Με το στεγαστικό δάνειο για ακίνητα άλλης χρήσης μπορείτε να χτίσετε, να αγοράσετε ή να επισκευάσετε ακίνητο που δεν προορίζεται για σπίτι, με ευνοϊκούς όρους.  

Ακόμη μπορείτε:  

 • Να χρηματοδοτηθείτε για το σύνολο του συμβολαίου αγοράς ή του κόστους εργασιών 
 • Να έχετε χαμηλή δόση, αποπληρώνοντας σε έως 40 χρόνια 

Με 2 λόγια:

 • Νέο ακίνητο  
 • Επισκευή ακινήτου  
 • Αγορά οικοπέδου για εκμετάλλευση 
Αποκτήστε το σε λίγα βήματα

Έχετε απορίες;

Μπορείτε να πάρετε από €10.000 έως το σύνολο (100%) του οφειλόμενου τιμήματος σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή του κόστους εκτέλεσης εργασιών.

Για τον υπολογισμό του ανώτατου ποσού δανείου παίρνουμε υπόψη παράγοντες όπως η αξία του ακινήτου προς εξασφάλιση και το ποσό που μπορείτε να πληρώνετε κάθε μήνα βάσει των εισοδημάτων και των υποχρεώσεών σας.

Άρα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι, ειδικά στην περίπτωση αγοράς, θα χρειαστεί να καταβάλετε και ένα μέρος του τιμήματος από δικά σας χρήματα. Για να έχετε μία πρώτη εικόνα του ποσού που μπορείτε να πάρετε ως δάνειο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή στεγαστικού δανείου.

Με το δάνειο αυτό μπορείτε να χρηματοδοτηθείτε για:

 • Αγορά ακινήτου επαγγελματικής ή άλλης χρήσης.
 • Αγορά οικοπέδου χωρίς ανέγερση κατοικίας.
 • Ανέγερση, αποπεράτωση ή επισκευή ακινήτου επαγγελματικής ή άλλης χρήσης.

Ο τρόπος καταβολής του δανείου εξαρτάται από τον σκοπό χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα το δάνειο εκταμιεύεται:

 • Εφάπαξ, εάν χρηματοδοτείται η αγορά έτοιμου σπιτιού.
 • Τμηματικά, εάν χρηματοδοτείται η ανέγερση, αποπεράτωση, επισκευή ή αγορά υπό αποπεράτωση σπιτιού. 
  Σε αυτή την περίπτωση και μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης (προκαταβολής), ένας μηχανικός που συνεργάζεται με την τράπεζα ελέγχει την πρόοδο υλοποίησης των σχετικών εργασιών πριν από κάθε επόμενη καταβολή ποσού δανείου.

Πληρώνετε τοκοχρεολυτικές δόσεις κάθε μήνα, ξεκινώντας ένα μήνα μετά την ημερομηνία χορήγησης (πρώτη εκταμίευση) του δανείου. Πληρώνετε τη δόση σας κάθε μήνα την ίδια ημερομηνία, αυτόματα μέσα από τον λογαριασμό που έχετε ή θα ανοίξετε στην Εθνική.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το δάνειο στις ανάγκες σας επιλέγοντας να παραλείψετε μία δόση κάθε χρόνο, από τον 2ο χρόνο αποπληρωμής.

Για να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις υπολειπόμενες δόσεις, το επιτόκιο, το άληκτο κεφάλαιο, κ.ά. σας στέλνουμε κάθε μήνα ένα ειδοποιητήριο. Επίσης, εάν χρησιμοποιείτε το Internet Banking, μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία i-bank statements κι έτσι να λαμβάνετε ενημέρωση για την έκδοση του ειδοποιητηρίου στο e-mail σας.

Περισσότερο από απλά δάνεια

Για εσάς που θέλετε κάτι περισσότερο από το στεγαστικό σας

Προγράμματα Ασφάλισης Περιουσίας

Πακέτο ασφάλισης

Για να αισθάνεστε ακόμα πιο ασφαλείς μετά το στεγαστικό δάνειό σας, μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα ασφάλιση πυρός/σεισμού και ζωής μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Μαθαίνω περισσότερα
Πρόγραμμα Επιβράβευσης Go4more

Πρόγραμμα go4more

Για να κερδίζετε ακόμη περισσότερα, μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία go4more που σας επιβραβεύει για κάθε σας επαφή με την τράπεζα, όπως τη συνεπή πληρωμή των δόσεών σας.

