Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

i-bank Internet Banking

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Αξιοποιήστε τα πλεονεκτήματα που σας παρέχει το i-bank Internet Banking και πραγματοποιήστε τις συναλλαγές σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο Internet:

 • 24/7 εξυπηρέτηση, από το σπίτι, το γραφείο, καθ’ οδόν, ακόμα και από το εξωτερικό
 • οικονομία, με μηδενικές ή πολύ χαμηλές χρεώσεις
 • υψηλό επίπεδο ασφάλειας
 • φιλικό περιβάλλον χρήσης
 • συναλλαγές που συμβάλλουν στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου 
 • επιβράβευση go4more 

Tο i-bank Internet Banking σας προσφέρει συναλλαγές που καλύπτουν σχεδόν όλες τις δυνατότητες που έχετε και στα Καταστήματα της Τράπεζας, καθώς και πρόσθετες υπηρεσίες i-bank: 

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα τραπεζικά σας προϊόντα και αξιοποιήστε τις λύσεις & τις ρυθμίσεις ασφαλείας που σας προσφέρει το Internet Banking για ευελιξία και ασφάλεια στις καθημερινές σας συναλλαγές.


 
Κατεβάστε την εφαρμογή i-bank Pay και πραγματοποιήστε αγορές και αποστολές χρημάτων από το κινητό σας, χωρίς χρήση καρτών,  μέσω του i-bank Internet Banking.

Κάντε αίτηση για έκδοση κάρτας, πληρώστε την πιστωτική σας κάρτα και φορτίστε, εκφορτίστε ή αλλάξτε το όριο αγορών της προπληρωμένης σας κάρτας, όποτε εσείς επιθυμείτε.

Εγγραφείτε στην υπηρεσία μέσω του i-bank Internet Banking καθώς και των Καταστημάτων της Τράπεζας, για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις κινήσεις λογαριασμών και καρτών μέσω email/sms.

​Δείτε τα αντίγραφα κινήσεων  λογαριασμών, πιστωτικών καρτών και δανείων και κερδίστε
πόντους go4more με την ενεργοποίηση και χρήση της υπηρεσίας.


Κερδίστε διπλά: Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πιστωτική σας κάρτα μέσω του i-bank Internet Banking, αλλά και μέσω των Καταστημάτων.
​​Ενημερωθείτε για το αφορολόγητο ποσό που εξασφαλίζετε από τις συναλλαγές σας με τις κάρτες της Εθνικής Τράπεζας και τις υπηρεσίες
i-bank, την κατηγοριοποίηση και το ιστορικό των δαπανών σας.
              
   • Εγγραφή

  Αν είστε ήδη πελάτης της Τράπεζας, μπορείτε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες Internet & Mobile Banking της Τράπεζας από το κινητό σας, χωρίς να επισκεφθείτε κάποιο Κατάστημα.

  Κατεβάστε στο κινητό σας την εφαρμογή NBG mobile banking και απλά ακολουθώντας λίγα βήματα, αποκτάτε κωδικούς i-bank για πρόσβαση στις υπηρεσίες Internet & Mobile Baking.
  Tο μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε ενεργή χρεωστική κάρτα ΕΤΕ.

  Αν δεν είστε πελάτης επισκεφθείτε κάποιο Κατάστημα  της Τράπεζας και θα εξυπηρετηθείτε άμεσα.
  Ενημερωθείτε για τυχόν έγγραφα που θα χρειαστεί να προσκομίσετε για να πιστοποιήσετε τα στοιχεία σας από το ενημερωτικό έντυπο "Συστηθήκατε; Αν όχι… κάντε το τώρα".

 • Σύνδεση υπηρεσίας αποστολής OTP με γραπτό μήνυμα στο κινητό
  Κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία Internet Banking πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η σύνδεση της υπηρεσίας λήψης ΟΤΡ για την αποστολή με γραπτό μήνυμα στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου μέσω της εφαρμογής viber ή με SMS στο κινητό (σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η αποστολή OTP μέσω της εφαρμογής viber) των κωδικών μιας χρήσης (OTP) που απαιτούνται για την ασφαλή ολοκλήρωση των εγχρήματων συναλλαγών και των συναλλαγών που για λόγους ασφαλείας απαιτούν επιπλέον κωδικό.
 • Δημιουργία Password
  Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr και επιλέξτε «Internet Banking /Είσοδος για Ιδιώτες» για να μεταβείτε στη login σελίδα της υπηρεσίας.

