6 εκδηλώσεις, 500 συμμετέχοντες, 15 συνδιοργανωτές, 36 ομιλητές, 15 ώρες συνολική διάρκεια

6 εκδηλώσεις, 500 συμμετέχοντες, 15 συνδιοργανωτές, 36 ομιλητές, 15 ώρες συνολική διάρκεια.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του NBG Business Seeds στην 86η Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης:

6 εκδηλώσεις, 500 συμμετέχοντες, 15 συνδιοργανωτές, 36 ομιλητές, 15 ώρες συνολική διάρκεια.

 Ξεκινήσαμε την πρώτη μας εκδήλωση «Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στο Επίκεντρο» στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μέσα στη ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κος Γκίκας Χαρδούβελης, η Γενική Διευθύντρια Marketing & Communication κα Χαρά Νταλέκου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Καταστημάτων Β1 κος Χρήστος Πανταζής, καθώς και άλλα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας & του κεντρικού καταστήματος Θεσσαλονίκης.

Υπερήφανος για τη διαχρονική και έμπρακτη στήριξη των γυναικών στην Εθνική μας Τράπεζα, εμφανίστηκε ο κος Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Εθνική Τράπεζα ήταν από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που το 1911 προσέλαβε γυναίκες, ενώ σήμερα, 111 χρόνια μετά, το 53% των ανθρώπινου δυναμικού της, το 30% των μελών του Δ.Σ. και το 55% των ανθρώπων σε ανώτερες θέσεις στο δίκτυο καταστημάτων της, είναι γυναίκες».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκλεκτές συνεργάτιδες κα Σόνια Μουσαβερέ Διευθύντρια Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Bayer, η κα Δώρα Τραχανά Principal του Unifund, η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, οι  οποίες βοήθησαν ουσιαστικά τις ομάδες.

Σε ένα παραγωγικό δίωρο ξεχώρισαν με τις καινοτόμες ιδέες τους οι γυναικείες ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του NBG Business Seeds. Παρουσίασαν  12 γυναικείες ομάδες σε 60 συμμετέχοντες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν το Women Do Business και δημοσιογράφοι του χώρου.

Την ίδια ημέρα συνεχίσαμε στο central stage του Περιπτέρου 7, όπου ο επικεφαλής Δρ. Σπύρος Αρσένης παρουσίασε τις δράσεις του προγράμματος ΝΒG Business Seeds στην εκδήλωση  με θέμα: «13 χρόνια στήριξης και χρηματοδότησης του οικοσυστήματος της  καινοτομίας». Στο πάνελ συμμετείχαν οι συνεργάτες μας  κυρίες Σόνια Μουσαβερέ Διευθύντρια Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Bayer, Κατερίνα Πραματάρη αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και επιστημονική υπεύθυνη της θερμοκοιτίδας ACEin του ΟΠΑ και Partner του Unifund, οι κκ Γιώργος Σαπέρας  Chief Financial Officer at Uni.Fund και Μιχάλης Βαφόπουλος Founder & CEO at Linked Business και νικητής του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε από τον Δρ. Σπύρο Αρσένη και την κα Κατερίνα Πραματάρη  με ειδικό πάνελ για το Greek Fintech Hub στο central stage του Περιπτέρου 7. To Greek Fintech Hub είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με την Endeavor Greece, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαζί μας και η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog.
 
Συμμετείχαμε ενεργά στο διήμερο DisinfoHackathon στο pavilion 7 για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, τόσο στα workshop, όσο και στην επιτροπή βράβευσης. Σκοπός μας ήταν η διαμόρφωση  ενός οικοσυστήματος με τη συμμετοχή επαγγελματιών των μέσων, της τεχνολογίας και της επικοινωνίας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σε διαφορετικά πεδία και με τη δημιουργία και αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων.  
Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε μία βιωματική εμπειρία συνεργασίας στην ανάπτυξη συνεργατικών λύσεων με τη συμβολή της τεχνολογίας και των ψηφιακών πρότυπων εφαρμογών.  Κάθε θεματική πρόκληση είχε σχεδιαστεί σε συνεργασία με ειδικούς και αφορούσε στην κατάθεση προτάσεων και τρόπων, με τους οποίους η καινοτομία μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στη δημοσιογραφία, στην υγεία, στη θρησκεία και στη διαφήμιση.  
Το διήμερο Disinfo Hackathon διοργανώθηκε από το DCN Global, το AD και PR LAB του Παντείου Πανεπιστημίου και το ΥΕΤ, με χρηματοδότηση από το U.S. Department of State, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.  Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία των: NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας,  Amazon Web Services (AWS), Elevate Greece, Found.ation, Social innov, Industry Disruptors Game Changers ID-GC, Inside Story, Envolve Entrepreneurship, Thessaloniki Tech Lab, EduAct.  

