Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Νέα & Ανακοινώσεις


 • Συνεργασία του NBG Business Seeds με τον ΟΤΕ
  15/04/2021

  Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στο δίκτυο των συνεργατών μας τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Ήδη οι συνέργειες με τον ΟΤΕ είναι πολλές και αφορούν στην εκατέρωθεν συμμετοχή σε δράσεις.
  Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μας προγραμματίζονται συνέργειες, με στόχο τη στήριξη και προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, όπως συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και εργαστηρίων, αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring, συμμετοχή ομάδων, που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds, στις δράσεις του ΟΤΕ, στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων, που υποστηρίζονται από τον ΟΤΕ, καθώς και δυνατότητα του ΟΤΕ  να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.

 • Ολοκλήρωση Seeds Bootcamp
  14/04/2021

  Ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις των ομάδων, το διαδικτυακό bootcamp επιλεγμένων ομάδων του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

  Η κριτική επιτροπή, που αποτελείτο από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, του Ομίλου ΟΤΕ, της Bayer Ηellas, του Κέντρου Αρχιμήδης, του AΠΘ, του Metavallon και Unifund, του Bizrupt, του The People’s Trust, της Apifon και Geekbot ανακοίνωσε τα εξής βραβεία: οι ομάδες RevApp, Almacare, elogistirio και elektronio προκρίνονται απευθείας στη Β’ Φάση του 12ου Διαγωνισμού, οι ομάδες Souma, Εύρεση εργασίας στον Αγροτικό τομέα, Wardrobly και Respoguide κερδίζουν ένα tablet, οι ομάδες RevApp, Gaming Brotherhood, Kleesto και elogistirio μια εξάμηνη συνδρομή υπηρεσιών Apifon, οι ομάδες AlmaCare, Εύρεση εργασίας στον Αγροτικό τομέα, Ρομποτικό όχημα για τον γεωργικό τομέα και EDEN υποστήριξη από την Bayer Hellas, οι ομάδες Gaming Brotherhood, Optistructure και EDEN υποστήριξη από το Κέντρο Αρχιμήδης. Το The People’s Trust κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες, που ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αίτηση για το grant των 10.000 ευρώ, ενώ το Geekbot προσέφερε δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία του για ένα έτος, σε όσους την έχουν ανάγκη για τη λειτουργία τους.

  Στους τέσσερεις μήνες διάρκειας του προγράμματος στα σεμινάρια συμμετείχαν 11 φορείς: το Κέντρο Αρχιμήδης, το ΚΕΜΕΛ, το Δικηγορικό Γραφείο Λαμπαδάριος, οι εταιρείες DOPE Studio, GrowthRocks / GrowthGirls / Viral-Loops, FerryHopper και Plexearth, o Γιώργος Γάτος και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.
 • Απολογιστικό Ημερίδων «Η Καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα»
  14/04/2021

  Με συμμετοχή 1.400 ατόμων ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος των Ημερίδων Καινοτομίας σε Αθήνα και Περιφέρεια.
  Συνολικά διοργανώθηκαν 4 διαδικτυακές ημερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα.
  Συμμετείχαν 235 φορείς, επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα,  σε 32 πάνελ, με συνολική διάρκεια 20 ώρες.

  Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά βασικών ερωτημάτων: Τι σημαίνει καινοτομία σε κάθε μια από τις περιοχές; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;

  Παρουσιάστηκαν οι Δομές Υποστήριξης Καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, οι Διαγωνισμοί Καινοτομίας, η Μικρό-Χρηματοδότηση στα πρώιμα στάδια, Θεσμικοί φορείς υποστήριξης επιχειρηματικότητας, ο ρόλος εδραιωμένων επιχειρήσεων στο οικοσύστημα της καινοτομίας, τα Funds του Innovation Window και οι Ερευνητικές Δομές Καινοτομίας.

