Είσοδος Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

​​​​​​

 • Ημερίδα για τον τουρισμό για τους συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  30/11/2018

  Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε η ημερίδα για τον τουρισμό που διοργανώθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στα γραφεία του Τομέα Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Greek Tourism Startups.  Στην ημερίδα συμμετείχαν 20 startups (από τις 26 συνολικά που προσκαλέσαμε από όλη την Ελλάδα)που είχαν υποβάλει πρόταση στον φετινό Διαγωνισμό. Η προσέλευση στην ημερίδα ήταν σημαντική και σε αυτήν συμμετείχαν ομάδες από την Κρήτη, την Εύβοια (3 ομάδες), τη Λαμία και τον Ορχομενό. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν μεγάλο και οι απόψεις που εκφράστηκαν ήταν ουσιαστικές. Τα ίδια τα στατιστικά των συμμετεχόντων πιστοποιούσαν ωριμότητα: μεγάλο ποσοστό ομαδικών συμμετοχών (56%) και μεγάλη συμμετοχή γυναικών (33%). Ως βασικό συμπέρασμα μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν σε  δύο μεγάλες κατηγορίες: τα marketplaces, που απευθύνονται σε τουρίστες και προσφέρουν καταλύματα και δραστηριότητες και οι υπηρεσίες που αφορούν λειτουργικότητες όπως εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, εναέριες λήψεις και μηχανές αναζήτησης. Στα όρια αυτών των δύο μεγάλων κατηγοριών, υπάρχουν τεχνικές λύσεις για ασφάλεια και πιστοποίηση. Αν τοποθετήσουμε όλες τις προτάσεις σε ένα κοινό πλάνο, σκιαγραφείται η συνέργεια ως ανάγκη αλλά και εγγυημένη επιλογή για επιτυχία και ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι με την εκδήλωση βοηθήσαμε προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργίας συνεργασιών και επικοινωνίας των ομάδων. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης ενώ στήριξαν με την παρουσία τους το ΚΕΜΕΛ το Metavallon και το startupper.gr καθώς και συνεργάτες του προγράμματος.

  To πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο εργασιών της Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής – Business Banking.
 • Φιλοξενία Διαγωνισμού Aegean Startups
  30/11/2018

  Ο Τομέας Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής της Τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds και στηρίζοντας έμπρακτα τις πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας στον ακαδημαϊκό χώρο, φιλοξένησε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου τον τελικό του διαγωνισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου Aegean Startups (www.aegean-startups.gr), στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 12 ομάδες. Στους νικητές που προκρίνονται απευθείας στη Β' Φάση του 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, χορήγησε δύο βραβεία (τάμπλετ). Οι προτάσεις που προκρίθηκαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας είναι: «ISLE – Live like a Greek for a day», Κωνσταντίνος Παρθενιάδης και  Γιώργος Κορδάτος και «A.I.G.E.A.S. – Aegean Interactive Gamified Educative Ancient Stories» Κεντεποζίδου Ελένη και Αφροδίτη Φλωρά.
 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο Διήμερο VR@GR
  28/11/2018

  Ο Τομέας Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας συμμετείχε στο διήμερο «Εικονική Πραγματικότητα – Έρευνα και εφαρμογές στην Ελλάδα σήμερα», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ωνάση το Σαββατοκύριακο 24-25/11 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

  Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε εκείνους που δημιουργούν Εικονική Πραγματικότητα, αλλά και σε όσους θέλουν να την πάνε ένα βήμα πιο πέρα. Ερευνητές, καλλιτέχνες, οργανισμοί και επιχειρήσεις συζήτησαν για την πραγματικότητα του αύριο.

  Στο συνέδριο συμμετείχε με πρόταση μας και ο φετινός νικητής του διαγωνισμού καινοτομίας και τεχνολογίας «ORAMA VR», μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για εκπαίδευση χειρουργών.

  Ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης παρουσίασε τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds σε σχέση με τις καινοτόμες εταιρείες εικονικής πραγματικότητας, αναφέρθηκε σε παλιότερους νικητές του διαγωνισμού και παρουσίασε εκτενώς τις φετινές 20 συμμετοχές στο διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας με στοιχεία εικονικής πραγματικότητας.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο διήμερο StartupNow Forum
  28/11/2018

  Ο Τομέας Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας συμμετείχε ενεργά στο διήμερο StartupNow Forum που διοργανώθηκε στην Ελευσίνα την Παρασκευή και το Σάββατο 23-24/11/2018. Πρόκειται για ένα πολυσυνέδριο καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώθηκε από την Mantis Business Innovation, υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ESU unit), του Δήμου Ελευσίνας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

  Ενεργή παρουσία είχαμε στα πάνελ «Εκπαιδεύοντας τους Startupers για το exit...» και «How to Stand out, μπες στα ραντάρ των επενδυτών» μαζί με εκπροσώπους φορέων, Venture Capitals, incubators. Επίσης, έγιναν πολλαπλές συναντήσεις και επαφές με καινοτόμες επιχειρήσεις για καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας. Από τον Τομέα Τραπεζικής Επιχειρήσεων Λιανικής συμμετείχε ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds.

 • Workshop ΜcKinsey με ομάδες του NBG Business Seeds
  28/11/2018

  Την Παρασκευή 23/11 διοργανώθηκαν κλειστές συναντήσεις τριών στελεχών της McKinsey με επτά εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds.

  Συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής, πωλήσεων και ανάπτυξης, ενώ δρομολογήθηκαν επιπλέον συναντήσεις για περαιτέρω συμβουλευτική. Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds και οι σημαντικές προοπτικές ανάπτυξής τους.
 • Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην επέτειο των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
  15/11/2018

  Η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 ετών από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο Tομέας Business Banking της Διεύθυνσης Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του Προγράμματος NBG Business Seeds, τόσο στην αξιολόγηση των προτάσεων του ετήσιου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας με συμμετοχή μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, όσο και στην υποδοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους στη Διεύθυνση.

  Την Παρασκευή 9.11.2018 διοργανώθηκε εκδήλωση με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Έγιναν ομιλίες από διακεκριμένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου. που αναφέρθηκαν στην καριέρα τους και στη συμβολή του Πανεπιστημίου στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Από την Εθνική Τράπεζα μίλησαν ο κ. Ιωάννης Μαυρικόπουλος, Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Διαχείρισης Ρυθμιστικών Θεμάτων Τράπεζας και Ομίλου και ο Δρ. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του Προγράμματος NBG Business Seeds.
 • Σεμινάριο Διανοητικής Ιδιοκτησίας
  31/10/2018

  Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Πέμπτη 25/10 στο χώρο του προγράμματος NBG Business Seeds εκδήλωση ενημέρωσης για τη Διανοητική Ιδιοκτησία (ΙP), με ομιλητή τον Δρ.Βασίλειο Βλαχάκη (Director KAINAGORA).

