης Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Βρέντζου Ειρήνη, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, Καρτέρης Σταύρος, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, Καρουζάκης Γιώργος, Υπεύθυνος H2B HUB από μεριάς ΕΒΕΗ, Κοκκιάδη Χάρις, εκπρόσωπος του Οργανισμού BIZRUPT.

  Στο τετραήμερο συμμετείχαν 22 ομάδες με 52 μέλη. Στις ομάδες έγινε mentoring από τα στελέχη τοπικών επιχειρήσεων: Μάνο Χισκάκη από τη Megaplast, Κωνσταντίνο Αρχοντάκη από την εταιρεία Καράτζης ΑΕ, Χριστίνα Χαλκιαδάκη από την εταιρεία Χαλκιαδάκης ΑΕ, Μιχάλη Τσικνάκη από την Cosmos Sport, Κώστα Φαρσάρη από την Φαρσάρης ΑΒΕΕ, Μιχάλη Μπουλούκα από την εταιρεία Καλημέρα Φρούτα ΑΕ, Μανόλη Στρατάκη από την Innobatics, Μάνο Περακάκη από την Mentionlytics, Άκη Κιουπάκη από την Baked, Κωστή Μοχιανάκη από τον Δήμο Ηρακλείου, Κώστα Βασσάκη από το H2B HUB, Ηρακλή Καραντώνη και Μαρία Μακριδάκη από το Δίκτυο Πράξη. Επίσης συμμετείχαν o δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, η Σόνια Μουσαβερέ από την Βayer και οι εκπροσώποι VC, Γιώργος Καραντώνης (Metavallon) και Θεοδώρα Τραχανά (Uni.fund), ο Γιώργος Περάκης Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Κρήτης της Εθνικής Τράπεζας, ο Σπύρος Αρσένης Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds και οι Γιώργος Κτιστάκης και Μαρία Κυδωνάκη, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Στις συναντήσεις αυτές, τα στελέχη των επιχειρήσεων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες ιδέες και έχουν ήδη προγραμματιστεί πολλές συναντήσεις για τη διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.
  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου διακρίθηκε η εταιρεία Biocos η οποία κέρδισε την πρόκρισή της απευθείας στη Β' Φάση του 10oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας καθώς και ένα tablet. Οι ομάδες BnConnect και Le Sommelier προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο H2B HUB για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών ανάπτυξης. To Οικονομικό Eπιμελητήριο Αν. Κρήτης πρόσφερε την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης και καθοδήγηση μέσω της εταιρίας ΕΤΑΜ στην ομάδα BioCos. Οι ομάδες Vervendo, Iqrate και BnConnect έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon και δωρεάν υπηρεσίες Amazon ενώ οι εταιρείες Vervendo και Iqrate δωρεάν υπηρεσίες Geekbot. To ΕΤΕΠ-Κ πρόσφερε στην ομάδα BnConnect τη δυνατότητα απόκτησης διεθνούς επιχειρηματικής εμπειρίας μέσω του προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs. Τέλος, στις ομάδες BnConnect και Le Sommelier προσφέρθηκε συμβουλευτική - storytelling από τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση.

   Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι: Γιώργος Περάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Κρήτης και εκπρόσωπος ΕΤΕ, Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds, Αρτέμης Σαϊτάκης, Διευθυντής Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ), Γιώργος Κυριακίδης, Συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ ΙΤΕ, Ειρήνη Βρέντζου, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης, Σταύρος Καρτέρης, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Αν. Κρήτης, Γιώργος Καρουζάκης, Υπεύθυνος H2B HUB από μεριάς ΕΒΕΗ, Γεώργιος Αγριμανάκης, Μέλος ΔΕ H2B HUB, Κώστας Βασσάκης, Διευθυντής H2B HUB, Kώστας Τσαούσης, δημοσιογράφος, και Μαρία Μακριδάκη, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας Δ.ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ.

  Με το τέλος της διοργάνωσης, όλοι οι διοργανωτές και οι φορείς επιβεβαίωσαν την επιτυχημένη διοργάνωση και όρισαν ως ημερομηνία της επόμενης, τρίτης διοργάνωσης το τετραήμερο 7 & 14-16.2.2020.

 • Workshop με σημαντικά στελέχη από venture capital funds του Ισραήλ
  14/02/2019

  Για 6η φορά σημαντικά στελέχη του οικοσυστήματος καινοτομίας του Ισραήλ επισκέφτηκαν τα γραφεία μας και συναντήθηκαν με εταιρείες του προγράμματος NBG Business Seeds.

  Αυτή τη φορά τέσσερις managers από σημαντικά venture capital funds του Ισραήλ γνώρισαν τις ομάδες μας και συζήτησαν μαζί τους τα επιχειρηματικά σχέδια ενώ σχεδιάσαν δράσεις δικτύωσης και συστάσεις. Οι εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές ως προς το επίπεδο ωριμότητας των εταιρειών και τις προοπτικές τους.

  Οι συναντήσεις έγιναν στο πλαίσιο προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από κοινού με την Ισραηλινή Πρεσβεία και σε συνεργασία με το IATI Israel Advanced Technologies Industries.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Ημερίδα για την Ενέργεια
  13/02/2019

  Με μεγάλη συμμετοχή ομάδων και φορέων χρηματοδότησης διοργανώθηκε την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, ημερίδα για την Ενέργεια στα γραφεία του Τομέα Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το InnoEnergy, διεθνή φορέα στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας και την KINNO Consultants ltd που αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο.

  Συμμετείχαν 13 ομάδες από τη Σύρο, τα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη, την Επίδαυρο, το Ναύπλιο, την Πάτρα και την Αττική. Βασική ομιλήτρια ήταν η Μελίσσα Βερυκίου από την εταιρία Helbio S.A η οποία αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας, στην προσπάθεια εμπορικής εκμετάλλευσης  των ερευνητικών αποτελεσμάτων της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών και στην επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας.

  Οι ομάδες που παρουσίασαν δραστηριοποιούνται στον τομέα της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και της χρηματοδότησης ανανεώσιμών πηγών ενέργειας και της κατασκευής καινοτόμων μηχανισμών μετακίνησης.

  Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης. Στην εκδήλωση που κράτησε τέσσερις ώρες συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μούσμουλας από το Metavallon, ο Bruno Bolsens από το Big Pi, o Κώστας Μαύρος από το Velocity, η Κατερίνα Πραματάρη από το Unifund, o Κωσταντίνος Ζανετόπουλος από την Accenture και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας από την Τραπεζική Επιχειρήσεων Λιανικής.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Για 6η χρονιά στηρίζουμε τον Πανεπιστημιακό διαγωνισμό Ennovation 2018
  11/02/2019

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετείχε ενεργά για 6η χρονιά στον 11ο Δια-Πανεπιστημιακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ennovation 2018 συμμετέχοντας τόσο στην κριτική επιτροπή όσο και ως χορηγός βραβείου.

  Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από είκοσι πανεπιστήμια Ελλάδας και Κύπρου ενώ στην τελική φάση του Διαγωνισμού συμμετείχαν 17 ομάδες.

  Το βραβείο του προγράμματος NBG Business Seeds που περιλάμβανε τη δυνατότητα απευθείας συμμετοχής στη Β’Φάση του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας και ένα τάμπλετ απονεμήθηκε στην ομάδα Cor-IS από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την υλοποίηση μιας καινοτόμου, μη-επεμβατικής συσκευής για την έγκαιρη διάγνωση της Στεφανιαίας Νόσου, μέσω της αποτίμησης της λειτουργικότητας του ενδοθηλίου.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Ημερίδα ενημέρωσης και γνωριμίας με startups από τον χώρο του Πολιτισμού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
  05/02/2019

  Με μεγάλη συμμετοχή νεοφυών ομάδων και επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η εκδήλωση γνωριμίας, δικτύωσης και καθοδήγησης για ομάδες με προτάσεις επιχειρηματικότητας στον Πολιτισμό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τρίτη 29.1.2019.

  Συμμετείχαν 19 ομάδες του 9ου Διαγωνισμού  Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds. Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων προερχόταν από την περιφέρεια.

  Οι προτάσεις αφορούσαν την εκπαίδευση, τη μουσειολογία, την αρχιτεκτονική, την αστική χλωρίδα και πανίδα, την ανακύκλωση, την περιβαλλοντική προστασία έργων τέχνης και την αστική οικοτεχνία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο φουαγιέ  όπου συνεχίστηκε η συζήτηση και η γνωριμία μεταξύ των ομάδων.

  Την εκδήλωση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Τσαούσης και Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Content Leader του Ομίλου Ωνάση.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Ημερίδα ενημέρωσης και γνωριμίας με θέμα τον αγροδιατροφικό τομέα
  31/01/2019

  Με μεγάλη συμμετοχή ομάδων από την περιφέρεια διοργανώθηκε τη Δευτέρα 28.1.2019 ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

  Συμμετείχαν ομάδες από Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Ξυλόκαστρο, Πάτρα, Αγρίνιο και Αττική. Η ενασχόληση των ομάδων σχετίζεται με όλους τους τομείς παραγωγής, από τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή δενδρυλλίων ελιάς και συστήματος φύτευσης επιφανειών, τον δευτερογενή τομέα μεταποίησης και παραγωγής αναψυκτικών, συσκευασίας και τυποποίησης. Το αντικείμενο της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων αφορούσε υπηρεσίες τριτογενούς τομέα: διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας και διαχείρισης αγροτεμαχίων.

  Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τους βασικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής. Συμμετείχε ο αντυπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σταυρος Ζωγραφακης και οι Κωνσταντίνα Κατσιβρινάκη και Αφροδίτη Αναγνώστη από το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΛΚΕ, η Έφη Λαζαρίδου, Managing Director του φορέα New Agriculture for a New Generation και εκπρόσωπος του Rutgers University, ο Κωνσταντίνος Ρότσιος Πρύτανης του Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, ο Μιχάλης Στάγκος από το EIT FOOD HUB GREECE και τους τους Industry Disruptors - Game changers, ο Κωστής Μαχαίρας Managing Director της Οργάνωση ΓΗ και ο Άγγελος Ρέζος Διευθύνων Σύμβουλος της Rezos Brands.


  Βασικός ομιλητής ήταν ο Χρήστος Σταμάτης από τον Συνεταιρισμό Στέβιας ο οποίος αναφέρθηκε στα διακυβευμάτα της καινοτομίας στον χώρο της αγροδιατροφής αλλά και στις εκπληκτικές δυνατότητες συνεργασίας και συνεργειών.
  Την ιδιαίτερα ζωντανή συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.  Στην εκδήλωση που κράτησε τέσσερις ώρες συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Καραντώνης από το Metavallon, ο Νίκος Αντωνίου από το PJ Tech Catalyst, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Χάρης Βλατάκης και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας από την Τραπεζική Επιχειρήσεων Λιανικής.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Match & Develop a startup Athens 6th Ed
  30/01/2019

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή φορέων το τετραήμερο bootcamp Match & Develop a startup Athens 6th Ed. για επιλεγμένες startups του 9ου Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

  Το Bootcamp διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΑCEIn, το απόγευμα της Παρασκευής 18.1.2019 και το τριήμερο από το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου 2019 μέχρι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στο  Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Ο.Π.Α. (ACEin). Συμμετείχαν 18 ομάδες από την Αττική.