  Οι ημερίδες συνδιοργανώθηκαν από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece το Uni.fund, το Μetavallon, τη Bayer Ηellas, το Bizrupt και τη Phaistos Networks. Στην Κρήτη συμμετείχαν στη συνδιοργάνωση το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ και η πρωτοβουλία 4Locals. Στη Δυτική Ελλάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Patras IQ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πάρκο Πατρών, τo PoS4Work, το Mindspace και το Orange Grove. Στη Β. Ελλάδα, το ΑΠΘ, το ΟΚ!Τhess και το Τecs Capital.

  Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2022.
 • Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα «Η Καινοτομία στη Β.Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0»
  14/04/2021

  Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η τελευταία Ημερίδα για την Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και τους φορείς που τη στηρίζουν.
  Την ημερίδα παρακολούθησαν συνολικά 310 άτομα από Ελλάδα , αλλά και από Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική.

  Μέσα από 8 πάνελ καταγράψαμε τη δυναμική της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα, μέσα από τις δράσεις της πολιτείας, των θεσμικών φορέων, των επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων.

  Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κα Χριστίνα Θεοφιλίδη ανέφερε στον χαιρετισμό της : «Συνολικά 235 φορείς, επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα έχουν συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο στις τέσσερις φετινές ημερίδες. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει  με ακρίβεια την καινοτομία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα».

 • Συμμετοχή μας στο Διαγωνισμό Ennovation 2021
  12/04/2021

  Για μια ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα NBG Business Seeds υποστήριξε ενεργά τον διαγωνισμό Ennovation 2021, ο οποίος διεξάγεται για 13η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία 21 Πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο.
  Συμμετείχαμε στην κριτική επιτροπή και βραβεύσαμε μια ομάδα με το βραβείο NBG Business Seeds, που περιλαμβάνει την απευθείας πρόκριση στη Β’ Φάση του 12oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.
  Το βραβείο απονεμήθηκε στην ομαδα Salica από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για μια λύση βιοδεικτών για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

 • Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0
  05/04/2021

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το ΟΚ!Τhess, το Τecs Capital, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Endeavor Greece, το Uni.fund, το Metavallon, η Bayer Ηellas, το Bizrupt και η Phaistos Networks σας προσκαλούν σε online ημερίδα με θέμα «Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0» το Σάββατο 10 Απριλίου, στις 11:00.
  Η ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, χαρτογραφεί την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές; 

  Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

  Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ.
 • Παρουσίαση του νέου Oδηγού Eπιχειρηματικότητας για τις startups από το ΕλληνοΑμερικάνικό Επιμελητήριο.
  05/04/2021

  Με μεγάλη χαρά χορηγήσαμε και συμμετείχαμε για δεύτερη φορά στη συγγραφή του Οδηγού Επιχειρηματικότητας του ΕλληνοΑμερικάνικου Επιμελητηρίου.

  Αποτελεί μια συνέργεια του προγράμματος NBG Business Seeds με την Επιτροπή Εκπαίδευσης, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΕλληνοΑμερικάνικου Επιμελητηρίου για την έμπρακτη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

  Στον οδηγό παρουσιάζονται αναλυτικά τα στατιστικά δεδομένα του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, τα θέματα επενδύσεων/χρηματοδοτήσεων, τα νομικά ζητήματα, το δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας, οι δράσεις του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και το digital marketing. Τρεις μελέτες περίπτωσεις από γνωστους επιχειρηματίες παρουσιάζουν τον καθοριστικό ρόλο της καινοτομίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

  H κα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής αναφέρει στο κείμενο της “Εδώ και δέκα χρόνια η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο πλευρό των νεοφυών επιχειρήσεων στηρίζοντας τες έμπρακτα στα πρώτα τους βήματα ενώ με το ευρύ Πρόγραμμα Μετασχηματισμού που εκπονούμε, καινοτομούμε οι ίδιοι και αξιοποιούμε τα εργαλεία που μας παρέχει η τεχνολογία, ώστε να υπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία. Αυτό βρίσκεται στον πυρήνα όλων των ενεργειών μας.”

  Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ.