Οι Δράσεις συνεχίστηκαν με την εκδήλωση «Η Βόρεια Ελλάδα ως Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας: Εξωστρέφεια και Προκλήσεις», η οποία έλαβε χώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Τρεις  ώρες γεμάτες με 6 δυναμικά πάνελ ανέδειξαν τις προοπτικές της περιοχής να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσα από την εγκατάσταση σημαντικών διεθνών εταιρειών, τις δράσεις Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και τις πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης και Θεσμικών Φορέων.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης κος Μιχάλης Κούπκας, ο κος  Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας Θράκης, ο κος Νίκος Παπαΐωάννου, Πρύτανης ΑΠΘ και η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής &  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.
Η κα Θεοφιλίδη τόνισε μεταξύ άλλων : «Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας, η εξωστρέφεια της περιοχής είναι φανερή. Το 37% των βιομηχανιών είναι εξαγωγικές, 8 μονάδες παραπάνω από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Β. Ελλάδα πρωτοστατεί στα αγροτικά προϊόντα κατέχοντας το 40% των εξαγωγών της Ελλάδας και στα ορυκτά κατέχοντας το εντυπωσιακό ποσοστό του 51%, ενώ στον τουρισμό η Χαλκιδική κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μετά τη νησιωτική Ελλάδα (επεξήγηση: ο δείκτης  αφορά τον αριθμό μονάδων 4/5 σε συνδυασμό με την πληρότητά τους). Μέσω της μελέτης μας  εντοπίζουμε μια σημαντική συγκυρία ανάπτυξης της Β. Ελλάδας σε πέντε τομείς: βιομηχανία, τουρισμό, ψηφιακές υπηρεσίες, υποδομές και ενέργεια. Στη σημερινή εκδήλωση, καλέσαμε πολλούς από τους πρωταγωνιστές αυτής της ανάπτυξης. Επιδίωξή μας είναι να φωτίσουμε τις προοπτικές της περιοχής να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσα από την εγκατάσταση σημαντικών διεθνών εταιρειών, τις δράσεις Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων και τις πρωτοβουλίες Αυτοδιοίκησης και Θεσμικών Φορέων».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το NBG Business Seeds, το ΑΠΘ, το ΟΚ!Τhess και το ΕλληνοΑμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στελέχη του  NBG Business Seeds επισκέφτηκαν το περίπτερο 7 με τις ομάδες που συμμετέχουν στο Elevate Greece και συζήτησαν μαζί τους για τις δυνατότητες εξέλιξης τους.

Οι εκδηλώσεις μας ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση γνωριμίας, δικτύωσης και ενημέρωσης των δράσεων του NBG Business Seeds το Σάββατο 1
7.9.

Οι νικητές του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας από  την Θεσσαλονίκη, αλλά και νέες ομάδες της Βορείου Ελλάδας παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους στους καλεσμένους μας κα Λίτσα Παναγιωτοπούλου ταμ. του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κα Σόνια Μουσαβερέ Διευθύντρια Επικοινωνίας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Bayer, και  κο Γιάννη Κουρτίδη από το The Peoples Trust στη Θεσσαλονίκη.

Αναμένουμε με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία να γνωρίσουμε και να βοηθήσουμε να εξελιχθούν οι ομάδες του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας.

Debit Mastercard Business

Debit Mastercard Business

Καλύψτε εύκολα τις επιχειρηματικές ανάγκες και τα επαγγελματικά σας έξοδα
Μαθαίνω περισσότερα
Προθεσμιακές καταθέσεις

Προθεσμιακές καταθέσεις

Αποταμιεύστε σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα και κερδίστε μεγαλύτερη απόδοση
Μαθαίνω περισσότερα
Customer onboarding

Customer onboarding

Ξεκινήστε τη σχέση της επιχείρησής σας με την τράπεζα, αποκλειστικά online
Μαθαίνω περισσότερα
Digital Banking για επιχειρήσεις

Digital Banking για επιχειρήσεις

Έλεγχος συναλλαγών, μισθοδοσία, εμβάσματα και πολλά ακόμη, από τον υπολογιστή σας
Μαθαίνω περισσότερα
Business Δάνειο Εξπρές

Business Δάνειο Εξπρές

Αποκτήσετε επιχειρηματικό δάνειο αποκλειστικά online, χωρίς να έρθετε στο κατάστημα
Μαθαίνω περισσότερα
i-bank Trade Finance

i-bank Trade Finance

Διαχειριστείτε online όλες τις συναλλαγές διεθνούς εμπορίου της επιχείρησής σας
Μαθαίνω περισσότερα
Εθνική 2.0

Εθνική 2.0

Ανακαλύψτε το πλαίσιο στήριξης που σχεδιάσαμε, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Μαθαίνω περισσότερα
Συνεργασία με το eBay

Συνεργασία με το eBay

Προωθήστε τα προϊόντα σας στην παγκόσμια αγορά με τα εργαλεία και εφόδια που σας προσφέρουμε σε συνεργασία με το eBay.
Μαθαίνω περισσότερα

Ο Προσωπικός σας Σύμβουλος είναι εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε συνεχή υποστήριξη από τον Προσωπικό σας Σύμβουλο, ένα εξειδικευμένο και έμπειρο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνολικής σας σχέσης με την τράπεζα.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top