Με έναυσμα τον μετασχηματισμό της τράπεζας και τη δική μας μοναδική διαδρομή με τους ανθρώπους μας δίπλα σε όσα οραματιζόμαστε και επιτυγχάνουμε, κοιτάμε με αυτοπεποίθηση το μέλλον και συνεχίζουμε σταθερά στο δρόμο της εξέλιξης. Οι άνθρωποί μας έχουν πάντα τη μεγαλύτερη αξία. Έτσι, με την εμπλοκή τους σε προγράμματα, έργα και πρωτοβουλίες δημιουργούμε ένα καλύτερο σήμερα και χτίζουμε το αύριο, κάνοντάς τους συμμέτοχους σε κάθε αλλαγή.
Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε έναν σύγχρονο και ανταγωνιστικό τρόπο λειτουργίας για την τράπεζα και τους ανθρώπους της, συμβάλλοντας έτσι στο όραμα της τράπεζάς μας.

Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Μαζί για όσα μας ενώνουν.

Είμαστε μια Τράπεζα:
Ανθρώπινη: Νοιαζόμαστε για κάθε σχέδιο και επιλογή σας.
Αξιόπιστη: Λειτουργούμε με διαφάνεια, γνώση και εμπειρία.
Αποτελεσματική: Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας με ευέλικτες λύσεις. 
Αναπτυξιακή: Επιταχύνουμε την πρόοδο και την ευημερία.

 

Ο Σκοπός Μας
Ο Σκοπός μας εκφράζεται με τρεις απλές λέξεις:

Μαζί  Δημιουργούμε Μέλλον:

 • Μαζί - είμαστε Μια Ομάδα, με σεβασμό για τον πελάτη και τον συνάδελφό μας.
 • Δημιουργούμε - φέρνουμε αποτέλεσμα κάθε μέρα, με ξεκάθαρο πλάνο και ταχεία υλοποίηση.
 • Μέλλον - δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να πάνε μπροστά οι πελάτες μας και εμείς οι ίδιοι.


Αυτό που μας ξεχωρίζει

 • Προσπαθούμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι. Πραγματοποιούμε Έρευνα Εργασιακής Εμπειρίας (Employee Experience Survey), θέλουμε να ενισχύουμε και να βελτιώνουμε το εργασιακό μας περιβάλλον ακούγοντας τις απόψεις των ανθρώπων μας σε σημαντικές περιοχές που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους .
 • Καθιερώσαμε το NBG Academy επενδύοντας στη συνεχή πρόοδο και εκπαίδευση των ανθρώπων μας. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα κατάρτισης και μάθησης, ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους μας, προκειμένου να αναπτύξουν τις κατάλληλες τεχνικές και συμπεριφορικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής. 
 • Εφαρμόζουμε σύγχρονο Σύστημα Αξιολόγησης και Ανάπτυξης για όλους τους εργαζόμενους, ενισχύουμε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την επιβράβευση.
 • Υιοθετούμε νέα Σχήματα Αναγνώρισης και Επιβράβευσης (bonus) που ενισχύουν την υψηλή απόδοση και δίνουμε αξία στη συμβολή και την προσπάθεια όλων.
 • Προωθούμε την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων μας στα έργα του μετασχηματισμού. Τα έργα καλύπτουν όλους τους επιχειρηματικούς χώρους της Τράπεζας από την αναδιαμόρφωση εσωτερικών διαδικασιών και συστημάτων που ενισχύουν την αποδοτικότητά μας, μέχρι την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών δομών που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών, και την αποτελεσματικότητα στην εξυπηρέτησή τους. 
 • Προωθούμε την ανοιχτή και τακτική επικοινωνία, με δράσεις και πρωτοβουλίες, με συμμετοχή της διοικητικής ομάδας. Ενισχύουμε και αλλάζουμε τα εσωτερικά κανάλια επικοινωνίας με τρόπο που ενδυναμώνουν την άμεση πληροφόρηση σχετικά με  τη στρατηγική και τον προσανατολισμό μας, αλλά και την καθημερινή τακτική ενημέρωση για σημαντικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας.
 • Γιορτάζουμε τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά μας με την οργάνωση Ceremonies και ιδιαίτερων πρωτοβουλιών, όπως ο εορτασμός των 180 χρόνων της Τράπεζας, στην καρδιά των οποίων βρίσκονται οι άνθρωποί μας. 
 • Μαζί μεταφέραμε ψηφιακά και τις εκδηλώσεις μας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μιλήσαμε για όσα μας ενώνουν στη διαδικτυακή εκδήλωση για το λανσάρισμα του νέου Σκοπού και των Αξιών μας, αξιοποιώντας πλήρως τη δυνατότητα σύνδεσης και παρακολούθησης από κάθε συνάδελφο .
 • Προστατεύουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος εργασίας που διέπεται από σεβασμό ισχυροποιώντας τις πολιτικές μας κατά οποιαδήποτε μορφής παρενόχλησης ή/και βίας και ενεργοποιώντας σχετικούς μηχανισμούς αναφορών και διερεύνησης.

