Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να είμαστε όλοι ασφαλείς

Η ασφάλεια όλων μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Τράπεζά μας. Έχοντας αυτό ως γνώμονα, από την πρώτη στιγμή, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, προχωρήσαμε άμεσα στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19.

Εκπονήσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων μας, την προστασία και διευκόλυνση των συναλλαγών των πελατών μας και συνολικά την απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζάς μας. Συστήσαμε ειδική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κατάστασης που λειτουργεί συντονισμένα και σε καθημερινή βάση παίρνει τις απαραίτητες αποφάσεις με ταχύτητα και ευελιξία.

 

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

 • Εντατική και καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους των καταστημάτων μας 
 • Λήψη πρόσθετων μέτρων ατομικής υγιεινής κατά την είσοδο στο κατάστημα (απολύμανση χεριών με αντισηπτικό).
 • Διάθεση αντισηπτικού υγρού για τακτική χρήση από τους εργαζόμενους και τους πελάτες
 • Έλεγχος της ροής του αριθμού των πελατών που εισέρχονται στο κατάστημα για τις συναλλαγές τους, με την καθοδήγηση στελέχους της Τράπεζας.
 • Ανάρτηση ενημερωτικού υλικού με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)
 • Σηματοδότηση του σημείου στο οποίο πρέπει να στέκεται ο πελάτης για την ασφάλεια τόσο του ιδίου όσο και του υπαλλήλου στο ταμείο
 • Λειτουργία των καταστημάτων μας από τις 18/03/2020 με το 50% του προσωπικού, το οποίο και θα εναλλάσσεται κυκλικά ανά δύο εβδομάδες

   

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Για την προστασία όλων, σας ενημερώσουμε ακόμη ότι οι παρακάτω συναλλαγές  των καταστημάτων μας τροποποιούνται και θα πραγματοποιούνται ως εξής:

 • Αναλήψεις μετρητών έως € 400 μόνο με χρήση χρεωστικής κάρτας από τα ΑΤΜ
 • Καταθέσεις μετρητών έως €1000 μόνο με χρήση χρεωστικής κάρτας στα ΑΤΜ 
 • Ενημέρωση υπολοίπου και των τελευταίων κινήσεων των λογαριασμών σας από τα ΑΤΜ ή μέσω Internet & Mobile Banking
 • Εξοφλήσεις λογαριασμών ΔΕΚΟ θα γίνονται μόνο μέσω ATM, APS και Internet & Mobile Banking και όχι με χρήση μετρητών στα ταμεία
 • Ενημέρωση βιβλιαρίων δεν θα πραγματοποιείται από τα ταμεία.


ΧΡΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Για την ασφαλή και άμεση εξυπηρέτησή σας, την πραγματοποίηση των τραπεζικών σας συναλλαγών καθώς και την ενημέρωσή σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σας συστήνουμε:

 • να διενεργείτε τις συναλλαγές σας μέσω του Internet/Mobile Banking
 • να επισκεφθείτε ένα από τα 1.480 ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα,
 • να ενημερώνεστε από το site μας www.nbg.gr

Επιπλέον, με το νέο ανανεωμένο Mobile Banking της Τράπεζάς μας έχετε τη δυνατότητα:

 • εγγραφής στο Internet Banking και απόκτησης κωδικών πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα εάν είστε κάτοχος χρεωστικής κάρτας της Τράπεζας
 • να ανοίξετε λογαριασμό από το κινητό εάν δεν είστε πελάτης της Τράπεζας

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο ανανεωμένο Mobile Banking μας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για την επικοινωνία σας με την Τράπεζα μπορείτε να:

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Για την αύξηση της προστασίας και της ασφάλειάς σας, προτιμήστε να πραγματοποιήσετε ανέπαφα (contactless) συναλλαγές με την πιστωτική, χρεωστική και προπληρωμένη κάρτα σας, ελαχιστοποιώντας σημαντικά την επαφή σας με το POS κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

Η Εθνική Τράπεζα εναρμονίζεται πλήρως με την απόφαση της  Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), ακολουθώντας την αλλαγή του ορίου ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση PIN.

Σε συνέχεια της από 26 Μαρτίου 2020 Ανακοίνωσης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η Εθνική Τράπεζα ως μέλος της ΕΕΤ και ακολουθώντας τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής για  τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19) στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, διατηρεί  έως την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών της χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει προσωρινό χαρακτήρα και εφαρμόστηκε αρχικά την 30η Μαρτίου 2020. Βασικός του στόχος είναι η πραγματοποίηση ανέπαφων (contactless) συναλλαγών χωρίς να απαιτείται κατά τη διενέργειά τους η παράδοση του πλαστικού της κάρτα σας στον υπάλληλο της επιχείρησης και η πληκτρολόγηση του PIN στο POS.

Αναλυτικά για ποσά :

o   έως 50 ευρώ η συναλλαγή ολοκληρώνεται χωρίς την εισαγωγή PIN (*)

o   άνω των 50 ευρώ, εισάγετε PIN

Απολαμβάνουμε ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια μέσω της χρήσης κάρτας και της διενέργειας ανέπαφων (contactless) συναλλαγών.

Σημείωση:

(*) Για την ασφάλειά σας ενδέχεται να σας ζητηθεί η εισαγωγή του PIN και για συναλλαγές αξίας ίσης ή μικρότερης των 50€.

 Προπληρωμένη Prepaid Visa & i-bank payband

Σας προτρέπουμε να χρησιμοποιείτε την επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα Prepaid Visa που εκδίδεται μαζί με το i-bank payband, ως συνοδευτικό μέσο πληρωμής και υποστηρίζει  πλήρως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών. Το i-bank payband είναι ο εύκολος, γρήγορος τρόπος πληρωμών, από την Εθνική Τράπεζα, που φοριέται στο χέρι και σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε εύκολα και ανέπαφα τις καθημερινές σας αγορές, χωρίς μετρητά ή χρήση πλαστικού. Το i-bank payband λειτουργεί συνδυαστικά με την προπληρωμένη κάρτα Prepaid Visa, μοιράζεται κοινά όρια συναλλαγών και σας παρέχει τα προνόμια που διαθέτει η προπληρωμένη κάρτα.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ

 • Ενημερώνουμε συστηματικά για τους τρόπους πρόληψης και προστασίας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Ταμείου Υγείας μας (ΤΥΠΕΤ)  και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ 
   
 • Δημιουργήσαμε ειδική εσωτερική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για συναδέλφους που εμφανίζουν πιθανά συμπτώματα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
   
 • Παρέχουμε τη δυνατότητα για ευέλικτη μορφή εργασίας – τηλεργασίας
   
 • Χορηγούμε άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για τη φύλαξη των παιδιών, εφαρμόζοντας την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 
 • Απολυμαίνουμε Προληπτικά χώρους της τράπεζας
 • Παρέχουμε αντισηπτικό υγρό σε όλους τους χώρους της τράπεζας και για όλους τους εργαζόμενους
 • Αναστείλαμε όλα τα επαγγελματικά ταξίδια εκτός Ελλάδας
 • Διακόψαμε τις εσωτερικές αλλά και εξωτερικές συναντήσεις  και τις αντικαταστήσαμε με τηλεφωνικές ή βιντεοδιασκέψεις
 • Από τις 18/03/2020 τα καταστήματά μας λειτουργούν με το 50% του προσωπικού, το οποίο και θα εναλλάσσεται κυκλικά ανά δύο εβδομάδες

 

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε έγκαιρα για τα προληπτικά μέτρα που θα λαμβάνουμε για την προστασία της υγείας όλων μας, ενώ παράλληλα θα καταβάλλουμε πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.