Είσοδος Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

​​​​​​

 • 2ο Workshop Οικοσυστήματος Καινοτομίας

  16/02/2018

  Διοργανώθηκε την Τρίτη 13/2 το δεύτερο workshop του οικοσυστήματος καινοτομίας με σημαντική συμμετοχή θεσμικών φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Πανεπιστήμια, Ερευνητικά κέντρα, Επενδυτικά σχήματα του equifund, Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιοι φορείς κ.α συμμετείχαν ενεργά.

  Κύριος ομιλητής ήταν ο Dr. Ayal Shenhav, Founder and Managing Partner of Shenhav & Co. Advocates & Notary, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς στοιχεία του φορολογικού συστήματος του Ισραήλ και των ΗΠΑ που διευκολύνουν το οικοσύστημα των νέων – νεοφυών επιχειρήσεων- startups.

  Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και ορίστηκαν τρεις θεματικές περιοχές δράσης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

 • Workshop Census στο NBG Business Seeds
  16/02/2018

  Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου διοργανώθηκαν στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Census, ειδικής εταιρείας σε θέματα IT Security, σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας συναλλαγών, διερευνήθηκαν ενδεχόμενοι κίνδυνοι ασφάλειας και προγραμματίστηκαν στοχευμένες ενέργειες προστασίας των συστημάτων και των εφαρμογών των εταιρειών.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds σε διήμερη εκδήλωση καινοτομίας στην Κρήτη
  09/02/2018

  Στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν σε διήμερη εκδήλωση, που διοργανώθηκε στην Κρήτη από το δίκτυο διάχυσης τεχνολογίας «Πράξη», με αντικείμενο τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια του διημέρου έγινε παρουσίαση των νέων funds: α) του Εquifund, από τον επικεφαλής του EIF στην Ελλάδα κ. Jose Romano και τον κ. Γιώργο Γιακουμάκη, β) του Unifund, από την Αν. Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Κατερίνα Πραματάρη, καθώς και παρουσίαση των δράσεων καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, από την Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κα. Νέλλη Τζάκου - Λαμπροπούλου.

  Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Χριστόφορος Χατζόπουλος, Διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, καθώς και ο κ. Γεώργιος Περάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Καταστημάτων της Διεύθυνσης Δικτύου Ι.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν κλειστές συναντήσεις καθοδήγησης και διερεύνησης συνεργιών με 25 ερευνητικές ομάδες του ITE, ΕΛΚΕΘΕ, Πανεπιστημίου Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης, οι οποίες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις.

 • Workshop Microsoft-NBG Business Seeds
  30/01/2018

  Την Παρασκευή 26/1 διοργανώθηκαν στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Microsoft σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με την Μicrosoft.

   
  Τα στελέχη της Microsoft με επικεφαλής τους Nina Sindija, StartUp Manager at Microsoft CEE και τον Φώτη Δραγανίδη, Partner Development Manager for Greece/Cyprus/Malta at Microsoft CEE συζητήσαν με τις εταιρείες επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας και δικτύωσης στο εξωτερικό.

 • 5ο Εργαστήριο Match & Develop A Startup
  26/01/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5o τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup" που έλαβε χώρα στα γραφεία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων NBG Business Seeds σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφορούσε ομάδες του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού.

  Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες  μέσω καθοδήγησης και δικτύωσης τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τόσο την εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και την παρουσίασή του.

  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων αφορούσε στο, την μεθοδολογία Lean startup από στελέχη του Saint Angels,  Μάρκετινγκ από την Uppercut, Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου, Business analytics, θέματα ασφάλειας από στελέχη της Census, prototyping, pitching και Business Camvas από στελέχη του ACEin.

  Συμμετείχαν 23 ομάδες με 52 μέλη.
  Στις ομάδες έγινε mentroring από νικητές προηγούμενων διαγωνισμών μας: e-table, wifins, covve, doctoranytime, Workathlon, mermix από συνεργαζόμενους οργανισμούς: Endeavor, The People's Trust, Marathon, Metavallon, Venture Friends, Microsoft, Unifund, Big PI, Hellenic Entrepreneurship Award καθώς και από τις συνεργαζόμενες εταιρείες Delivery.gr, Census και Νήσος.