  Σύντομες παρουσιάσεις έγιναν σε θέματα επιχειρηματικότητας και επικοινωνίας: Business Validation από την Κατερίνα Πραματάρη, αναπλ. Καθ. και Επιστημονική Υπεύθυνη του ΑCEIn και partner στο Uni.fund, Business Analytics από τον Δρ. Σπύρο Αρσένη Συντονιστή του προγράμματος NBG Business Seeds, Security by Design από τον Δημήτρη Γλυνό Census, Επαγγελματική Επικοινωνία από την Βίβιαν Τσαμαδού Senior Manager PWC, Lean Startup από τον Αντώνη Λιβιεράτο Επικ. Καθηγητή τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Νομικά θέματα για startups από τον Προκόπη Δημητριάδη Δικ. Γραφείο Λαμπαδάριος, UI/Ux από τη Δρ Μαριάννα Σκιαδά ΟΠΑ και Pitching & Presentation Guide από την Δρ. Αγγελική Καραγιαννάκη επικεφαλής του ACEIn και τον Δρ. Σπύρο Αρσένη Συντονιστή του προγράμματος NBG Business Seeds.

  Το Σάββατο 26.1.2019 διοργανώθηκε συνάντηση καθοδήγησης των ομάδων με επιχειρηματίες που ασχολούνται σε συναφείς τομείς. Συμμετείχαν ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης από την Innoetics, ο Γιάννης Βρυνιώτης από τη Microsoft, ο Άκης Stark από την Aegean Taxi, ο Γιώργος Γάτος από τη Workable, ο Μάριος Παπαδόπουλος από τη Wifins, ο Ηρακλής Παπαθεοδώρου από το Ίδρυμα Ωνάση, ο Άγγελος Ρέζος από τη Rezos Brands, η Βίκυ Γούλου από τη Giaola, ο Γιάννης Γαβριηλίδης από την Covve, , ο Σίμος Ρετάλης από την  Kinems, η Εύη Ξυραφά από το Flow magazine, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Χάρης Βλατάκης, ο Σταύρος Μεσσήνης από το The Cube, οι Αγγελική Καραγιαννάκη, Έλλη Διακαναστάση, Μαριάννα Γαλάνη, και ο Στράτος Μπαλούτσος από το ΑCEIn και οι Γιώργος Καμέτας, Νίκος Παπαδόπουλος, Παπαϊωάννου Φρατζέσκα, Αρσένης Σπύρος, Αντώνης Ταλιαδούρος, Νίκος Καραπαναγιώτης και Τίνα Βουδιγάρη από την Εθνική Τράπεζα.

  Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά 4 funds και τρείς χρηματοδοτικοί οργανισμοί: Η Κατερίνα Πραματάρη από το Uni.fund, η Βάσω Καλαϊτζίδου από τους Venture Friends, ο Γιώργος Καραντώνης και Γιώργος Μούσμουλας από το Metavallon, ο Eric Parks και ο Δημήτρης Καλαβρός από το Velocity, η Αυγούστα Βραχνού από την EBRD, η Μαρίσα Αντωνοπούλου από την ΑΦΗ και ο Μανώλης Γεωργάτσος και ο Σάκης Τριανταφυλλάκης από την Endeavor και το πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds με τα στελέχη του.

  Στην παρουσίαση των ομάδων που έγινε την Κυριακή 27.1.2019 σε επιτροπή που αποτελείτο από τον Γιώργο Δουκίδη καθηγητή ΟΠΑ, τον Γιάννη Καλογήρου καθηγητή ΕΜΠ, τον Γιώργο Μούσμουλα από το Metavallon, τον Δημήτρη Καλαβρό από το Velocity, την Αυγούστα Βραχνού από την EBRD, τον Γιώργο Καμέτα από την Εθνική Τράπεζα και τον Κώστα Τσαούση διακρίθηκαν 14 ομάδες και βραβεύτηκαν με υπηρεσίες που έχουν άμεση συνάφεια με τις ανάγκες τους.

  Την πρόκριση στην Β’ φάση του 10ου Διαγωνισμού εξασφάλισε η εταιρεία Μojools-Mobijoo. Οι ομάδες Lawcals, Nous4Health και Πάμε Στάση προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο ACEIn. Ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης πρόσφερε καθοδήγηση σε θέματα επικοινωνίας στις ομάδες Νous4Health, SurferApp και Πάμε Στάση. Υπηρεσίες Apifon προσφέρθηκαν στις ομάδες Lawcals. Script-up και Πάμε Στάση, υπηρεσίες Geekbot στις ομάδες Endurae, Lawcals και SpinSpin και AWS στις ομάδες Αirsensis, combicell, InTeammate, Lawcals, Nous4Health, Oggit, Spaceprk, Tellody.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρόσκληση για συμμετοχές ξένων startups στην πρωτοβουλία Initiative for Startup Landing in Greece

  25/01/2019

  Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προσέλκυση ξένων startups στην Ελλάδα. Αφορά ώριμες startups που έχουν παρουσία σε αγορές της Κεντρικής και Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης, έχουν ήδη επενδυτές και θέλουν να επεκταθούν στην Ελλάδα.

  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προγράμματος ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με το EIT InnoEnergy, διεθνή φορέα στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας και την KiNNO Consultants LTD που αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο.

  15 εταιρείες υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής. Οι έξι από αυτές προέρχονται από την Τουρκία, οι τρείς από τη Σερβία ενώ από δύο συμμετοχές έχουν οι Λιθουανία, Σλοβενία και Κροατία.

  Ο μέσος όρος εργαζομένων στις εταιρείες είναι τα 6 άτομα. Έξι από τις εταιρείες παρουσίασαν συνολικά αποτελέσματα €720Κ το 2017, ενώ επτά από αυτές έχουν δεχθεί επενδύσεις €3,15m.

  Μετά από επιλογή, οι πιο ώριμες startups θα κληθούν στην Αθήνα να συμμετέχουν σε ένα διήμερο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με το νομικό, κανονιστικό και οικονομικό πλαίσιο της Ελλάδας, ενώ θα έχουν συναντήσεις με τα funds του Equifund.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Ημερίδα για την καινοτομία στην Υγεία σε συνεργασία με το EKT

  15/01/2019

  Την τρίτη θεματική ημερίδα με καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της Υγείας διοργανώσαμε την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

  Η ημερίδα προγραμματίστηκε στο πλαίσιο του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds σε συνεργασία με το EIT Health Hub for Greece που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

  Προσκλήθηκαν 20 ομάδες που συμμετείχαν φέτος στον διαγωνισμό και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας, από πολύ αρχικό ως seed επίπεδο. Συμμετείχαν επίσης ερευνητές του ΕΚΤ, ο partner του Metavallon Γιώργος Καραντώνης και η εκπρόσωπος του Big Pi Εύη Χατζηανδρέου, ο εκπρόσωπος του e-Trikala, Γιώργος Δαφούλας ο Γιώργος Κουρκουτάς από startupper.gr και ο Νίκος Παπαδόπουλος Διευθυντής του Καταστήματος ΕΤΕ Αγγελοπούλου και επικεφαλής της δομής υποδοχής νεοφυών επιχειρήσεων στο Κατάστημα. Τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.  Ο Γιώργος Μέγας από το ΕΚΤ επικεφαλής του EIT Health Hub μάς καλωσόρισε μαζί με τη Christina Pascual και τον Νίκο Μανιαδάκη.

  Την ημερίδα άνοιξε ο Τάσος Μάνος, CEO της εταιρείας PD Neurotechnology ο οποίος μας παρουσίασε την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας του και τα διακυβεύματα της καινοτόμου ιατρικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

  Για μια ακόμη φορά ο διάλογος ήταν ζωντανός και μέσα από συνεχή διάδραση, γνωρίσαμε τις ομάδες, συζητήσαμε μαζί τους, τους πληροφορήσαμε για το πρόγραμμα και για τις υπηρεσίες του ΕΚΤ και του ΕΙΤ Health. Οι ομάδες είχαν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπρόσωπους των Funds και με τον εκπρόσωπο του Δήμου Τρικκαίων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της υγείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο ομάδες έκαναν το ταξίδι από τη Βόρεια Ελλάδα για να παραστούν στην εκδήλωση: μία από τη Θεσσαλονίκη και μία από την Ξάνθη.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Ημερίδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα για τους συμμετέχοντες στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  07/01/2019

  Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα που διοργανώθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στα γραφεία του HIGGS |Higher Incubator Giving Growth & Sustainability , στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds σε συνεργασία με το HIGGS.

  Στην ημερίδα συμμετείχαν 10 startups. Συμμετείχαν ομάδες από την Πελοπόννησο, τον Βόλο και το Λονδίνο με μεγάλη συμμετοχή γυναικών (40%). Οι ομάδες που παρουσιάστηκαν  κατηγοριοποιούνται σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: Εκπαίδευση, ενημέρωση, υποδομές και εργαλεία. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης ενώ στήριξαν με την παρουσία τους συνεργάτες του προγράμματος.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.

 • Ημερίδα για τον τουρισμό για τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  30/11/2018

  Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε η ημερίδα για τον τουρισμό που διοργανώθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στα γραφεία του Τομέα Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Greek Tourism Startups.  Στην ημερίδα συμμετείχαν 20 startups (από τις 26 συνολικά που προσκαλέσαμε από όλη την Ελλάδα)που είχαν υποβάλει πρόταση στον φετινό Διαγωνισμό. Η προσέλευση στην ημερίδα ήταν σημαντική και σε αυτήν συμμετείχαν ομάδες από την Κρήτη, την Εύβοια (3 ομάδες), τη Λαμία και τον Ορχομενό. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο και οι απόψεις που εκφράστηκαν ήταν ουσιαστικές. Τα ίδια τα στατιστικά των συμμετεχόντων πιστοποιούσαν ωριμότητα: μεγάλο ποσοστό ομαδικών συμμετοχών (56%) και μεγάλη συμμετοχή γυναικών (33%). Ως βασικό συμπέρασμα μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν σε  δύο μεγάλες κατηγορίες: τα marketplaces, που απευθύνονται σε τουρίστες και προσφέρουν καταλύματα και δραστηριότητες και οι υπηρεσίες που αφορούν λειτουργικότητες όπως εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, εναέριες λήψεις και μηχανές αναζήτησης. Στα όρια αυτών των δύο μεγάλων κατηγοριών, υπάρχουν τεχνικές λύσεις για ασφάλεια και πιστοποίηση. Αν τοποθετήσουμε όλες τις προτάσεις σε ένα κοινό πλάνο, σκιαγραφείται η συνέργεια ως ανάγκη αλλά και εγγυημένη επιλογή για επιτυχία και ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι με την εκδήλωση βοηθήσαμε προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργίας συνεργασιών και επικοινωνίας των ομάδων. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης ενώ στήριξαν με την παρουσία τους το ΚΕΜΕΛ το Metavallon και το startupper.gr καθώς και συνεργάτες του προγράμματος.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.
 • Φιλοξενία Διαγωνισμού Aegean Startups
  30/11/2018

  Ο Τομέας Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής της Τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds και στηρίζοντας έμπρακτα τις πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας στον ακαδημαϊκό χώρο, φιλοξένησε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου τον τελικό του διαγωνισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου Aegean Startups (www.aegean-startups.gr), στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 12 ομάδες. Στους νικητές που προκρίνονται απευθείας στη Β' Φάση του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, χορήγησε δύο βραβεία (τάμπλετ). Οι προτάσεις που προκρίθηκαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας είναι: «ISLE – Live like a Greek for a day», Κωνσταντίνος Παρθενιάδης και  Γιώργος Κορδάτος και «A.I.G.E.A.S. – Aegean Interactive Gamified Educative Ancient Stories» Κεντεποζίδου Ελένη και Αφροδίτη Φλωρά.
 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο Διήμερο VR@GR
  28/11/2018

  Ο Τομέας Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας συμμετείχε στο διήμερο «Εικονική Πραγματικότητα – Έρευνα και εφαρμογές στην Ελλάδα σήμερα», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση το Σαββατοκύριακο 24-25/11 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

  Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε εκείνους που δημιουργούν Εικονική Πραγματικότητα, αλλά και σε όσους θέλουν να την πάνε ένα βήμα πιο πέρα. Ερευνητές, καλλιτέχνες, οργανισμοί και επιχειρήσεις συζήτησαν για την πραγματικότητα του αύριο.