 • Συνεργασία του NBG Business Seeds με τη Bayer Hellas
  05/04/2021

  Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο δίκτυο συνεργατών μας την Bayer Hellas. Ήδη οι συνέργειες με την Bayer Ελλάς είναι πολλές και αφορούν στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στην Αγροδιατροφή και την Υγεία και στην εκατέρωθεν συμμετοχή σε δράσεις.

  Στο πλαίσιο του μνημονίου προγραμματίζονται συνέργειες στο πλαίσιο στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, όπως συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring, συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds στις δράσεις της Εταιρείας, συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από την Bayer καθώς και δυνατότητα της Bayer να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.

 • Δημοσίευμα του Startupper Μαg για το NBG Business Seeds
  01/04/2021

  Το Startupper Mag αναφέρεται στις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds για το 2020, αλλά και στη μακροχρόνια δράση του ως Limited Partner σε Venture Capitals, τις χρηματοδοτήσεις καινοτόμων επιχειρήσεων, τα χρηματικά βραβεία του διαγωνισμού, το ειδικό πακέτο για νεοφυείς επιχειρήσεις και τις δομές υποδοχής σε όλη την επικράτεια.
  Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.
 • Δημοσίευμα του Startupper Μαg για τη δράση μας στη Κρήτη
  01/04/2021

  Σε εκτενές δημοσίευμα τριών σελίδων το Startupper Mag αναφέρεται στη μακροχρόνια δράση του προγράμματος NBG Business Seeds στην Κρήτη σχετικά με την καθοδήγηση, χρηματοδότηση και διεξαγωγή bootcamps και ημερίδων. Δηλώσεις για τη συνεργασία τους με το πρόγραμμα κάνουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης και η επιχειρηματίας και μέλος της πρωτοβουλίας 4Locals Χριστίνα Χαλκιαδάκη.

  Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.
 • Social Impact Hackathon
  01/04/2021

  Συνεχίζοντας τη στήριξη των πρωτοβουλιών του οικοσυστήματος καινοτομίας, συμμετείχαμε στην κριτική επιτροπή του Social Impact Hackathon, που διοργανώθηκε από το συνεργάτη του προγράμματος HIGGS. και αφορούσε πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Επιβραβεύτηκαν η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η συμβολή στην κοινωνία και το περιβάλλον. Διακρίθηκαν οι εταιρείες Feel the cup για την επαναχρησιμοποίηση ποτηριών καφέ, η Απάνω Μεριά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιεί στη Σύρο και η Μάρκα του Καταναλωτή για ένα νέο τρόπο σχεδιασμού και τιμολόγησης βασικών καταναλωτικών αγαθών.
  Το Hackathon εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της Βρετανικής Πρεσβείας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και της ελληνο-βρετανικής φιλίας και συμμαχίας.

 • Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Δυτικής Ελλάδας
  24/03/2021

  48 φορείς, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και τοπικές επιχειρήσεις, 7 πάνελς, 5 ώρες συζητήσεων, 245 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία και Λουξεμβούργο.
   
  Στην ημερίδα απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κκ Δήμας και Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας. Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Γιώργος Ντίνος και ο Διευθυντής Δικτύου Α της Εθνικής Τράπεζας Δημήτρης Ζαπάντης. Ο κ. Ζαπάντης στο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τράπεζας, στάθηκε σε ένα τοπικό παράδειγμα: «Στην κορύφωση της πανδημίας, μια σημαντική είδηση μας χαροποίησε όλους. Η εξαγορά της εταιρείας Think Silicon από την Applied Materials. Η εταιρεία από την Πάτρα έδειξε ότι η Ελλάδα και η περιφέρεια μπορούν να πρωτοστατήσουν στον τομέα του deep tech. Ο CEO της εταιρείας Γιώργος Σιδερόπουλος συντονίζει ένα από τα πάνελ της ημερίδας. Σαν Τράπεζα είμαστε περήφανοι, καθώς στηρίξαμε την προσπάθειά του. Η Think Silicon συμμετέχει στο πρόγραμμα καινοτομίας της Τράπεζας, ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Metavallon, στο οποίο είμαστε επενδυτές και μέλη της συμβουλευτικής του επιτροπής».
   