  Στη συνέχεια επιλέξτε το σύνδεσμο «Νέος Χρήστης; Πατήστε εδώ» και δημιουργήστε το Μυστικό κωδικό (Password) σύμφωνα με τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας.
 • Είσοδος
  Αμέσως μετά την εγγραφή σας έχετε δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες i-bank Internet / Phone & Mobile banking με τον Κωδικό Χρήστη και το Μυστικό κωδικό που δημιουργήσατε.
 • Συναλλαγές με χρήση OTP
  Για την ολοκλήρωση των εγχρήματων συναλλαγών και των συναλλαγών ασφαλείας απαιτείται η εισαγωγή ενός κωδικού μιας χρήσης OTP που παράγεται από το κεντρικό σύστημα της Τράπεζας και αποστέλλεται με γραπτό μήνυμα μέσω της εφαρμογής viber ή με SMS στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στις υπηρεσίες i-bank. Ο κωδικός μιας χρήσης μπορεί να παράγεται και από τη συσκευή κωδικών μίας χρήσης- OTP (αφορά Νομικά Πρόσωπα).
  Κάθε φορά που θέλετε να ολοκληρώσετε συναλλαγή που απαιτεί χρήση ΟΤΡ, αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία της συναλλαγής και πατήσετε Συνέχεια, σε λίγα δευτερόλεπτα θα αποσταλεί στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία και εφ’ όσον έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή viber στο κινητό σας τηλέφωνο και έχετε ενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση μέσω της εφαρμογής, γραπτό μήνυμα με αποστολέα «i-bank», το οποίο θα περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία της συναλλαγής, μαζί με:

  - έναν 6-ψήφιο κωδικό (ΟΤΡ) και 
  - έναν 3-ψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης.

  Εισάγετε τον 6-ψήφιο κωδικό που περιλαμβάνεται στο γραπτό μήνυμα, στο αντίστοιχο πεδίο στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου και επιλέγετε «Συνέχεια» για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.
  Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ένας 3-ψήφιος αριθμός επιβεβαίωσης θα εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου.
  Αυτός ο 3-ψήφιος αριθμός πρέπει να είναι ο ίδιος με τον 3-ψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης που σας έχει ήδη αποσταλεί.
  Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η αποστολή OTP μέσω viber θα λάβετε το πιο πάνω γραπτό μήνυμα μέσω sms στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.
  Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη λήψη ΟΤΡ μέσω της εφαρμογής,  μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λήψη ΟΤΡ επιλέγοντας την αντίστοιχη επιλογή στο μήνυμα που θα λάβετε μέσω της εφαρμογής Viber και να λάβετε, σε λίγα δευτερόλεπτα, γραπτό μήνυμα (SMS) με αποστολέα «i-bank», το οποίο θα περιλαμβάνει τα ως άνω στοιχεία, στο κινητό σας τηλέφωνο.          
 • Είναι ασφαλείς οι συναλλαγές μέσω Internet Banking; 

  Η Τράπεζα έχει πραγματοποιήσει πολύ μεγάλες επενδύσεις στην ασφάλεια των συστημάτων της, με αυστηρές προδιαγραφές και  σύμφωνα  με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.
  Η διασφάλιση των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω Internet αποτελεί προτεραιότητα της Τράπεζας κατά την παροχή των υπηρεσιών αυτών και αφορά τόσο στην προστασία των προσωπικών στοιχείων των χρηστών, όσο και στην εξασφάλιση του απορρήτου και απαραβίαστου των συναλλαγών.

