Οι άνθρωποί μας

182 χρόνια τώρα, κοιτάζουμε μπροστά. Με τη φωνή των ανθρώπων μας για βασικό μας όχημα, επιδιώκουμε να προοδεύουμε και να εξελισσόμαστε. Με κύρια προτεραιότητα τον άνθρωπο, στόχος μας να δημιουργούμε ένα θετικό περιβάλλον εργασίας που σέβεται όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους.

Με μια ματιά σημαντικά στοιχεία για το 2022:

 • Άνδρες 46% Γυναίκες το 54%
 • 76% επίπεδο σπουδών ανώτερης/ανώτατης και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης 
 • Στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη διοικητική ομάδα πάνω από 31% είναι γυναίκες
 • Το 58% των ανθρώπων μας σε ανώτερες θέσεις στο δίκτυο καταστημάτων είναι γυναίκες
 • 73% Δείκτης Δέσμευσης εργαζομένων
 • Επενδύθηκαν περισσότερες από 225.584 ώρες εκπαίδευσης 
 • 8 γυναίκες στην ομάδα δικοίκησης  


Κάθε εργαζόμενος έχει στη διάθεσή του εργαλεία και μέσα για να συμβάλει με το έργο του στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος. 

 

Προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες

Κάθε άνθρωπος έχει ευκαιρία να εξελιχθεί. Γι’ αυτό δίνουμε σε όλους ευκαιρίες ανάπτυξης. Κάθε εργαζόμενος έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα εργαλεία και μέσα για να συμβάλει με το έργο του στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος. Έτσι, μέσα από τους ανθρώπους μας, εξελισσόμαστε μαζί.

 • 54%

  Γυναίκες
 • 70%

  Πτυχιούχοι
 • 31%

  Γυναίκες στο ΔΣ
 • 58%

  Γυναίκες στα καταστήματα
 • 79%

  Δείκτης δέσμευσης
 • 161.000

  Ώρες εκπαίδευσης

Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα

Τέσσερις  διαφορετικές γενιές, ο ίδιος σεβασμός στον εργαζόμενο. Μέσα στο εργασιακό περιβάλλον συνυπάρχουν άνθρωποι από διάφορες  γενιές, με μοναδικά χαρακτηριστικά, ανάγκες, επιθυμίες και δυνατότητες. Ανεξάρτητα από την ηλικία και το ρόλο, κάθε άνθρωπος έχει αξία και είναι μοναδικός. Επιδιώκουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και να καλλιεργούμε συμπεριφορές που δημιουργούν ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς όλους. Πιστεύουμε ότι η καινοτομία, η αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων, η πρωτοπορία και η κερδοφορία μακροπρόθεσμα βελτιώνονται και ενισχύονται χάρη στην διαφορετικότητα όλων μας. 

Σεβασμός και ίσες ευκαιρίες μεταξύ των φύλων

Με προσήλωση στο όραμα για επίτευξη της ισότητας των φύλων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία, συνεχίζουμε σταθερά το έργο που ξεκινήσαμε το 1911, με την πρόσληψη της πρώτης γυναίκας στην τράπεζα. Σήμερα είμαστε η πρώτη ελληνική τράπεζα που μπήκε στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg και η μόνη που διακρίνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά. 

Σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Υιοθετούμε και υλοποιούμε πολιτικές κατά της παρενόχλησης και της βίας και αντίστοιχες πολιτικές διαχείρισης καταγγελιών. Στόχος η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε προσώπου στην εργασία χωρίς φαινόμενα βίας ή/και παρενόχλησης και η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και αναφοράς ανάρμοστων συμπεριφορών. Θέλουμε να τηρούμε υψηλά πρότυπα, κάθε στιγμή, τα οποία διασφαλίζουν ότι το εργασιακό μας περιβάλλον διέπεται από σεβασμό, εμπιστοσύνη, δικαιοσύνη και εμπνέει στους ανθρώπους μας ασφάλεια. Υποστηρίζουμε την ισότητα και την αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις βάσει προσωπικών ή άλλων χαρακτηριστικών, έχοντας μηδενική ανοχή σε οποιοδήποτε περιστατικό προκύπτει. 

