Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Για εσάς που το Διεθνές Εμπόριο βρίσκεται στην καρδιά της επιχείρησής σας, σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να διαχειριστείτε ηλεκτρονικά όλες τις συναλλαγές σας, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα i-bank Trade Finance, εξασφαλίζοντας μοναδικά πλεονεκτήματα: 

• καινοτόμες λύσεις, 24/7, προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας χωρίς ανάγκη φυσικής παρουσίας στο Κατάστημα

• ασφάλεια στις συναλλαγές σας, με εγκριτικά επίπεδα ανά χρήστη και ανά τύπο συναλλαγής

• εύκολη και άμεση χρήση, χωρίς συνδρομή για την πρόσβαση και χρήση της υπηρεσίας, πρόσθετο εξοπλισμό ή ενεργοποίηση ειδικών εφαρμογών

• αναφορές (reports) και στατιστικά στοιχεία με ιστορικότητα (12μηνου) για όλες τις συναλλαγές, ανεξάρτητα από το κανάλι από το οποίο πραγματοποιήθηκαν (Internet, Kατάστημα κ.λπ.)

• πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο συναλλαγής, με ψηφιοποιημένα έγγραφα και αυτόματη παραλαβή- αποθήκευση παραστατικών & μηνυμάτων SWIFT

• αποθηκευμένα πλήρη στοιχεία των προμηθευτών και των πελατών σας

• tracking & επικαιροποίηση συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα χρήσης προτύπων

Δείτε το Εκπαιδευτικό Demo και το Εγχειρίδιο της Υπηρεσίας στην Ενότητα – Ενεργοποίηση Υπηρεσίας

To i-bank Trade Finance είναι μια Web πλατφόρμα που προάγει την εξωστρέφεια της επιχείρησής σας, δίνοντας δυνατότητες on line διαχείρισης των συναλλαγών Εισαγωγών & Εξαγωγών, μέσω του Ιnternet Banking της Εθνικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, το i-bank Trade Finance σας παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες:

• να δείτε την κατάσταση των συναλλαγών σας από οποιοδήποτε κανάλι της τράπεζας, τα εμβάσματα προς προμηθευτές και στατιστικές αναφορές του χαρτοφυλακίου σας.

• να αναζητήσετε συναλλαγές, επιλέγοντας το χρονικό διάστημα και τις παραμέτρους που επιθυμείτε, π.χ. την κατάσταση της συναλλαγής, το όνομα του προμηθευτή κ.ά.

• να τηρείτε ηλεκτρονικούς φακέλους ανά συναλλαγή με όλη την ιστορικότητα.

• να καταχωρήσετε μια συναλλαγή για πληρωμή τιμολογίου εισαγωγών, γρήγορα επιλέγοντας ένα πρότυπο συναλλαγής, μία παρόμοια συναλλαγή ή να δημιουργήσετε μια νέα.

• να διαχειριστείτε τις συναλλαγές των Αξιών Εισαγωγών, λαμβάνοντας αντίγραφα φορτωτικών και επιλέγοντας την αποδοχή, πληρωμή ή απόρριψή τους

• να καταχωρήσετε συναλλαγή Αξίας Εξαγωγών για προετοιμασία της από την Τράπεζα , επιλέγοντας μία παρόμοια συναλλαγή ή τη δημιουργία νέας συναλλαγής

• να στείλετε Μαζικό αρχείο Πληρωμής Προμηθευτών από τα Web Ethno credits και να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των συναλλαγών σας

• να υποβάλλετε αίτημα έκδοσης Ενέγγυας Πίστωσης Εισαγωγών και να διαχειριστείτε όλα τα στάδια της συναλλαγής

• Να λάβετε και να εκτελέσετε Ενέγγυα Πίστωση Εξαγωγών.