  Τη μεγαλύτερη απόδειξη της εμπιστοσύνης των πελατών στην Τράπεζα αποτελεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των χρηστών των υπηρεσιών i-bank Internet/ Phone/ Mobile Banking.
  Παράλληλα η Τράπεζα παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις σε θέματα ασφάλειας και εφαρμόζει τις πιο προηγμένες μεθόδους διασφάλισης των συναλλαγών.
  Μια από τις μεθόδους αυτές είναι η καθιέρωση των κωδικών μιας χρήσης που παράγονται από το κεντρικό σύστημα της Τράπεζας και αποστέλλονται με γραπτό μήνυμα μέσω της εφαρμογής viber ή  με SMS, στον αριθμό  κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στις υπηρεσίες Internet/ Phone & Mobile Βanking  ή από τη φυσική συσκευή κωδικών μίας χρήσης-OTP (αφορά Νομικά Πρόσωπα) και αποτελεί πρωτοποριακή μέθοδο διασφάλισης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.


  Βέβαια, η ασφάλεια των συναλλαγών είναι και δική σας υπόθεση:

  Θα πρέπει να ακολουθείτε τις συμβουλές ασφαλείας και τις επιμέρους οδηγίες της Τράπεζας για την προστασία του υπολογιστή σας και τη διασφάλιση των προσωπικών σας στοιχείων, όπως παρέχονται αναλυτικά στην Ασφάλεια Συναλλαγών.  

 • Λαμβάνω αποδείξεις για τις συναλλαγές που πραγματοποιώ μέσω Internet Banking;
 • Για ποιες οικονομικές υποχρεώσεις, δικές μου ή της οικογένειάς μου, μπορώ να εξυπηρετούμαι μέσω του Internet Banking;
  Μέσω Internet Banking μπορείτε να εξοφλείτε τις μηνιαίες οικογενειακές σας υποχρεώσεις: λογαριασμό ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλεφωνίας / Internet κ.ά.
  Επιπλέον, μπορείτε να πληρώνετε οφειλές προς  το Δημόσιο (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος κ.ά.), ασφάλιστρα σε συμβεβλημένες Ασφαλιστικές Εταιρείες, εισφορές σε Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς και οφειλές σε πολλές άλλες εταιρείες.

  Για να δείτε αν η Τράπεζα συνεργάζεται με την εταιρεία που ενδιαφέρεστε πατήστε εδώ.

  Σίγουρα, θα αναγνωρίσετε κάποιες εταιρείες που εξοφλείτε οικογενειακές οφειλές, πηγαίνοντας στα γραφεία τους ή στην τράπεζα ή στο ταχυδρομείο. 
  Τώρα πλέον, οι υποχρεώσεις αυτές μπορούν να διεκπεραιώνονται από το σπίτι ή το γραφείο με μηδενικές ή πολύ χαμηλές χρεώσεις,  24 ώρες το 24ωρο.
 • Είναι εύκολο να πληρώσω ένα λογαριασμό μέσω του Internet Banking;
  Πάρα πολύ εύκολο. Επιλέγετε την εταιρεία που επιθυμείτε από το μενού «Πληρωμές».
  Στην οθόνη που εμφανίζεται, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι, χρεώνοντας έναν από τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας στο Internet Banking με το ακριβές ποσό της εκάστοτε οφειλής, να συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού που ζητούνται στην οθόνη της συναλλαγής.

