Ευκαιρίες καριέρας - Προγράμματα Απασχόλησης Νέων

Από μία πρακτική άσκηση μέχρι μία ολόκληρη καριέρα, εδώ η εργασία σας έχει πραγματική αξία

Πρακτική Άσκηση

Η πρακτική άσκηση στην Εθνική Τράπεζα έχει μόνο πλεονεκτήματα!
Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια των νέων ανθρώπων. Γι’ αυτό τους στηρίζουμε, προσφέροντας θέσεις πρακτικής άσκησης. Έτσι, μπορούν να αποκτήσουν τεχνική κατάρτιση, γνώσεις, εμπειρία σε συνθήκες εργασιακής καθημερινότητας και επαγγελματικές δεξιότητες, όλα απαραίτητα για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η πρακτική στην Εθνική Τράπεζα είναι ουσιαστική

Μια πρακτική άσκηση έχει ως βασικότερο σκοπό την απόκτηση εμπειρίας και τη γνωριμία με την εργασιακή καθημερινότητα ενός Οργανισμού. Έτσι, στα προγράμματα Internship [email protected] & ΙΚΥ-ΕΤΕ, η πρακτική άσκηση προσφέρει:

 • Έκθεση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.
 • Ανάληψη ουσιαστικών καθηκόντων βάσει προκαθορισμένων περιγραφών θέσεων.
 • Παρακολούθηση in-class & e-learning σεμιναρίων.
 • Συστηματική καθοδήγηση, on the job training και ανατροφοδότηση.
 • Παροχή υποστήριξης και καθοδήγησης από εξειδικευμένα στελέχη HR.

Μέσα από την εμπειρία της πρακτικής άσκησης κερδίζετε πολλά

 • Ένταξη στην αγορά εργασίας
 • Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε εξειδικευμένους τομείς
 • Εφαρμογή γνώσεων στην πράξη
 • Ενίσχυση αυτογνωσίας και αυτοβελτίωση

Δίνουμε πάντα ευκαιρίες στους νέους των ελληνικών πανεπιστημίων

Κάθε χρόνο δίνουμε ευκαιρίες, σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, σε έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών. Οι φοιτητές μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ένα περιβάλλον που θα τους προσφέρει δυνατότητες ένταξης σε διάφορες μονάδες και επιχειρηματικούς χώρους της Τράπεζας. Έτσι συμβάλλουν ενεργά στις εργασίες των ομάδων και αποκτούν ουσιαστική εργασιακή εμπειρία από τα πρώτα τους βήματα.

Για τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην Εθνική τράπεζα, η διαδικασία είναι απλή.

Πρακτική άσκηση φοιτητών ΑΕΙ:

 • Επικοινωνία των ενδιαφερόμενων φοιτητών με το γραφείο πρακτικής άσκησης του πανεπιστημίου σχετικά με τη διαδικασία ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα.
 • Ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ενεργειών για την έγκριση αίτησης από το γραφείο πρακτικής άσκησης. 
 • Σύνδεση στην πλατφόρμα ΑΤΛΑΣ όπου αναρτώνται όλες οι διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης της Τράπεζας και υποβολή αίτησης.

Πρακτική άσκηση φοιτητών ΤΕΙ:

 • Δυνατότητα απασχόλησης σε δύο περιόδους, από 1η Οκτωβρίου-31η Μαρτίου και από 1η Απριλίου-30η Σεπτεμβρίου με συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών.
 • Επικοινωνία των ενδιαφερόμενων φοιτητών με το γραφείο πρακτικής άσκησης του ΤΕΙ για καθοδήγηση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης στην Τράπεζα.
 • Η έναρξη κάθε περιόδου ανακοινώνεται μέσω επίσημων ενημερώσεων προς τα ΤΕΙ καθώς και στην ιστοσελίδα μας.
Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο δίκτυο καταστημάτων μας, μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους καταστήματα. Για πρακτική άσκηση σε άλλες υπηρεσίες της τράπεζας μπορείτε να απευθυνθείτε στα στοιχεία επικοινωνίας της τράπεζας που διατηρεί το γραφείο πρακτικής άσκησης.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Παραμένουμε κοντά σας για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Θέλω να επικοινωνήσω

Μπορείτε να μας στείλετε το βιογραφικό σας κάνοντας εγγραφή στην πλατφόρμα μας.

