Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Η Πρωτοβουλία 1821 – 2021 και η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Η Πρωτοβουλία 1821 – 2021 και η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Για τον εορτασμό της ιστορικής αυτής επετείου δημιουργήθηκε η Πρωτοβουλία 1821-2021, η οποία, με τη  σύμπραξη της Εθνικής Τράπεζας και 15 κοινωφελών και πολιτιστικών ιδρυμάτων,  διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις.

Σκοπός της «Πρωτοβουλίας» και των δράσεών της.

Σκοπός της «Πρωτοβουλίας» είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η επέτειος της Επανάστασης είναι αναγκαίο να αποτελέσει μία αφορμή εθνικού αναστοχασμού, με βάση το αξίωμα ότι η Ιστορία αποτελεί πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2021 και το 2022 ξεπερνούν τις 120 και περιλαμβάνουν συνέδρια, ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, υποτροφίες, εκδόσεις, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και αφιερώματα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Οι φορείς που συμμετέχουν.

Οι φορείς που συμμετέχουν, εκτός από την Εθνική Τράπεζα, είναι:  Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου,  Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), Ίδρυμα Λαμπράκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη,  Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Παιδείας & Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ίδρυμα Ωνάση. 

 

Μάθετε περισσότερα για το Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο

Μάθετε περισσότερα για το Διαδικτυακό Συνέδριο

 

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Πρωτοβουλίας 1821 - 2021. 


Δείτε εδώ τις δράσεις των προηγούμενων μηνών.