  Αν χρειαστείτε περισσότερες διευκρινίσεις, η «Βοήθεια» κάθε συναλλαγής σας καθοδηγεί στον τρόπο συμπλήρωσης των απαιτούμενων πεδίων.
 • Μπορώ να πληρώνω και λογαριασμούς τρίτων;
  Ασφαλώς, δεν είναι απαραίτητο οι λογαριασμοί που εξοφλείτε να είναι δικοί σας.
  Αρκεί να γνωρίζετε τα απαραίτητα προς συμπλήρωση στοιχεία στα πεδία της κάθε συναλλαγής.
 • Μπορώ να πληρώνω την πιστωτική μου κάρτα μέσω του Internet Banking;
  Και βέβαια, είτε είναι κάρτα της Εθνικής Τράπεζας είτε άλλης τράπεζας που συμμετέχει στο σύστημα ΔΙ.Α.Σ. Μάλιστα, δεν είναι απαραίτητο η κάρτα που πληρώνετε να είναι η δική σας. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη.
  Η οθόνη της συναλλαγής στο Internet Banking σας καθοδηγεί να συμπληρώσετε τα πεδία που απαιτούνται:
   -   Αν η πιστωτική κάρτα έχει εκδοθεί στην Εθνική Τράπεζα, χρειάζεται να την επιλέξετε από
       προεπιλεγμένη λίστα (αν είναι δική σας) ή να πληκτρολογήσετε  τον αριθμό της (αν είναι κάρτα
       τρίτου), να επιλέξετε τον συνδεδεμένο λογαριασμό  που επιθυμείτε να  χρεώσετε και να
       πληκτρολογήσετε το ποσόν που επιθυμείτε. Η συναλλαγή αυτή είναι δωρεάν

   -   Αν η πιστωτική κάρτα έχει εκδοθεί σε άλλη τράπεζα, θα πρέπει να επιλέξετε την τράπεζα αυτή, από
       προεπιλεγμένη λίστα (drop down list) που περιλαμβάνει όλες τις τράπεζες που συμμετέχουν στο
       ΔΙ.Α.Σ. Τα έξοδα στην περίπτωση αυτή είναι ελάχιστα. Αν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείτε
       διευκρινίσεις, σε κάθε συναλλαγή υπάρχει η «Βοήθεια» που σας πληροφορεί ό, τι χρειάζεται να
       γνωρίζετε για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων πεδίων.
 • Μπορώ να καταθέσω το ενοίκιό μου μέσω του Internet Banking;
  Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χρεώσετε έναν από τους λογαριασμούς που έχετε συνδέσει στο Internet Banking με το ποσό που επιθυμείτε και να πιστώσετε το λογαριασμό του ιδιοκτήτη στην Εθνική Τράπεζα, σε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα, ακόμα και σε τράπεζα της Ε.Ε.
  Ακόμη, αν ο λογαριασμός του ιδιοκτήτη τηρείται στην Εθνική Τράπεζα μπορείτε, μέσω του Internet Banking, να δώσετε πάγια εντολή κατάθεσης του ενοικίου σας σε συγκεκριμένη ημέρα κάθε μήνα. Μπορείτε να ανακαλέσετε την πάγια εντολή όποτε εσείς επιθυμείτε.
 • Το παιδί μου σπουδάζει στο εξωτερικό και πολλές φορές χρειάζεται να στέλνω χρήματα που έχει άμεση ανάγκη. Πώς μπορώ να εξυπηρετηθώ μέσω Internet Banking;
  Πάρα πολύ εύκολα. Το Internet Banking παρέχει πολύ μεγάλη διευκόλυνση στην περίπτωση αυτή και στους δύο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταθέσετε το ποσό στο λογαριασμό του, οποτεδήποτε χρειαστεί, ακόμα και το Σαββατοκύριακο, που είναι κλειστές οι τράπεζες.
  Μάλιστα, αν ο λογαριασμός του τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, η μεταφορά αυτή είναι δωρεάν.

  Το παιδί σας, αφού βεβαιωθεί από το Internet Banking ότι πιστώθηκε ο λογαριασμός, μπορεί να κάνει ανάληψη με την Debit MasterCard ή την ΕΘΝΟCASH PLUS σε οποιοδήποτε ATM με το σήμα MasterCard ή Cirrus/Maestro αντίστοιχα.

  Αν το παιδί σας σπουδάζει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί ακόμα να ανοίξει ένα λογαριασμό σε μία τοπική τράπεζα και να στέλνετε τα χρήματα στο λογαριασμό αυτό.

  Τα έξοδα στην περίπτωση αυτή είναι ελάχιστα και αν ο λογαριασμός που χρεώνεται είναι λογαριασμός Σπουδάζω, τα εμβάσματα μέσω  Internet Banking αποστέλλονται χωρίς προμήθειες υπέρ της Εθνικής Τράπεζας.