Tην Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14:00 έληξε η προθεσμία για την υποβολή νέων αιτήσεων για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της ΔΥΠΑ.

Στην Εθνική Τράπεζα συμμετέχουμε στο νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», για χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων σε νέα άτομα ή νέα ζευγάρια, με σκοπό την απόκτηση πρώτης κατοικίας με τη συμμετοχή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) στη χρηματοδότηση των δανείων (Ν. 5006/2022, ΦΕΚ 239/Α/22.12.2022  και ΚΥΑ 189/2023 , ΦΕΚ 1180/Β/2023).

Με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» μπορείτε να αποκτήσετε κι εσείς το δικό σας σπίτι με συγχρηματοδότηση έως και 90% της αξίας του και προνομιακούς όρους, εφόσον έχετε ηλικία 25 έως 39 έτη και πληρούνται οι προϋποθέσεις του προγράμματος όπως ειδικότερα προβλέπονται στο νόμο και τη σχετική ΚΥΑ. 

Συγκεκριμένα μπορείτε να εξασφαλίσετε:

 • Ποσό δανείου έως το 90% της αξίας του ακινήτου βάσει συμβολαίου αγοράς με μέγιστο 150.000€
 • 75% άτοκη χρηματοδότηση από τη Δ.ΥΠ.Α. και ευνοϊκό επιτόκιο για το υπολειπόμενο 25% του κεφαλαίου
 • Διάρκεια αποπληρωμής  ≤30 έτη
 • Μηδενικό επιτόκιο  (100% επιδοτούμενο από Δ.ΥΠ.Α.) για το σύνολο του δανείου για τρίτεκνους & πολύτεκνους
 • Απαλλαγή από την εισφορά του Ν. 128/75 (0,12%)

Επιπλέον οφέλη-προνόμια που μπορείτε να έχετε από την Εθνική Τράπεζα:

 • Προνομιακό επιτόκιο (μειωμένο κατά 2 μονάδες από το ισχύον) και μηδενικά έξοδα για το προσωπικό δάνειο ΕΞΠΡΕΣ ή/και επισκευαστικό δάνειο Εστία Ανακαίνιση, για κάλυψη των αυξημένων εξόδων που συνδέονται με την απόκτηση πρώτης κατοικίας.
 • Δυνατότητα άμεσης έκδοσης πιστωτικής κάρτας Silver, Gold ή Black Mastercard για τον 1ο δικαιούχο του δανείου, με όριο €1.500 χωρίς επιπλέον δικαιολογητικά.
 • Δωρεάν παροχή της ασφαλιστικής κάλυψης περιεχομένου για τον 1ο χρόνο σε κάθε νέα ασφάλιση κατοικίας, για τους πελάτες που ταυτόχρονα θα ασφαλιστούν στο Ομαδικό Πρόγραμμα Ζωής Δανειοληπτών.
 • 2πλάσιους πόντους Go For More (εφόσον είστε κάτοχος κάρτας της Εθνικής Τράπεζας και είστε εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα), για κάθε συνεπή αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης.
 • 10% έκπτωση στα είδη υπνοδωματίου στα φυσικά καταστήματα ΙΚΕΑ και στην κατηγορία Υπνοδωμάτιο στο ΙΚΕΑ e-shop. Η έκπτωση  παρέχεται με τη μορφή ηλεκτρονικού κωδικού τον οποίο θα παραλάβετε μέσω e-mail ή Viber/SMS σε διάστημα 15 ημερών από την εκταμίευση του δανείου σας. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.
 • 10% έκπτωση, αποκλειστικά  για εσάς, στις μικρές και μεγάλες οικιακές συσκευές, στις τηλεοράσεις και τα συστήματα ήχου στα φυσικά καταστήματα Public & Public + Home και το public.gr. Η έκπτωση  παρέχεται με τη μορφή ηλεκτρονικού κωδικού τον οποίο θα παραλάβετε μέσω e-mail ή Viber/SMS σε διάστημα 15 ημερών από την εκταμίευση του δανείου σας. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.
 

Έχετε απορίες;

Μπορείτε να λάβετε το δάνειο εφόσον έχετε ηλικία 25 -39 έτη (στην περίπτωση συζύγων ή προσώπων που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης, αρκεί ο ένας εξ αυτών να πληροί το ηλικιακό κριτήριο) και δεν διαθέτετε ακίνητο κατάλληλο για την κατοικία σας, με ετήσιο εισόδημα βάσει τελευταίου εκκαθαριστικού από €10.000* και έως:

 • άγαμοι: €16.000 
 • έγγαμοι: €24.000
 • μονογονεϊκές οικογένειες: €27.000.

*Τα ανώτατα ανώτατα όρια αυξάνονται κατά €3.000 για κάθε παιδί. Το μέγιστο εισόδημα ταυτίζεται με το προβλεπόμενο για το επίδομα θέρμανσης.

Μπορείτε να πάρετε έως το 90% του οφειλόμενου τιμήματος σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς, με μέγιστο ποσό δανείου €150.000.