  Μέσα σε τρεις ώρες και με συνεχή αλληλεπίδραση με το ακροατήριο, παρουσιάστηκαν τα θέματα σχετικά με την προστασία, αξιολόγηση και αξιοποίηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ), που παράγεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας.
  Έμφαση δόθηκε στον ορισμό της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, στον τρόπο παραγωγής και προστασίας της, στην αξία της για μια εταιρεία και στον τρόπο αξιοποίησής της. Εκτενής αναφορά έγινε στα διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (Πατέντες).

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κλειστών διοργανώσεων του προγράμματος NBG Business Seeds και της στοχευμένης ενημέρωσης των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και εταιρειών συνεργαζόμενων προγραμμάτων.
 • Διεθνές συνέδριο Crowd Dialog 2018
  22/10/2018

  Η Εθνική Τράπεζα, καθώς και το Πρόγραμμα "NBG Business Seeds”, συμμετείχε για τρίτη φορά ως εθνικός εκπρόσωπος στο διεθνές συνέδριο “Crowd Dialog Europe 2018”, που έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2018 στο Αυστριακό Κοινοβούλιο στη Βιέννη. Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις, η ψηφιοποίηση, οι τεχνολογίες συμμετοχικής συνεισφοράς (Crowd) και οι τεχνολογίες Blockchain.


  Η Εθνική Τράπεζα, ως Country Patron, συνόδευσε την εθνική αντιπροσωπία, την οποία αποτελούσαν μέλη από τον ακαδημαϊκό χώρο, φορείς, χρηματοοικονομικά ιδρύματα, καθώς και ερευνητικά κέντρα: Δρ. Χρήστος Μάρκου (Δημόκριτος), Δρ. Φανή Λαμπριανίδου (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης), Δρ. Κωνσταντίνος Βότης (ΕΚΕΤΑ), Δρ. Μαρία Μακριδάκη (Δίκτυο Πράξη), Παναγιώτα Δελιέζα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ζαφειρώ Νικολάου (Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος), Δρ. Σπύρος Αρσένης (Country Patron και Συντονιστής του προγράμματος “NBG Business Seeds”), Μάρκος Αρχοντάκης και Γιάννης Χατζηιωαννίδης (Εθνική Τράπεζα).

  Μια μέρα πριν, στις 17 Οκτωβρίου, διοργανώθηκε κλειστό workshop της Γενικής Διεύθυνσης General Internal Market, Industry, Entrepreneurship and SMEs (DG GROW) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με συμμετοχή 32 Country Patrons από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέμα "Εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις και Fintech: Βέλτιστες πρακτικές και Τάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση". 

  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για την πορεία του equity crowdfunding στην Ευρώπη, για την αντιμετώπιση της απάτης και για τις εξελίξεις ανά χώρα. Ο Δρ. Σπύρος Αρσένης Country Patron και Συντονιστής του προγράμματος “NBG Business Seeds” ενημέρωσε την Επιτροπή και τους εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Dr. Joachim SCHWERIN ενημέρωσε για τη στρατηγική και τον προγραμματισμό της επιτροπής.

 • Open Coffee Thessaloniki
  04/10/2018

  Για 6η φορά το Πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση του Open Coffee Thessaloniki. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018 στον Πολυχώρο WE, συμμετείχαν επίσης βραβευμένες ομάδες του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, καθώς και του Προγράμματος be-finnovative.


   
  Ο Θεοδόσης Σαπουνίδης, Ιδρυτής & CEO του RoboTiles και πρώτος νικητής του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας, παρουσίασε την πρώτη πλήρως υβριδική εκπαιδευτική πλατφόρμα προγραμματισμού για παιδιά και ενήλικες, η οποία σε λιγότερο από ένα χρόνο απέσπασε 4 βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. O Γεώργιος Τσελεπίδης, τρίτος νικητής του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας παρουσίασε την Brite Solar, μια επιχείρηση που σχεδιάζει καινοτόμες λύσεις για τον κατασκευαστικό τομέα συνδυάζοντας νανοτεχνολογία και τζάμι, καθώς και την εμπειρία της ομάδας στο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας. Ο Χάρης Τσιλιακούδης, Συνιδρυτής & CPO της Plustic, παρουσίασε την εμπειρία της ομάδας στον χώρο του Fintech, αλλά και πώς μέσω της εφαρμογής της ομάδας παρέχεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να επιβραβεύσουν τους εργαζομένους και συνεργάτες τους, άμεσα και εύκολα, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα τους και μειώνοντας τα εταιρικά τους κόστη. Τέλος, ο Σπύρος Αρσένης συντονιστής του Προγράμματος ΝΒG Business Seeds παρουσίασε το Πρόγραμμα NBG Business Seeds, τον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, και μίλησε για τις συνέργειες στο οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.
 • Ανανεωμένη έκδοση της εργαλειοθήκης των startup
  03/10/2018

  Με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας και του προγράμματος NBG Business Seeds κυκλοφόρησε η νέα, εμπλουτισμένη έκδοση «H εργαλειοθήκη των Startups» του ΕλληνοΑμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

  Η έκδοση περιλαμβάνει κείμενα από έγκριτα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας τα οποία αφορούν στην αποτύπωση του οικοσυστήματος και της σύνδεσής του με την ελληνική οικονομία, στα διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία, στα σχετικά νομικά ζητήματα, στην κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων και στην δυνατότητα εισαγωγής στο χρηματιστήριο.  Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας η κα Νέλλη Τζάκου –Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής σε άρθρο της αναφέρεται στον ορισμό της καινοτομίας και στους δείκτες και τη σύνδεση της με την ελληνική πραγματικότητα.

  Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προμηθευτείτε την έκδοση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο nbgseeds@nbg.gr δηλώνοντας όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.

 • Open Coffee Patras
  01/10/2018

  Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετείχε στη διοργάνωση του πρώτου Open Coffee Patras στηρίζοντας ενεργά τον θεσμό. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Επίκεντρο.

  Ο κ. Άγγελος Ρέζος – CEO Rezosbrands AE παρουσίασε την Ρέζος Brands και τα καινοτόμα προϊόντα που προέρχονται από το ιπποφαές και μίλησε για τη συνεργασία του με τοπικές startups. Οι κκ. Μάριος Βλαχογιάννης και  Αλέξης Πάντζιαρος Ph.D παρουσίασαν την καινοτόμο εταιρεία Coff-eco: Recover phenols from Nature για την παραγωγή φαινολών από τα υπολείμματα του καφέ και για τη συνεργασία τους με την Rezosbrands και ο Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε το προγράμμα καθώς επίσης και τον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας.

  Στην εκδήλωση παρέστησαν φοιτητές και ερευνητές, τοπικές startups, τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες και ακολούθησε πολύωρη ζωντανή συζήτηση.

