Έξυπνο Σπίτι: Τί είναι και πώς να το Κάνετε;

Ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά ενός έξυπνου σπιτιού και για τη σημασία τους
Έξυπνο σπίτι σημαίνει ευκολία, ασφάλεια και οικονομία και είναι μία από τις πιο σωστές και ωφέλιμες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για την καθημερινότητά σας. Ο φωτισμός, η προστασία, το ζεστό νερό... όλα είναι ένα πάτημα του κουμπιού μακριά. 

 Ένα σπίτι με νοημοσύνη είναι ένα σπίτι που σκέφτεται και ενεργεί σύμφωνα με τις ανάγκες, με τις συνήθειες και με τις επιθυμίες σας. Έχετε, εύκολα, τον έλεγχο σε συστήματα ασφαλείας, στη θέρμανση, στις ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα κι όταν δεν βρίσκεστε καν στο σπίτι.

Πιο ασφαλές

Οι λειτουργίες ενός έξυπνου σπιτιού προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια και τη δυνατότητα συνεχούς ελέγχου. Το σύστημα μπορεί να ειδοποιήσει αμέσως μόλις υπάρξει κάποια ύποπτη κίνηση και να χτυπήσει συναγερμός, να φωταγωγηθεί ολόκληρο το σπίτι ή να ενημερωθεί αμέσως η εταιρία φύλαξης ή η αστυνομία, με τις απαραίτητες ρυθμίσεις. 

 Το έξυπνο σπίτι σάς ειδοποιεί άμεσα σε περίπτωση φωτιάς, πλημμύρας ή σημαντικής βλάβης. Επίσης, από τις κάμερες που διαθέτει, μπορείτε κάθε στιγμή, από το κινητό σας να βλέπετε τί συμβαίνει στο σπίτι σας. Όλα είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις ανάγκες σας, αυτοματοποιημένα, τεχνολογικά προηγμένα και λειτουργούν υπέρ της δικής σας ασφάλειας. 

Πιο ευχάριστο, πιο ξεκούραστο

Έξυπνο σπίτι σημαίνει άνεση, ευκολία, εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων. Μπορείτε από το κινητό σας ή από ένα τηλεχειριστήριο να κάνετε σχεδόν τα πάντα. Τα συστήματα ειδικής εγκατάστασης μπορούν να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν ό,τι θέλετε, όταν το θέλετε. 

Για παράδειγμα, να ανάψετε τον θερμοσίφωνα όταν ακόμα είστε στη διαδρομή προς το σπίτι, να ανοίξετε τη θέρμανση ώστε όταν φτάσετε ο χώρος να είναι ήδη ζεστός, να σβήσετε τον φούρνο χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από τη θέση σας ή, πολύ σημαντικά, να μην αγχωθείτε αν θυμηθείτε ότι δεν βγάλατε το σίδερο από την πρίζα φεύγοντας. Πατάτε ένα κουμπί και αποφεύγετε τα ατυχήματα χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψετε σπίτι. 

Έξυπνο Σπίτι: Τί είναι και πώς να το Κάνετε;

Πιο οικονομικό

Καταλαβαίνετε πως αν όλα είναι στο χέρι σας, η οικονομία είναι πιο εφικτή από ποτέ. Όταν όλα είναι αυτοματοποιημένα, καταργείται η σπατάλη και η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Φεύγοντας από το σπίτι, ή και αφού θα έχετε φύγει, απενεργοποιείτε ό,τι δεν χρειάζεται και εξοικονομείτε χρήματα και ενέργεια. Επίσης, αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος ζωής των συσκευών καθώς ακολουθείται η όσον το δυνατόν καλύτερη χρήση τους. 

Η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας ενός έξυπνου σπιτιού κατά μέσο όρο αγγίζει το 35%.

Πώς να το αποκτήσετε

Σε ένα σπίτι που όλα λειτουργούν βάσει έξυπνης τεχνολογίας, όλα λειτουργούν ρολόι. Όταν απουσιάζετε στη δουλειά σας, στις διακοπές σας ή σε επαγγελματικά ταξίδια, ο έλεγχος βρίσκεται στο κινητό σας και είστε απαλλαγμένοι σε μεγάλο βαθμό από το άγχος του τι μπορεί να συμβαίνει στο σπίτι σας. 

 Αν, λοιπόν, αυτή τη στιγμή ξεκινάτε να κατασκευάζετε ή να ανακαινίζετε το σπίτι σας ή ψάχνετε σπίτι να αγοράσετε, είναι σημαντικό να υπάρχουν οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας. 

Διαφορετικά, μπορείτε να ξεκινήσετε να ενσωματώνετε την τεχνολογία στο σπίτι σας σιγά σιγά, ανάλογα τις προτεραιότητές σας. Συσκευές που ελέγχουν τη θέρμανση ή την ψύξη. Ένα άγγιγμα στο κινητό σας που θα κατεβάσει τα ρολά, θα ανάψει τα φώτα ή θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό.  

 Το μέλλον βρίσκεται ήδη εδώ και δεν έχετε παρά να επενδύσετε σε έξυπνες κινήσεις που θα κάνουν το σπίτι σας πιο ασφαλές, πιο ευχάριστο και πιο οικονομικό.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top