  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τριήμέρου εργαστηρίου διακρίθηκε η εταιρεία e-suppliers.gr η οποία κέρδισε ένα τάμπλετ και την πρόκρισή της απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού. Οι ομάδες Filox και Wending Agenda έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες Βizpark της Microsoft και οι ομάδες Mamakita, Filox και Wedding Agenda δωρεάν υπηρεσίες email από την Apifon. Oι ομάδες Mamakita και e-suppliers.gr προσκλήθηκαν να ενταχθούν στην μονάδα στήριξης του ACEin ενώ οι ομάδες Therapeek και Weeding Agenda  κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο επόμενο Bootcamp που διοργανώνει το Acein. Οι ομάδες Stompdaddy, Therapeek και Wedding Agenda προσκλήθηκαν για περαιτέρω υποστήριξη από τον οργανισμό The People’s Trust. Τέλος σε όλες τις ομάδες με ολοκληρωμένη εφαρμογή δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon.

 • Ημερίδα γνωριμίας και networking στο ΟΚ!ΤΗΕSS την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 16:00μμ
  19/12/2017

  Σε συνεργασία με το OK!Thess και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα NBG Business Seeds διοργανώνει εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσής με τους συμμετέχοντες από την Β. Ελλάδα την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 16:00μμ στο OK!Thess.

  Η ατζέντα έχει ως εξής:

  16:00-16:30     Προσέλευση
  16:30-16:50     Καλωσόρισμα στο OK!Thess
  16:50-17:10     Λάζαρος Παπαδόπουλος – Athlenda – Τι σημαίνει να είσαι startupper – Ευκαιρίες και διακυβεύματα
  17:10-17:30     Σπύρος Αρσένης – Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds - Παρουσίαση προγράμματος NBG Business Seeds – επόμενα βήματα διαγωνισμού.
  17:30-18:30     1’ λεπτό παρουσίαση ομάδων
  18:30-19:00     Μανόλης Χατζηγιάννης - Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ - Παρουσίαση του Business Model Canvas
  19:00-20:30     Μentoring - συζήτηση με ομάδες.
  20:30   Ποτό – συζήτηση

 • Ανακοίνωση επιπλέον συμμετεχόντων στη Β' Φάση του 8 Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  19/12/2017

  Σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού και σε συνέχεια της ανακοίνωσης των προτάσεων που προκρίνονται στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας, οι νικητές των Διαγωνισμών:

  Διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός Ennovation και 3ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός ΕΑΠ -ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν απευθείας στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού επιπλέον των όσων προκρίνονται μέσω της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού.

  Ακολουθεί ο πίνακας με τα ονόματα των επικεφαλής των ομάδων.

  ΕπώνυμοΌνομαΘεματική ΕνότηταΤίτλος Πρότασης
  ΑλέξογλουΚωνσταντίνοςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταLoceye
  ΧατζηδημητρίουΚυριάκοςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταCyclopt
  ΕυσταθίουΔημοσθένηςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταOpenX
  ΗλιοπούλουΜαρίαΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταMuStory

  Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας.
 • Workshop IATI με εταιρίες του προγράμματος
  01/12/2017

  Για τρίτη φορά διοργανώθηκαν κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος του Ισραήλ σε εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα γραφεία του προγράμματος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον οργανισμό Israel Advanced Technology Industries.

  Στο workshop συζητήθηκαν επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας. Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ startups των δύο χωρών.
 • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή προτάσεων στον 8ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας
  31/10/2017

  Η συμμετοχή κινήθηκε  για ακόμη μια χρονιά σε υψηλά επίπεδα. Συνολικά κατατέθηκαν 361 προτάσεις από 638 συμμετέχοντες με το 32% των συμμετεχόντων  να είναι άνω των 41 ετών  και  το  20% να είναι γυναίκες.

   

  Αναλυτικά κατατέθηκαν 229 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 78 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 54 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία».

   

  Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού.

