Εύκολοι, καθημερινοί τρόποι για να κάνετε οικονομία

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα για μεγάλα αποτελέσματα στα οικονομικά σας
Είναι εντυπωσιακό πόσα χρήματα μπορεί κανείς να εξοικονομήσει εάν παρατηρήσει αναλυτικά τα καθημερινά του έξοδα και τα υπολογίσει σε μηνιαίο ή ετήσιο επίπεδο. Μερικές φορές η οικονομία επιτυγχάνεται με μικρές κινήσεις. Με αναθεώρηση συνηθειών, οργάνωση και προγραμματισμό. Με μικρές αλλαγές που δεν θα διαταράξουν τις ισορροπίες, θα ωφελήσουν όμως τον προσωπικό σας προϋπολογισμό.

Εκμεταλλευθείτε τις προσφορές στο super market

Κυρίως σε προϊόντα που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του μηνιαίου budget και τα χρειάζεστε πάντα. Απορρυπαντικά, καθαριστικά, χαρτιά κουζίνας, πάνες, σαμπουάν, αφρόλουτρα. Για προϊόντα δηλαδή που μπορούν να αποθηκευτούν και δεν έχουν χρονικούς περιορισμούς, είναι σημαντικό να εκμεταλλεύεστε τις σχετικές προσφορές όποτε συμβαίνουν.

Ψωνίστε οργανωμένα

Κάντε λίστες. Ελέγξτε τι χρειάζεστε, τι σας λείπει, τι σας είναι απαραίτητο και καταγράψτε το. Κρατήστε τη λίστα σε εμφανές σημείο όλη την εβδομάδα και όταν έρθει η ώρα του super market, προσπαθήστε να παραμείνετε συνεπείς σε αυτήν, χωρίς να παρασύρεστε.

Εύκολοι, καθημερινοί τρόποι για να κάνετε οικονομία

Μειώστε το delivery

Είναι εντυπωσιακό το ποσό που δαπανάται στην Ελλάδα για αγορά φαγητού «απ’ έξω». Υπολογίστε το έξοδο αυτό για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και θα συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της δαπάνης. Ακόμα και τα πιο απλά, έτοιμα γεύματα κοστίζουν πολύ περισσότερο απ’ ότι οι πρώτες ύλες με τις οποίες θα μπορούσαν να μαγειρευτούν σαφώς περισσότερες μερίδες φαγητού, στο σπίτι.

Σπιτικός καφές

Αν συνηθίζετε να παραγγέλνετε καφέ στο γραφείο, κάντε τον πολλαπλασιασμό και υπολογίστε πόσα ξοδεύετε τον μήνα γι’ αυτή τη συνήθεια. Καλύτερα, αγοράστε ένα θερμός που σας αρέσει και φτιάξτε τον καφέ σας στο σπίτι, πριν φύγετε για τη δουλειά.

Σπιτικό σνακ

Ένα τοστ, ένα wrap, κάτι εύκολο, που ετοιμάζεται γρήγορα και μπορείτε να πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Δοκιμάστε επίσης λύσεις όπως ξηρούς καρπούς ή μπάρες δημητριακών που αποθηκεύονται εύκολα σε κάποιο συρτάρι του γραφείου ή στην τσάντα σας. Είναι μια συνήθεια που αξίζει να αποκτήσετε, τόσο για λόγους υγείας όσο και οικονομίας.

Στην εποχή τους

Ψωνίστε φρούτα και λαχανικά εποχής. Είναι φθηνότερα και πιο υγιεινά. Κάντε μια βόλτα στη λαϊκή της γειτονιάς σας, για καλύτερες τιμές και υψηλότερη ποιότητα.

Online shopping

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες προϊόντων που διαδικτυακά (online) πωλούνται φθηνότερα σε σχέση με τις τιμές που επικρατούν στα φυσικά καταστήματα. Κάντε μία έρευνα, ξεκινήστε με μικρές παραγγελίες και σιγά σιγά θα ανακαλύψετε και άλλα οφέλη των online αγορών.

Συνέπεια στις πληρωμές

Η συνέπεια στην αποπληρωμή της δόσης της πιστωτικής σας κάρτας σας ανακουφίζει από τον κίνδυνο των τόκων ενώ, αντίστοιχα, η έγκαιρη πληρωμή του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος σάς προσφέρει έκπτωση στον επόμενο.

Πρόγραμμα επιβράβευσης

Χρησιμοποιείστε την κάρτα σας έκδοσης Εθνικής Τράπεζας για τις καθημερινές συναλλαγές σας και συγκεντρώστε όσο το δυνατόν περισσότερους go4more πόντους. Έτσι, θα έχετε χρηματική έκπτωση στις επόμενες αγορές σας σε χιλιάδες συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top