• να διαχειριστείτε τα συνοδευτικά έγγραφα, κάνοντας αναζήτηση / προεπισκόπηση / φόρτωση εγγράφων από / προς την Τράπεζα

• να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε μηνύματα προς την Τράπεζα να δημιουργήσετε Πρότυπα Συναλλαγών πληρωμής τιμολογίων εισαγωγών ή αξιών εξαγωγών από τις υφιστάμενες συναλλαγές σας

• να δημιουργήσετε αναφορές (Reports) εισάγοντας το χρονικό διάστημα και τις παραμέτρους που εσείς επιθυμείτε

• να επιλέξετε να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή σας σε μελλοντική ημερομηνία, προγραμματίζοντας τις συναλλαγές σας ανάλογα με τις διαδικασίες του λογιστηρίου σας.

Δείτε το Εκπαιδευτικό Demo και το Εγχειρίδιο της Υπηρεσίας στην Ενότητα – Ενεργοποίηση


Για την εγγραφή σας στην υπηρεσία, συμπληρώστε τη σχετική Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Εναλλακτικά επισκεφθείτε ένα από τα Καταστήματά μας.

Tutorial video


Εγχειρίδιο i-bank Trade Finance  

Συνδεθείτε σήμερα, μέσω του i-bank Internet Banking και διαχειριστείτε τις πληρωμές των Εισαγωγών και τις εισπράξεις των Εξαγωγών σας, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια!    Δείτε πως

 
Ενέγγυες Πιστώσεις: για πρώτη φορά ηλεκτρονικά!     Δείτε πως


Οι Υπηρεσίες της πλατφόρμας i -Bank Trade Finance  εξασφαλίζουν  τη μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο ολόκληρου του εύρους των εμπορικών  συναλλαγών σας , περιλαμβάνοντας τις Εγγυητικές Επιστολές Εξωτερικού και Εσωτερικού.

Με  την  συνεχώς εξελισσόμενη λειτουργικότητα μπορείτε να εκδώσετε ή να τροποποιήσετε μια Εγγυητική Επιστολή  και να στείλετε ή να παραλάβετε τα απαιτούμενα έγγραφα ψηφιακά εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια από το γραφείο σας, χωρίς να χρειαστεί να μεταβείτε σε φυσικό Κατάστημα.

Παράλληλα απολαμβάνετε τα μοναδικά πλεονεκτήματα της χρήσης Ψηφιακών Υπογραφών τόσο στο στάδιο της αποστολής της αίτησης Εγγυητικής Επιστολής όσο και της Σύμβασης.      Δείτε πως


Η Εθνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της, εμπλουτίζει περαιτέρω τις προσφερόμενες υπηρεσίες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας i-bank Trade Finance, δίνοντας τη δυνατότητα αποστολής μαζικών πληρωμών προμηθευτών εξωτερικού με αρχείο.


Συνήθη Ερωτήματα.
 
Πώς μπορώ να έχω πρόσβαση στη web πλατφόρμα i-bank Trade Finance;
Μπορείτε να έχετε πρόσβαση από τον Η/Υ, το φορητό σας Η/Υ, τo tablet ή το κινητό σας, από το γραφείο ή το σπίτι σας, κάνοντας log in στο Ιnternet Βanking της Εθνικής Τράπεζας για Επιχειρήσεις, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης επιπλέον εφαρμογών. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος μηχανογραφικός εξοπλισμός.
 
Από ποια προγράμματα περιήγησης υποστηρίζεται η πλατφόρμα i-bank trade finance;
Υποστηρίζεται από τα παρακάτω πιστοποιημένα προγράμματα περιήγησης (browser):
o    Internet Explorer 7, 8, 9
o    Internet Explorer 10, 11 (με compatibility mode on)
o    Firefox version 8 έως 34
o    Chrome version 11 και άνω
o    Safari 5.1.7 για Mac
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε παλιότερη έκδοση, παρακαλούμε ενημερώστε την εφαρμογή σας για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα.
 