 • 4ο Workshop Amazon
  01/10/2018

  Διοργανώθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του NBG Business Seeds το τέταρτο workshop εταιρειών του προγράμματος NBG Business Seeds με στελέχη της Amazon από τα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης.


  Στις κλειστές ωριαίες συναντήσεις, οι εταιρείες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τεχνικά θέματα, εμπορικά θέματα αλλά και θέματα στρατηγικής και να λάβουν καθοδήγηση σχετικά με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και την υλοποίησή του.

  Επίσης, διερευνήθηκαν δυνατότητες δικτύωσης στο εξωτερικό και συμμετοχής σε διεθνή συνέδρια. Σε επιλεγμένες εταιρείες διερευνήθηκε ακόμη η δυνατότητα επέκτασης του δωρεάν πακέτου AWS στο δωρεάν πακέτο των $100.000 ώστε να καλυφθούν τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες

 • Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο Πρόγραμμα Roots του Χρηματιστηρίου Αθηνών
  15/09/2018

  Ανακοινώθηκε την Κυριακή 9/9 στη ΔΕΘ η έναρξη του προγράμματος Roots από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Το ROOTS είναι μια πρωτοβουλία ανάδειξης διεθνώς ανταγωνιστικών και εμπορικά ώριμων επιχειρηματικών σχεδίων από νέες εταιρείες, με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασής εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια με τους κανόνες και τις βέλτιστες πρακτικές που διαμορφώνονται διεθνώς.

  Μέσα από μια σειρά δράσεων σύνδεσης με διεθνή δίκτυα τεχνογνωσίας και με τη στήριξη κορυφαίων συνεργατών από το χώρο της εφαρμοσμένης έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της κεφαλαιαγοράς, το πρόγραμμα στοχεύει τόσο στην αξιολόγηση όσο και στη βελτίωση της εξοικείωσης των εταιρειών με τα διαφορετικά χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όσο και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά την επιχειρηματική τους πρόταση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Tο πρόγραμμα επιδιώκει την ενίσχυση του οικοσυστήματος της κεφαλαιαγοράς και την αξιοποίηση της δυναμικά διαμορφούμενης διεθνούς τάσης για τη χρηματοδότηση του νέου ανταγωνιστικού παραγωγικού ιστού.

  Το Χρηματιστήριο Αθηνών με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσίαση του προγράμματος ROOTS στο Αμερικανικό Περίπτερο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνεργάτες του προγράμματος όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα, η Διεθνής Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), η Grant Thornton, το CFA Society Greece, και το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ανακοίνωση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, τον κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου, πρόεδρο της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε και τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου κ. Σίμο Αναστασόπουλο.

  Τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στον τομέα του Τουρισμού ανακοίνωσε ο Σπύρος Αρσένης Συντονιστής του προγράμματος ΝΒG Business Seeds. Ανέφερε ότι αποτελεί φυσική συνέχεια της δράσης NBG Business Seeds η οποία ήδη στηρίζει εταιρείες όπως η Hotelbrain, η Βlueground και η Workathlon και τόνισε τα οφέλη των συνεργειών μεγάλων φορέων προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

 • Συνεργασία NBG Business Seeds με την Innoenergy

  Στο πλαίσιο των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, ανακοινώνεται η συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με την InnoEnergy, διεθνή φορέα στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας  και την KiNNO Consultants ltd, που αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο.
  Η συνεργασία αφορά σε:

  •Διερεύνηση συνεργειών μεταξύ δράσεων που οργανώνει η InnoEnergy στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό και παρόμοιες δράσεις που πραγματοποιεί η Τράπεζα (π.χ. Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το πρόγραμμα NBG Business Seeds κ.λπ.) Συγκεκριμένα σχετικά με τις δράσεις που πραγματοποιούνται από την InnoEnergy στη Ελλάδα, συνέργειες μπορούν να επιτευχθούν και μέσω της KINNO, εφόσον η KINNO είναι ο εκπρόσωπος  της InnoEnergy στην Ελλάδα.

  •Σχετικά με το διαγωνισμό InnoEnergy Powerup! Country Final Greece, συμφωνείται πως η Τράπεζα είναι εξουσιοδοτημένη να προτείνει τη συμμετοχή ομάδων που είχαν λάβει μέρος στον διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds, δεδομένου ότι τα θέματα των διαγωνισμών είναι σχετικά. Στελέχη της τράπεζας θα συμμετάσχουν στις επιτροπές αξιολόγησης, καθώς και σε δράσεις καθοδήγησης των ομάδων για θέματα οικονομικού χαρακτήρα.

  •Η InnoEnergy μπορεί να προτείνει την ένταξη εταιριών, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό InnoEnergy Powerup! Country Final Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης και καθοδήγησης “NBG Business Seeds” της Τράπεζας. Η Τράπεζα θα εξετάσει τις προτάσεις και θα αποφασίσει με βάση τα κριτήρια που εφαρμόζονται για την συμμετοχή εταιριών στο πρόγραμμα “NBG Business Seeds”, ανάλογα με τις ανάγκες και προοπτικές της επιχείρησης.

  •Η Τράπεζα μπορεί να προτείνει στην InnoEnergy ομάδες από το πρόγραμμα “NBG Business Seeds" για δικτύωση, ενημέρωση, επένδυση ή συνεπένδυση καθώς και για τη συμμετοχή τους σε θερμοκοιτίδες ή άλλα προγράμματα της InnoEnergy.

  •Επικοινωνία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών σχετικά με δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και εξωστρέφειας στον ενεργειακό τομέα.

  Η InnoEnergy (www.innoenergy.com),  είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, καθώς υποστηρίζει και επενδύει στην καινοτομία σε κάθε στάδιό της, ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Με το δίκτυο συνεργατών της φέρνει σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές. Η InnoEnergy εργάζεται σε τρεις βασικούς τομείς:
  •Σε Υπηρεσίες Δημιουργίας Επιχειρήσεων για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιρειών που επεκτείνουν το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα ενέργειας με καινοτόμες λύσεις.
  •Σε καινοτόμα προγράμματα που συνδέουν ιδέες, εφευρέτες και τη βιομηχανία για τη δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες.
  •Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις τις βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.

  Η KiNNO Consultants Ltd (www.kinno.eu), αποτελεί το HUB της InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες της. Η KiNNO είναι συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας  που εστιάζει στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα δρα ως ενδιάμεσος (intermediary) με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στη διεθνή αγορά. Η KiNNO επιπλέον προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων τόσο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς Έρευνας & Τεχνολογίας.

 • Συμμετοχή NBG Business Seeds στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
  06/09/2018

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds θα συμμετέχει σε 5 εκδηλώσεις του περιπτέρου 12.