Ενισχύουμε την ψηφιακή νοοτροπία, όπου οι άνθρωποί μας μαθαίνουν νέους τρόπους συνεργασίας και επικοινωνίας με τα κατάλληλα εργαλεία στην καθημερινότητα τα οποία επιτρέπουν την άμεση σύνδεση, την ασύγχρονη επικοινωνία και διάδραση με κάθε συνάδελφο απ΄ όπου κι αν εργαζόμαστε. 
Θέλουμε να προχωράμε δυναμικά με στόχο να αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες να καλλιεργούμε ένα περιβάλλον εργασίας αποτελεσματικό και ανθρώπινο και να ενδυναμώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους μας για όσα συμβαίνουν στην Τράπεζα.
Η εξέλιξη αρχίζει από μέσα μας

 • Είμαστε μια μεγάλη ομάδα σε όλη την Ελλάδα. Στους χώρους εργασίας, πολλές διαφορετικές γενιές δέχονται τον ίδιο σεβασμό και ίση μεταχείριση. Έτσι, αναπτύσσουμε αρμονικές εργασιακές σχέσεις. 
 • Ο ψηφιακός ανασχηματισμός γύρισε μια νέα σελίδα για την Τράπεζα. Δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στους ανθρώπους μας και κάνοντάς τους μέτοχους σε κάθε αλλαγή, γινόμαστε καλύτεροι. 
 •  Στο μυαλό μας έχουμε πάντα τη συνεργασία και έτσι καταφέρνουμε να έχουμε κάθε μέρα αισιοδοξία και θετικά συναισθήματα. 

Έτσι, εξελισσόμαστε μαζί με τους ανθρώπους μας, που αποτελούν το σημαντικότερο «κεφάλαιο» της Εθνικής Τράπεζας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τους πελάτες μας, τον άνθρωπο και την κοινωνία. 

 

Προτεραιότητα στην υγεία & την ασφάλεια όλων

«Όλοι μαζί μένουμε Ασφαλείς»
Στην πρωτοφανή περίοδο της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή ανταποκριθήκαμε άμεσα και γρήγορα, καθιερώσαμε Επιτροπή Λήψης Μέτρων και ενισχύσαμε την καθημερινή τακτική ενημέρωση όλων υποστηρίζοντας σε κάθε βήμα τους ανθρώπους μας και υλοποιώντας κρίσιμες αλλαγές στο λειτουργικό μας μοντέλο που χρειάστηκε να γίνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Πάνω απ’ όλα δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία, την ασφάλεια και την προστασία τόσο των εργαζομένων και των οικογενειών τους όσο και των πελατών, των συνεργατών και συνολικά της κοινωνίας μας. Έτσι, από την αρχή υιοθετήσαμε αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας τόσο για τα γραφεία όσο και για τα καταστήματά μας. Μεταφέραμε την εργασία από το γραφείο στο σπίτι εφαρμόζοντας επιτυχημένα την εξ αποστάσεως εργασία από τον Μάρτιο του 2020, αλλάξαμε -όπου χρειαζόταν- την εσωτερική μας οργάνωση, επενδύσαμε σε όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά εργαλεία και αναπτύξαμε εσωτερικά κανάλια επικοινωνίας και επαφής με όλους. Μέχρι και σήμερα, διατηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε νέα συνθήκη.