Είναι ασφαλείς οι συναλλαγές μου μέσω της πλατφόρμας;
Όσον αφορά στις συναλλαγές σας, χρησιμοποιούνται εξατομικευμένα διαπιστευτήρια ασφαλείας, όπως user ID και password, καθώς και αποστολή one time password μέσω sms ή συσκευής i-code.
 
Υπάρχει κόστος για την εγγραφή μου στο i-bank trade finance;
Tο κόστος για την εγγραφή σας στην πλατφόρμα είναι μηδενικό. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν.
 
Δεν υπάρχει η επιλογή “i-bank trade finance” στο Internet Banking. Τι να κάνω;
Σε περίπτωση που η επιλογή “i-bank trade finance” δεν εμφανίζεται, πατήστε “Μετάβαση στο παλιό site” και επιλέξτε την εφαρμογή από το οριζόντιο μενού.
 
Ποιο είναι το κόστος πραγματοποίησης των συναλλαγών μου μέσω της πλατφόρμας;
Η πρόσβαση και χρήση της πλατφόρμας δεν συνεπάγεται επιπλέον κόστος για τις συναλλαγές σας. Οι χρεώσεις σχετίζονται με τον τύπο της συναλλαγής -ανεξάρτητα αν έχουν πραγματοποιηθεί στο Κατάστημα ή ηλεκτρονικά- και αναφέρονται στο τιμολόγιο της Τράπεζας (δείτε εδώ το τιμολόγιο εισαγωγών - εξαγωγών) ή στους αντίστοιχους ειδικούς όρους συνεργασίας σας.
 
Γιατί δεν βρίσκω στην εφαρμογή παλαιότερες συναλλαγές ή ορισμένες από τις παλαιότερες συναλλαγές;
Η πλατφόρμα “i-bank trade finance” τηρεί ιστορικότητα 1 χρόνου. Στη Λίστα συναλλαγών εμφανίζονται μόνο οι συναλλαγές εισαγωγών - εξαγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί είτε σε Κατάστημα της Τράπεζας είτε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας. Δεν εμφανίζονται συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί από την υπηρεσία Εμβασμάτων/Πληρωμών του Internet Banking.
 
Γιατί δεν βρίσκω στην εφαρμογή παραστατικά παλαιότερων συναλλαγών ή κάποιας από τις παλαιότερες συναλλαγές;
Η πλατφόρμα “i-bank trade finance” τηρεί ιστορικότητα 1 χρόνου. Στη Λίστα συναλλαγών εμφανίζονται μόνο οι συναλλαγές εισαγωγών/εξαγωγών που έχουν πραγματοποιηθεί είτε σε Κατάστημα της Τράπεζας είτε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας. Δεν εμφανίζονται συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί από την υπηρεσία Εμβασμάτων/Πληρωμών του Internet Banking.
 
Γιατί η συναλλαγή μου παραμένει σε κατάσταση «Αποστολή στην Τράπεζα» για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ την έστειλα με ένδειξη “Επείγουσα”;
Σύμφωνα με τους “Όρους διενέργειας πληρωμών στο πλαίσιο της Υπηρεσίας i-bank trade finance” οι εντολές μεταφοράς σε άλλη τράπεζα που παραλαμβάνονται μετά τις 14:00 θεωρούνται ισοδύναμες με υποβολή τους την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις τραπεζικές αργίες. Δηλαδή, ενώ μπορείτε να καταχωρείτε αιτήματα για συναλλαγές σας 24/7, οι σχετικές συναλλαγές θα ολοκληρωθούν σε τραπεζικές εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 
Μπορώ να χρησιμοποιώ τo i-bank Trade Finance από το εξωτερικό;
Φυσικά. Μπορείτε να συνδεθείτε στις υπηρεσίες i-bank Trade Finance, να ενημερώνεστε για τις συναλλαγές σας και να καταχωρείτε το αίτημά σας για μια συναλλαγή απ’ όπου κι αν βρίσκεστε, 24 ώρες/7 ημέρες την εβδομάδα.