Διαχείριση Οφειλών

Διαβάστε απλούς τρόπους για να μειώσετε το οικονομικό άγχος
Οι οικονομικές οφειλές αποτελούν αδιαμφισβήτητα μία συχνή πηγή άγχους. Υπάρχουν στιγμές που ο στόχος της αποπληρωμής ίσως να φαίνεται αρκετά δύσκολος ή μακρινός, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λύσεις. Αρκεί να γίνει ο σωστός προγραμματισμός και να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση για τις διαθέσιμες λύσεις και για τις κινήσεις που θα κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη. 

Παρακάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για χρήσιμους τρόπους που ίσως σας βοηθήσουν.

Προσδιορίστε το συνολικό χρέος

Μερικές φορές, οι οφειλές και οι πολλές παράμετροι της καθημερινότητάς μας δημιουργούν μια μπερδεμένη εικόνα. Το πρώτο λοιπόν βήμα είναι να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη και σωστή εικόνα των υποχρεώσεων που έχουν δημιουργηθεί. Κάντε μια λίστα με όλες τις οφειλές σας ώστε να γνωρίζετε το σύνολο του ποσού.

Διαχείριση Οφειλών

Προσπαθήστε να μην αυξηθεί άλλο το ποσό

Σίγουρα υπάρχουν έξοδα που δεν μπορούν να περιοριστούν ή να αποφευχθούν. Υπάρχουν όμως και άλλα που η ελαχιστοποίησή τους θα βοηθήσει σίγουρα στο να μην αυξηθεί περαιτέρω το συνολικό ποσό των οφειλών σας. Στο ίδιο πλαίσιο, είναι σημαντικό να αποφύγετε ως τρόπο αποπληρωμής των οφειλών σας κάποια λύση που εμπεριέχει τη δημιουργία ενός ακόμα χρέους. 

Επιπλέον, υπάρχουν καθημερινές δαπάνες που μπορεί να μην προκαλούν χρέος αλλά σας αποτρέπουν από το να εξοικονομήσετε χρήματα για να καταφέρετε πιο άμεσα την αποπληρωμή των οφειλών σας. Καλό είναι να εντοπίσετε τέτοιου είδους σημεία και να τα περιορίσετε.

Ενημερώστε τους αρμόδιους και βρείτε λύσεις μαζί

Αφού ολοκληρώσετε τον προσωπικό σας προγραμματισμό και γνωρίζετε καλά τις δυνατότητές σας, συζητήστε τις λύσεις και τις διαθέσιμες ρυθμίσεις που υπάρχουν. Ενημερωθείτε σχετικά με τη δυνατότητα χρονικών παρατάσεων, διακανονισμού ή συμψηφισμού κάποιων δόσεων αν αυτό αποσυμφορίζει τους τόκους.  

Για παράδειγμα, με τη δυνατότητα της συγκέντρωσης οφειλών, μπορείτε να συγκεντρώσετε τις οφειλές σας από διάφορες πηγές, όπως δάνεια ή κάρτες, σε ένα μόνο δάνειο με συνολικά χαμηλότερο επιτόκιο. Με τον τρόπο αυτό και αποπληρώνετε με μικρότερο κόστος και η οφειλή είναι πλέον μία, κάτι που την κάνει σαφώς πιο διαχειρίσιμη. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα Άρση Βαρών της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο σας επιτρέπει να συγκεντρώσετε ενήμερες οφειλές καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών προσφέροντας μία δόση αισθητά μειωμένη συγκριτικά με το συνολικό ποσό που πληρώνατε μέχρι σήμερα. 

Το στρες και η πίεση οδηγούν συχνά σε πανικό και άρνηση και σας αποτρέπουν από τα να δείτε καθαρά τη συνολική εικόνα. Οργανωθείτε και θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες λύσεις. Ενώ πολύ σημαντικό είναι και το να προσπαθήσετε να παραμείνετε συνεπείς σε όποιον διακανονισμό προχωρήσετε, προκειμένου ψυχολογικά αλλά και πρακτικά να βρίσκεστε συνεχώς όλο και πιο κοντά στον στόχο σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top