   

  1. Workshop «How to monetize your product» την Κυριακή 09/09 στις 16:00-18:00. 
   Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

   

  1. Panel «To οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης: Αποτελέσματα, συνέργειες και επόμενα βήματα», Κυριακή 09/09 στις 18:00-20:00

   

  • Σοφία Τσακίρη, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας, ΑΠΘ.
  • Simon Bensasson, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής ΟΚ!Thess.
  • Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.
  • Γιώργος Θρασκιάς, CEO εταιρείας ItBooms.
  • Θεοδόσης Σαπουνίδης, επικεφαλής ομάδας Robotiles.
  • Αλέξανδρος Τσουκνίδας, CEO εταιρείας PLIN-

    

   Συντονιστής Κώστας Τσαούσης, Δημοσιογράφος.

    
  1. Παρουσίαση NBG Βusiness Seeds και 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην κεντρική σκηνή του περιπτέρου 12, Παρασκευή 14/09 στις 17:00-17:20
   Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Business Banking, Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, Εθνική Τράπεζα
  2. Panel Alternative tools for funding Start-Ups / Εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, Παρασκευή, 14/09 στις 18:00 μμ.
   Γιάννης Χατζηιωαννίδης, Business Banking, Διεύθυνση Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, Εθνική Τράπεζα
  3. Panel Venture capital for Start-ups & early stage / Επιχειρηματικά Κεφάλαια για νεοφυείς και νέες επιχειρήσεις, Σάββατο 15/09 στις 16:00-17:00
   Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.
 • Συνεργασία NBG Business Seeds με το Ίδρυμα Ωνάση
  05/09/2018

  Η συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση μέσα από τον πυλώνα του Πολιτισμού κινείται σε 5 βασικούς άξονες:

  -Συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από τον οργανισμό στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

  -Συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds στις δράσεις του οργανισμού, εφόσον αυτό ανταποκρίνεται στον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες του.

  -Συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας με βασικούς άξονες την παιδεία και τον πολιτισμό.

  -Στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από τον οργανισμό.

  -Δυνατότητα του οργανισμού να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.

 • To ΝΒG Business Seeds στα σεμινάρια του NAMA Social Development Center
  02/08/2018

  Μετά από πρόσκληση του incubator/accelerator Higgs, συνεργάτη του προγράμματος NBG Business Seeds, στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν σε σεμινάριο του NAMA Social Development Center. Ενημέρωσαν αντιπροσωπεία επιχειρηματιών από το Κατάρ σχετικά με το οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα. Στην ενημέρωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, εκπρόσωπος της Nestle Ελλάδος καθώς και η κοινωνική επιχείρηση GIVMED η οποία έχει διακριθεί στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας και υποστηρίζεται από το Higgs.

  Το NBG Business Seeds εκπροσώπησε ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις άλλες δράσεις της Εθνικής Τράπεζας: act4Greece, i-fund και Be_finnovative ενώ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου που παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 • Workshop στο πλαίσιο του 9ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Program)
  31/07/2018

  Την Τρίτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων στήριξης της καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας και του NBG Business Seeds καθώς και της απαραίτητης προετοιμασίας πριν την συζήτηση με πιθανούς επενδυτές, στο 9ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (YES Program) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

  Στόχος της παρουσίασης που παρακολούθησαν μαθητές Λυκείου, αλλά και της ενδιαφέρουσας συζήτησης που ακολούθησε ήταν να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα στους νέους και να τους παρακινήσει να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.
 • Workshop Grant Thornton
  30/07/2018

  Διοργανώθηκε για 3η φορά στα γραφεία μας, workshop με επτά εταιρείες του προγράμματος NBG Business Seeds και στελέχη της Grant Thornton. Συζητήθηκαν θέματα φορολογίας και εταιρικής δομής. Περαιτέρω, διερευνήθηκε η δυνατότητα πιλοτικών συνεργασιών με τη Grant Thornton.
 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 9ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 9o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συνεχίζοντας για ένατη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

  Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με την Amazon, Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, PWC, Higgs, Ίδρυμα Ωνάση και την Endeavor Greece.

  Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.
  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 9ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:
  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία

  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/competition καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.
  Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις 15.00.

  Για να υποβάλετε την πρότασή σας στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ
  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Workshop με ΙΑΤΙ
  28/06/2018

  Για Πέμπτη φορά διοργανώθηκαν κλειστές συναντήσεις εταιρειών του NBG Business Seeds με στελέχη του Ισραηλινού οικοσυστήματος καινοτομίας με το συντονισμό του ΙΑΤΙ.


  Συζητήθηκε το επιχειρηματικό μοντέλο των εταιρειών και διερευνήθηκαν συνέργειες και δικτύωση με το οικοσύστημα του Ισραήλ.
 • Συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» του ΕΠΕΦΑ
  15/06/2018

  Στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν για 4η χρονιά στο πρόγραμμα "Επιχειρηματικότητα στην Πράξη" του Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Την Τρίτη 12 Ιουνίου συμμετείχαν στην αξιολόγηση των φετινών ομάδων και στην επιλογή της καλύτερης εταιρίας.
 • Workshop GDPR με Watson Farley & Williams
  18/05/2018

  Διοργανώθηκαν την Τετάρτη 16/5 στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds κλειστά workshops για το GDPR μεταξύ εταιρειών του προγράμματος και δικηγόρων της εταιρείας Watson Farley & Williams.


  Στόχος των συναντήσεων ήταν η βέλτιστη προετοιμασία των εταιρειών στην εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα.
 • Διοργάνωση workshop στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  18/05/2018

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώθηκε την Τρίτη 8/5 στο συνεδριακό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, workshop επιχειρηματικότητας με στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds, το οποίο παρακολούθησαν 140 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου.


 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο Central Hackathon
  15/05/2018

  To NBG Business Seeds συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση του Central Hackathon της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος το οποίο σημείωσε σημαντική επιτυχία. 17 ομάδες δούλεψαν όλο το διάστημα 11-13 Μαΐου στη Λαμία με βασικό σύνθημα «Άλλαξε την πόλη σου» δείχνοντας έμπρακτα τη πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
 • Διοργάνωση workshop στον Δημόκριτο
  11/05/2018

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» διοργανώθηκε την Τρίτη 9/5, στη βιβλιοθήκη του Κέντρου, workshop με στελέχη του προγράμματος NBG Business Seeds και στελέχη του Κέντρου.

  Συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης και δημιουργίας spin-offs.
 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στην κριτική επιτροπή του ImagineCup της Microsoft
  09/05/2018

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Microsoft, στέλεχος του προγράμματος συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του ImagineCup της Microsoft.  Η ομάδα iCry2Talk η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο προκρίνεται απευθείας στην Β’ Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.
 • Υποστήριξη ομάδων Higgs
  04/05/2018

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος NBG Business Seeds με τον Incubator/accelarator Higgs (Higher Incubators giving Growth and Sustainability) διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά κλειστές συναντήσεις με επιλεγμένες ομάδες του Higgs.

