Οικολογικά Δάνεια

Πείτε "ναι" στα θέλω σας με σεβασμό προς το περιβάλλον

Γιατί «οικολογικό» δάνειο από εμάς;

Ευνοϊκή τιμολόγηση

Εσείς επιλέγετε να προστατέψετε το περιβάλλον. Εμείς μειώνουμε το επιτόκιο και τα έξοδα για να σας στηρίξουμε. 

Έχουμε τις λύσεις

Είτε σας ενδιαφέρει να αναβαθμίσετε ενεργειακά το σπίτι σας, είτε θέλετε να αλλάξετε το όχημά σας σε ηλεκτρικό ή υβριδικό, εμείς είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις ανάγκες σας. 

Δανεισμός 100%

Μπορείτε να δανειστείτε μέχρι και όλες τις αγορές ή τις εργασίες που μειώνουν το ενεργειακό σας αποτύπωμα. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα δάνειά μας

Περισσότερες πληροφορίες για τα δάνειά μας

Ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά του στεγαστικού δανείου που ταιριάζει στις ανάγκες σας, τη διαδικασία αίτησης, καθώς και για περαιτέρω στοιχεία που σας ενδιαφέρoυν, όπως τυχόν επιπλέον οφέλη που σας προσφέρονται. 

Μαθαίνω περισσότερα:

Οδηγός Στεγαστικών Δανείων

Στεγαστικά Δάνεια Διαδικασία eLeaflet 

 

Ενδιαφέρομαι για το "Εξοικονομώ 2021"

Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέσω της ειδικής φόρμας και σύντομα ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας! Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 690 5200 και να επικοινωνήσετε με εξειδικευμένο συνεργάτη μας.

Ενδιαφέρομαι

Θέλετε «οικολογικό» δάνειο χωρίς καθυστερήσεις;

Ξεκινήστε τώρα την αίτησή σας για το Εστία Πράσινη online.
Θέλω Εστία Πράσινη

Με το Internet Banking μπορείτε να κάνετε τις συναλλαγές σας από τον υπολογιστή ή το κινητό σας, οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια! Αν δεν είστε ακόμη χρήστης του Internet Banking, ενημερωθείτε εδώ πώς μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία. 

Πόσα χρήματα θέλετε;

Διαμορφώστε το παρακάτω προφίλ δανείου σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και εμείς θα σας πούμε τις λεπτομέρειές του.

Πόσα χρήματα θέλετε;

4.000

Περίοδος δανείου

12

Ποσό δανείου
4.000
Μηνιαία δόση
0
Περίοδος δανείου
12  months
Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο με βάση το 3M Euribor με ελάχιστο το Παρεμβατικό Επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 4,50 % από 20.09.2023.

Έχετε απορίες;

Πληρώνετε τοκοχρεολυτικές δόσεις κάθε μήνα, ξεκινώντας ένα μήνα μετά την ημερομηνία χορήγησης (πρώτη εκταμίευση) του δανείου. Δίνετε τη δόση σας κάθε μήνα την ίδια ημερομηνία, αυτόματα μέσα από τον λογαριασμό που έχετε ή θα ανοίξετε στην Εθνική.  
Για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις υπολειπόμενες δόσεις, το επιτόκιο, το άληκτο κεφάλαιο, κ.ά., σας στέλνουμε κάθε μήνα ένα ειδοποιητήριο. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε το Internet Banking, μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία i-bank statements κι έτσι να λαμβάνετε ενημέρωση για την έκδοση του ειδοποιητηρίου στο e-mail σας.  
 • Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο με βάση το Euribor (εξαρτώμενο από το Παρεμβατικό Επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), με επιπλέον περιθώριο. Έχετε στο μυαλό σας ότι το κυμαινόμενο επιτόκιο μεταβάλλεται ανάλογα με την αύξηση ή τη μείωση του επιτοκίου βάσης  κι έτσι ενδέχεται να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά και τη δόση σας. Επίσης, στο επιτόκιο του δανείου προστίθεται και η εισφορά του Ν. 128/75, που σήμερα είναι 0,12%.  

