183 χρόνια τώρα, κοιτάζουμε μπροστά. Με τη φωνή των ανθρώπων μας ως βασικό μας όχημα, επιδιώκουμε να προοδεύουμε και να εξελισσόμαστε. Στοχεύουμε σε πρωτοποριακές δράσεις που μας καθιστούν μία Σύγχρονη Τράπεζα, πόλο έλξης για το ανθρώπινο δυναμικό, που στηρίζει την ισότητα, εξελίσσει τον τρόπο εργασίας, αναγνωρίζει και εμπνέει.

Με μια ματιά σημαντικά στοιχεία για το 2023:

 • Άνδρες 46% Γυναίκες το 54%
 • 76% επίπεδο σπουδών ανώτερης/ανώτατης και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης 
 • Στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη διοικητική ομάδα πάνω από 28 % είναι γυναίκες
 • Το 57% των ανθρώπων μας σε ανώτερες θέσεις στο δίκτυο καταστημάτων είναι γυναίκες
 • 79% Δείκτης Δέσμευσης εργαζομένων
 • Επενδύθηκαν περισσότερες από 211.058 ώρες εκπαίδευσης 
 • 7 γυναίκες στην ομάδα διοίκησης  


Κάθε εργαζόμενος έχει στη διάθεσή του εργαλεία και μέσα για να συμβάλει με το έργο του στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος. 

Προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες

Καθένας μας έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί μέσα στον οργανισμό. Γι’ αυτό δίνουμε σε όλους ευκαιρίες ανάπτυξης. Κάθε εργαζόμενος έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα εργαλεία και μέσα για να συμβάλει με το έργο του στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος. Έτσι, μέσα από τους ανθρώπους μας, εξελισσόμαστε μαζί.

 • 54%

  Γυναίκες
 • 76%

  Πτυχιούχοι
 • 28%

  Γυναίκες στο ΔΣ
 • 57%

  Γυναίκες στα καταστήματα
 • 79%

  Δείκτης δέσμευσης
 • 211.058

  Ώρες εκπαίδευσης

Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα

Τέσσερις  διαφορετικές γενιές, ο ίδιος σεβασμός στον εργαζόμενο. Μέσα στο εργασιακό περιβάλλον συνυπάρχουν άνθρωποι από διάφορες  γενιές, με μοναδικά χαρακτηριστικά, ανάγκες, επιθυμίες και δυνατότητες. Ανεξάρτητα από την ηλικία και το ρόλο, κάθε άνθρωπος έχει αξία και είναι ξεχωριστός. Επιδιώκουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και να καλλιεργούμε συμπεριφορές που δημιουργούν ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς όλους. Πιστεύουμε ότι η καινοτομία, η αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων, η πρωτοπορία και η κερδοφορία μακροπρόθεσμα βελτιώνονται και ενισχύονται χάρη στη διαφορετικότητα όλων μας. 

Σεβασμός και ίσες ευκαιρίες μεταξύ των φύλων

Με προσήλωση στο όραμα για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία, συνεχίζουμε σταθερά το έργο που ξεκινήσαμε το 1911, με την πρόσληψη της πρώτης γυναίκας στην Τράπεζα. Σήμερα είμαστε η πρώτη ελληνική τράπεζα που μπήκε στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg και η μόνη που διακρίνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά. 

Σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Υιοθετούμε και υλοποιούμε πολιτικές κατά της παρενόχλησης και της βίας και αντίστοιχες πολιτικές διαχείρισης καταγγελιών. Στόχος μας είναι η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε ατόμου στην εργασία χωρίς φαινόμενα βίας ή/και παρενόχλησης και η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και αναφοράς ανάρμοστων συμπεριφορών. Θέλουμε να τηρούμε υψηλά πρότυπα, κάθε στιγμή, τα οποία διασφαλίζουν ότι το εργασιακό μας περιβάλλον διέπεται από σεβασμό, εμπιστοσύνη, δικαιοσύνη και εμπνέει στους ανθρώπους μας ασφάλεια. Υποστηρίζουμε την ισότητα και την αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις βάσει προσωπικών ή άλλων χαρακτηριστικών, έχοντας μηδενική ανοχή σε οποιοδήποτε περιστατικό προκύπτει. 

Αργυρώ Μπανίλα

"Για εμάς στην Εθνική Τράπεζα, οι «Ίσες Ευκαιρίες» δεν είναι επικοινωνιακό σύνθημα. Είναι διαχρονικά αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας και καθημερινή πρακτική στην ουσία της εργασιακής μας εμπειρίας. Αυτός ο οργανισμός σέβεται παράλληλα και την πολλαπλότητα του ρόλου των γυναικών στην Κοινωνία. Εκπροσωπώντας μια Διεύθυνση νευραλγική για την πιστωτική επέκταση και την κερδοφορία της Τράπεζας, είμαι περήφανη που στελέχη μας «πρώτης γραμμής» είναι γυναίκες, οι οποίες σταδιακά εξελισσόμαστε σε ανώτερες θέσεις Διοίκησης." 
Αργυρώ Μπανίλα
Βοηθός Γενική Διευθύντρια Ειδικών Πιστοδοτήσεων και Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικής & Επενδυτικής Τραπεζικής
Βασιλεία Παντερή

“Η Εθνική για μένα είναι μια μεγάλη ομάδα, μια οικογένεια που στηρίζει και αναγνωρίζει εξίσου όλα τα μέλη της. Σε αναγνώριση μιας μακράς πορείας, κατά την διάρκεια της οποίας δεν ένιωσα ποτέ να αμφισβητούμαι ή να προσδιορίζομαι λόγω φύλου, βρέθηκα επικεφαλής ενός τομέα μεγάλης ευθύνης. Είμαι ευγνώμων για την αποδοχή και την ενθάρρυνση που πάντα εισέπραττα από όλους γύρω μου και περήφανη που είμαι Γυναίκα στην Εθνική.” 
Βασιλεία Παντερή
Τομεάρχης - Τομέας Χρηματαγορών & Διαχείρισης Ρευστότητας Ομίλου Δ/νση Χρηματοδότησης Ομίλου
Ιωάννα Σαπουντζή

“Συμμετέχουμε για έκτη χρονιά στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg. Είμαστε η πρώτη ελληνική Τράπεζα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και είμαστε περήφανοι για αυτό. Συνεργαστήκαμε πολλοί άνθρωποι για να το πετύχουμε και αυτό δείχνει πόσο ψηλά βάζουμε αξίες όπως η ισότητα, η ισοτιμία, ο σεβασμός της προσωπικότητας και της διαφορετικότητας.” 
Ιωάννα Σαπουντζή
Διευθύντρια Διεύθυνσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Βιώσιμης Ανάπτυξης

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Παραμένουμε κοντά σας για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Θέλω να επικοινωνήσω

Γνωρίστε μας καλύτερα

Ανακαλύψτε τις δράσεις, τα νέα, το όραμα και τις αξίες μας.

Το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Δείτε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Μαθαίνω περισσότερα
 Μελέτες και Οικονομικές Αναλύσεις

Μελέτες και αναλύσεις

Όλες οι αναλύσεις, οι μελέτες και οι εκτιμήσεις μας είναι διαθέσιμες online.
Μαθαίνω περισσότερα
Ενημέρωση Επενδυτών

Εξυπηρέτηση θεσμικών επενδυτών

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων.
Μαθαίνω περισσότερα
Η εταιρική μας διακυβέρνηση

Εταιρική Διακυβέρνηση

Μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για την εταιρική διακυβέρνησή μας.
Μαθαίνω περισσότερα
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top