  Στο συνέδριο συμμετείχε με πρόταση μας και ο φετινός νικητής του διαγωνισμού καινοτομίας και τεχνολογίας «ORAMA VR», μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για εκπαίδευση χειρουργών.

  Ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης παρουσίασε τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds σε σχέση με τις καινοτόμες εταιρείες εικονικής πραγματικότητας, αναφέρθηκε σε παλιότερους νικητές του διαγωνισμού και παρουσίασε εκτενώς τις φετινές 20 συμμετοχές στο διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας με στοιχεία εικονικής πραγματικότητας.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο διήμερο StartupNow Forum
  28/11/2018

  Ο Τομέας Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας συμμετείχε ενεργά στο διήμερο StartupNow Forum που διοργανώθηκε στην Ελευσίνα την Παρασκευή και το Σάββατο 23-24/11/2018. Πρόκειται για ένα πολυσυνέδριο καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώθηκε από την Mantis Business Innovation, υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ESU unit), του Δήμου Ελευσίνας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

  Ενεργή παρουσία είχαμε στα πάνελ «Εκπαιδεύοντας τους Startupers για το exit...» και «How to Stand out, μπες στα ραντάρ των επενδυτών» μαζί με εκπροσώπους φορέων, Venture Capitals, incubators. Επίσης, έγιναν πολλαπλές συναντήσεις και επαφές με καινοτόμες επιχειρήσεις για καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας. Από τον Τομέα Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής συμμετείχε ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds.

 • Workshop ΜcKinsey με ομάδες του NBG Business Seeds
  28/11/2018

  Την Παρασκευή 23/11 διοργανώθηκαν κλειστές συναντήσεις τριών στελεχών της McKinsey με επτά εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds.

  Συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής, πωλήσεων και ανάπτυξης, ενώ δρομολογήθηκαν επιπλέον συναντήσεις για περαιτέρω συμβουλευτική. Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds και οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξής τους.
 • Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην επέτειο των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
  15/11/2018

  Η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο Tομέας Business Banking της Διεύθυνσης Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Προγράμματος NBG Business Seeds, τόσο στην αξιολόγηση των προτάσεων του ετήσιου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας με συμμετοχή μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, όσο και στην υποδοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους στη Διεύθυνση.

  Την Παρασκευή 9.11.2018 διοργανώθηκε εκδήλωση με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έγιναν ομιλίες από διακεκριμένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου. που αναφέρθηκαν στην καριέρα τους και στη συμβολή του Πανεπιστημίου στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Από την Εθνική Τράπεζα μίλησαν ο κ. Ιωάννης Μαυρικόπουλος, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Διαχείρισης Ρυθμιστικών Θεμάτων Τράπεζας και Ομίλου και ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του Προγράμματος NBG Business Seeds.
 • Σεμινάριο Διανοητικής Ιδιοκτησίας
  31/10/2018

  Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Πέμπτη 25/10 στο χώρο του προγράμματος NBG Business Seeds εκδήλωση ενημέρωσης για τη Διανοητική Ιδιοκτησία (ΙP), με ομιλητή τον Δρ.Βασίλειο Βλαχάκη (Director KAINAGORA).

  Μέσα σε τρεις ώρες και με συνεχή αλληλεπίδραση με το ακροατήριο, παρουσιάστηκαν τα θέματα σχετικά με την προστασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ), που παράγεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας.
  Έμφαση δόθηκε στον ορισμό της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, στον τρόπο παραγωγής και προστασίας της, στην αξία της για μια εταιρεία και στον τρόπο αξιοποίησής της. Εκτενής αναφορά έγινε στα διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (Πατέντες).

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κλειστών διοργανώσεων του προγράμματος NBG Business Seeds και της στοχευμένης ενημέρωσης των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και εταιρειών συνεργαζόμενων προγραμμάτων.
 • Διεθνές συνέδριο Crowd Dialog 2018
  22/10/2018

  Η Εθνική Τράπεζα, καθώς και το Πρόγραμμα "NBG Business Seeds”, συμμετείχε για τρίτη φορά ως εθνικός εκπρόσωπος στο διεθνές συνέδριο “Crowd Dialog Europe 2018”, που έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2018 στο Αυστριακό Κοινοβούλιο στη Βιέννη. Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις, η ψηφιοποίηση, οι τεχνολογίες συμμετοχικής συνεισφοράς (Crowd) και οι τεχνολογίες Blockchain.


  Η Εθνική Τράπεζα, ως Country Patron, συνόδευσε την εθνική αντιπροσωπία, την οποία αποτελούσαν μέλη από τον ακαδημαϊκό χώρο, φορείς, χρηματοοικονομικά ιδρύματα, καθώς και ερευνητικά κέντρα: Δρ. Χρήστος Μάρκου (Δημόκριτος), Δρ. Φανή Λαμπριανίδου (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης), Δρ. Κωνσταντίνος Βότης (ΕΚΕΤΑ), Δρ. Μαρία Μακριδάκη (Δίκτυο Πράξη), Παναγιώτα Δελιέζα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ζαφειρώ Νικολάου (Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος), Δρ. Σπύρος Αρσένης (Country Patron και Συντονιστής του προγράμματος “NBG Business Seeds”), Μάρκος Αρχοντάκης και Γιάννης Χατζηιωαννίδης (Εθνική Τράπεζα).

  Μια μέρα πριν, στις 17 Οκτωβρίου, διοργανώθηκε κλειστό workshop της Γενικής Διεύθυνσης General Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs (DG GROW) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με συμμετοχή 32 Country Patrons από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέμα "Εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις και Fintech: Βέλτιστες πρακτικές και Τάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση". 

  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για την πορεία του equity crowdfunding στην Ευρώπη, για την αντιμετώπιση της απάτης και για τις εξελίξεις ανά χώρα. Ο Δρ. Σπύρος Αρσένης Country Patron και Συντονιστής του προγράμματος “NBG Business Seeds” ενημέρωσε την Επιτροπή και τους εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dr. Joachim SCHWERIN ενημέρωσε για τη στρατηγική και τον προγραμματισμό της επιτροπής.

 • Open Coffee Thessaloniki
  04/10/2018

  Για 6η φορά το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση του Open Coffee Thessaloniki. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018 στον Πολυχώρο WE, συμμετείχαν επίσης βραβευμένες ομάδες του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, καθώς και του Προγράμματος be-finnovative.


   
  Ο Θεοδόσης Σαπουνίδης, Ιδρυτής & CEO του RoboTiles και πρώτος νικητής του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, παρουσίασε την πρώτη πλήρως υβριδική εκπαιδευτική πλατφόρμα προγραμματισμού για παιδιά και ενήλικες, η οποία σε λιγότερο από ένα χρόνο απέσπασε 4 βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. O Γεώργιος Τσελεπίδης, τρίτος νικητής του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας παρουσίασε την Brite Solar, μια επιχείρηση που σχεδιάζει καινοτόμες λύσεις για τον κατασκευαστικό τομέα συνδυάζοντας νανοτεχνολογία και τζάμι, καθώς και την εμπειρία της ομάδας στο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας. Ο Χάρης Τσιλιακούδης, Συνιδρυτής & CPO της Plustic, παρουσίασε την εμπειρία της ομάδας στον χώρο του Fintech, αλλά και πώς μέσω της εφαρμογής της ομάδας παρέχεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να επιβραβεύσουν τους εργαζομένους και συνεργάτες τους, άμεσα και εύκολα, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα τους και μειώνοντας τα εταιρικά τους κόστη. Τέλος, ο Σπύρος Αρσένης συντονιστής του Προγράμματος ΝΒG Business Seeds παρουσίασε το Πρόγραμμα NBG Business Seeds, τον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, και μίλησε για τις συνέργειες στο οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.
 • Ανανεωμένη έκδοση της εργαλειοθήκης των startup
  03/10/2018

  Με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας και του προγράμματος NBG Business Seeds κυκλοφόρησε η νέα, εμπλουτισμένη έκδοση «H εργαλειοθήκη των Startups» του ΕλληνοΑμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

  Η έκδοση περιλαμβάνει κείμενα από έγκριτα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας τα οποία αφορούν στην αποτύπωση του οικοσυστήματος και της σύνδεσής του με την ελληνική οικονομία, στα διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία, στα σχετικά νομικά ζητήματα, στην κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων και στην δυνατότητα εισαγωγής στο χρηματιστήριο.  Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας η κα Νέλλη Τζάκου –Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής σε άρθρο της αναφέρεται στον ορισμό της καινοτομίας και στους δείκτες και τη σύνδεση της με την ελληνική πραγματικότητα.

  Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προμηθευτείτε την έκδοση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο nbgseeds@nbg.gr δηλώνοντας όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.

 • Open Coffee Patras
  01/10/2018

  Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετείχε στη διοργάνωση του πρώτου Open Coffee Patras στηρίζοντας ενεργά τον θεσμό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Επίκεντρο.

  Ο κ. Άγγελος Ρέζος – CEO Rezosbrands AE παρουσίασε την Ρέζος Brands και τα καινοτόμα προϊόντα που προέρχονται από το ιπποφαές και μίλησε για τη συνεργασία του με τοπικές startups. Οι κκ. Μάριος Βλαχογιάννης και  Αλέξης Πάντζιαρος Ph.D παρουσίασαν την καινοτόμο εταιρεία Coff-eco: Recover phenols from Nature για την παραγωγή φαινολών από τα υπολείμματα του καφέ και για τη συνεργασία τους με την Rezosbrands και ο Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε το προγράμμα καθώς επίσης και τον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

  Στην εκδήλωση παρέστησαν φοιτητές και ερευνητές, τοπικές startups, τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες και ακολούθησε πολύωρη ζωντανή συζήτηση.

 • 4ο Workshop Amazon
  01/10/2018

  Διοργανώθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του NBG Business Seeds το τέταρτο workshop εταιρειών του προγράμματος NBG Business Seeds με στελέχη της Amazon από τα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης.


  Στις κλειστές ωριαίες συναντήσεις, οι εταιρείες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τεχνικά θέματα, εμπορικά θέματα αλλά και θέματα στρατηγικής και να λάβουν καθοδήγηση σχετικά με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και την υλοποίησή του.

