Με το ΕΣΤΙΑ Πράσινη μπορείτε να χρηματοδοτηθείτε με ευνοϊκούς όρους για να αγοράσετε σπίτι με ενεργειακή κατηγορία τουλάχιστον Γ'. Έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα, προστατεύοντας το περιβάλλον.

Ακόμη μπορείτε:

  • Να επιλέξετε κυμαινόμενο επιτόκιο για όλη τη διάρκεια ή σταθερό επιτόκιο για αρχική περίοδο και μετά κυμαινόμενο
  • Να μειώσετε το περιθώριο κυμαινόμενου επιτοκίου του δανείου σας κατά 0,10%, 0,15% ή 0,25%, ανάλογα με την ενεργειακή κατηγορία
  • Να έχετε έκπτωση 50% στα έξοδα δανείου
  • Να αποπληρώσετε σε χρονικό διάστημα έως 40 χρόνια

 

Κατάλληλο στεγαστικό δάνειο για: 

Νέο σπίτι
Επισκευές
Πράσινη αναβάθμιση

Πόσα χρήματα μπορώ να δανειστώ;

Ποια πιστεύετε ότι είναι η αξία του ακινήτου;

140.000

Tι ποσό δανείου χρειάζεστε;

100.000

Για πόσα χρόνια θέλετε το δάνειο;

40

0,00
0,00
 
 
Επιτόκιο
0,00%

Έχετε απορίες;

Μπορείτε να πάρετε από €10.000 έως το σύνολο (100%) του οφειλόμενου τιμήματος σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς του σπιτιού ή του κόστους εκτέλεσης εργασιών. Για τον υπολογισμό του ανώτατου ποσού δανείου παίρνουμε υπόψη παράγοντες όπως η αξία του ακινήτου προς εξασφάλιση και το ποσό που μπορείτε να πληρώνετε κάθε μήνα βάσει των εισοδημάτων και των υποχρεώσεών σας. Άρα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι, ειδικά στην περίπτωση αγοράς, θα χρειαστεί να καταβάλετε και ένα μέρος του τιμήματος από δικά σας χρήματα. Για να έχετε μία πρώτη εικόνα του ποσού που μπορείτε να λάβετε ως δάνειο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή στεγαστικού δανείου για να υπολογίσετε το δάνειο που σας ταιριάζει. 

Με το ΕΣΤΙΑ Πράσινη μπορείτε να πάρετε δάνειο για:

  • Αγορά σπιτιού
  • Αγορά οικοπέδου για ανέγερση σπιτιού
  • Ανέγερση, αποπεράτωση, επέκταση ή επισκευή σπιτιού
Πληρώνετε τοκοχρεολυτικές δόσεις κάθε μήνα, ξεκινώντας ένα μήνα μετά την ημερομηνία χορήγησης (πρώτη εκταμίευση) του δανείου. Θα δίνετε τη δόση σας κάθε μήνα την ίδια ημερομηνία, αυτόματα μέσα από τον λογαριασμό που έχετε ή θα ανοίξετε στην Εθνική.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το δάνειο στις ανάγκες σας, επιλέγοντας:

  • Αρχική περίοδο καταβολής μόνο τόκων για τα πρώτα 1 ή 2 χρόνια.
  • Παράλειψη της πληρωμής μίας δόσης κάθε χρόνο, από τον 2ο χρόνο αποπληρωμής. 
Για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις υπολειπόμενες δόσεις, το επιτόκιο, το άληκτο κεφάλαιο, κ.ά. σας στέλνουμε κάθε μήνα ένα ειδοποιητήριο. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε το Internet Banking, μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία i-bank statements κι έτσι να λαμβάνετε ενημέρωση για την έκδοση του ειδοποιητηρίου στο e-mail σας.  

Περισσότερο από απλά δάνεια

Για εσάς που θέλετε περισσότερα από το στεγαστικό σας

Ασφάλεια ζωής

Πακέτο ασφάλισης

Για να αισθάνεστε ακόμα πιο ασφαλείς αφού πάρετε το στεγαστικό δάνειό σας, μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα ασφάλιση πυρός/σεισμού και ασφάλιση ζωής μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Μαθαίνω περισσότερα
«ΕΞΠΡΕΣ» Προσωπικό Δάνειο

Πακέτο πρώτων εξόδων

Για τα έξοδα μετακόμισης ή άλλη ανάγκη, μπορείτε να αποκτήσετε το δάνειο Εξπρές (έως €6.000) με χαμηλό επιτόκιο & μηδενικά έξοδα. Ενημερωθείτε στο κατάστημα που υποβάλλετε την αίτηση του δανείου σας.

