Αναβαθμίστε ενεργειακά την καθημερινότητά σας και βάλτε το «πράσινο» στη ζωή σας. Με το νέο Πράσινο Δάνειο με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), έχετε τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε ενεργειακά την κατοικία σας ή να αποκτήσετε όχημα νέας τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών ρύπων, με ευνοϊκή τιμολόγηση. Έτσι, είστε ένα βήμα πιο κοντά σε μία «πράσινη» καθημερινότητα, φιλική προς το περιβάλλον.

Ακόμη μπορείτε να:

 • δανειστείτε από 300€ έως 50.000
 • το αποπληρώσετε σε έως 8 χρόνια
 • το αποκτήσετε απλά και γρήγορα, χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση

Με 2 λόγια:

 • Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας με τη χρήση οικολογικών υπηρεσιών/ προϊόντων ή με την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή
 • Απόκτηση οχήματος μηδενικών εκπομπών ρύπων (ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή υδρογόνου, ηλεκτρικού ποδηλάτου/σκούτερ)
 • Ευνοϊκή τιμολόγηση με περιθώριο επιτοκίου 2%* 
 • Απλή και σύντομη διαδικασία απόκτησης
 • Μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής
  *προσαυξάνεται με την εισφορά 0,60% του Ν. 128/75
Αποκτήστε το σε λίγα βήματα

Η Χρηματοδότηση πιο αναλυτικά

Όσον αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, χρηματοδοτείται:

 • Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας που οδηγεί σε βελτίωση τουλάχιστον κατά 1 ενεργειακή κλάση (τελική ≥ Β) ή εξοικονόμηση ενέργειας κατά min 30% σε σύγκριση με την αρχική (εκτός ΑΠΕ) Επιλεγμένος εξοπλισμός κατοικίας (π.χ. μονώσεις, συστήματα ψύξης/θέρμανσης, αντικαταστάσεις κουφωμάτων)
 • Επενδύσεις σε ΑΠΕ (Φωτοβολταϊκά συστήματα, οικιακή ανεμογεννήτρια, γεωθερμία κ.α.)

Όσον αφορά στην Ηλεκτροκίνηση, χρηματοδοτείται:

 • Η αγορά αυτοκινήτου νέας τεχνολογίας, μηδενικών εκπομπών ρύπων, ηλεκτρικού ή υδρογόνου
 • Η αγορά ποδηλάτου/σκούτερ/πατινιού μηδενικών εκπομπών ρύπων

Έχετε απορίες;

Μπορείτε να δανειστείτε από € 300 έως €50.000
Πληρώνετε τοκοχρεολυτικές δόσεις κάθε μήνα, ξεκινώντας ένα μήνα μετά την ημερομηνία χορήγησης του δανείου. Δίνετε τη δόση σας κάθε μήνα την ίδια ημερομηνία, αυτόματα μέσα από τον λογαριασμό που έχετε ή θα ανοίξετε στην Εθνική.
Για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις υπολειπόμενες δόσεις, το επιτόκιο και το άληκτο κεφάλαιο, εφόσον χρησιμοποιείτε το Digital Banking μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία “statements” για τη λήψη του ηλεκτρονικού σας ειδοποιητηρίου, με παράλληλη ενημέρωση για την έκδοσή του στο e-mail σας. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε την ταχυδρομική αποστολή μηνιαίου ειδοποιητηρίου.

Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο με βάση το Euribor 3M στο οποίο προστίθεται επιπλέον περιθώριο 2%.

Παρέχεται έκπτωση 2%, επί του αντίστοιχου μη εγγυημένου Πράσινου Δανείου που προσφέρει η Τράπεζα, λόγω της εγγύησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), υπό την προϋπόθεση εμπρόθεσμης, εντός μήνα (ηλεκτροκίνηση)/τριμήνου (ενεργειακή αναβάθμιση) από την εκταμίευση, προσκόμισης των δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τη χρήση του δανείου σύμφωνα με τον οικολογικό σκοπό χρηματοδότησης όπως για παράδειγμα Πιστοποιητικό Ενεργειακής Αναβάθμισης, εξοφλημένα τιμολόγια ή άδεια κυκλοφορίας οχήματος μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Έχετε στο μυαλό σας ότι το κυμαινόμενο επιτόκιο μεταβάλλεται ανάλογα με την αύξηση ή τη μείωση του επιτοκίου βάσης κι έτσι ενδέχεται να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά και τη δόση σας. Επίσης, στο επιτόκιο του δανείου προστίθεται και η εισφορά του Ν. 128/75, που σήμερα είναι 0,60%.