  Επίσης, διερευνήθηκαν δυνατότητες δικτύωσης στο εξωτερικό και συμμετοχής σε διεθνή συνέδρια. Σε επιλεγμένες εταιρείες διερευνήθηκε ακόμη η δυνατότητα επέκτασης του δωρεάν πακέτου AWS στο δωρεάν πακέτο των $100.000 ώστε να καλυφθούν τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες

 • Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο Πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών
  15/09/2018

  Ανακοινώθηκε την Κυριακή 9/9 στη ΔΕΘ η έναρξη του προγράμματος Roots από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Το ROOTS είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης διεθνώς ανταγωνιστικών και εμπορικά ώριμων επιχειρηματικών σχεδίων από νέες εταιρείες, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια με τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

  Μέσα από μια σειρά δράσεων σύνδεσης με διεθνή δίκτυα τεχνογνωσίας και με τη στήριξη κορυφαίων συνεργατών από το χώρο της εφαρμοσμένης έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της κεφαλαιαγοράς, το πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην αξιολόγηση όσο και στη βελτίωση της εξοικείωσης των εταιρειών με τα διαφορετικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όσο και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Tο πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμενης διεθνούς τάσης για τη χρηματοδότηση του νέου ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού.

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσίαση του προγράμματος ROOTS στο Αμερικανικό Περίπτερο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνεργάτες του προγράμματος όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, η Διεθνής Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), η Grant Thornton, το CFA Society Greece, και το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ανακοίνωση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, τον κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου, πρόεδρο της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε και τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου κ. Σίμο Αναστασόπουλο.

  Τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στον τομέα του Τουρισμού ανακοίνωσε ο Σπύρος Αρσένης Συντονιστής του προγράμματος ΝΒG Business Seeds. Ανέφερε ότι αποτελεί φυσική συνέχεια της δράσης NBG Business Seeds η οποία ήδη στηρίζει εταιρείες όπως η Hotelbrain, η Βlueground και η Workathlon και τόνισε τα οφέλη των συνεργειών μεγάλων φορέων προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

 • Συνεργασία NBG Business Seeds με την Innoenergy

  Στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, ανακοινώνεται η συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με την InnoEnergy, διεθνή φορέα στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας  και την KiNNO Consultants ltd, που αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο.
  Η συνεργασία αφορά σε:

  •Διερεύνηση συνεργειών μεταξύ δράσεων που οργανώνει η InnoEnergy στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό και παρόμοιες δράσεις που πραγματοποιεί η Τράπεζα (π.χ. Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το πρόγραμμα NBG Business Seeds κ.λπ.) Συγκεκριμένα σχετικά με τις δράσεις που πραγματοποιούνται από την InnoEnergy στη Ελλάδα, συνέργειες μπορούν να επιτευχθούν και μέσω της KINNO, εφόσον η KINNO είναι ο εκπρόσωπος  της InnoEnergy στην Ελλάδα.

  •Σχετικά με το διαγωνισμό InnoEnergy Powerup! Country Final Greece, συμφωνείται πως η Τράπεζα είναι εξουσιοδοτημένη να προτείνει τη συμμετοχή ομάδων που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds, δεδομένου ότι τα θέματα των διαγωνισμών είναι σχετικά. Στελέχη της τράπεζας θα συμμετάσχουν στις επιτροπές αξιολόγησης, καθώς και σε δράσεις καθοδήγησης των ομάδων για θέματα οικονομικού χαρακτήρα.

  •Η InnoEnergy μπορεί να προτείνει την ένταξη εταιριών, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό InnoEnergy Powerup! Country Final Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης και καθοδήγησης “NBG Business Seeds” της Τράπεζας. Η Τράπεζα θα εξετάσει τις προτάσεις και θα αποφασίσει με βάση τα κριτήρια που εφαρμόζονται για την συμμετοχή εταιριών στο πρόγραμμα “NBG Business Seeds”, ανάλογα με τις ανάγκες και προοπτικές της επιχείρησης.

  •Η Τράπεζα μπορεί να προτείνει στην InnoEnergy ομάδες από το πρόγραμμα “NBG Business Seeds" για δικτύωση, ενημέρωση, επένδυση ή συνεπένδυση καθώς και για τη συμμετοχή τους σε θερμοκοιτίδες ή άλλα προγράμματα της InnoEnergy.

  •Επικοινωνία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών σχετικά με δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και εξωστρέφειας στον ενεργειακό τομέα.

  Η InnoEnergy (www.innoenergy.com),  είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, καθώς υποστηρίζει και επενδύει στην καινοτομία σε κάθε στάδιό της, ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Με το δίκτυο συνεργατών της φέρνει σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές. Η InnoEnergy εργάζεται σε τρεις βασικούς τομείς:
  •Σε Υπηρεσίες Δημιουργίας Επιχειρήσεων για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιρειών που επεκτείνουν το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα ενέργειας με καινοτόμες λύσεις.
  •Σε καινοτόμα προγράμματα που συνδέουν ιδέες, εφευρέτες και τη βιομηχανία για τη δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες.
  •Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις τις βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.

  Η KiNNO Consultants Ltd (www.kinno.eu), αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες της. Η KiNNO είναι συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας  που εστιάζει στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα δρα ως ενδιάμεσος (intermediary) με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στη διεθνή αγορά. Η KiNNO επιπλέον προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων τόσο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς Έρευνας & Τεχνολογίας.

 • Συμμετοχή NBG Business Seeds στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
  06/09/2018

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds θα συμμετέχει σε 5 εκδηλώσεις του περιπτέρου 12.

   

  1. Workshop «How to monetize your product» την Κυριακή 09/09 στις 16:00-18:00. 
   Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

   

  1. Panel «To οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης: Αποτελέσματα, συνέργειες και επόμενα βήματα», Κυριακή 09/09 στις 18:00-20:00

   

  • Σοφία Τσακίρη, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας, ΑΠΘ.
  • Simon Bensasson, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής ΟΚ!Thess.
  • Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.
  • Γιώργος Θρασκιάς, CEO εταιρείας ItBooms.
  • Θεοδόσης Σαπουνίδης, επικεφαλής ομάδας Robotiles.
  • Αλέξανδρος Τσουκνίδας, CEO εταιρείας PLIN-

    

   Συντονιστής Κώστας Τσαούσης, Δημοσιογράφος.

    
  1. Παρουσίαση NBG Βusiness Seeds και 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην κεντρική σκηνή του περιπτέρου 12, Παρασκευή 14/09 στις 17:00-17:20
   Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Business Banking, Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, Εθνική Τράπεζα
  2. Panel Alternative tools for funding Start-Ups / Εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, Παρασκευή, 14/09 στις 18:00 μμ.
   Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Business Banking, Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, Εθνική Τράπεζα
  3. Panel Venture capital for Start-ups & early stage / Επιχειρηματικά Κεφάλαια για νεοφυείς και νέες επιχειρήσεις, Σάββατο 15/09 στις 16:00-17:00
   Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.
 • Συνεργασία NBG Business Seeds με το Ίδρυμα Ωνάση
  05/09/2018

  Η συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση μέσα από τον πυλώνα του Πολιτισμού κινείται σε 5 βασικούς άξονες:

  -Συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από τον οργανισμό στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

  -Συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds στις δράσεις του οργανισμού, εφόσον αυτό ανταποκρίνεται στον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες του.

  -Συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας με βασικούς άξονες την παιδεία και τον πολιτισμό.

  -Στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από τον οργανισμό.

  -Δυνατότητα του οργανισμού να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.

 • To ΝΒG Business Seeds στα σεμινάρια του NAMA Social Development Center
  02/08/2018

  Μετά από πρόσκληση του incubator/accelerator Higgs, συνεργάτη του προγράμματος NBG Business Seeds, στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν σε σεμινάριο του NAMA Social Development Center. Ενημέρωσαν αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από το Κατάρ σχετικά με το οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα. Στην ενημέρωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εκπρόσωπος της Nestle Ελλάδος καθώς και η κοινωνική επιχείρηση GIVMED η οποία έχει διακριθεί στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας και υποστηρίζεται από το Higgs.

  Το NBG Business Seeds εκπροσώπησε ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις άλλες δράσεις της Εθνικής Τράπεζας: act4Greece, i-fund και Be_finnovative ενώ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου που παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 • Workshop στο πλαίσιο του 9ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Program)
  31/07/2018

  Την Τρίτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων στήριξης της καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας και του NBG Business Seeds καθώς και της απαραίτητης προετοιμασίας πριν την συζήτηση με πιθανούς επενδυτές, στο 9ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Program) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

  Στόχος της παρουσίασης που παρακολούθησαν μαθητές Λυκείου, αλλά και της ενδιαφέρουσας συζήτησης που ακολούθησε ήταν να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα στους νέους και να τους παρακινήσει να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.
 • Workshop Grant Thornton
  30/07/2018

  Διοργανώθηκε για 3η φορά στα γραφεία μας, workshop με επτά εταιρείες του προγράμματος NBG Business Seeds και στελέχη της Grant Thornton. Συζητήθηκαν θέματα φορολογίας και εταιρικής δομής. Περαιτέρω, διερευνήθηκε η δυνατότητα πιλοτικών συνεργασιών με τη Grant Thornton.
 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 9o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συνεχίζοντας για ένατη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

  Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με την Amazon, Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, PWC, Higgs, Ίδρυμα Ωνάση και την Endeavor Greece.

  Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.
  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 9ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:
  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία

  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/competition καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.
  Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 15.00.

  Για να υποβάλετε την πρότασή σας στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ
  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Workshop με ΙΑΤΙ
  28/06/2018

  Για Πέμπτη φορά διοργανώθηκαν κλειστές συναντήσεις εταιρειών του NBG Business Seeds με στελέχη του Ισραηλινού οικοσυστήματος καινοτομίας με το συντονισμό του ΙΑΤΙ.


  Συζητήθηκε το επιχειρηματικό μοντέλο των εταιρειών και διερευνήθηκαν συνέργειες και δικτύωση με το οικοσύστημα του Ισραήλ.
 • Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» του ΕΠΕΦΑ
  15/06/2018

  Στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν για 4η χρονιά στο πρόγραμμα "Επιχειρηματικότητα στην Πράξη" του Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Την Τρίτη 12 Ιουνίου συμμετείχαν στην αξιολόγηση των φετινών ομάδων και στην επιλογή της καλύτερης εταιρίας.
 • Workshop GDPR με Watson Farley & Williams
  18/05/2018

  Διοργανώθηκαν την Τετάρτη 16/5 στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds κλειστά workshops για το GDPR μεταξύ εταιρειών του προγράμματος και δικηγόρων της εταιρείας Watson Farley & Williams.


  Στόχος των συναντήσεων ήταν η βέλτιστη προετοιμασία των εταιρειών στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.
 • Διοργάνωση workshop στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  18/05/2018

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώθηκε την Τρίτη 8/5 στο συνεδριακό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, workshop επιχειρηματικότητας με στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds, το οποίο παρακολούθησαν 140 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου.


