Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

​​​Στη σύγχρονη εποχή, στον κόσμο της «γρήγορης πληροφορίας» όπου το διαδίκτυο κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πολιτών –ιδιαίτερα πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας– δεν γνωρίζουν να κάνουν χρήση του διαδικτύου (internet). Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (2015) το 85,5% των Ελλήνων πολιτών ηλικίας 65-74 ετών δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.


Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα  σχεδιάζει και υλοποιεί από το 2011 μια σημαντική πρωτοβουλία, τη δράση “Δείξ’ τους”, ένα πρόγραμμα για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των νέων ανθρώπων ώστε να μεταφέρουν τις γνώσεις τους  και να «διδάξουν» σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πώς να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή.


Μετά από μια ευρεία καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού, το πρόγραμμα «Δείξ’τους» συνεχίστηκε με τη διοργάνωση δωρεάν μαθημάτων που αφορούν τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, την πλοήγηση και τις απειλές στο διαδίκτυο, καθώς και την αξιοποίηση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (Facebook, Twitter, κλπ.). Εκατοντάδες ηλικιωμένοι «μαθητές» και νέοι εθελοντές «καθηγητές» έχουν δηλώσει συμμετοχή στους σχετικούς κύκλους μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε δύο i-bank store, στο The Mall Athens και στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.


Από τον Ιούνιο του 2017, η ΜΚΟ Ethelon, στο πλαίσιο του προγράμματος "ΣΥΝενεργώ: εκπαιδεύομαι, συμμετέχω, προσφέρω", διοργανώνει μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών με την υποστήριξη του «Δείξ’τους».


Το πρόγραμμα «ΣΥΝενεργώ: εκπαιδεύομαι, συμμετέχω, προσφέρω» αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ethelon με την υποστήριξη του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, που δημιουργήθηκε με στόχο την ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση ανθρώπων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, αλλά νιώθουν ότι έχουν ακόμη πολλά να προσφέρουν.


Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στο μοντέρνο πολυχώρο του i-bank store στο The Mall Athens. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα "ΣΥΝενεργώ: εκπαιδεύομαι, συμμετέχω, προσφέρω" δείτε εδώ.