Μαθαίνω περισσότερα

Είναι το κατάλληλο δάνειο για μένα;

Επιλέξτε το κατάλληλο στεγαστικό για εσάς σε λίγα βήματα με τον Υπολογιστή Στεγαστικού Δανείου. Εισάγετε βασικές πληροφορίες και βρίσκετε εύκολα και γρήγορα το κατάλληλο δάνειο για εσάς, αλλά και τη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Περισσότερες digital δυνατότητες για εσάς

Κατεβάστε τώρα το Mobile app

Διαχειριστείτε με ασφάλεια τους λογαριασμούς και τις κάρτες σας, μέσα από μία εφαρμογή. Αποκτήστε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας, ενημέρωση μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων και πολλές online δυνατότητες, όπως απόκτηση λογαριασμών, καρτών, ασφαλιστικών προϊόντων ή δανείου Εξπρές.
Κατεβάστε τώρα το Mobile app

Πριν ξεκινήσετε

Τα απαραίτητα έγγραφα

Για να αποκτήσετε το στεγαστικό που θέλετε, θα πρέπει να σας ξέρουμε. Έτσι, θα χρειαστούμε σίγουρα την ταυτότητα, το διαβατήριο ή και την άδεια παραμονής στη χώρα, ανάλογα με την υπηκοότητά σας.

Αποδεικτικά του εισοδήματός σας

Θα χρειαστούμε εκκαθαριστικά σημειώματα για τα τρία τελευταία έτη και δικαιολογητικό βάσει της απασχόλησής σας (βεβαίωση μισθοδοσίας, αποδεικτικό σύνταξης ή ΦΠΑ/ΑΠΥ). Θα χρειαστεί επίσης να προσκομίσετε έγγραφο για την ακίνητη περιουσία σας (εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ ή εκτύπωση απουσίας περιουσιακής κατάστασης). Δείτε εδώ την πλήρη λίστα δικαιολογητικών.

Περιορισμοί δανεισμού

Για να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο στεγαστικό δάνειο που θέλετε, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε πλήρως την αίτησή σας. Έτσι, παρακαλούμε να μας απαντήσετε με ακρίβεια σε όλες τις ερωτήσεις και να μας δώσετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  

Για να κάνετε την αίτηση

Η πρώτη σας επίσκεψη

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα χρειαστεί να έρθετε σε ένα κατάστημα, να μας φέρετε τα δικαιολογητικά και να υποβάλετε την αίτηση. Εφόσον η αίτηση προεγκριθεί, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε, παραδίδοντάς σας και το Τυποποιημένο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πληροφοριών - Αρχική Προσφορά με τους αναλυτικούς όρους του δανείου. Μπορείτε κατά την υποβολή της αίτησης να μας δώσετε το e-mail σας για να σας αποστείλουμε την ενημέρωση ηλεκτρονικά. 

Τεχνικός & νομικός έλεγχος

Μετά την προέγκριση, θα πρέπει να μας δώσετε έγγραφα που είναι απαραίτητα για τη διενέργεια νομικού ελέγχου τίτλων και τεχνικής εκτίμησης του ακινήτου. Πριν τη διενέργεια των ελέγχων, εισπράττονται οι σχετικές δαπάνες. Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με το είδος του ακινήτου.

Ώρα για οριστική έγκριση

Αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, η αίτηση αξιολογείται και εκδίδεται η οριστική έγκριση. Έπειτα, παραλαμβάνετε το Τυποποιημένο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πληροφοριών - Δεσμευτική Προσφορά και ορίζετε ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Για τον καλύτερο προγραμματισμό σας, παρακαλούμε έχετε υπόψη ότι πρέπει (βάσει νόμου) να έχουν περάσει τουλάχιστον 5 ημέρες από την παραλαβή της Δεσμευτικής Προσφοράς από όλους τους συμμετέχοντες στο δάνειο, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στην υπογραφή της σύμβασης. Για τα επόμενα βήματα δείτε την συχνή ερώτηση “Μετά την οριστική έγκριση, ποια βήματα ακολουθούν;“.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top