 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο Central Hackathon
  15/05/2018

  To NBG Business Seeds συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση του Central Hackathon της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος το οποίο σημείωσε σημαντική επιτυχία. 17 ομάδες δούλεψαν όλο το διάστημα 11-13 Μαΐου στη Λαμία με βασικό σύνθημα «Άλλαξε την πόλη σου» δείχνοντας έμπρακτα τη πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
 • Διοργάνωση workshop στον Δημόκριτο
  11/05/2018

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» διοργανώθηκε την Τρίτη 9/5, στη βιβλιοθήκη του Κέντρου, workshop με στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds και στελέχη του Κέντρου.

  Συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης και δημιουργίας spin-offs.
 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στην κριτική επιτροπή του ImagineCup της Microsoft
  09/05/2018

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Microsoft, στέλεχος του προγράμματος συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του ImagineCup της Microsoft.  Η ομάδα iCry2Talk η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο προκρίνεται απευθείας στην Β’ Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.
 • Υποστήριξη ομάδων Higgs
  04/05/2018

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος NBG Business Seeds με τον Incubator/accelarator Higgs (Higher Incubators giving Growth and Sustainability) διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά κλειστές συναντήσεις με επιλεγμένες ομάδες του Higgs.

  Στελέχη του NBG Business Seeds καθοδήγησαν τις ομάδες σε θέματα επιχειρηματικότητας στα γραφεία του HIggs.

 • Διήμερο παρουσίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds στην Πάτρα, στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ)
  02/05/2018

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας και του προγράμματος NBG Business Seeds στην έκθεση Patras IQ-2018. Η Τράπεζα συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο και είχε διαρκή παρουσία στις εκδηλώσεις και τις δράσεις της έκθεσης μέσω των στελεχών της.

  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Τράπεζα διοργάνωσε ένα panel διαβούλευσης με θέμα «Η παρουσία του ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου: Συνέργειες και επόμενα βήματα», με ομιλητές τους κ.κ. Χρήστο Ασημακόπουλο - Διευθυντή Δικτύου ΙΙ, Γιώργο Ντίνο - Διευθυντή Δικτύου, Χαρίλαο Γρανίτσα - Διευθυντή Δικτύου και Σπύρο Αρσένη - Συντονιστή του προγράμματος ΝΒG Business Seeds. Παρεμβάσεις έγιναν από τους κ.κ. Δημοσθένη Πολύζο - Πρόεδρο του Patras IQ και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστα Καρπέτα - Αντιπερ/ρχη Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα - Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Σπύρο Συρμακέση - Αντιπρύτανη Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδος, Νάσο Κοσκινά - Pos4Work, Γιάννη Κικίδη - Orange Grove Patras και Άγγελο Ρέζο - REZOS BRANDS Α.Ε.
  Επίσης, η Τράπεζα συμμετείχε δια των στελεχών της σε δύο ακόμα εκδηλώσεις:
   Από την ιδέα και το εργαστήριο στο καινοτόμο προϊόν με διοργανωτή το Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Γυναικεία καινοτόμος επιχειρηματικότητα με διοργανωτές το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος.

  Τέλος, στελέχη της Τράπεζας συμμετείχαν και στην κριτική επιτροπή του τοπικού διαγωνισμού καινοτομίας.

  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έλαβε χώρα η εκδήλωση reSTART U.P Final Pitching, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων της προ-θερμοκοιτίδας του Πανεπιστημίου Πατρών και του POS4work. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιβεβαιώθηκε ότι, όλη η καινοτόμος κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας έχει πολύ στενή σχέση με την Τράπεζά μας (ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα συνεργασίας ή/και έχουν ληφθεί εγκρίσεις χορήγησης πιστοδοτήσεων προς καινοτόμες/νεοφυείς επιχειρήσεις). Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε ευρύτατη δημοσιογραφική κάλυψη σε όλες τις ενέργειες της Εθνικής Τράπεζας και του προγράμματος NBG Business Seeds.  Από την πλευρά του προγράμματος NBG Business Seeds συμμετείχε ο συντονιστής του προγράμματος κ. Σπύρος Αρσένης, καθώς και οι τέσσερις πρεσβευτές του προγράμματος κ. Περικλής Οικονόμου, κ.  Γιάννης Σεγγούνης, κα. Παναγιώτα Σταμάτη και κα. Χριστίνα Ταβλά.

 • Workshop με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
  02/05/2018

  Την Τετάρτη 25/4 διοργανωθήκαν στα γραφεία του NBG Business Seeds κλειστές συναντήσεις εταιρειών του προγράμματος με στελέχη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.  Στις συναντήσεις οι εταιρείες ενημερώθηκαν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων που εμπίπτουν στον τομέα δραστηριότητάς τους, για δράσεις ενημέρωσης, προβολής και διερεύνησης συνεργασιών και δικτύωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Τριήμερο εργαστήριο Match & Develop a startup Thess
  20/04/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο τριήμερο εργαστήριο «Match & Develop a Startup Τhess», που έλαβε χώρα από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2018 στις εγκαταστάσεις του OK!Thess. Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «NBG Business Seeds» και της συνεργασίας του με το OK!Thess και το ΑΠΘ.

  Αφορούσε  σε ομάδες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού, σε ερευνητικές ομάδες, σε ομάδες του OK!Thess και  σε τοπικές start ups.

  Στο τριήμερο εργαστήριο συμμετείχαν 35 ομάδες με 75 μέλη. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες μέσω καθοδήγησης και δικτύωσής τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες τόσο στην εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και στην παρουσίασή του.
  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων είχε ως ακολούθως:

  • Μεθοδολογία Business Canvas από τo Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, Lean Startup από τους Saint Angels.
  • Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο  «Λαμπαδάριος και Συνεργάτες».
  • Business analytics από το NBG Business Seeds.
  • UI/UX από την porcupine colors.
  • Pitching από το ΟΚ!Τhess.
  • Επαγγελματική επικοινωνία από τον δημοσιογράφο  κ. Κώστα Τσαούση.

  Στη διαδικασία του mentoring συμμετείχαν οι ακόλουθες εταιρείες και στελέχη: η κ. Μαρία Ράμμου και ο κ. Αλέξανδρος Αχιλλεύς από τη Veltio, οι κ.κ. Αμανατίδης, Βαφειάδης και Ταξλίδης από την Epsilon Net, ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφύλλης από τη Βιοζοκάτ, ο κ. Θωμάς Δούζης από την Έργον, ο κ. Χρήστος Τσικούδας από την Logismos, ο κ. Τζάκο Καράσσο από την Agnotis, o κ. Σταύρος Βολογιαννίδης από τη DataScouting, ο κ. Γιώργος Μπουζιανάς από τη Fieldscale, ο κ. Λευτέρης Tσακιρίδης από τη Dataways, ο κ. Νίκος Κανόπουλος από τη Brite Solar Technologies, ο κ. Απόστολος Κριτικός από την Opencoffee, ο κ. Νίκος Παπανώτας από την Geekbot, ο κ. Κωνσταντίνος Στρουμπάκης από την Apifon, ο κ. Κώστας Βασιλείου από την Schoox, ο κ. Αλέξανδρος Παπαποστόλου από την Papapostolou Healthcare Technologies, ο κ. Νίκος Τακάς από τη Thermi Group, ο κ. Δημήτρης Τζοβάρας από το ΕΚΕΤΑ, οι κ.κ. . Στέλιος Λουτζίδης και Αλέκος Στρατίδης από την Εθνική Τράπεζα, η κ. Χαρά Δαούτη από το δικηγορικό γραφείο «Λαμπαδάριος και Συνεργάτες»,η κ. Σοφία Τσακίρη και ο κ. Μανόλης Χατζηγιάννης από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, ο κ. Γιάννης Κωνσταντακόπουλος από τη Porcupine Colors, ο κ. Πάτροκλος Αργυρούδης από τη Census, η κ. Φαίη Ορφανού από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου από τη Microsoft και ο κ .Γιώργος Καραντώνης από το Metavallon. Επίσης στη διαδικασία συμμετείχε ο κ. Olivier Dovergne από του ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας Mazzinov, το οποίο «τρέχει» η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα. Γι' αυτό, το παρόν έδωσε το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του OK!Thess ο Γάλλος πρέσβης στη χώρα μας κ. Christophe Chantepy.

  Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου διοργανώθηκε εκδήλωση κατά την οποία οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά σε Κριτική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.  Στέλιος Λουτζίδης Περιφερειακός Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας, Νίκος Βαρσακέλης Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών ΑΠΘ, Νίκος Ευθυμιάδης από  τη Redestos, Πάτροκλος Αργυρούδης από τη Census, Δημήτρης Κουρτέρης από το ΟΚ!Τhess, Kώστας Τσαούσης Δημοσιογράφος, Κωστής Καγκελίδης από ΣΕΠΒΕ και Άγγελος Μαγκλής από Ατλαντίς Συμβουλευτική.

  Δόθηκαν σημαντικά βραβεία σε υπηρεσίες και προϊόντα. Η ομάδα Lydiarm κέρδισε την πρόκρισή της, απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας. Η ομάδα Rhoe θα υποστηριχθεί σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ. Οι ομάδες Lydiarm και Knifeprint έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΟΚ!Τhess. Οι ομάδες Knifeprint, Greekaddict και LegalPal έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon. Η ομάδα Lydiarm θα υποστηριχθεί στην ανάπτυξη εργασιών από την εταιρεία Papapostolou Healthcare Technologies. Οι ομάδες Knifeprint και Greekaddict θα υποστηριχθούν για θέματα ασφάλειας συστημάτων από την εταιρεία Cencus. Στις ομάδες LegalPal, Greekaddict και Proclisis δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon. Οι εταιρείες Χατζηαναστασιάδης, ΒΙΟΜΙC και Knifeprint θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες από την εταιρεία Atlantis. Οι εταιρείες Knifeprint, Rhoe και Lydiarm θα λάβουν υπηρεσίες καθοδήγησης σε σχέση με την εταιρική επικοινωνία από τον δημοσιογράφο κ.Κώστα Τσαούση. Τέλος, οι ομάδες Χατζηαναστασιάδης, ΒΙΟΜΙC, Lydiarm και Indivivo θα λάβουν mentoring από τους πρεσβευτές του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας σε θέματα οικονομικού σχεδιασμού (προβλέψεις εσόδων/εξόδων).

  Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ενεργά στην διοργάνωση και την καθοδήγηση των ομάδων οι πρεσβευτές του Προγράμματος από την Θεσσαλονίκη  κ.κ. Χριστίνα Σατραζάμη, Γιάννης Ρούκας και Χρήστος Νασιούδης ενώ βοήθησαν στη διοργάνωση οι κ.κ. Εύα Ευδαίμων, Νίκος Θαμνίδης και Θανάσης Μπαλατσούκας.
 • Ολοκλήρωση παρουσιάσεων Γ’ Φάσης 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  19/04/2018
   

  Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 18 Απριλίου οι παρουσιάσεις 9 ομάδων που προκρίθηκαν στην Γ' Φάση του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

  Οι ομάδες εντυπωσίασαν με την επιχειρηματική ωριμότητα και την καινοτομία των προτάσεών τους, τους κριτές από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα, τον επιχειρηματικό κλάδο και τα ανώτατα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Παρόντες στην παρουσίαση ήταν και στελέχη των Venture Capital funds: Metavallon, Unifund, και Venture Friends.