  Στελέχη του NBG Business Seeds καθοδήγησαν τις ομάδες σε θέματα επιχειρηματικότητας στα γραφεία του HIggs.

 • Διήμερο παρουσίας του προγράμματος ΝΒG Business Seeds στην Πάτρα, στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras Innovation Quest (Patras IQ)
  02/05/2018

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας και του προγράμματος NBG Business Seeds στην έκθεση Patras IQ-2018. Η Τράπεζα συμμετείχε με εκθεσιακό περίπτερο και είχε διαρκή παρουσία στις εκδηλώσεις και τις δράσεις της έκθεσης μέσω των στελεχών της.

  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Τράπεζα διοργάνωσε ένα panel διαβούλευσης με θέμα «Η παρουσία του ΝΒG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου: Συνέργειες και επόμενα βήματα», με ομιλητές τους κ.κ. Χρήστο Ασημακόπουλο - Διευθυντή Δικτύου ΙΙ, Γιώργο Ντίνο - Διευθυντή Δικτύου, Χαρίλαο Γρανίτσα - Διευθυντή Δικτύου και Σπύρο Αρσένη - Συντονιστή του προγράμματος ΝΒG Business Seeds. Παρεμβάσεις έγιναν από τους κ.κ. Δημοσθένη Πολύζο - Πρόεδρο του Patras IQ και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Κώστα Καρπέτα - Αντιπερ/ρχη Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα - Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Σπύρο Συρμακέση - Αντιπρύτανη Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδος, Νάσο Κοσκινά - Pos4Work, Γιάννη Κικίδη - Orange Grove Patras και Άγγελο Ρέζο - REZOS BRANDS Α.Ε.
  Επίσης, η Τράπεζα συμμετείχε δια των στελεχών της σε δύο ακόμα εκδηλώσεις:
   Από την ιδέα και το εργαστήριο στο καινοτόμο προϊόν με διοργανωτή το Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Γυναικεία καινοτόμος επιχειρηματικότητα με διοργανωτές το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος.

  Τέλος, στελέχη της Τράπεζας συμμετείχαν και στην κριτική επιτροπή του τοπικού διαγωνισμού καινοτομίας.

  Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έλαβε χώρα η εκδήλωση reSTART U.P Final Pitching, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων της προ-θερμοκοιτίδας του Πανεπιστημίου Πατρών και του POS4work. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιβεβαιώθηκε ότι, όλη η καινοτόμος κοινότητα της Δυτικής Ελλάδας έχει πολύ στενή σχέση με την Τράπεζά μας (ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα συνεργασίας ή/και έχουν ληφθεί εγκρίσεις χορήγησης πιστοδοτήσεων προς καινοτόμες/νεοφυείς επιχειρήσεις). Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε ευρύτατη δημοσιογραφική κάλυψη σε όλες τις ενέργειες της Εθνικής Τράπεζας και του προγράμματος NBG Business Seeds.  Από την πλευρά του προγράμματος NBG Business Seeds συμμετείχε ο συντονιστής του προγράμματος κ. Σπύρος Αρσένης, καθώς και οι τέσσερις πρεσβευτές του προγράμματος κ. Περικλής Οικονόμου, κ.  Γιάννης Σεγγούνης, κα. Παναγιώτα Σταμάτη και κα. Χριστίνα Ταβλά.

 • Workshop με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
  02/05/2018

  Την Τετάρτη 25/4 διοργανωθήκαν στα γραφεία του NBG Business Seeds κλειστές συναντήσεις εταιρειών του προγράμματος με στελέχη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.  Στις συναντήσεις οι εταιρείες ενημερώθηκαν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδοτήσεων που εμπίπτουν στον τομέα δραστηριότητάς τους, για δράσεις ενημέρωσης, προβολής και διερεύνησης συνεργασιών και δικτύωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Τριήμερο εργαστήριο Match & Develop a startup Thess
  20/04/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο τριήμερο εργαστήριο «Match & Develop a Startup Τhess», που έλαβε χώρα από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2018 στις εγκαταστάσεις του OK!Thess. Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «NBG Business Seeds» και της συνεργασίας του με το OK!Thess και το ΑΠΘ.

  Αφορούσε  σε ομάδες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού, σε ερευνητικές ομάδες, σε ομάδες του OK!Thess και  σε τοπικές start ups.

  Στο τριήμερο εργαστήριο συμμετείχαν 35 ομάδες με 75 μέλη. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες μέσω καθοδήγησης και δικτύωσής τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες τόσο στην εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και στην παρουσίασή του.
  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων είχε ως ακολούθως:

  • Μεθοδολογία Business Canvas από τo Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, Lean Startup από τους Saint Angels.
  • Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο  «Λαμπαδάριος και Συνεργάτες».
  • Business analytics από το NBG Business Seeds.
  • UI/UX από την porcupine colors.
  • Pitching από το ΟΚ!Τhess.
  • Επαγγελματική επικοινωνία από τον δημοσιογράφο  κ. Κώστα Τσαούση.

  Στη διαδικασία του mentoring συμμετείχαν οι ακόλουθες εταιρείες και στελέχη: η κ. Μαρία Ράμμου και ο κ. Αλέξανδρος Αχιλλεύς από τη Veltio, οι κ.κ. Αμανατίδης, Βαφειάδης και Ταξλίδης από την Epsilon Net, ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφύλλης από τη Βιοζοκάτ, ο κ. Θωμάς Δούζης από την Έργον, ο κ. Χρήστος Τσικούδας από την Logismos, ο κ. Τζάκο Καράσσο από την Agnotis, o κ. Σταύρος Βολογιαννίδης από τη DataScouting, ο κ. Γιώργος Μπουζιανάς από τη Fieldscale, ο κ. Λευτέρης Tσακιρίδης από τη Dataways, ο κ. Νίκος Κανόπουλος από τη Brite Solar Technologies, ο κ. Απόστολος Κριτικός από την Opencoffee, ο κ. Νίκος Παπανώτας από την Geekbot, ο κ. Κωνσταντίνος Στρουμπάκης από την Apifon, ο κ. Κώστας Βασιλείου από την Schoox, ο κ. Αλέξανδρος Παπαποστόλου από την Papapostolou Healthcare Technologies, ο κ. Νίκος Τακάς από τη Thermi Group, ο κ. Δημήτρης Τζοβάρας από το ΕΚΕΤΑ, οι κ.κ. . Στέλιος Λουτζίδης και Αλέκος Στρατίδης από την Εθνική Τράπεζα, η κ. Χαρά Δαούτη από το δικηγορικό γραφείο «Λαμπαδάριος και Συνεργάτες»,η κ. Σοφία Τσακίρη και ο κ. Μανόλης Χατζηγιάννης από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ, ο κ. Γιάννης Κωνσταντακόπουλος από τη Porcupine Colors, ο κ. Πάτροκλος Αργυρούδης από τη Census, η κ. Φαίη Ορφανού από Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου από τη Microsoft και ο κ .Γιώργος Καραντώνης από το Metavallon. Επίσης στη διαδικασία συμμετείχε ο κ. Olivier Dovergne από του ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας Mazzinov, το οποίο «τρέχει» η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα. Γι' αυτό, το παρόν έδωσε το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του OK!Thess ο Γάλλος πρέσβης στη χώρα μας κ. Christophe Chantepy.

  Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου διοργανώθηκε εκδήλωση κατά την οποία οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά σε Κριτική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.  Στέλιος Λουτζίδης Περιφερειακός Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας, Νίκος Βαρσακέλης Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών ΑΠΘ, Νίκος Ευθυμιάδης από  τη Redestos, Πάτροκλος Αργυρούδης από τη Census, Δημήτρης Κουρτέρης από το ΟΚ!Τhess, Kώστας Τσαούσης Δημοσιογράφος, Κωστής Καγκελίδης από ΣΕΠΒΕ και Άγγελος Μαγκλής από Ατλαντίς Συμβουλευτική.

  Δόθηκαν σημαντικά βραβεία σε υπηρεσίες και προϊόντα. Η ομάδα Lydiarm κέρδισε την πρόκρισή της, απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας. Η ομάδα Rhoe θα υποστηριχθεί σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ. Οι ομάδες Lydiarm και Knifeprint έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΟΚ!Τhess. Οι ομάδες Knifeprint, Greekaddict και LegalPal έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon. Η ομάδα Lydiarm θα υποστηριχθεί στην ανάπτυξη εργασιών από την εταιρεία Papapostolou Healthcare Technologies. Οι ομάδες Knifeprint και Greekaddict θα υποστηριχθούν για θέματα ασφάλειας συστημάτων από την εταιρεία Cencus. Στις ομάδες LegalPal, Greekaddict και Proclisis δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon. Οι εταιρείες Χατζηαναστασιάδης, ΒΙΟΜΙC και Knifeprint θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες από την εταιρεία Atlantis. Οι εταιρείες Knifeprint, Rhoe και Lydiarm θα λάβουν υπηρεσίες καθοδήγησης σε σχέση με την εταιρική επικοινωνία από τον δημοσιογράφο κ.Κώστα Τσαούση. Τέλος, οι ομάδες Χατζηαναστασιάδης, ΒΙΟΜΙC, Lydiarm και Indivivo θα λάβουν mentoring από τους πρεσβευτές του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας σε θέματα οικονομικού σχεδιασμού (προβλέψεις εσόδων/εξόδων).

  Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ενεργά στην διοργάνωση και την καθοδήγηση των ομάδων οι πρεσβευτές του Προγράμματος από την Θεσσαλονίκη  κ.κ. Χριστίνα Σατραζάμη, Γιάννης Ρούκας και Χρήστος Νασιούδης ενώ βοήθησαν στη διοργάνωση οι κ.κ. Εύα Ευδαίμων, Νίκος Θαμνίδης και Θανάσης Μπαλατσούκας.
 • Ολοκλήρωση παρουσιάσεων Γ’ Φάσης 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  19/04/2018
   

  Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 18 Απριλίου οι παρουσιάσεις 9 ομάδων που προκρίθηκαν στην Γ' Φάση του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

  Οι ομάδες εντυπωσίασαν με την επιχειρηματική ωριμότητα και την καινοτομία των προτάσεών τους, τους κριτές από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα, τον επιχειρηματικό κλάδο και τα ανώτατα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Παρόντες στην παρουσίαση ήταν και στελέχη των Venture Capital funds: Metavallon, Unifund, και Venture Friends.

  Η τελική κατάταξη των νικητών θα ανακοινωθεί στην Τελετή Βράβευσης που θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου.

 • Ένας χρόνος συνεργασίας ΑΠΘ, ΕΤΕ, OK!Thess
  03/04/2018

  Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) και του Oικοσυστήματος Καινοτομίας Θεσσαλονίκης OK!Thess (Προθερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας).

  Η συνεργασία των τριών φορέων έγκειται στην υλοποίηση δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης καινοτόμου επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας, καθώς και δράσεων που αφορούν στην οικονομική αξιοποίηση ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων των Καθηγητών και των Ερευνητών του ΑΠΘ.

  H σύμπραξη προέκυψε από τη διαπίστωση ότι στο ΑΠΘ υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ερευνητικών αποτελεσμάτων που μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά, μέσω συνεργασιών με επιχειρήσεις ή με τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, όπως με την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων (start up) και επιχειρήσεων τεχνοβλαστών (spin-off).

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το ΑΠΘ και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανέπτυξαν από κοινού ενέργειες αμοιβαίας πληροφόρησης, δικτύωσης, ανάδειξης και υποστήριξης ώριμων ερευνητικών αποτελεσμάτων. Επίσης, μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών δικτύωσης και χρηματοδότησης, ανέδειξαν καινοτόμες ιδέες και έργα Καθηγητών και Ερευνητών του ΑΠΘ.

  Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ, της ΕΤΕ και τoυ ΟΚ!Thess.

  Πιο συγκεκριμένα:

  •Υποστηρίχτηκαν με επιτυχία, μέσα από συναντήσεις καθοδήγησης από στελέχη του προγράμματος ΝΒG Business Seeds και συνεργαζόμενους οργανισμούς, οι ακόλουθες ερευνητικές ομάδες:

  – PLiN Nanotechnology, τεχνοβλαστός του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στην παραγωγή και τον χαρακτηρισμό νανοσωματιδίων μετάλλων και οξειδίων τους, για εφαρμογές σε καλλυντικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα, την οικοδομική χημεία, την αγροβιοτεχνολογία και άλλους τομείς.

  – BIO2CHP, τεχνοβλαστός του ΑΠΘ. Προσφέρει σε επιχειρήσεις με οργανικά απόβλητα μια γεννήτρια, που μετατρέπει οργανική ύλη σε χαμηλού κόστους πράσινη ενέργεια.

  – Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Στηρίζει ελληνικές κτηνοτροφικές επιχειρήσεις μέσω συμβουλευτικής και μεταφοράς τεχνογνωσίας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους και τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών.

  – Ομάδα Cubes Coding. Δημιούργησε την εκπαιδευτική πλατφόρμα RoboTiles, που συνδυάζει απτικά και γραφικά μέσα με ρομπότ. Στόχος της πλατφόρμας είναι η εκμάθηση προγραμματισμού σε παιδιά όλων των ηλικιών, μέσω παιχνιδιού.