Μαθαίνω περισσότερα
«ΕΞΠΡΕΣ» Προσωπικό Δάνειο

Πακέτο πρώτων εξόδων

Για να καλύψετε τα έξοδα μετακόμισης ή κάθε άλλη μικρή ανάγκη, μπορείτε
να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα το δάνειο ΕΞΠΡΕΣ (έως €6.000) με χαμηλό επιτόκιο & μηδενικά
έξοδα.

Μαθαίνω περισσότερα

Είναι το κατάλληλο δάνειο για μένα;

Επιλέξτε το κατάλληλο στεγαστικό για εσάς σε λίγα βήματα με τον Υπολογιστή Στεγαστικού Δανείου. Εισάγετε βασικές πληροφορίες και βρίσκετε εύκολα και γρήγορα το κατάλληλο δάνειο για εσάς, αλλά και τη δόση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Περισσότερες digital δυνατότητες για εσάς

Κατεβάστε τώρα το Mobile app

Διαχειριστείτε με ασφάλεια τους λογαριασμούς και τις κάρτες σας, μέσα από μία εφαρμογή. Αποκτήστε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας, ενημέρωση μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων και πολλές online δυνατότητες, όπως απόκτηση λογαριασμών, καρτών, ασφαλιστικών προϊόντων ή δανείου Εξπρές.
Κατεβάστε τώρα το Mobile app

Πριν ξεκινήσετε

Απαραίτητα έγγραφα

Για να αποκτήσετε το στεγαστικό που θέλετε, θα πρέπει να σας ξέρουμε. Έτσι, θα χρειαστούμε σίγουρα την ταυτότητα, το διαβατήριο ή και την άδεια παραμονής στη χώρα, ανάλογα με την υπηκοότητά σας.

Αποδεικτικά του εισοδήματός σας

Ένα στεγαστικό δάνειο έρχεται και με την υποχρέωση αποπληρωμής. Έτσι, θα χρειαστούμε εκκαθαριστικά σημειώματα για τα τρία τελευταία έτη και δικαιολογητικό βάσει της απασχόλησής σας (βεβαίωση μισθοδοσίας, αποδεικτικό σύνταξης ή ΦΠΑ/ΑΠΥ).

Επιπλέον, θα χρειαστεί να προσκομίσετε έγγραφο για την ακίνητη περιουσία σας (εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ ή εκτύπωση απουσίας περιουσιακής κατάστασης).

Για να εκτυπώσετε την πλήρη λίστα δικαιολογητικών, πατήστε εδώ.

Περιορισμοί δανεισμού

Για να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στο στεγαστικό δάνειο που θέλετε, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε πλήρως την αίτησή σας. Έτσι, παρακαλούμε να μας απαντήσετε με ακρίβεια σε όλες τις ερωτήσεις και να μας δώσετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για να κάνετε την αίτηση

Πρώτη επίσκεψη

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα χρειαστεί να έρθετε σε ένα κατάστημα, να μας φέρετε τα δικαιολογητικά και να υποβάλετε την αίτηση. 

Εφόσον η αίτηση προεγκριθεί, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε, παραδίδοντάς σας και το Τυποποιημένο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πληροφοριών - Αρχική Προσφορά με τους αναλυτικούς όρους του δανείου.

Για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε κατά την υποβολή της αίτησης να μας δώσετε το e-mail σας για να σας αποστείλουμε ηλεκτρονικά και αυτή την ενημέρωση, χωρίς να χρειαστεί να προσέλθετε στο Κατάστημα.

 

Τεχνικός & νομικός έλεγχος

Μετά την προέγκριση, θα πρέπει να μας δώσετε έγγραφα που είναι απαραίτητα για τη διενέργεια νομικού ελέγχου τίτλων & τεχνικής εκτίμησης του ακινήτου.

Πριν τη διενέργεια των ελέγχων, εισπράττονται οι σχετικές δαπάνες.

Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με το είδος του ακινήτου.

Οριστική έγκριση

Μετά τη διενέργεια των ελέγχων, η αίτηση αξιολογείται και εκδίδεται η οριστική έγκριση. Μετά την οριστική έγκριση, παραλαμβάνετε το Τυποποιημένο Ευρωπαϊκό Δελτίο Πληροφοριών - Δεσμευτική Προσφορά και ορίζετε ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό σας, παρακαλούμε έχετε υπόψη ότι πρέπει (βάσει νόμου) να έχουν περάσει τουλάχιστον 5 ημέρες από την παραλαβή της Δεσμευτικής Προσφοράς από όλους τους συμμετέχοντες στο δάνειο, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στην υπογραφή της σύμβασης. Για τα επόμενα βήματα δείτε την ερώτηση “Μετά την οριστική έγκριση, ποια βήματα ακολουθούν;“.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top