  Η τελική κατάταξη των νικητών θα ανακοινωθεί στην Τελετή Βράβευσης που θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου.

 • Ένας χρόνος συνεργασίας ΑΠΘ, ΕΤΕ, OK!Thess
  03/04/2018

  Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) και του Oικοσυστήματος Καινοτομίας Θεσσαλονίκης OK!Thess (Προθερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας).

  Η συνεργασία των τριών φορέων έγκειται στην υλοποίηση δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης καινοτόμου επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας, καθώς και δράσεων που αφορούν στην οικονομική αξιοποίηση ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων των Καθηγητών και των Ερευνητών του ΑΠΘ.

  H σύμπραξη προέκυψε από τη διαπίστωση ότι στο ΑΠΘ υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ερευνητικών αποτελεσμάτων που μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά, μέσω συνεργασιών με επιχειρήσεις ή με τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, όπως με την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων (start up) και επιχειρήσεων τεχνοβλαστών (spin-off).

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το ΑΠΘ και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανέπτυξαν από κοινού ενέργειες αμοιβαίας πληροφόρησης, δικτύωσης, ανάδειξης και υποστήριξης ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων. Επίσης, μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών δικτύωσης και χρηματοδότησης, ανέδειξαν καινοτόμες ιδέες και έργα Καθηγητών και Ερευνητών του ΑΠΘ.

  Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ, της ΕΤΕ και τoυ ΟΚ!Thess.

  Πιο συγκεκριμένα:

  •Υποστηρίχτηκαν με επιτυχία, μέσα από συναντήσεις καθοδήγησης από στελέχη του προγράμματος ΝΒG Business Seeds και συνεργαζόμενους οργανισμούς, οι ακόλουθες ερευνητικές ομάδες:

  – PLiN Nanotechnology, τεχνοβλαστός του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στην παραγωγή και τον χαρακτηρισμό νανοσωματιδίων μετάλλων και οξειδίων τους, για εφαρμογές σε καλλυντικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, την οικοδομική χημεία, την αγροβιοτεχνολογία και άλλους τομείς.

  – BIO2CHP, τεχνοβλαστός του ΑΠΘ. Προσφέρει σε επιχειρήσεις με οργανικά απόβλητα μια γεννήτρια, που μετατρέπει οργανική ύλη σε χαμηλού κόστους πράσινη ενέργεια.

  – Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Στηρίζει ελληνικές κτηνοτροφικές επιχειρήσεις μέσω συμβουλευτικής και μεταφοράς τεχνογνωσίας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους και τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών.

  – Ομάδα Cubes Coding. Δημιούργησε την εκπαιδευτική πλατφόρμα RoboTiles, που συνδυάζει απτικά και γραφικά μέσα με ρομπότ. Στόχος της πλατφόρμας είναι η εκμάθηση προγραμματισμού σε παιδιά όλων των ηλικιών, μέσω παιχνιδιού.

  •Συνδιοργανώθηκε τριήμερο σεμινάριο στις 7-9/4/2017 για την καθοδήγηση ομάδων με καινοτόμες ιδέες, σε συνεργασία με την Προθερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας OK!Thess.

  •Διοργανώθηκαν κοινές εκδηλώσεις ενημέρωσης και καθοδήγησης των ομάδων του OK!Thess.

  •Διοργανώθηκαν πολλές συναντήσεις ενημέρωσης και συντονισμού μεταξύ των δύο φορέων.

   

  Η περαιτέρω υποστήριξη των ερευνητικών ομάδων που προαναφέρθηκαν, αλλά και νέων, καθώς και ο εμπλουτισμός των κοινών εκδηλώσεων είναι οι απώτεροι στόχοι της σύμπραξης.

  Σε συνέχεια των παραπάνω  δράσεων, όπως ανακοινώθηκε στη Συνέντευξη Τύπου,  διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος τριήμερο εργαστήριο με τίτλο «Match & Develop a startup@Thess», από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, για την καθοδήγηση ομάδων με καινοτόμες ιδέες σε συνεργασία με την Προθερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας OK!Thess και τους φορείς της Θεσσαλονίκης.

 • Συναντήσεις καθοδήγησης για τις ομάδες που προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  26/03/2018

  Με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον υποδεχθήκαμε στα γραφεία μας τις ομάδες που προκρίθηκαν στη Β' Φάση του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκαν την Τετάρτη 21/3 και την Πέμπτη 22/3 ωριαίες κλειστές συναντήσεις καθοδήγησης και διερεύνησης μελλοντικών συνεργειών.

  Στις συναντήσεις, που έλαβαν χώρα στους χώρους του προγράμματος be-finnovative, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων στο πρόγραμμα Venture Capitals Metavallon και Unifund, καθώς και της MKO The People’s Trust.
 • 2o Match & Develop a startup Patras
  22/03/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2o τριήμερο εργαστήριο «Match & Develop a Startup Patras», που έλαβε χώρα από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «NBG Business Seeds» και της συνεργασίας του με το Patras IQ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Mindspace, το Orange Grove Patras και το Pos4Work.

  Αφορούσε  σε ομάδες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού, σε ερευνητικές ομάδες, σε ομάδες των τοπικών πρωτοβουλιών και  σε τοπικές start ups.

  Στο τριήμερο εργαστήριο συμμετείχαν 45 ομάδες με 85 μέλη. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες μέσω καθοδήγησης και δικτύωσής τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες τόσο στην εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και στην παρουσίασή του.
  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων είχε ως ακολούθως:

  • Μεθοδολογία Business Canvas από την  p-  Consulting, Lean Startup από τους Saint Angels.
  • Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο  «Λαμπαδάριος και Συνεργάτες».
  • Business analytics από το NBG Business Seeds.
  • UI/UX από την Ιn4Capital.
  • Pitching από τους Saint Angels.
  • Επαγγελματική επικοινωνία από την PWC και τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση.

  Στις ομάδες που συμμετείχαν στο εργαστήριο, έγινε mentroring από στελέχη των τοπικών επιχειρήσεων: ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ, REZOS BRANDS Α.Ε., VAKTRO, Μαχρώ, Ebocat & Aroma Hub, ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΕ, p-Consulting, Insybio, Ιdeal Susurrus, codebender, Irida Labs, Accusonus, Transifex, Think Silicon, Delivery.gr, Teastock, idator, in4Capital, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, C track, Citrix, Dialog and Wubby.

  Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου διοργανώθηκε εκδήλωση κατά την οποία οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά σε Κριτική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.  Χαρίλαος Γρανίτσας και Γιώργος Ντίνος Περιφερειακοί Διευθυντές Εθνικής Τράπεζας, Θόδωρος Λούτας, Καθ/τής Μηχ/γων Μηχ/κών Παν/μίου Πατρών, Θόδωρος Βαγενάς, Στέλεχος Ε.Λ.Κ.Ε. Ε.Α.Π. Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο, Σπύρος Συρμακέσης, Αντιπρύτανης Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδος, Παναγιώτης Βαφείδης, Στέλεχος Αναπτ/κής Εταιρείας Επιμ/ρίου Αχαΐας, Βίκυ Τομαρά, Υπεύθυνη Γραφείου Μεταφ. Τεχνογνωσίας Επιστημ. Πάρκου Πάτρας, Γιώργος Καραντώνης, Partner στο Metavallon, Γιάννης  Κικίδης  από τo Orange Grove Patras, Οδυσσέας  Λαμτζίδης  από τo  Mindspace Patras, Νάσος Κοσκινάς  από τo POS4WORK, Άγγελος Ρέζος  από την REZOS BRANDS Α.Ε. και Νίκος Ιωάννου  από την  Delivery.gr.

  Η CoffeeCo κέρδισε την πρόκρισή της, απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας. Οι ομάδες misirlu, EYSailing και Local Moods έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon. Η ομάδα CoffeeCo θα υποστηριχθεί στην ανάπτυξη εργασιών από την εταιρεία REZOS BRANDS Α.Ε. Η ομάδα Sebosion έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Pos4Work. Οι ομάδες CoffeeCo, eHosp και Glaire προκρίνονται στους ημιτελικούς του Mindspace. Τέλος στις ομάδες Fish Farm, Open X, Sebosium και Xrun δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, δόθηκε την Παρασκευή συνέντευξη τύπου από τον κ. Χρήστο Ασημακόπουλο, Διευθυντή Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Κώστα Καρπέτα αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, τον κ.  Δημοσθένη Πολύζο πρόεδρο του Patras IQ και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών , τον κ. Γιάννη Πετράτο αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, τον κ.  Σπύρο Συρμακέση αντιπρύτανη του ΤΕΙ Πάτρας, τον κ. Δημήτρη Τραχήλη από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, τον  κ. Γιάννη Κανελλόπουλο από το Orange Grove Patras, την κ.  Ιωάννα Γκουμπλή από το Mindspace, τον κ.  Νάσο Κοσκινά από το Pos4Work και τον  κ. Γιώργο Ντίνο περιφερειακό Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας.

  Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ενεργά στην διοργάνωση και την καθοδήγηση των ομάδων οι πρεσβευτές του Προγράμματος από την Πάτρα  η κ. Χριστίνα Ταβλά,  η κ. Παναγιώτα Σταμάτη, ο κ. Γιάννης Σεγγούνης, και από το Ναύπλιο ο κ. Περικλής Οικονόμου.

 • Απολογιστικό Match & Develop a startup Ηράκλειο
  05/03/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5o τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup", που έλαβε χώρα από τις 23 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο. Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «NBG Business Seeds», σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ και το Bizrupt και αφορούσε ομάδες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας και που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού, ερευνητικές ομάδες του ΙΤΕ, του Πανεπιστημίου και του ΕΛΚΕΘΕ καθώς και τοπικές start ups.

  Στο τριήμερο εργαστήριο συμμετείχαν 24 ομάδες με 48 μέλη. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες μέσω καθοδήγησης και δικτύωσής τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες τόσο στην εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και στην παρουσίασή του.
  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων είχε ως ακολούθως:

  Μεθοδολογία Business Canvas από την Ηνίοχος.
  Συμβουλευτική και Μάρκετινγκ από την Εnartia.
  Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου και Συνεργάτες.
  Business analytics από το NBG Business Seeds.
  Θέματα ασφάλειας από τη Census.
  UI/UX από τη Spir.to Branding & Design.
  Pitching από την Oasis Square Capital.
  Επαγγελματικής επικοινωνίας από την PWC.

  Στις ομάδες που συμμετείχαν στο εργαστήριο, έγινε mentroring από στελέχη τοπικών επιχειρήσεων Καράτζης, ΣΥΦΑΚ, Χαλκιαδάκη, Baked, Cosmos Sport, Creta Farm, Dysis Medical,  IDAspis, Innobatics, Mega Plast, Mentionlytics, MenxMachina, Net Mechanics, Noveltech, OpenIchnos, Papaki, Phaistos Networks, Top.Host και Webtrails.

  Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου διοργανώθηκε εκδήλωση κατά την οποία οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά σε Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους κκ. Αλεξάκη Γιώργο, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Μοχιανάκη Κώστα, Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου, Φραγκάκη Μανώλη, Α’ Αντιπρόεδρο ΕΒΕΗ,κ. Σισαμάκη Γιώργο, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης, Ρομπογιαννάκη Δημήτρη, εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης, Κυριακίδη Γιώργο, καθηγητή και μέλος ΔΣ της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Δρ. Μακριδάκη Μαρία, Σύμβουλο μεταφοράς τεχνολογίας του Δικτύου Πράξη/ΙΤΕ, Βασσάκη Κώστα, Συνιδρυτή του Bizrupt,, Μαούνη Φραγκούλη, Συνιδρυτή Enartia/CEO Papaki και Γιώργο Περάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης της Εθνικής Τράπεζας.

  Η εταιρεία «Φωτοβολταϊκός σταθμός με απαγωγέα θερμότητας» κέρδισε την πρόκρισή της, απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας. Οι ομάδες ticketcore, Floating Experience και Gooda.gr έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon. H ομάδα ticketcore βραβεύτηκε από την Enartia με υπηρεσίες dedicated hosting. Η ομάδα dreamy προσκλήθηκε να ενταχθεί στο Συνεργατικό Χώρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Hub to Business- H2B» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. To Τμήμα Αν. Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προσέφερε υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης και κατάρτισης business plan στην ομάδα Floating Experience. Τέλος στις ομάδες Pharm- Act, Just Add Data και Inspire Group δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, δόθηκε την Παρασκευή συνέντευξη τύπου από τον κ. Καλογερόπουλο Δημήτρη, Διευθυντή Δικτύου Αθήνας, Πειραιά, Κρήτης και Ν. Αιγαίου της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Αλεξάκη Γιώργο, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, τον κ. Ινιωτάκη Πέτρο, Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, τον καθ. κ. Τσακαλίδη Παναγιώτη, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, τον καθ. κ. Αναστασιάδη Σπύρο, Διευθυντή του ΙΗΔΛ/ΙΤΕ, τον κ. Αλιφιεράκη Μανώλη, Πρόεδρο ΕΒΕΗ, τον κ. Σισαμάκη Γιώργο, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης. Το πρόγραμμα παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Αρσένης Σπύρος, Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds/ΕΤΕ. 

  Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ενεργά στην διοργάνωση και την καθοδήγηση των ομάδων οι πρεσβευτές του προγράμματος από το Ηράκλειο ο κ. Γιώργος Κτιστάκης και η κα. Μαρία Κυδωνάκη και από τα Χανιά ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης.

 • 2ο Workshop Οικοσυστήματος Καινοτομίας

  16/02/2018

  Διοργανώθηκε την Τρίτη 13/2 το δεύτερο workshop του οικοσυστήματος καινοτομίας με σημαντική συμμετοχή θεσμικών φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Πανεπιστήμια, Ερευνητικά κέντρα, Επενδυτικά σχήματα του equifund, Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιοι φορείς κ.α συμμετείχαν ενεργά.

  Κύριος ομιλητής ήταν ο Dr. Ayal Shenhav, Founder and Managing Partner of Shenhav & Co. Advocates & Notary, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς στοιχεία του φορολογικού συστήματος του Ισραήλ και των ΗΠΑ που διευκολύνουν το οικοσύστημα των νέων – νεοφυών επιχειρήσεων- startups.

  Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και ορίστηκαν τρεις θεματικές περιοχές δράσης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

 • Workshop Census στο NBG Business Seeds
  16/02/2018

  Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου διοργανώθηκαν στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Census, ειδικής εταιρείας σε θέματα IT Security, σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας συναλλαγών, διερευνήθηκαν ενδεχόμενοι κίνδυνοι ασφάλειας και προγραμματίστηκαν στοχευμένες ενέργειες προστασίας των συστημάτων και των εφαρμογών των εταιρειών.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds σε διήμερη εκδήλωση καινοτομίας στην Κρήτη
  09/02/2018

  Στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν σε διήμερη εκδήλωση, που διοργανώθηκε στην Κρήτη από το δίκτυο διάχυσης τεχνολογίας «Πράξη», με αντικείμενο τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια του διημέρου έγινε παρουσίαση των νέων funds: α) του Εquifund, από τον επικεφαλής του EIF στην Ελλάδα κ. Jose Romano και τον κ. Γιώργο Γιακουμάκη, β) του Unifund, από την Αν. Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Κατερίνα Πραματάρη, καθώς και παρουσίαση των δράσεων καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, από την Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κα. Νέλλη Τζάκου - Λαμπροπούλου.

  Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Χριστόφορος Χατζόπουλος, Διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, καθώς και ο κ. Γεώργιος Περάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Καταστημάτων της Διεύθυνσης Δικτύου Ι.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν κλειστές συναντήσεις καθοδήγησης και διερεύνησης συνεργιών με 25 ερευνητικές ομάδες του ITE, ΕΛΚΕΘΕ, Πανεπιστημίου Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης, οι οποίες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις.

 • Workshop Microsoft-NBG Business Seeds
  30/01/2018

  Την Παρασκευή 26/1 διοργανώθηκαν στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Microsoft σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με την Μicrosoft.

   
  Τα στελέχη της Microsoft με επικεφαλής τους Nina Sindija, StartUp Manager at Microsoft CEE και τον Φώτη Δραγανίδη, Partner Development Manager for Greece/Cyprus/Malta at Microsoft CEE συζητήσαν με τις εταιρείες επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας και δικτύωσης στο εξωτερικό.

 • 5ο Εργαστήριο Match & Develop A Startup
  26/01/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5o τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup" που έλαβε χώρα στα γραφεία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων NBG Business Seeds σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφορούσε ομάδες του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού.

  Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες  μέσω καθοδήγησης και δικτύωσης τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τόσο την εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και την παρουσίασή του.

  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων αφορούσε στη μεθοδολογία Lean startup από στελέχη του Saint Angels,  Μάρκετινγκ από την Uppercut, Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου, Business analytics, θέματα ασφάλειας από στελέχη της Census, prototyping, pitching και Business Camvas από στελέχη του ACEin.

  Συμμετείχαν 23 ομάδες με 52 μέλη.
  Στις ομάδες έγινε mentroring από νικητές προηγούμενων διαγωνισμών μας: e-table, wifins, covve, doctoranytime, Workathlon, mermix από συνεργαζόμενους οργανισμούς: Endeavor, The People's Trust, Marathon, Metavallon, Venture Friends, Microsoft, Unifund, Big PI, Hellenic Entrepreneurship Award καθώς και από τις συνεργαζόμενες εταιρείες Delivery.gr, Census και Νήσος.

  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τριήμέρου εργαστηρίου διακρίθηκε η εταιρεία e-suppliers.gr η οποία κέρδισε ένα τάμπλετ και την πρόκρισή της απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού. Οι ομάδες Filox και Wending Agenda έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες Βizpark της Microsoft και οι ομάδες Mamakita, Filox και Wedding Agenda δωρεάν υπηρεσίες email από την Apifon. Oι ομάδες Mamakita και e-suppliers.gr προσκλήθηκαν να ενταχθούν στην μονάδα στήριξης του ACEin ενώ οι ομάδες Therapeek και Weeding Agenda  κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο επόμενο Bootcamp που διοργανώνει το Acein. Οι ομάδες Stompdaddy, Therapeek και Wedding Agenda προσκλήθηκαν για περαιτέρω υποστήριξη από τον οργανισμό The People’s Trust. Τέλος σε όλες τις ομάδες με ολοκληρωμένη εφαρμογή δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon.

 • Ημερίδα γνωριμίας και networking στο ΟΚ!ΤΗΕSS την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 16:00μμ
  19/12/2017

  Σε συνεργασία με το OK!Thess και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα NBG Business Seeds διοργανώνει εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσής με τους συμμετέχοντες από την Β. Ελλάδα την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 16:00μμ στο OK!Thess.

  Η ατζέντα έχει ως εξής:

  16:00-16:30     Προσέλευση
  16:30-16:50     Καλωσόρισμα στο OK!Thess
  16:50-17:10     Λάζαρος Παπαδόπουλος – Athlenda – Τι σημαίνει να είσαι startupper – Ευκαιρίες και διακυβεύματα
  17:10-17:30     Σπύρος Αρσένης – Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds - Παρουσίαση προγράμματος NBG Business Seeds – επόμενα βήματα διαγωνισμού.
  17:30-18:30     1’ λεπτό παρουσίαση ομάδων
  18:30-19:00     Μανόλης Χατζηγιάννης - Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ - Παρουσίαση του Business Model Canvas
  19:00-20:30     Μentoring - συζήτηση με ομάδες.
  20:30   Ποτό – συζήτηση

 • Ανακοίνωση επιπλέον συμμετεχόντων στη Β' Φάση του 8 Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  19/12/2017

  Σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού και σε συνέχεια της ανακοίνωσης των προτάσεων που προκρίνονται στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας, οι νικητές των Διαγωνισμών:

  Διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός Ennovation και 3ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός ΕΑΠ -ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν απευθείας στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού επιπλέον των όσων προκρίνονται μέσω της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού.

  Ακολουθεί ο πίνακας με τα ονόματα των επικεφαλής των ομάδων.

  ΕπώνυμοΌνομαΘεματική ΕνότηταΤίτλος Πρότασης
  ΑλέξογλουΚωνσταντίνοςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταLoceye
  ΧατζηδημητρίουΚυριάκοςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταCyclopt
  ΕυσταθίουΔημοσθένηςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταOpenX
  ΗλιοπούλουΜαρίαΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταMuStory

  Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας.
 • Workshop IATI με εταιρίες του προγράμματος
  01/12/2017

  Για τρίτη φορά διοργανώθηκαν κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος του Ισραήλ σε εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα γραφεία του προγράμματος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον οργανισμό Israel Advanced Technology Industries.

  Στο workshop συζητήθηκαν επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας. Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ startups των δύο χωρών.
 • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή προτάσεων στον 8ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας
  31/10/2017

  Η συμμετοχή κινήθηκε  για ακόμη μια χρονιά σε υψηλά επίπεδα. Συνολικά κατατέθηκαν 361 προτάσεις από 638 συμμετέχοντες με το 32% των συμμετεχόντων  να είναι άνω των 41 ετών  και  το  20% να είναι γυναίκες.

   

  Αναλυτικά κατατέθηκαν 229 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 78 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 54 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία».

   

  Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού.

   

  Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο διεθνές συνέδριο της Γαλλικής Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων - BPI France
  17/10/2017

  Μετά από πρόσκληση της γαλλικής κυβέρνησης ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε σε αποστολή στο Παρίσι και παρέστη στο διεθνές συνέδριο της Γαλλικής Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων - BPI France.  Πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του γαλλικού οικοσυστήματος καινοτομίας και διερευνήθηκαν ενδεχόμενες συνέργειες. Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με στελέχη των οργάνωσεων business angle Europe, France Angel και France Fintech, με στελέχη της BPI France ενώ επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις του γαλλικού incubator Agoranov.

 • Workshop Amazon με εταιρίες του NBG Business Seeds
  13/09/2017

  Για τρίτη χρονιά διοργανώθηκαν κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Amazon σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του προγράμματος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την εταιρεία Amazon. Στο workshop συζητήθηκαν επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας.
   