Για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το επιτόκιο και τις δαπάνες του δανείου, πατήστε εδώ.

ΣΕΠΠΕ σημαίνει συνολικό ετήσιο πραγματικό ποσοστό επιβάρυνσης και σας βοηθά να συγκρίνετε τους όρους χρηματοδότησης μεταξύ διαφορετικών τραπεζών. Μπορείτε να βρείτε όλη την ενημέρωση εδώ.

 

prasino daneio

Περισσότερο από απλά δάνεια

Για εσάς που θέλετε κάτι περισσότερο από το δάνειό σας

Πρόγραμμα Επιβράβευσης go4more

Go For More

Για να κερδίζετε ακόμη περισσότερα, μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία Go For More που σας επιβραβεύει για κάθε σας επαφή με την τράπεζα, όπως τη συνεπή πληρωμή των δόσεών σας.  

Μαθαίνω περισσότερα
Υπηρεσία i-bank statements

i-bank statements

Μπορείτε να εγγραφείτε στην
υπηρεσία i-bank statements,
για να λαμβάνετε ενημέρωση για
την έκδοση ειδοποιητηρίων
στο email σας.

Μαθαίνω περισσότερα

Περισσότερες digital δυνατότητες για εσάς

Κατεβάστε τώρα το Mobile app

Διαχειριστείτε με ασφάλεια τους λογαριασμούς και τις κάρτες σας, μέσα από μία εφαρμογή. Αποκτήστε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας, ενημέρωση μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων και πολλές online δυνατότητες, όπως απόκτηση λογαριασμών, καρτών, ασφαλιστικών προϊόντων ή δανείου Εξπρές.
Κατεβάστε τώρα το Mobile app

Πριν ξεκινήσετε

Απαραίτητα έγγραφα

Για να αποκτήσετε το δάνειο που θέλετε, θα πρέπει να σας ξέρουμε. Έτσι, θα χρειαστούμε σίγουρα την ταυτότητα, το διαβατήριο ή και την άδεια παραμονής στη χώρα, ανάλογα με την υπηκοότητά σας.  

Αποδεικτικά του εισοδήματός σας

Ένα δάνειο έρχεται και με την υποχρέωση αποπληρωμής. Έτσι, θα χρειαστούμε το τελευταίο σας εκκαθαριστικό σημείωμα και δικαιολογητικό βάσει της απασχόλησής σας (βεβαίωση μισθοδοσίας, αποδεικτικό σύνταξης ή ΦΠΑ-ΑΠΥ).  

Παραστατικά από έμπορο

Για να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο Πράσινο Δάνειο, θα πρέπει να μας δώσετε τα παραστατικά, προτιμολόγια ή προσφορά που να αποδεικνύουν τη φύση των εργασιών που θα κάνετε, το κόστος και τα είδη των προϊόντων που θέλετε να αγοράσετε.

Για να κάνετε την αίτηση

Πρώτη επίσκεψη

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα χρειαστεί να έρθετε σε ένα κατάστημα, να μας φέρετε τα δικαιολογητικά και να υποβάλετε την αίτηση.

Έγκριση / υπογραφή

Εάν προχωρήσει η διαδικασία, έρχεστε ξανά στο κατάστημα για να υπογράψουμε τη σύμβαση και να εκταμιεύσουμε το ποσό στον λογαριασμό σας.

i-bank statements

Εφόσον προχωρήσουμε στην εκταμίευση, τότε μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία, για να λαμβάνετε ενημέρωση για την έκδοση του ειδοποιητηρίου σας στο email σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top