  •Συνδιοργανώθηκε τριήμερο σεμινάριο στις 7-9/4/2017 για την καθοδήγηση ομάδων με καινοτόμες ιδέες, σε συνεργασία με την Προθερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας OK!Thess.

  •Διοργανώθηκαν κοινές εκδηλώσεις ενημέρωσης και καθοδήγησης των ομάδων του OK!Thess.

  •Διοργανώθηκαν πολλές συναντήσεις ενημέρωσης και συντονισμού μεταξύ των δύο φορέων.

   

  Η περαιτέρω υποστήριξη των ερευνητικών ομάδων που προαναφέρθηκαν, αλλά και νέων, καθώς και ο εμπλουτισμός των κοινών εκδηλώσεων είναι οι απώτεροι στόχοι της σύμπραξης.

  Σε συνέχεια των παραπάνω  δράσεων, όπως ανακοινώθηκε στη Συνέντευξη Τύπου,  διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος τριήμερο εργαστήριο με τίτλο «Match & Develop a startup@Thess», από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, για την καθοδήγηση ομάδων με καινοτόμες ιδέες σε συνεργασία με την Προθερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας OK!Thess και τους φορείς της Θεσσαλονίκης.

 • Συναντήσεις καθοδήγησης για τις ομάδες που προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  26/03/2018

  Με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον υποδεχθήκαμε στα γραφεία μας τις ομάδες που προκρίθηκαν στη Β' Φάση του 8ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκαν την Τετάρτη 21/3 και την Πέμπτη 22/3 ωριαίες κλειστές συναντήσεις καθοδήγησης και διερεύνησης μελλοντικών συνεργειών.

  Στις συναντήσεις, που έλαβαν χώρα στους χώρους του προγράμματος be-finnovative, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων στο πρόγραμμα Venture Capitals Metavallon και Unifund, καθώς και της MKO The People’s Trust.
 • 2o Match & Develop a startup Patras
  22/03/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2o τριήμερο εργαστήριο «Match & Develop a Startup Patras», που έλαβε χώρα από τις 16 έως και τις 18 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «NBG Business Seeds» και της συνεργασίας του με το Patras IQ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Mindspace, το Orange Grove Patras και το Pos4Work.

  Αφορούσε  σε ομάδες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας και που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού, σε ερευνητικές ομάδες, σε ομάδες των τοπικών πρωτοβουλιών και  σε τοπικές start ups.

  Στο τριήμερο εργαστήριο συμμετείχαν 45 ομάδες με 85 μέλη. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες μέσω καθοδήγησης και δικτύωσής τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες τόσο στην εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και στην παρουσίασή του.
  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων είχε ως ακολούθως:

  • Μεθοδολογία Business Canvas από την  p-  Consulting, Lean Startup από τους Saint Angels.
  • Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο  «Λαμπαδάριος και Συνεργάτες».
  • Business analytics από το NBG Business Seeds.
  • UI/UX από την Ιn4Capital.
  • Pitching από τους Saint Angels.
  • Επαγγελματική επικοινωνία από την PWC και τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση.

  Στις ομάδες που συμμετείχαν στο εργαστήριο, έγινε mentroring από στελέχη των τοπικών επιχειρήσεων: ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ, REZOS BRANDS Α.Ε., VAKTRO, Μαχρώ, Ebocat & Aroma Hub, ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΕ, p-Consulting, Insybio, Ιdeal Susurrus, codebender, Irida Labs, Accusonus, Transifex, Think Silicon, Delivery.gr, Teastock, idator, in4Capital, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, C track, Citrix, Dialog and Wubby.

  Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου διοργανώθηκε εκδήλωση κατά την οποία οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά σε Κριτική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ.  Χαρίλαος Γρανίτσας και Γιώργος Ντίνος Περιφερειακοί Διευθυντές Εθνικής Τράπεζας, Θόδωρος Λούτας, Καθ/τής Μηχ/γων Μηχ/κών Παν/μίου Πατρών, Θόδωρος Βαγενάς, Στέλεχος Ε.Λ.Κ.Ε. Ε.Α.Π. Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο, Σπύρος Συρμακέσης, Αντιπρύτανης Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδος, Παναγιώτης Βαφείδης, Στέλεχος Αναπτ/κής Εταιρείας Επιμ/ρίου Αχαΐας, Βίκυ Τομαρά, Υπεύθυνη Γραφείου Μεταφ. Τεχνογνωσίας Επιστημ. Πάρκου Πάτρας, Γιώργος Καραντώνης, Partner στο Metavallon, Γιάννης  Κικίδης  από τo Orange Grove Patras, Οδυσσέας  Λαμτζίδης  από τo  Mindspace Patras, Νάσος Κοσκινάς  από τo POS4WORK, Άγγελος Ρέζος  από την REZOS BRANDS Α.Ε. και Νίκος Ιωάννου  από την  Delivery.gr.

  Η CoffeeCo κέρδισε την πρόκρισή της, απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας. Οι ομάδες misirlu, EYSailing και Local Moods έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon. Η ομάδα CoffeeCo θα υποστηριχθεί στην ανάπτυξη εργασιών από την εταιρεία REZOS BRANDS Α.Ε. Η ομάδα Sebosion έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Pos4Work. Οι ομάδες CoffeeCo, eHosp και Glaire προκρίνονται στους ημιτελικούς του Mindspace. Τέλος στις ομάδες Fish Farm, Open X, Sebosium και Xrun δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, δόθηκε την Παρασκευή συνέντευξη τύπου από τον κ. Χρήστο Ασημακόπουλο, Διευθυντή Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Κώστα Καρπέτα αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, τον κ.  Δημοσθένη Πολύζο πρόεδρο του Patras IQ και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών , τον κ. Γιάννη Πετράτο αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, τον κ.  Σπύρο Συρμακέση αντιπρύτανη του ΤΕΙ Πάτρας, τον κ. Δημήτρη Τραχήλη από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, τον  κ. Γιάννη Κανελλόπουλο από το Orange Grove Patras, την κ.  Ιωάννα Γκουμπλή από το Mindspace, τον κ.  Νάσο Κοσκινά από το Pos4Work και τον  κ. Γιώργο Ντίνο περιφερειακό Διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας.

  Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ενεργά στην διοργάνωση και την καθοδήγηση των ομάδων οι πρεσβευτές του Προγράμματος από την Πάτρα  η κ. Χριστίνα Ταβλά,  η κ. Παναγιώτα Σταμάτη, ο κ. Γιάννης Σεγγούνης, και από το Ναύπλιο ο κ. Περικλής Οικονόμου.