   
   
  Τα στελέχη της Αmazon με επικεφαλής τον Claus Verner, Startup Business Development Manager ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τη συνεργασία και σε επιβεβαίωση της πολύ καλής σχέσης με το πρόγραμμα προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες cloud αξίας έως 100.000 δολαρίων.
 • Workshop με στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας
  17/08/2017

  Οι εταιρίες Covve, Mist.io, Vitruvius και Fieldscale είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν 23/5 και 2/8 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα δικτύωσης και ενίσχυσης της παρουσίας των εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Workshop ΚΕΜΕΛ στο NBG Business Seeds
  11/07/2017

  Την Τρίτη 4 Ιουλίου και την Τετάρτη 5 Ιουλίου διοργανώθηκαν στα γραφεία του NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη τou ΚΕΜΕΛ σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με το ΚΕΜΕΛ.

  Τα στελέχη του ΚΕΜΕΛ συζητήσαν με τις εταιρείες ζητήματα διοίκησης καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας.
 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 8ου Διαγωνισμού
  10/07/2017

  Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 8o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», συνεχίζοντας για όγδοη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.


  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

   

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation με τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.

  Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία, άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, τα οποία προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

   

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 8ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:


  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία


  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition  καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.


  Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 15.00.
  Για να υποβάλετε την πρότασή σας στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ


  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

   

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Workshop με IATI

  28/04/2017

  ​​Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 26/4/2017 με επιτυχία οι κλειστές συναντήσεις στελεχών της ΙΑΤΙ με επτά εταιρίες του προγράμματος στήριξης της καινοτομίας NBG Βusiness Seeds: Covve, Mist.io, RΤsafe, Wifins, Fieldscale, Zootle και Goodvidio.

  Στις συναντήσεις συμμετείχαν πέντε σημαντικά στελέχη της ΙΑΤΙ τα οποία ταξίδεψαν ειδικά για αυτόν τον σκοπό από το Ισραήλ:

  •Amir Guttman, Managing Partner and Founder at Aviv Venture Capital
  •Ami Harel, CEO of End to end system
  •Uri Lavi, CEO of Picscout.
  •Anat Ben Barouch, Head of Business Development and Innovation at Amit, Pollak, Matalon & Co
  •Liri Ben Shimol, representing IATI and leading the delegation.

  Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των εταιρειών, καθοδηγήθηκαν σε θέματα ανάπτυξης της δραστηριότητάς τους και διερευνήθηκαν πιθανές συνέργειες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα ακολουθήσουν περαιτέρω δράσεις ανάπτυξης και επικοινωνίας του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων της Ελλάδος με αυτό του Ισραήλ.

 • 6o Εργαστήριο " Match & Develop a Startup"
  26/04/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έκτο τριήμερο σεμινάριο "Match & Develop a Startup", που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 7  έως τις 9 Απριλίου.

  Διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας της Τράπεζας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για την ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικής αξιοποίησης ερευνητικών έργων του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ΝΒG Business Seeds. Στο σεμινάριο συμμετείχαν ομάδες που συμμετέχουν στον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ και ομάδες του OK!Thess.

  Στόχος του σεμιναρίου - εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες που συμμετείχαν, παρέχοντας σε αυτές καθοδήγηση και δικτύωση, καθώς και δυνατότητα εξέλιξης του επιχειρηματικού τους σχεδίου και παρουσίασής του μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials). Η διοργάνωση στηρίχθηκε έμπρακτα από καθηγητές του ΑΠΘ και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), από στελέχη και εκπροσώπους του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και του ΟΚ!Τhess, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στην έναρξη όσο και στις τελικές παρουσιάσεις.

  Στο τριήμερο σεμινάριο συμμετείχαν 18 ομάδες. Στις ομάδες έγινε mentroring από στελέχη πετυχημένων startups της Θεσσαλονίκης: (Athlenta, Apifon, Veltio, Logismos, Agnotis, mojestik, datascouting, horizon.camera, Goodvidio, Fieldscale, Total Eclipse, Dataways, Brite Solar Technologies, Bubblz,  socialmind, Booknbloom, geekbot, infodim).

  Σύντομες παρουσιάσεις έκαναν συνεργάτες του Δικηγορικού γραφείου Λαμπαδάριου για νομικά ζητήματα και στελέχη της εταιρείας Census για θέματα ασφάλειας συστημάτων, ενώ παρούσα στο mentoring ήταν η Νάγια Σταγκουράκη, Startup Community Manager της Microsoft.

 • Match and Develop a Startup Θεσσαλονίκης
  28/03/2017

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΟΚ!Τhess διοργανώνουν το τριήμερο σεμινάριο Match and Develop a Startup στις 7-9 Απριλίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΟΚ!Τhess, Κομοτηνής 2 και Μαρία Κάλλας στη Θεσσαλονίκη.

  Το σεμινάριο απευθύνεται σε ομάδες που συμμετείχαν στον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, σε ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ και σε ομάδες του OK!Thess. Πρόκειται για συμμετέχοντες που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας, από το επίπεδο της ιδέας και της διερεύνησης εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων έως το επίπεδο της προσέλκυσης πελατών και της αναζήτησης χρηματοδότησης.

  Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες δικτύωση, επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες καθώς και τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να επιτύχουν, όπως:
  • Ανάπτυξη και βελτίωση του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων.
  • Καθοδήγηση από ώριμες startups που έχουν ήδη βρει χρηματοδότηση.
  • Εξειδικευμένα workshops με ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες σε θέματα ενδιαφέροντος: business planning, customer development, business analytics, θέματα ασφάλειας και νομικά ζητήματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση της ιδέας.
  • Ανάπτυξη των ικανοτήτων παρουσίασης (pitching).
  • Δικτύωση και γνωριμία με πιο ώριμες startups που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και με φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας.

  Την Κυριακή 9 Απριλίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα λάβουν περαιτέρω υπηρεσίες φιλοξενίας και καθοδήγησης από το ΟΚ!Thess και το ΑΠΘ ενώ μια ομάδα από αυτές που συμμετείχαν στον  7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας θα προκριθεί στην Β’ Φάση του επόμενου διαγωνισμού.

  Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικής αξιοποίησης ερευνητικών έργων του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ΝΒG Business Seeds.

 • 5o Εργαστήριο " Match & Develop a Startup"

  15/03/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Πάτρα το πέμπτο τριήμερο εργαστήριο " Match & Develop a Startup".


  Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων  του προγράμματος  " NBG Business Seeds " και αφορά ομάδες του Διαγωνισμού  «Καινοτομία & Τεχνολογία» που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση. Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τις ομάδες  με καθοδήγηση, δικτύωση και μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) να εξελίξουν τόσο το επιχειρηματικό τους σχέδιο όσο και την παρουσίαση του.

  Η διοργάνωση στηρίχθηκε έμπρακτα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πατρών,  το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας ,εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν τόσο στην συνέντευξη τύπου όσο και στην επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος.

   Στο τριήμερο συμμετείχαν 15 ομάδες με 30 μέλη. Στις ομάδες έγινε mentroring από στελεχών πετυχημένων startup της Πάτρας : insybio, delivery.gr, transifex, Irida Labs,  sussurus, codebender, Teastock. Eπίσης, σύντομες παρουσιάσεις για νομικά θέματα έκαναν στελέχη συνεργάτες του Δικηγορικού γραφείου  "Λαμπαδάριος και Συνεργάτες" και  στελέχη  της  εταιρείας "Uppercut"  για θέματα μάρκετινγκ.

  Για τη διοργάνωση του τριημέρου, η Εθνική Τράπεζα ένωσε τις δυνάμεις της με το Mindspace, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά ιδέες να βγουν από το πανεπιστήμιο.

  Το "Match & Develop  a Startup" και το "Mindspace Challenge - Patras Qualifiers" διοργανώθηκαν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο με στόχο οι ομάδες των δύο διοργανώσεων να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των δράσεων των δύο εκδηλώσεων: σεμινάρια σε νομικά θέματα, θέματα ασφάλειας, μάρκετινγκ, analytics, business planning και presentation skills.

  Τη διοργάνωση υποστηρίξαν ακόμη η Αμερικάνικη Πρεσβεία, η MKO The People’s Trust και το ΜΙΤ Entreprise Forum Greece καθώς και το Open Coffee Πάτρας.»

 • Αποτελέσματα Β' Φάσης 7ου Διαγωνισμού
 • 4ο Εργαστήριο Match & Develop A Startup
  27/01/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τέταρτο τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup" στα γραφεία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 

  Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων NBG Business Seeds σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφορά ομάδες του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση.

  Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τις ομάδες  με καθοδήγηση, δικτύωση και μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) να εξελίξουν τόσο το επιχειρηματικό τους σχέδιο όσο και την παρουσίαση του.

  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων αφορούσε στο Business Camvas, Μαρκετινγκ, Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου, analytics, θέματα ασφάλειας από στελέχη της Census, prototyping και pitching.

  Συμμετείχαν 25 ομάδες με 58 μέλη.

  Στις ομάδες έγινε mentroring από νικητές προηγούμενων διαγωνισμών μας: ΝΗΣΟΣ, e-table, nestcargo, wifins, covve, PDPlus, mist.io, Eventora, blueground, InSyBio Ltd, incrediblue, Doctoranytime, καθώς επίσης και από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Endeavor Greece. 

  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τριημέρου διακρίθηκαν η εταιρεία NECOVA η οποία κέρδισε ένα τάμπλετ και την πρόκριση απευθείας στη Β' Φάση του 8oυ Διαγωνισμού, οι ομάδες Pleione Energy SA και η εταιρεία ΕasyExports οι οποίες θα λάβουν υποστηρικτικές υπηρεσίες από το Acein.

  Δύο ειδικές διακρίσεις δόθηκαν στις ομάδες Tattoo Lancer και Βόλτα στην αγορά με τους φίλους μου, οι οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο επόμενο Bootcamp που διοργανώνει το Acein. Τέλος, το πρόγραμμα NBG Business Seeds θα στηρίξει με υπηρεσίες καθοδήγησης τρεις ακόμη ομάδες: Την Hopwave, Lighthouse Solar Collector και Pleione Energy SA
 • Αποτελέσματα Α' Φάσης 7ου Διαγωνισμού
 • Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής προτάσεων 7ου διαγωνισμού
  17/10/2016

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή προτάσεων στον 7ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας «Καινοτομίας & Τεχνολογίας»

  Η συμμετοχή κινήθηκε στα περσινά επίπεδα. Συνολικά κατατέθηκαν 401 προτάσεις από 713 συμμετέχοντες. Ενθαρρυντική ένδειξη για την ωριμότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι ότι σχεδόν οι μισές προτάσεις είναι ομαδικές. Επίσης, ο Διαγωνισμός προσελκύει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ηλικιών καθώς το 20% των συμμετεχόντων είναι άνω των 41 ετών, ενώ ένας στους πέντε συμμετέχοντες είναι γυναίκα.

  Αναλυτικά κατατέθηκαν 247 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 95 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 59 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία». Αύξηση παρατηρήθηκε στις ομαδικές συμμετοχές οι οποίες πλέον αντιστοιχούν στο 46% του συνόλου.

  Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού.

  Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).​

 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 7ου Διαγωνισμού

  04/07/2016

  ​​​Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 7o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.


  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

   

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία, άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, τα οποία προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

   ​

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:


  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία


  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.


  Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 15.00.


  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.


   

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 •  

   
   
 •  

   
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  

   
   
 •  

   
   
 •  
 •  

   
   
 •