Ψυχική Υγεία & Ευεξία

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στους απαιτητικούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, τις δυσκολίες που προκύπτουν μέσα από έκτακτες συνθήκες όπως οι πρόσφατες φυσικές καταστροφές και η εξέλιξη της πανδημίας, επιδιώκουμε να διατηρούμε την ισορροπία και να προστατεύουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία των ανθρώπων μας και των οικογενειών τους.
Με το Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης (Employee Assistance Program), σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους προσφέρονται υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης για οποιοδήποτε προσωπικό, εργασιακό ή οικογενειακό θέμα αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας. Η χρήση της υπηρεσίας είναι απεριόριστη και δωρεάν τόσο για εμάς όσο και για τα άμεσα μέλη των οικογενειών μας με σεβασμό  στην ανωνυμία και το απόρρητο των επικοινωνιών. 
Για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος έχει αναπτυχθεί ειδικός χώρος στο Intranet της Τράπεζας όπου αναρτώνται συγκεντρωτικά όλες οι βασικές πτυχές της υπηρεσίας αναλυτικά και κάθε μήνα δημοσιεύονται αναλυτικά άρθρα ή/και podcasts γύρω από διάφορες θεματολογίες όπως ενδεικτικά mindfulness tips, ενσυναίσθηση, ψυχική υγεία, υποστήριξη ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις κ.ά.

Η εργασιακή εμπειρία μετράει

Από το 2020 πραγματοποιούμε Έρευνα Εργασιακής Εμπειρίας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοί μας. 
Σκοπός της Έρευνας είναι να βελτιώνουμε την εργασιακή μας καθημερινότητα και να μπορούν να εκφράσουν οι εργαζόμενοι τη γνώμη τους σχετικά με κρίσιμα θέματα και περιοχές που τους επηρεάζουν αναλύοντας κατηγορίες όπως, ενδεικτικά Δείκτης Δέσμευσης, Δεοντολογία και Ακεραιότητα, Η Εργασία μου, Ηγεσία & Προσανατολισμός, Ο Διευθυντής μου, Εστίαση στον Πελάτη κ.ά. Πραγματοποιούμε ανοιχτές συναντήσεις συζήτησης των αποτελεσμάτων σε επίπεδο ομάδων και σχεδιάζονται πλάνα δράσης, ώστε να διαφυλάσσουμε τα δυνατά μας σημεία και να ενισχύσουμε τις περιοχές που μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και να ενισχύουμε τη θετική εργασιακή μας εμπειρία στο χώ ρο εργασίας. 
Με την Έρευνα, παρακολουθούνται επιπλέον και σύγχρονα θέματα όπως η επιθυμητή συχνότητα για τηλεργασία στη μετά-Covid εποχή με στόχο να λάβουμε ανατροφοδότηση από τους ανθρώπους μας και να σχεδιάζουμε τα κατάλληλα σχήματα που εξυπηρετούν και τις ανθρώπινες ανάγκες επιπλέον των επαγγελματικών τους αναγκών.

Ενισχύουμε την επικοινωνία με τους ανθρώπους μας

 • CEO Breakfasts και τακτική ενημέρωση μέσω των CEO Letters συνδυασμένα με δράσεις και milestones της τράπεζας
 • Ετήσια Συνάντηση Δικτύου με 600 συμμετέχοντες από το Δίκτυο και τις Κεντρικές Υπηρεσίες
 • Επισκέψεις στελεχών στα Καταστήματα Δικτύου
 • Εισαγωγή κεντρικού HR contact center για απορίες και διευκρινίσεις που χρειάζονται οι συνάδελφοί μας σε καθημερινή βάση
 • Ανώνυμη και επώνυμη γραμμή εσωτερικών καταγγελιών για καταπολέμηση της παρενόχλησης και της βίας
 • Workshops με εργαζομένους για να συν-δημιουργούμε μαζί τους πάνω σε καίρια θέματα όπως ο Σκοπός & οι Αξίες μας
 • Βελτιστοποίηση και εξορθολογισμός εσωτερικών καναλιών επικοινωνίας

Η εξέλιξη αρχίζει από μέσα μας.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Παραμένουμε κοντά σας για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Θέλω να επικοινωνήσω

Γνωρίστε μας καλύτερα

Ανακαλύψτε τις δράσεις, τα νέα, το όραμα και τις αξίες μας.

Το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Δείτε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Μαθαίνω περισσότερα
 Μελέτες και Οικονομικές Αναλύσεις

Μελέτες και αναλύσεις

Όλες οι αναλύσεις, οι μελέτες και οι εκτιμήσεις μας είναι διαθέσιμες online.
Μαθαίνω περισσότερα
Ενημέρωση Επενδυτών

Εξυπηρέτηση θεσμικών επενδυτών

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων.
Μαθαίνω περισσότερα
Η εταιρική μας διακυβέρνηση

Εταιρική Διακυβέρνηση

Μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για την εταιρική διακυβέρνησή μας.
Μαθαίνω περισσότερα
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top