Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν. “Innovation Crete 5.0”

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το 5ο ετήσιο συνέδριο στο Ηράκλειο της Κρήτης με θέμα: «Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 5.0». Στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, συμμετείχαν 64 ομιλητές σε 11 πάνελ και 7 workshops και παρακολούθησαν 235 συμμετέχοντες. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Smart Attica ΕDIH, το Δίκτυο Πράξη του ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, τον οργανισμό Bizrupt, το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το EDIH SmartHealth, την πρωτοβουλία 4Locals, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, το Uni.fund, το Μetavallon, τη Bayer Ηellas και την NBG Pay και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης,

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους  οι κ.κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης, Δρ. Κώστας Βαβεκης  Διευθυντής Δ. ΠΡΑΞΗ και Χάρης Βλατάκης, Επικεφαλής Τομέα Στρατηγικής Τ&Ο της Εθνικής Τράπεζας.

Παράλληλα με το συνέδριο πραγματοποιήθηκε διήμερο Bootcamp Match & Develop a startup 5.0. για ερευνητικές ομάδες και startups στο ΙΤΕ Ηρακλείου. Στο πλαίσιο του Bootcamp οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιδέα τους με επιχειρηματίες της περιοχής, να παρακολουθήσουν σεμινάρια, να συζητήσουν ευκαιρίες χρηματοδότησης και να λάβουν καθοδήγηση από τα στελέχη των Funds: Uni.fund, Metavallon, Big Pi, L-Stone, Venture Friends, Genesis Ventures και ΝΒG Business Seeds. To Bootcamp ολοκληρώθηκε την  Παρασκευή με τις παρουσιάσεις των ομάδων στην κριτική επιτροπή και διακρίθηκαν: oι εταιρείες Kymatonics και Motonius οι οποίες κέρδισαν την συμμετοχή τους στον accelerator του Genesis Ventures και οι BioMore και ArterEase Strider που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Level Up της Bayer. Η spin-off του ΕΒΒΕ/ΕΛΜΕΠΑ BioMore προκρίθηκε απευθείας στη Β’ Φάση του 15ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας  NBG Business Seeds. Τέλος στους συμμετέχοντες μοιράστηκαν πακέτα υπηρεσιών Amazon.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας.

Debit Mastercard Business

Debit Mastercard Business

Καλύψτε εύκολα τις επιχειρηματικές ανάγκες και τα επαγγελματικά σας έξοδα
Μαθαίνω περισσότερα
Προθεσμιακές καταθέσεις

Προθεσμιακές καταθέσεις

Αποταμιεύστε σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα και κερδίστε μεγαλύτερη απόδοση
Μαθαίνω περισσότερα
Customer onboarding

Customer onboarding

Ξεκινήστε τη σχέση της επιχείρησής σας με την τράπεζα, αποκλειστικά online
Μαθαίνω περισσότερα
Digital Banking για επιχειρήσεις

Digital Banking για επιχειρήσεις

Έλεγχος συναλλαγών, μισθοδοσία, εμβάσματα και πολλά ακόμη, από τον υπολογιστή σας
Μαθαίνω περισσότερα
Business Δάνειο Εξπρές

Business Δάνειο Εξπρές

Αποκτήσετε επιχειρηματικό δάνειο αποκλειστικά online, χωρίς να έρθετε στο κατάστημα
Μαθαίνω περισσότερα
i-bank Trade Finance

i-bank Trade Finance

Διαχειριστείτε online όλες τις συναλλαγές διεθνούς εμπορίου της επιχείρησής σας
Μαθαίνω περισσότερα
Εθνική 2.0

Εθνική 2.0

Ανακαλύψτε το πλαίσιο στήριξης που σχεδιάσαμε, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Εξειδικευμένος Επαγγελματικός σας Σύμβουλος (RM) είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Εξειδικευμένο Επαγγελματικό σας Σύμβουλο (RM), ένα έμπειρο στέλεχος που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top