Κάθε άνθρωπος στην Εθνική έχει δικαίωμα στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη.

Δείτε πώς το διασφαλίζουμε

Δείχνουμε πάντα ειλικρινές ενδιαφέρον και σεβασμό στον κάθε άνθρωπο μας ξεχωριστά. Του προσφέρουμε ένα περιβάλλον όπου επιβραβεύεται η προσπάθεια, υποστηρίζεται η διαφάνεια μέσα από σαφώς ορισμένες διαδικασίες και προωθείται η επαγγελματική εξέλιξη.

Έτσι, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για τον εντοπισμό και την ένταξη στην οικογένεια της Εθνικής, των καλύτερων υποψηφίων, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητά μας και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας.

Κάθε θέση εργασίας στηρίζεται στις αξίες μας

 • Λειτουργούμε με διαφάνεια και αξιοκρατία.
 • Παρέχουμε δυνατότητες απασχόλησης σε ένα δυναμικό και εξελισσόμενο περιβάλλον. 
 • Σεβόμαστε τις ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα. 
 • Ενδυναμώνουμε τις ομάδες μας και αποσκοπούμε στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων, ικανών στελεχών που θα προσφέρουν στην κοινωνική, τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αναζητούμε την καλύτερη επιλογή για τους ανθρώπους μας και τον Οργανισμό και υποστηρίζουμε την αλλαγή

 • Προγραμματίζουμε και παρακολουθούμε τις ανάγκες των Μονάδων σε Ανθρώπινο Δυναμικό.
 • Καταρτίζουμε περιγραφές θέσεων εργασίας, αποτυπώνοντας τις αρμοδιότητες και τις προδιαγραφές - απαιτήσεις σε γνώση, εργασιακή εμπειρία και δεξιότητες.
 • Παρέχουμε ευκαιρίες και επαγγελματική εξέλιξη, προκηρύσσοντας θέσεις εργασίας στις Κεντρικές Υπηρεσίες και στο Δίκτυο Καταστημάτων.
 • Οργανώνουμε και συμμετέχουμε μαζί με τον κάθε επιχειρηματικό χώρο στη διαδικασία επιλογής των καταλληλότερων υποψηφίων, αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και εργαλεία.
 • Διερευνούμε συστηματικά τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τις επαγγελματικές ικανότητες των εργαζομένων, ως προς τις δυνατότητες αξιοποίησής τους, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες του Οργανισμού.
 • Διατηρούμε και επικαιροποιούμε μια «τράπεζα» εργαζομένων που διαθέτουν υψηλό δυναμικό και καταλληλόλητα για καίριες θέσεις του Οργανισμού.
 • Παρέχουμε συμβουλευτική στήριξη και καθοδήγηση (Counselling and Coaching) με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων μας.

Ενιαίο Σύστημα Αξιολόγησης & Ανάπτυξης

Αναγνωρίζουμε τη συμβολή του καθενός και επιθυμούμε να καλλιεργούμε τις δεξιότητες όλων και να εξελίσσουμε τους ανθρώπους μας. Για το λόγο αυτό, εισαγάγαμε Νέο Σύστημα Αξιολόγησης και Ανάπτυξης.

Το νέο σύστημα είναι ενιαίο για όλους, εντάσσεται στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο της Τράπεζας και συμβάλει στην καθιέρωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αναγνωρίζει την υψηλή απόδοση και την αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, ενισχύει τη διαμόρφωση μιας εργασιακής κουλτούρας που ευθυγραμμίζει τις εξωτερικές προκλήσεις, το όραμα, τις αξίες μας και τις ανάγκες ανάπτυξης των ανθρώπων μας. Εστιάζει στην ενίσχυση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής συμπεριφοράς, μέσα από μια διαδικασία συστηματικής ανατροφοδότησης και στοχευμένων αναπτυξιακών δράσεων.

Συνεχής Εκπαίδευση & Κατάρτιση

Πορευόμαστε με τις αξίες της ανάπτυξης και ανθρωποκεντρικότητας, αναγνωρίζοντας ότι ένα πολυδύναμο και εξελισσόμενο Ανθρώπινο Δυναμικό που το χαρακτηρίζει η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η αντίληψη των σύγχρονων τάσεων εργασίας, αποτελεί το βασικό μας πλεονέκτημα. Επιπλέον, είναι αυτό που διαχρονικά επιτυγχάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και κερδίζει την πίστη των πελατών μας.

Έχουμε ακόμα μακρά παράδοση στον εκπαιδευτικό τομέα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάπτυξη και η διαρκής βελτίωση και εξέλιξη των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού μας αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα.

Για το λόγο αυτό, δημιουργήσαμε το «NBG Academy» αναδιαμορφώνοντας και εξελίσσοντας την εκπαιδευτική στρατηγική μας με νέα αναπτυξιακά προγράμματα σε πολλούς και κρίσιμους θεματικούς άξονες. 

