Με  πολύ μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το συνέδριο «Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 5.0». Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Beyond, Helexpo την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Απριλίου, φιλοξένησε 153 ομιλητές σε 25 panels και 9 workshops. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Smart Attica ΕDIH, την Beyond, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το OK!Thess, το Tecs Capital, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ΕΚΕΤΑ, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Uni.fund, το Μetavallon, το L-Stone Capital, τη Bayer Ηellas και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στις συζητήσεις και στα workshops συμμετείχαν 15 κεντρικοί φορείς και οργανισμοί, χαρτογραφώντας την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα. Το Συνέδριο άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους  οι κκ. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμολγου Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Στάθης Κωνσταντινίδης Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στέλιος Αγγελούδης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Φείδας Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Χαράλαμπος Βλατάκης Επικεφαλής Επιχειρησιακής Στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου.

Τις επόμενες 2 ημέρες, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διήμερο Bootcamp Match & Develop a startup 6.0, για ερευνητικές ομάδες και startups στο ΕΚΕΤΑ, με 35 συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο του Bootcamp οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής, να παρακολουθήσουν σεμινάρια, να συζητήσουν ευκαιρίες χρηματοδότησης και να λάβουν καθοδήγηση και υποστήριξη από τα στελέχη των Funds: Uni.fund, Metavallon, L-Stone Capital, Linked Business, Geekbot, καθώς και από τα στελέχη του Amcham, της Bayer, της  ΣΠΕΙΡΑ – Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΚΕΤΑ, του ΟΚ!Τhess, του Τecs Capital και του ΝΒG Business Seeds.

To Bootcamp ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τις παρουσιάσεις των ομάδων στην κριτική επιτροπή. Η εταιρεία Complago προκρίθηκε απευθείας στη Β’ Φάση του 15ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας. Οι ομάδες Daisy Robot, CDXi IKE, GRaphene, ZARZAVapp, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στον επιταχυντή του Genesis Ventures καθώς επίσης και οι ομάδες DO.BE και Job Rider κλήθηκαν για περαιτέρω επαφή/συζήτηση με την εταιρία Epsilon Net με σκοπό την διερεύνηση πιθανής πιλοτικής λειτουργίας/μελλοντικής συνεργασίας. Τέλος διατέθηκαν σε όλους ετήσιες συνδρομές από την Geekbot και την ΑWS.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, το 2025.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας.

Debit Mastercard Business

Debit Mastercard Business

Καλύψτε εύκολα τις επιχειρηματικές ανάγκες και τα επαγγελματικά σας έξοδα
Μαθαίνω περισσότερα
Προθεσμιακές καταθέσεις

Προθεσμιακές καταθέσεις

Αποταμιεύστε σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα και κερδίστε μεγαλύτερη απόδοση
Μαθαίνω περισσότερα
Customer onboarding

Customer onboarding

Ξεκινήστε τη σχέση της επιχείρησής σας με την τράπεζα, αποκλειστικά online
Μαθαίνω περισσότερα
Digital Banking για επιχειρήσεις

Digital Banking για επιχειρήσεις

Έλεγχος συναλλαγών, μισθοδοσία, εμβάσματα και πολλά ακόμη, από τον υπολογιστή σας
Μαθαίνω περισσότερα
Business Δάνειο Εξπρές

Business Δάνειο Εξπρές

Αποκτήσετε επιχειρηματικό δάνειο αποκλειστικά online, χωρίς να έρθετε στο κατάστημα
Μαθαίνω περισσότερα
i-bank Trade Finance

i-bank Trade Finance

Διαχειριστείτε online όλες τις συναλλαγές διεθνούς εμπορίου της επιχείρησής σας
Μαθαίνω περισσότερα
Εθνική 2.0

Εθνική 2.0

Ανακαλύψτε το πλαίσιο στήριξης που σχεδιάσαμε, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Εξειδικευμένος Επαγγελματικός σας Σύμβουλος (RM) είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Εξειδικευμένο Επαγγελματικό σας Σύμβουλο (RM), ένα έμπειρο στέλεχος που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top