   

  Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο διεθνές συνέδριο της Γαλλικής Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων - BPI France
  17/10/2017

  Μετά από πρόσκληση της γαλλικής κυβέρνησης ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε σε αποστολή στο Παρίσι και παρέστη στο διεθνές συνέδριο της Γαλλικής Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων - BPI France.  Πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του γαλλικού οικοσυστήματος καινοτομίας και διερευνήθηκαν ενδεχόμενες συνέργειες. Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με στελέχη των οργάνωσεων business angle Europe, France Angel και France Fintech, με στελέχη της BPI France ενώ επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις του γαλλικού incubator Agoranov.

 • Workshop Amazon με εταιρίες του NBG Business Seeds
  13/09/2017

  Για τρίτη χρονιά διοργανώθηκαν κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Amazon σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του προγράμματος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την εταιρεία Amazon. Στο workshop συζητήθηκαν επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας.
   
   
   
  Τα στελέχη της Αmazon με επικεφαλής τον Claus Verner, Startup Business Development Manager ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τη συνεργασία και σε επιβεβαίωση της πολύ καλής σχέσης με το πρόγραμμα προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες cloud αξίας έως 100.000 δολαρίων.
 • Workshop με στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας
  17/08/2017

  Οι εταιρίες Covve, Mist.io, Vitruvius και Fieldscale είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν 23/5 και 2/8 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα δικτύωσης και ενίσχυσης της παρουσίας των εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Workshop ΚΕΜΕΛ στο NBG Business Seeds
  11/07/2017

  Την Τρίτη 4 Ιουλίου και την Τετάρτη 5 Ιουλίου διοργανώθηκαν στα γραφεία του NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη τou ΚΕΜΕΛ σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με το ΚΕΜΕΛ.

  Τα στελέχη του ΚΕΜΕΛ συζητήσαν με τις εταιρείες ζητήματα διοίκησης καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας.
 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 8ου Διαγωνισμού
  10/07/2017

  Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 8o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», συνεχίζοντας για όγδοη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.


  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

   

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation με τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.

  Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία, άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, τα οποία προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

   

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 8ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:


  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία


  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition  καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.


  Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 15.00.
  Για να υποβάλετε την πρότασή σας στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ


  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

   

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Workshop με IATI

  28/04/2017

  ​​Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 26/4/2017 με επιτυχία οι κλειστές συναντήσεις στελεχών της ΙΑΤΙ με επτά εταιρίες του προγράμματος στήριξης της καινοτομίας NBG Βusiness Seeds: Covve, Mist.io, RΤsafe, Wifins, Fieldscale, Zootle και Goodvidio.

  Στις συναντήσεις συμμετείχαν πέντε σημαντικά στελέχη της ΙΑΤΙ τα οποία ταξίδεψαν ειδικά για αυτόν τον σκοπό από το Ισραήλ:

  •Amir Guttman, Managing Partner and Founder at Aviv Venture Capital
  •Ami Harel, CEO of End to end system
  •Uri Lavi, CEO of Picscout.
  •Anat Ben Barouch, Head of Business Development and Innovation at Amit, Pollak, Matalon & Co
  •Liri Ben Shimol, representing IATI and leading the delegation.

  Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των εταιρειών, καθοδηγήθηκαν σε θέματα ανάπτυξης της δραστηριότητάς τους και διερευνήθηκαν πιθανές συνέργειες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα ακολουθήσουν περαιτέρω δράσεις ανάπτυξης και επικοινωνίας του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων της Ελλάδος με αυτό του Ισραήλ.

 • 6o Εργαστήριο " Match & Develop a Startup"
  26/04/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έκτο τριήμερο σεμινάριο "Match & Develop a Startup", που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 7  έως τις 9 Απριλίου.

  Διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας της Τράπεζας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για την ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικής αξιοποίησης ερευνητικών έργων του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ΝΒG Business Seeds. Στο σεμινάριο συμμετείχαν ομάδες που συμμετέχουν στον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ και ομάδες του OK!Thess.

  Στόχος του σεμιναρίου - εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες που συμμετείχαν, παρέχοντας σε αυτές καθοδήγηση και δικτύωση, καθώς και δυνατότητα εξέλιξης του επιχειρηματικού τους σχεδίου και παρουσίασής του μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials). Η διοργάνωση στηρίχθηκε έμπρακτα από καθηγητές του ΑΠΘ και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), από στελέχη και εκπροσώπους του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και του ΟΚ!Τhess, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στην έναρξη όσο και στις τελικές παρουσιάσεις.