Σκοπός είναι να αναπτύξουν οι άνθρωποί μας αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες, να ανακαλύψουν και να εφαρμόσουν καλύτερους τρόπους καθημερινής πρακτικής αλλά και να ενισχύσουμε την ταυτότητά μας ως Εθνική Τράπεζα.

Επιπλέον, με γνώμονα τη συνεχή μάθηση, παρέχουμε ευκαιρίες για διαρκή επανεκπαίδευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων και την απόκτηση επαγγελματικών πιστοποιήσεων που προσδίδουν εξειδικευμένες γνώσεις, στα ποικίλα αντικείμενα του κλάδου. Αποτελώντας ένα πολύ αξιόλογο προσόν στην εξωτερική και εσωτερική αγορά εργασίας, οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις για τους ανθρώπους μας, αφενός εξασφαλίζουν την επάρκειά τους απέναντι στις απαιτήσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, αφετέρου ενισχύουν σημαντικά την επαγγελματική τους υπόσταση και βελτιώνουν τις μελλοντικές προοπτικές τους. 

Τα τελευταία χρόνια, με την εντατικοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχουμε ενισχύσει και μεταφέρει σε ψηφιακό περιβάλλον πολλά προγράμματα, διαδραστικά workshops και ηλεκτρονικά σεμινάρια (e-learnings). 

Για εμάς, «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» αποτελεί βασική μας επιδίωξη.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Παραμένουμε κοντά σας για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Θέλω να επικοινωνήσω
Ελεονόρα Βερυκίου

«Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες. Aυτό είναι που χαρακτηρίζει το Premium Banking. Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση και κίνητρο από αυτό για να είμαι δημιουργική. Γιατί για τι Τράπεζα θα μιλούσαμε αν δεν είχαμε αυτή την καθημερινή επαφή με τους πελάτες μας, να τροφοδοτεί τη δημιουργικότητά μας, να μας κρατάει στο επίκεντρο των εξελίξεων;»
Ελεονόρα Βερυκίου
Στέλεχος Premium Banking, Κατάστημα Πανόρμου
Γερμανολούδη Ελένη

«Αποτελώντας μέλος της ομάδας του Business banking έρχομαι καθημερινά σε επαφή με πελάτες που είτε ξεκινούν μια καινούρια επιχείρηση είτε δραστηριοποιούνται χρόνια στην αγορά. Χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί τους, να προσφέρω λύσεις σε ό,τι προκύπτει και ταυτόχρονα μαθαίνω να διαχειρίζομαι σύνθετες καταστάσεις με στόχο πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι πάντα εύκολο, κάθε πελάτης είναι διαφορετικός και οι ανάγκες τους ποικίλουν. Αυτό όμως αποτελεί πρόκληση για εμένα, καθώς με παρακινεί να είμαι πάντα ενημερωμένη για νέα προϊόντα και σε ετοιμότητα να σχεδιάζω και δίνω ολοκληρωμένες λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους.»
Γερμανολούδη Ελένη
Κατάστημα Περαίας
Τασιάνα Ανατολή

«Ως μέλος της Ομάδας της Εθνικής τα τελευταία 17 χρόνια έχω αποκομίσει γνώσεις, εμπειρίες και επαγγελματική καταξίωση. Όλα αυτά έχουν ενσωματωθεί στην προσπάθειά μου για αξιόπιστη κ αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών μας. Άλλωστε, η δύναμη της Εθνικής Τράπεζας είναι οι άνθρωποι της... Όλοι εμείς!»
Τασιάνα Ανατολή
Προϊσταμένη Teller Ιδιωτών Καταστήματος Βέροιας
Δουργουτιάν Νατάσσα

«Κάθε μέρα στην Εθνική Τράπεζα είναι μία πρόκληση. Στέκομαι δίπλα στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση στην προσπάθεια ενδυνάμωσής της ενώ ταυτόχρονα συνδράμω και καθοδηγώ τους ανθρώπους της ομάδας μου στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.  Είναι συναρπαστικό να είσαι αρωγός στην ικανοποίηση των αναγκών τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών σου.»
Δουργουτιάν Νατάσσα
Υποδιευθύντρια Καταστήματος Θερμαϊκού 878

Γνωρίστε μας καλύτερα

Ανακαλύψτε τις δράσεις, τα νέα, το όραμα και τις αξίες μας.

ESG

Το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Δείτε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Μαθαίνω περισσότερα
Μελέτες και Οικονομικές Αναλύσεις

Μελέτες και αναλύσεις

Όλες οι αναλύσεις, οι μελέτες και οι εκτιμήσεις μας είναι διαθέσιμες online.
Μαθαίνω περισσότερα
Ενημέρωση Επενδυτών

Εξυπηρέτηση θεσμικών επενδυτών

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων.
Μαθαίνω περισσότερα
Εταιρική Διακυβέρνηση

Εταιρική Διακυβέρνηση

Μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για την εταιρική διακυβέρνησή μας.
Μαθαίνω περισσότερα
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top