Φωτεινή Ιωάννου

“Η καθημερινότητά μας στην Εθνική Τράπεζα, η δική μας πραγματικότητα, επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα. Γι’ αυτό και δίνουμε όλες τις ευκαιρίες και δυνατότητες για να πρωταγωνιστήσουν, αποδεικνύοντας έμπρακτα το γνήσιο πνεύμα συμπερίληψης που μας χαρακτηρίζει. Και αυτό αφορά σε όλους τους τομείς και όλους τους ρόλους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η συμμετοχή των γυναικών σε τομείς ευθύνης αυξάνεται διαρκώς, καθώς στην ομάδα της Ανώτερης Διοίκησης αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται σε ~30%.” 
Φωτεινή Ιωάννου
Γενική Διευθύντρια Διαχείρισης Απαιτήσεων & Specialized Asset Solutions
Ιωάννα Σαπουντζή

“Συμμετέχουμε για έκτη χρονιά στο Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg. Είμαστε η πρώτη ελληνική Τράπεζα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και είμαστε περήφανοι για αυτό. Συνεργαστήκαμε πολλοί άνθρωποι για να το πετύχουμε και αυτό δείχνει πόσο ψηλά βάζουμε αξίες όπως η ισότητα, η ισοτιμία, ο σεβασμός της προσωπικότητας και της διαφορετικότητας.” 
Ιωάννα Σαπουντζή
Διευθύντρια Διεύθυνσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Βιώσιμης Ανάπτυξης
Αποστολική Καλούδη

“Είμαι 34 χρόνια στην Εθνική, τα περισσότερα από τα οποία σε θέσεις ευθύνης. Η εταιρική μας κουλτούρα ενθαρρύνει την προαγωγή των γυναικών σε ανώτερες θέσεις και την επαγγελματική τους ανέλιξη, εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο σεβασμό και ποικιλομορφία στον επαγγελματικό στίβο. 58%, δηλαδή 6 στα 10 υψηλόβαθμα στελέχη στο Δίκτυο καταστημάτων μας είμαστε γυναίκες κι αυτό λέει πολλά. ” 
Αποστολική Καλούδη
Περιφερειακή Διευθύντρια Ομάδας Καταστημάτων Α2
Σοφία Μαλαγκονιάρη

“Ήρθα στην Εθνική πριν 3 χρόνια, γιατί το θεώρησα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, αλλά και γιατί γνώριζα ότι θα βρω ένα περιβάλλον ισοτιμίας για όλους, όπου οι γυναίκες έχουμε ίσες δυνατότητες εξέλιξης. Αισθάνομαι πολύ τυχερή, γιατί μέσα από μια θέση ιδιαίτερων απαιτήσεων και ευθύνης συμμετέχω σε έναν εξαιρετικής σημασίας τομέα της Τράπεζας, αυτόν του ψηφιακού μετασχηματισμού της.” 
Σοφία Μαλαγκονιάρη
Senior Product Manager Δ/νση Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών)

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Παραμένουμε κοντά σας για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Θέλω να επικοινωνήσω

Γνωρίστε μας καλύτερα

Ανακαλύψτε τις δράσεις, τα νέα, το όραμα και τις αξίες μας.

ESG

Το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Δείτε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Μαθαίνω περισσότερα
Μελέτες και Οικονομικές Αναλύσεις

Μελέτες και αναλύσεις

Όλες οι αναλύσεις, οι μελέτες και οι εκτιμήσεις μας είναι διαθέσιμες online.
Μαθαίνω περισσότερα
Ενημέρωση Επενδυτών

Εξυπηρέτηση θεσμικών επενδυτών

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων.
Μαθαίνω περισσότερα
Εταιρική Διακυβέρνηση

Εταιρική Διακυβέρνηση

Μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για την εταιρική διακυβέρνησή μας.
Μαθαίνω περισσότερα
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top