Για τον υπολογισμό του ανώτατου ποσού δανείου λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η αξία του ακινήτου προς εξασφάλιση και το ποσό που μπορείτε να πληρώνετε κάθε μήνα βάσει των εισοδημάτων και των υποχρεώσεών σας.

Άρα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι, θα χρειαστεί να καταβάλετε και ένα μέρος του τιμήματος από δικά σας χρήματα.

 

Με το δάνειο μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου» μπορείτε να πάρετε δάνειο για αγορά κατοικίας, που:

 • θα χρησιμοποιηθεί ως πρώτη κατοικία & βρίσκεται εντός οικιστικής περιοχής
 • έχει παλαιότητα τουλάχιστον 15 έτη βάσει της οικοδομικής άδειας
 • έχει μέγεθος έως 150 τ.μ. & αξία έως €200.000 όπως αποτυπώνεται στο συμβόλαιο αγοράς.
 
Η διάρκεια του δανείου είναι ≤30 έτη.

Αίτηση μπορείτε να υποβάλετε στο Κατάστημα που σας εξυπηρετεί. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, κλείστε το ραντεβού σας εύκολα online, πατώντας εδώ. Η αίτηση χρειάζεται να συνοδεύεται από σειρά δικαιολογητικών για το καθένα από τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Εφόσον ελεγχθεί η πλήρωση των προϋποθέσεων (ηλικιακό όριο, εισόδημα, έλλειψη ακινήτου κατάλληλου προς κατοικία) για κάθε αιτούντα, τότε αξιολογείται η πιστοληπτική ικανότητα του ενδιαφερομένου. Εφόσον ληφθεί προέγκριση, αυτή ισχύει για 60 ημέρες από τη γνωστοποίησή της στον αιτούντα. 

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληξε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14:00, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της ΔΥΠΑ. 

Πριν ξεκινήσετε

 • Τα απαραίτητα έγγραφα
  Θα χρειαστούμε την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή και την άδεια παραμονής στη χώρα, ανάλογα με την υπηκοότητά σας.
 • Αποδεικτικά του εισοδήματός σας
  Θα χρειαστούμε εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου έτους και δικαιολογητικό βάσει της απασχόλησής σας (βεβαίωση μισθοδοσίας, αποδεικτικό σύνταξης ή ΦΠΑ/ΑΠΥ). Δείτε εδώ την πλήρη λίστα δικαιολογητικών.
 

Για να κάνετε την αίτηση

Η πρώτη σας επίσκεψη

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, θα χρειαστεί να έρθετε σε ένα κατάστημα, να μας προσκομίσετε τα δικαιολογητικά και να υποβάλετε την αίτηση. Εφόσον η αίτηση προεγκριθεί, θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε, παραδίδοντάς σας το  έντυπο προσυμβατικής ενημέρωσης με τους αναλυτικούς όρους του δανείου. Μπορείτε κατά την υποβολή της αίτησης να μας δώσετε το e-mail σας για να σας αποστείλουμε την ενημέρωση ηλεκτρονικά.

Τεχνικός & νομικός έλεγχος

Μετά την προέγκριση, θα πρέπει να μας δώσετε έγγραφα που είναι απαραίτητα για τη διενέργεια νομικού ελέγχου τίτλων και τεχνικής εκτίμησης του ακινήτου. Πριν τη διενέργεια των ελέγχων, εισπράττονται οι σχετικές δαπάνες. Πατήστε εδώ για να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με το είδος του ακινήτου.

Ώρα για οριστική έγκριση

Αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, η αίτηση αξιολογείται και εκδίδεται η οριστική έγκριση. Έπειτα, ορίζεται ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης τηρουμένων των προθεσμιών που προβλέπει το πρόγραμμα. 
Πέραν των προβλεπόμενων για αίτηση στεγαστικού δανείου, προσκομίζεται υποχρεωτικά πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και επιπρόσθετα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, εφόσον πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια. Για να δείτε την πλήρη λίστα των δικαιολογητικών του Προγράμματος, πατήστε εδώ .

‘ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ’ στεγαστικό πρόγραμμα νέων

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Reward Λογαριασμός Μισθοδοσίας

Μισθοδοτικός Reward

Ενημερωθείτε για τον λογαριασμό μισθοδοσίας που σας ανταμοίβει
Μαθαίνω περισσότερα
Σπουδάζω Φοιτητικός Λογαριασμός Καταθέσεων

Λογαριασμός Σπουδάζω

Καλύψτε τις ανάγκες της φοιτητικής ζωής, από τα δίδακτρα μέχρι τις καθημερινές συναλλαγές
Μαθαίνω περισσότερα
Χρεωστικές Κάρτες

Χρεωστικές κάρτες

Κάντε πιο εύκολη την καθημερινότητά σας με ασφαλείς συναλλαγές
Μαθαίνω περισσότερα
Ασφάλιση Καρτών

Ασφάλεια καρτών

Κάντε την καθημερινότητά σας πιο ξέγνοιαστη, ασφαλίζοντας τις κάρτες σας
Μαθαίνω περισσότερα

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top