  Στο τριήμερο σεμινάριο συμμετείχαν 18 ομάδες. Στις ομάδες έγινε mentroring από στελέχη πετυχημένων startups της Θεσσαλονίκης: (Athlenta, Apifon, Veltio, Logismos, Agnotis, mojestik, datascouting, horizon.camera, Goodvidio, Fieldscale, Total Eclipse, Dataways, Brite Solar Technologies, Bubblz,  socialmind, Booknbloom, geekbot, infodim).

  Σύντομες παρουσιάσεις έκαναν συνεργάτες του Δικηγορικού γραφείου Λαμπαδάριου για νομικά ζητήματα και στελέχη της εταιρείας Census για θέματα ασφάλειας συστημάτων, ενώ παρούσα στο mentoring ήταν η Νάγια Σταγκουράκη, Startup Community Manager της Microsoft.

 • Match and Develop a Startup Θεσσαλονίκης
  28/03/2017

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΟΚ!Τhess διοργανώνουν το τριήμερο σεμινάριο Match and Develop a Startup στις 7-9 Απριλίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΟΚ!Τhess, Κομοτηνής 2 και Μαρία Κάλλας στη Θεσσαλονίκη.

  Το σεμινάριο απευθύνεται σε ομάδες που συμμετείχαν στον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, σε ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ και σε ομάδες του OK!Thess. Πρόκειται για συμμετέχοντες που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας, από το επίπεδο της ιδέας και της διερεύνησης εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων έως το επίπεδο της προσέλκυσης πελατών και της αναζήτησης χρηματοδότησης.

  Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες δικτύωση, επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες καθώς και τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να επιτύχουν, όπως:
  • Ανάπτυξη και βελτίωση του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων.
  • Καθοδήγηση από ώριμες startups που έχουν ήδη βρει χρηματοδότηση.
  • Εξειδικευμένα workshops με ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες σε θέματα ενδιαφέροντος: business planning, customer development, business analytics, θέματα ασφάλειας και νομικά ζητήματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση της ιδέας.
  • Ανάπτυξη των ικανοτήτων παρουσίασης (pitching).
  • Δικτύωση και γνωριμία με πιο ώριμες startups που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και με φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας.

  Την Κυριακή 9 Απριλίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα λάβουν περαιτέρω υπηρεσίες φιλοξενίας και καθοδήγησης από το ΟΚ!Thess και το ΑΠΘ ενώ μια ομάδα από αυτές που συμμετείχαν στον  7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας θα προκριθεί στην Β’ Φάση του επόμενου διαγωνισμού.

  Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικής αξιοποίησης ερευνητικών έργων του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ΝΒG Business Seeds.

 • 5o Εργαστήριο " Match & Develop a Startup"

  15/03/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Πάτρα το πέμπτο τριήμερο εργαστήριο " Match & Develop a Startup".


  Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων  του προγράμματος  " NBG Business Seeds " και αφορά ομάδες του Διαγωνισμού  «Καινοτομία & Τεχνολογία» που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση. Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τις ομάδες  με καθοδήγηση, δικτύωση και μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) να εξελίξουν τόσο το επιχειρηματικό τους σχέδιο όσο και την παρουσίαση του.

  Η διοργάνωση στηρίχθηκε έμπρακτα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πατρών,  το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας ,εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν τόσο στην συνέντευξη τύπου όσο και στην επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος.

   Στο τριήμερο συμμετείχαν 15 ομάδες με 30 μέλη. Στις ομάδες έγινε mentroring από στελεχών πετυχημένων startup της Πάτρας : insybio, delivery.gr, transifex, Irida Labs,  sussurus, codebender, Teastock. Eπίσης, σύντομες παρουσιάσεις για νομικά θέματα έκαναν στελέχη συνεργάτες του Δικηγορικού γραφείου  "Λαμπαδάριος και Συνεργάτες" και  στελέχη  της  εταιρείας "Uppercut"  για θέματα μάρκετινγκ.

