Προσπάθειες απάτης σε πλημμυροπαθείς

Με στόχο να σας στηρίζουμε και να σας προστατεύουμε, σας ενημερώνουμε ότι γίνονται συστηματικές προσπάθειες εξαπάτησης  ανυποψίαστων πολιτών, με πρόφαση, μεταξύ άλλων,  την αποζημίωση από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών. Οι προσπάθειες γίνονται τηλεφωνικά ή μέσω emails/SMS και οι επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι είναι εκπρόσωποι Φορέων ή Τραπεζών, ζητώντας στη συνέχεια, με διάφορους τρόπους, στοιχεία των πολιτών.  

Όπως ενημερώνει και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, το συναλλακτικό κοινό πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες που γίνονται από τρίτους με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ).

Ειδικότερα τρίτοι, προσποιούμενοι ότι είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/ επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους. 

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτουν ποτέ τους κωδικούς τους στο e-Βanking / Mobile App ή τα στοιχεία της κάρτας τους ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP).

Για να δείτε την ανακοίνωση της ΕΕΤ, πατήστε εδώ

Για να ενημερωθείτε για την ασφάλεια των συναλλαγών σας, πατήστε εδώ.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top