Οι άνθρωποί μας

181 χρόνια τώρα, κοιτάζουμε μπροστά. Με τη φωνή των ανθρώπων μας για βασικό μας όχημα, επιδιώκουμε να προοδεύουμε και να εξελισσόμαστε. Με κύρια προτεραιότητα τον άνθρωπο, στόχος μας να δημιουργούμε ένα θετικό περιβάλλον εργασίας που σέβεται όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους.

Με μια ματιά σημαντικά στοιχεία για το 2020:

 • Άνδρες 48% Γυναίκες το 52%
 • 70% επίπεδο σπουδών ανώτερης/ανώτατης και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης 
 • Στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη διοικητική ομάδα πάνω από 30% είναι γυναίκες
 • Το 55% των ανθρώπων μας σε ανώτερες θέσεις στο δίκτυο καταστημάτων είναι γυναίκες
 • 79% Δείκτης Δέσμευσης εργαζομένων
 • Επενδύθηκαν περισσότερες από 161.000 ώρες εκπαίδευσης 


Κάθε εργαζόμενος έχει στη διάθεσή του εργαλεία και μέσα για να συμβάλει με το έργο του στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος. 

 

Προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες

Κάθε άνθρωπος έχει ευκαιρία να εξελιχθεί. Γι’ αυτό δίνουμε σε όλους ευκαιρίες ανάπτυξης. Κάθε εργαζόμενος έχει στη διάθεσή του τα κατάλληλα εργαλεία και μέσα για να συμβάλει με το έργο του στην υλοποίηση του κοινού μας οράματος. Έτσι, μέσα από τους ανθρώπους μας, εξελισσόμαστε μαζί.

 • 52%

  Γυναίκες
 • 70%

  Πτυχιούχοι
 • 30%

  Γυναίκες στο ΔΣ
 • 55%

  Γυναίκες στα καταστήματα
 • 79%

  Δείκτης δέσμευσης
 • 161.000

  Ώρες εκπαίδευσης

Αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα

Τέσσερις  διαφορετικές γενιές, ο ίδιος σεβασμός στον εργαζόμενο. Μέσα στο εργασιακό περιβάλλον συνυπάρχουν άνθρωποι από διάφορες  γενιές, με μοναδικά χαρακτηριστικά, ανάγκες, επιθυμίες και δυνατότητες. Ανεξάρτητα από την ηλικία και το ρόλο, κάθε άνθρωπος έχει αξία και είναι μοναδικός. Επιδιώκουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και να καλλιεργούμε συμπεριφορές που δημιουργούν ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης με σεβασμό και αξιοπρέπεια προς όλους. Πιστεύουμε ότι η καινοτομία, η αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων, η πρωτοπορία και η κερδοφορία μακροπρόθεσμα βελτιώνονται και ενισχύονται χάρη στην διαφορετικότητα όλων μας. 

Σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Υιοθετούμε και υλοποιούμε πολιτικές κατά της παρενόχλησης και της βίας και αντίστοιχες πολιτικές διαχείρισης καταγγελιών. Στόχος η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε προσώπου στην εργασία χωρίς φαινόμενα βίας ή/και παρενόχλησης και η ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και αναφοράς ανάρμοστων συμπεριφορών. Θέλουμε να τηρούμε υψηλά πρότυπα, κάθε στιγμή, τα οποία διασφαλίζουν ότι το εργασιακό μας περιβάλλον διέπεται από σεβασμό, εμπιστοσύνη, δικαιοσύνη και εμπνέει στους ανθρώπους μας ασφάλεια. Υποστηρίζουμε την ισότητα και την αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις βάσει προσωπικών ή άλλων χαρακτηριστικών, έχοντας μηδενική ανοχή σε οποιοδήποτε περιστατικό προκύπτει. 

Θωμάς Τσοπανάκης

«Ξεκίνησα με το πρόγραμμα πρακτικής i-work @ NBG και δύο χρόνια μετά είχα την ευκαιρία και ανέλαβα ως επικεφαλής της ομάδας του User Experience. Για εμένα η Εθνική σημαίνει οικογένεια, καινοτομία και κυρίως μία εταιρεία που είναι δίπλα σε κάθε βήμα μου, δίνοντας μου την ευκαιρία να εξελιχθώ, να δημιουργήσω και να μάθω μέσα από τα υπέροχα digital προϊόντα που αναπτύσσουμε.»
Θωμάς Τσοπανάκης
Head of User Experience Διεύθυνση, Digital Banking
Βασίλης Στατεράς

«Στα 12 χρόνια πορείας μου στην τράπεζα μου δόθηκαν ευκαιρίες εξέλιξης και αυτό με κάνει να προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά και να δίνω λύσεις στα προβλήματα των πελατών έχοντας δημιουργήσει μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.» 
Βασίλης Στατεράς
Προϊστάμενος Premium Banking Κατάστημα Άργους
Μεχάλα Αντιόλα

«Μια τρίμηνη πρακτική άσκηση αποτέλεσε την αρχή της ένταξής μου στην Εθνική Τράπεζα. Από τότε έως σήμερα, η Τράπεζα έχει συνεχίσει να επενδύει στην εξέλιξή μου και έχει αναγνωρίσει τη συμβολή μου στην επίτευξη των στόχων της.»
Μεχάλα Αντιόλα
Διεύθυνση Ειδικών Πιστοδοτήσεων

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες;

Παραμένουμε κοντά σας για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

Θέλω να επικοινωνήσω

Γνωρίστε μας καλύτερα

Ανακαλύψτε τις δράσεις, τα νέα, το όραμα και τις αξίες μας.

ESG

Το όραμά μας για ένα βιώσιμο μέλλον

Δείτε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Μαθαίνω περισσότερα
Μελέτες και Οικονομικές Αναλύσεις

Μελέτες και αναλύσεις

Όλες οι αναλύσεις, οι μελέτες και οι εκτιμήσεις μας είναι διαθέσιμες online.
Μαθαίνω περισσότερα
Ενημέρωση Επενδυτών

Εξυπηρέτηση θεσμικών επενδυτών

Βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων.
Μαθαίνω περισσότερα
Εταιρική Διακυβέρνηση

Εταιρική Διακυβέρνηση

Μπορείτε να βρείτε γενικές πληροφορίες για την εταιρική διακυβέρνησή μας.
Μαθαίνω περισσότερα
Κλείσιμο

Επικοινωνία

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να απαντήσουμε τις ερωτήσεις σας και να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες.
 1. Τα στοιχεία σας
 2. Το αίτημά σας

Περισσότερες πληροφορίες

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία ώστε να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Σε περίπτωση απάτης παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το τηλεφωνικό μας κέντρο στο τηλέφωνο 210 484 8484.
Αποδέχομαι τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διαχείριση των προσωπικών μου δεδομένων

back-to-top