  Για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το επιτόκιο και τις δαπάνες του δανείου, πατήστε εδώ. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι η τιμή του επιτοκίου εξατομικεύεται μετά την αξιολόγηση της αίτησής σας, παίρνοντας υπόψη παράγοντες όπως ο σκοπός του δανείου, η αξία της προσφερόμενης εξασφάλισης και το πιστωτικό προφίλ σας. 

  Το Εστία Πράσινη σας προσφέρει όμως και επιπλέον έκπτωση στο περιθώριο επιτοκίου. Αυτό σημαίνει ότι κερδίζετε μείωση στο επιτόκιό σας ανάλογα με την ενεργειακή κατηγορία στην οποία θα ανήκει το σπίτι μετά την αγορά ή μετά το τέλος της ανέγερσης/επισκευής. Η μείωση αυτή κυμαίνεται από 0,20% έως 0,80%.  

  Για παράδειγμα, αν το περιθώριο επιτοκίου είναι κανονικά 3,20% και δικαιούστε έκπτωση 0,80%, το τελικό περιθώριο επιτοκίου για το δάνειό σας θα διαμορφωθεί σε 2,40%.  

  Ανάλογα με τον σκοπό του δανείου:

 • Για αγορά σπιτιού το μειωμένο επιτόκιο ισχύει από την πρώτη κιόλας δόση. 
 • Για ανέγερση ή αποπεράτωση σπιτιού το μειωμένο επιτόκιο ξεκινά να εφαρμόζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, αρκεί το δάνειο να είναι ενήμερο. 
 • Για επισκευή σπιτιού το μειωμένο επιτόκιο ξεκινά να εφαρμόζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, αρκεί το δάνειο να είναι ενήμερο και το σπίτι να έχει αναβαθμιστεί κατά τουλάχιστον 1 ενεργειακή κατηγορία.  
Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο με βάση το Euribor (εξαρτώμενο από το Παρεμβατικό Επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), με επιπλέον περιθώριο.  

Έχετε στο μυαλό σας ότι το κυμαινόμενο επιτόκιο μεταβάλλεται ανάλογα με την αύξηση ή τη μείωση του επιτοκίου βάσης κι έτσι ενδέχεται να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά και τη δόση σας. Επίσης, στο επιτόκιο του δανείου προστίθεται και η εισφορά του Ν. 128/75, που σήμερα είναι 0,60%.  

Για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το επιτόκιο και τις δαπάνες του δανείου, πατήστε εδώ.
Ναι, μπορείτε να εξοφλήσετε ολόκληρο το δάνειό σας ή μέρος του πρόωρα, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Με το Πράσινο Δάνειο σας χρηματοδοτούμε για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας, με προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, όπως:

 • τοποθέτηση πράσινης στέγης 
 • αντικατάσταση παλαιού λέβητα ή /και θερμοδοχείου νερού χρήσης (boiler) 
 • εγκατάσταση φυσικού αερίου 
 • εφαρμογή θερμομόνωσης σε τοίχους και οροφές 
 • αλλαγή κουφωμάτων και υαλοπινάκων 
 • εγκατάσταση βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων 
 • δημιουργία συλλεκτών βρόχινου νερού 
 • τοποθέτηση θερμικών ηλιακών συστημάτων και ηλιακών θερμοσιφώνων 
 • χρήση ηλεκτρικών συσκευών ενεργειακής απόδοσης Α+ 
 • τοποθέτηση εναλλακτικών συστημάτων ψύξης (δροσισμός δαπέδου, fancoils) και συστημάτων σκίασης 
 • εγκατάσταση συστημάτων γεωθερμίας 
 • εγκατάσταση συστημάτων αιολικής ενέργειας
 • εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων 

Με τις εργασίες αυτές πετυχαίνετε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, ενώ παράλληλα προστατεύετε το περιβάλλον! 

Δικαιούμαι δάνειο;

Το «οικολογικό» δάνειο που θέλετε, μπορεί να γίνει δικό σας σε λίγα βήματα. Για μια πρώτη ματιά στα δικαιολογητικά και τις ερωτήσεις που θα σας κάνουμε κατά την αίτησή σας, δείτε τις προϋποθέσεις δανεισμού.  

Μαθαίνω περισσότερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top