Είναι το σπίτι σας ασφαλές;

Απαραίτητες αλλά και πολύ απλές ενέργειες για ένα ασφαλές σπίτι

Το σπίτι είναι ο προσωπικός μας χώρος. Εκεί που όλοι θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς, ήρεμοι και προστατευμένοι. Εκεί όπου επιστρέφουμε μετά από μια απαιτητική μέρα στη δουλειά, για να ξεκουραστούμε. Είναι, όμως, και όσο ασφαλές θα θέλαμε;

Παρακάτω σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για να είναι το σπίτι σας προστατευμένο:

Πόρτα ασφαλείας

Μια παλιά και πιθανόν ταλαιπωρημένη πόρτα δεν είναι ασφαλής και μπορεί να γίνει και στόχος. Η σύγχρονη πόρτα ασφαλείας αποτελεί μία σημαντική επένδυση από την οποία πρέπει να ξεκινήσετε, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σύστημα συναγερμού

Ένας, έστω και απλός, συναγερμός είναι προτιμότερος από το να μην υπάρχει καθόλου σύστημα συναγερμού στο σπίτι. Τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο χώρος φυλάσσεται είναι ένας πολύ σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας.

Σύγχρονη τεχνολογία

Η τεχνολογία εξελίσσεται και συντελεί και στην ασφάλεια του σπιτιού. Θυροτηλέφωνα, βιντεοτηλέφωνα, κλειστά συστήματα τηλεόρασης, κάμερες που ελέγχονται από το κινητό, είναι μόνο κάποια από τα εργαλεία που αυξάνουν την ασφάλεια του σπιτιού, χωρίς να έχουν αποτρεπτικό κόστος.

Είναι το σπίτι σας ασφαλές;

Φώτα

Ένας ακόμη σύγχρονος τρόπος, έμμεσης αυτή τη φορά, φύλαξης του σπιτιού είναι ο αυτόματος φωτισμός. Φωτισμός με χρονοδιακόπτη, που ανάβει σε προκαθορισμένες ώρες ή φωτοκύτταρα με ανιχνευτές κίνησης στην είσοδο του σπιτιού που γεμίζουν τον χώρο με φως όποια στιγμή χρειαστεί.

Προστασία από πλημμύρες

Ασφαλές σπίτι δεν σημαίνει μόνο προστασία από τυχόν κλοπή, αλλά και προστασία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το κλίμα έχει αλλάξει, οι βροχοπτώσεις είναι έντονες  και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και προφυλαγμένοι για διάφορα ενδεχόμενα.   Ελέγξτε συχνά τα φρεάτια, φροντίστε να είναι καθαρά ώστε να μην εμποδίζουν τα νερά της βροχής να φύγουν και, αν χρειάζεται, ειδοποιήστε τον Δήμο. Ακόμη, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά ότι στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα σας δεν φράζουν τις υδρορροές φύλλα, χώματα ή διάφορα αντικείμενα.   Η γενικότερη συντήρηση του σπιτιού είναι σημαντικός παράγοντας αποφυγής προβλημάτων και ζημιών, ειδικά σε έκτακτες περιστάσεις, όπως μια καταιγίδα. Βεβαιωθείτε ότι η μόνωση στην ταράτσα δεν έχει σημαντικές φθορές και ότι οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού είναι σωστά βαμμένοι.

Προστασία από τη φωτιά

Μια εξαιρετικά χρήσιμη επένδυση, αν και όχι τόσο διαδεδομένη, που θα σας προστατεύσει από τη φωτιά και θα αποτρέψει πιθανότατα σοβαρές ζημιές, είναι οι ανιχνευτές καπνού. Επίσης, σημαντικό είναι να εξοπλίσετε το σπίτι σας με πυροσβεστήρες. Τουλάχιστον έναν. Μάθετε τη λειτουργία του (καλό είναι να ξέρει να τον χρησιμοποιεί όλη η οικογένεια) και φροντίστε για τη συντήρησή του.

Ασφάλιση σπιτιού

Ένα απαραίτητο έξοδο. Μια έξυπνη κίνηση που θα προστατεύσει το πολυτιμότερο υλικό αγαθό σας. Ανάλογα με το πρόγραμμα ασφάλισης που θα επιλέξετε, προστατεύετε το κτίριο και το περιεχόμενό του από πολλά ενδεχόμενα και κινδύνους: κλοπή, ζημιές από φωτιά, από νερά, από σεισμούς. Αναζητήστε ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας. Ένα από τα πιο πλήρη ασφαλιστικά προγράμματα, είναι το Full Προστασία Κατοικίας. Ένα ευέλικτο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική και διατίθεται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής τράπεζας προσφέροντας πλήρη ασφάλιση των περιουσιακών σας στοιχείων από φυσικές καταστροφές και τυχαία γεγονότα (όπως πυρκαγιά, πλημμύρα, καταιγίδα, χιόνι, διαρροή σωληνώσεων κ.λπ.) αλλά και από κακόβουλες ενέργειες.    Το σπίτι μας είναι ο μικρόκοσμός μας και αξίζει να προστατεύουμε αυτό, όπως και τις στιγμές που ζούμε εκεί.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top