  Για τη διοργάνωση του τριημέρου, η Εθνική Τράπεζα ένωσε τις δυνάμεις της με το Mindspace, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά ιδέες να βγουν από το πανεπιστήμιο.

  Το "Match & Develop  a Startup" και το "Mindspace Challenge - Patras Qualifiers" διοργανώθηκαν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο με στόχο οι ομάδες των δύο διοργανώσεων να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των δράσεων των δύο εκδηλώσεων: σεμινάρια σε νομικά θέματα, θέματα ασφάλειας, μάρκετινγκ, analytics, business planning και presentation skills.

  Τη διοργάνωση υποστηρίξαν ακόμη η Αμερικάνικη Πρεσβεία, η MKO The People’s Trust και το ΜΙΤ Entreprise Forum Greece καθώς και το Open Coffee Πάτρας.»

 • Αποτελέσματα Β' Φάσης 7ου Διαγωνισμού
 • 4ο Εργαστήριο Match & Develop A Startup
  27/01/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τέταρτο τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup" στα γραφεία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 

  Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων NBG Business Seeds σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφορά ομάδες του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση.

  Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τις ομάδες  με καθοδήγηση, δικτύωση και μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) να εξελίξουν τόσο το επιχειρηματικό τους σχέδιο όσο και την παρουσίαση του.

  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων αφορούσε στο Business Camvas, Μαρκετινγκ, Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου, analytics, θέματα ασφάλειας από στελέχη της Census, prototyping και pitching.

  Συμμετείχαν 25 ομάδες με 58 μέλη.

  Στις ομάδες έγινε mentroring από νικητές προηγούμενων διαγωνισμών μας: ΝΗΣΟΣ, e-table, nestcargo, wifins, covve, PDPlus, mist.io, Eventora, blueground, InSyBio Ltd, incrediblue, Doctoranytime, καθώς επίσης και από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Endeavor Greece. 

  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τριημέρου διακρίθηκαν η εταιρεία NECOVA η οποία κέρδισε ένα τάμπλετ και την πρόκριση απευθείας στη Β' Φάση του 8oυ Διαγωνισμού, οι ομάδες Pleione Energy SA και η εταιρεία ΕasyExports οι οποίες θα λάβουν υποστηρικτικές υπηρεσίες από το Acein.

  Δύο ειδικές διακρίσεις δόθηκαν στις ομάδες Tattoo Lancer και Βόλτα στην αγορά με τους φίλους μου, οι οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο επόμενο Bootcamp που διοργανώνει το Acein. Τέλος, το πρόγραμμα NBG Business Seeds θα στηρίξει με υπηρεσίες καθοδήγησης τρεις ακόμη ομάδες: Την Hopwave, Lighthouse Solar Collector και Pleione Energy SA
 • Αποτελέσματα Α' Φάσης 7ου Διαγωνισμού
 • Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής προτάσεων 7ου διαγωνισμού
  17/10/2016

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή προτάσεων στον 7ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας «Καινοτομίας & Τεχνολογίας»

  Η συμμετοχή κινήθηκε στα περσινά επίπεδα. Συνολικά κατατέθηκαν 401 προτάσεις από 713 συμμετέχοντες. Ενθαρρυντική ένδειξη για την ωριμότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι ότι σχεδόν οι μισές προτάσεις είναι ομαδικές. Επίσης, ο Διαγωνισμός προσελκύει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ηλικιών καθώς το 20% των συμμετεχόντων είναι άνω των 41 ετών, ενώ ένας στους πέντε συμμετέχοντες είναι γυναίκα.

  Αναλυτικά κατατέθηκαν 247 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 95 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 59 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία». Αύξηση παρατηρήθηκε στις ομαδικές συμμετοχές οι οποίες πλέον αντιστοιχούν στο 46% του συνόλου.

  Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού.

  Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).​

 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 7ου Διαγωνισμού

  04/07/2016

  ​​​Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 7o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.


  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

   

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία, άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, τα οποία προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

   ​

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:


  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία


  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.


  Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 15.00.


  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.


   

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 •  

   
   
 •  

   
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  

   
   
 •  

   
   
 •  
 •  

   
   
 •