Στέλνω το βιογραφικό μου

Αξιοποιούμε τις ευκαιρίες να βρισκόμαστε κοντά στους νέους

Παρακολουθούμε συστηματικά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας με παρουσία σε συνέδρια, πανεπιστημιακές διοργανώσεις, εκδηλώσεις και ημέρες καριέρας με συμμετοχή των ανθρώπων μας από διάφορες Μονάδες της τράπεζας. Θέλουμε να υποστηρίζουμε τους νέους και τις νέες της χώρας να μας γνωρίσουν και μαζί να μάθουν για την τράπεζα με τη μεγαλύτερη ιστορία, προσφέροντας ευκαιρίες που υποστηρίζουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους πορεία.
Θωμάς Τσοπανάκης

«Ξεκίνησα με το πρόγραμμα πρακτικής i-work @ NBG και δύο χρόνια μετά είχα την ευκαιρία και ανέλαβα ως επικεφαλής της ομάδας του User Experience. Για εμένα η Εθνική σημαίνει οικογένεια, καινοτομία και κυρίως μία εταιρεία που είναι δίπλα σε κάθε βήμα μου, δίνοντας μου την ευκαιρία να εξελιχθώ, να δημιουργήσω και να μάθω μέσα από τα υπέροχα digital προϊόντα που αναπτύσσουμε.»
Θωμάς Τσοπανάκης
Head of User Experience Διεύθυνση, Digital Banking
Ελεονόρα Βερυκίου

«Η σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες. Aυτό είναι που χαρακτηρίζει το Premium Banking. Για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση και κίνητρο από αυτό για να είμαι δημιουργική. Γιατί για τι Τράπεζα θα μιλούσαμε αν δεν είχαμε αυτή την καθημερινή επαφή με τους πελάτες μας, να τροφοδοτεί τη δημιουργικότητά μας, να μας κρατάει στο επίκεντρο των εξελίξεων;»
Ελεονόρα Βερυκίου
Στέλεχος Premium Banking, Κατάστημα Πανόρμου
Γερμανολούδη Ελένη

«Αποτελώντας μέλος της ομάδας του Business banking έρχομαι καθημερινά σε επαφή με πελάτες που είτε ξεκινούν μια καινούρια επιχείρηση είτε δραστηριοποιούνται χρόνια στην αγορά. Χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί τους, να προσφέρω λύσεις σε ό,τι προκύπτει και ταυτόχρονα μαθαίνω να διαχειρίζομαι σύνθετες καταστάσεις με στόχο πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι πάντα εύκολο, κάθε πελάτης είναι διαφορετικός και οι ανάγκες τους ποικίλουν. Αυτό όμως αποτελεί πρόκληση για εμένα, καθώς με παρακινεί να είμαι πάντα ενημερωμένη για νέα προϊόντα και σε ετοιμότητα να σχεδιάζω και δίνω ολοκληρωμένες λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους.»
Γερμανολούδη Ελένη
Κατάστημα Περαίας
Τασιάνα Ανατολή

«Ως μέλος της Ομάδας της Εθνικής τα τελευταία 17 χρόνια έχω αποκομίσει γνώσεις, εμπειρίες και επαγγελματική καταξίωση. Όλα αυτά έχουν ενσωματωθεί στην προσπάθειά μου για αξιόπιστη κ αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών μας. Άλλωστε, η δύναμη της Εθνικής Τράπεζας είναι οι άνθρωποι της... Όλοι εμείς!»
Τασιάνα Ανατολή
Προϊσταμένη Teller Ιδιωτών Καταστήματος Βέροιας
Δουργουτιάν Νατάσσα

«Κάθε μέρα στην Εθνική Τράπεζα είναι μία πρόκληση. Στέκομαι δίπλα στην ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση στην προσπάθεια ενδυνάμωσής της ενώ ταυτόχρονα συνδράμω και καθοδηγώ τους ανθρώπους της ομάδας μου στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.  Είναι συναρπαστικό να είσαι αρωγός στην ικανοποίηση των αναγκών τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών σου.»
Δουργουτιάν Νατάσσα
Υποδιευθύντρια Καταστήματος Θερμαϊκού 878

Γνωρίστε μας καλύτερα

Ανακαλύψτε τις δράσεις, τα νέα, το όραμα και τις αξίες μας.

ESG

Το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Δείτε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Μαθαίνω περισσότερα
Μελέτες και Οικονομικές Αναλύσεις

Μελέτες και αναλύσεις

Όλες οι αναλύσεις, οι μελέτες και οι εκτιμήσεις μας είναι διαθέσιμες online.
Μαθαίνω περισσότερα
Ενημέρωση Επενδυτών

Εξυπηρέτηση θεσμικών επενδυτών

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων.
Μαθαίνω περισσότερα
Εταιρική Διακυβέρνηση

Εταιρική Διακυβέρνηση

Μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για την εταιρική διακυβέρνησή μας.
Μαθαίνω περισσότερα
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top