  Η ημερίδα χαρτογράφησε την καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;
   
  Συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Patras IQ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πάρκο Πατρών, τo PoS4Work, το Mindspace και το Orange Grove, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece το Uni.fund, το Μetavallon, τη Bayer Ηellas, το Bizrupt και τη Phaistos Networks.
   
  Ανανεώθηκε το ραντεβού για μια ολοήμερη ημερίδα για του χρόνου την Παρασκευή στις 18 Μαρτίου 2022.
 • Διοργάνωση Ημερίδας: “Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν”
  09/03/2021

  Διοργανώνουμε για πρώτη φορά την ημερίδα “Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν”, την Παρασκευή 19.03.2021 στις 16:30.
   
  Η ημερίδα, η οποία  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά,  χαρτογραφεί την καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;
   
  Συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Patras IQ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πάρκο Πατρών, τo PoS4Work, το Mindspace και το Orange Grove, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece το Uni.fund, το Μetavallon, τη Bayer Ηellas, το Bizrupt και τη Phaistos Networks.
   
  Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ & να κάνετε εγγραφή εδώ.
 • Συμμετοχή στο demo day του Κέντρου Αρχιμήδης
  08/03/2021

  Συνεχίζοντας τις δράσεις στήριξης του οικοσυστήματος καινοτομίας και των πρωτοβουλιών του, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετείχε στο demo day του Β' Κύκλου του προγράμματος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Μετά από πρόσκληση του κέντρου, στελέχη του προγράμματος παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συμμετείχαν στην καθοδήγηση των ομάδων.
 • Συμμετοχή του προγράμματος στη Συμβουλευτική Επιτροπής του Κέντρου Αρχιμήδης
  08/03/2021

  Συνεχίζοντας τις δράσεις στήριξης του οικοσυστήματος καινοτομίας και των πρωτοβουλιών του, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετέχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Κέντρου Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Μετά από πρόσκληση του κέντρου, ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής, που αφορούσε στην παρουσίαση του απολογισμού και στην περαιτέρω σύνδεση του πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις και την οικονομία.
 • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα "H Καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0"
  24/02/2021

  Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο "Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0", που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/2 στις 17.00, με περισσότερους από 330 συμμετέχοντες, και με εξαιρετικά επίκαιρα θέματα, που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον έως τις 21.00 το βράδυ. Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης και η Γενική Δ/ντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, κα Χριστίνα Θεοφιλίδη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η συζήτηση καίριων ερωτημάτων ,  που αφορούν στις δυνατότητες επιχειρηματικής αξιοποίησης της καινοτομίας στην Κρήτη, τους φορείς που μπορούν να την υποστηρίξουν, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα συντεταγμένα βήματα , που πρέπει να ακολουθήσει μια καινοτόμος επιχείρηση, για να οδηγηθεί στην επιτυχία με τη χάραξη της σωστής στρατηγικής μέσω σωστής καθοδήγησης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε 7 θεματικά πάνελς, με ομιλητές εκπροσώπους θεσμικών φορέων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης, τα Επιμελητήρια, τον Δήμο Ηρακλείου, τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, την Εθνική Τράπεζα και την Παγκράτια Τράπεζα. Συμμετείχαν , επίσης , εκπρόσωποι σημαντικών επενδυτικών εταιρειών (VC Funds) , καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες από την Κρήτη. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τις δομές υποστήριξης και τη χρηματοδότηση της καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, τους διαγωνισμούς καινοτομίας, τις χρηματοδοτήσεις των Funds στην Κρήτη, τον ρόλο των εδραιωμένων επιχειρήσεων και την αξία της δικτύωσης, τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της καινοτομίας και τον ρόλο των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων στο οικοσύστημα της καινοτομίας στην Κρήτη. H εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, και συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας,  το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, τον Οργανισμό Bizrupt, την πρωτοβουλία 4Locals, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ελλάς.


Για τις παλαιότερες ειδήσεις μας, κάντε κλικ εδώ.​