 • Απολογιστικό Match & Develop a startup Ηράκλειο
  05/03/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5o τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup", που έλαβε χώρα από τις 23 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο. Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «NBG Business Seeds», σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ και το Bizrupt και αφορούσε ομάδες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας και που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού, ερευνητικές ομάδες του ΙΤΕ, του Πανεπιστημίου και του ΕΛΚΕΘΕ καθώς και τοπικές start ups.

  Στο τριήμερο εργαστήριο συμμετείχαν 24 ομάδες με 48 μέλη. Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες μέσω καθοδήγησης και δικτύωσής τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες τόσο στην εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και στην παρουσίασή του.
  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων είχε ως ακολούθως:

  Μεθοδολογία Business Canvas από την Ηνίοχος.
  Συμβουλευτική και Μάρκετινγκ από την Εnartia.
  Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου και Συνεργάτες.
  Business analytics από το NBG Business Seeds.
  Θέματα ασφάλειας από τη Census.
  UI/UX από τη Spir.to Branding & Design.
  Pitching από την Oasis Square Capital.
  Επαγγελματικής επικοινωνίας από την PWC.

  Στις ομάδες που συμμετείχαν στο εργαστήριο, έγινε mentroring από στελέχη τοπικών επιχειρήσεων Καράτζης, ΣΥΦΑΚ, Χαλκιαδάκη, Baked, Cosmos Sport, Creta Farm, Dysis Medical,  IDAspis, Innobatics, Mega Plast, Mentionlytics, MenxMachina, Net Mechanics, Noveltech, OpenIchnos, Papaki, Phaistos Networks, Top.Host και Webtrails.

  Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου διοργανώθηκε εκδήλωση κατά την οποία οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους μπροστά σε Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους κκ. Αλεξάκη Γιώργο, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Μοχιανάκη Κώστα, Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Ηρακλείου, Φραγκάκη Μανώλη, Α’ Αντιπρόεδρο ΕΒΕΗ,κ. Σισαμάκη Γιώργο, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης, Ρομπογιαννάκη Δημήτρη, εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης, Κυριακίδη Γιώργο, καθηγητή και μέλος ΔΣ της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, Δρ. Μακριδάκη Μαρία, Σύμβουλο μεταφοράς τεχνολογίας του Δικτύου Πράξη/ΙΤΕ, Βασσάκη Κώστα, Συνιδρυτή του Bizrupt,, Μαούνη Φραγκούλη, Συνιδρυτή Enartia/CEO Papaki και Γιώργο Περάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης της Εθνικής Τράπεζας.

  Η εταιρεία «Φωτοβολταϊκός σταθμός με απαγωγέα θερμότητας» κέρδισε την πρόκρισή της, απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Τράπεζας. Οι ομάδες ticketcore, Floating Experience και Gooda.gr έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες μαζικής αποστολής email από την Apifon. H ομάδα ticketcore βραβεύτηκε από την Enartia με υπηρεσίες dedicated hosting. Η ομάδα dreamy προσκλήθηκε να ενταχθεί στο Συνεργατικό Χώρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Hub to Business- H2B» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. To Τμήμα Αν. Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προσέφερε υπηρεσίες λογιστικής υποστήριξης και κατάρτισης business plan στην ομάδα Floating Experience. Τέλος στις ομάδες Pharm- Act, Just Add Data και Inspire Group δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, δόθηκε την Παρασκευή συνέντευξη τύπου από τον κ. Καλογερόπουλο Δημήτρη, Διευθυντή Δικτύου Αθήνας, Πειραιά, Κρήτης και Ν. Αιγαίου της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Αλεξάκη Γιώργο, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, τον κ. Ινιωτάκη Πέτρο, Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, τον καθ. κ. Τσακαλίδη Παναγιώτη, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, τον καθ. κ. Αναστασιάδη Σπύρο, Διευθυντή του ΙΗΔΛ/ΙΤΕ, τον κ. Αλιφιεράκη Μανώλη, Πρόεδρο ΕΒΕΗ, τον κ. Σισαμάκη Γιώργο, Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητήριου Αν. Κρήτης. Το πρόγραμμα παρουσίασε αναλυτικά ο κ. Αρσένης Σπύρος, Συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds/ΕΤΕ. 

  Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ενεργά στην διοργάνωση και την καθοδήγηση των ομάδων οι πρεσβευτές του προγράμματος από το Ηράκλειο ο κ. Γιώργος Κτιστάκης και η κα. Μαρία Κυδωνάκη και από τα Χανιά ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης.

 • 2ο Workshop Οικοσυστήματος Καινοτομίας

  16/02/2018

  Διοργανώθηκε την Τρίτη 13/2 το δεύτερο workshop του οικοσυστήματος καινοτομίας με σημαντική συμμετοχή θεσμικών φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Πανεπιστήμια, Ερευνητικά κέντρα, Επενδυτικά σχήματα του equifund, Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, δημόσιοι φορείς κ.α συμμετείχαν ενεργά.

  Κύριος ομιλητής ήταν ο Dr. Ayal Shenhav, Founder and Managing Partner of Shenhav & Co. Advocates & Notary, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς στοιχεία του φορολογικού συστήματος του Ισραήλ και των ΗΠΑ που διευκολύνουν το οικοσύστημα των νέων – νεοφυών επιχειρήσεων- startups.

  Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και ορίστηκαν τρεις θεματικές περιοχές δράσης για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

 • Workshop Census στο NBG Business Seeds
  16/02/2018

  Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου διοργανώθηκαν στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Census, ειδικής εταιρείας σε θέματα IT Security, σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας συναλλαγών, διερευνήθηκαν ενδεχόμενοι κίνδυνοι ασφάλειας και προγραμματίστηκαν στοχευμένες ενέργειες προστασίας των συστημάτων και των εφαρμογών των εταιρειών.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds σε διήμερη εκδήλωση καινοτομίας στην Κρήτη
  09/02/2018

  Στελέχη του NBG Business Seeds συμμετείχαν σε διήμερη εκδήλωση, που διοργανώθηκε στην Κρήτη από το δίκτυο διάχυσης τεχνολογίας «Πράξη», με αντικείμενο τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια του διημέρου έγινε παρουσίαση των νέων funds: α) του Εquifund, από τον επικεφαλής του EIF στην Ελλάδα κ. Jose Romano και τον κ. Γιώργο Γιακουμάκη, β) του Unifund, από την Αν. Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Κατερίνα Πραματάρη, καθώς και παρουσίαση των δράσεων καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, από την Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κα. Νέλλη Τζάκου - Λαμπροπούλου.

  Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Χριστόφορος Χατζόπουλος, Διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Δανείων Λιανικής, καθώς και ο κ. Γεώργιος Περάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Καταστημάτων της Διεύθυνσης Δικτύου Ι.

  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν κλειστές συναντήσεις καθοδήγησης και διερεύνησης συνεργιών με 25 ερευνητικές ομάδες του ITE, ΕΛΚΕΘΕ, Πανεπιστημίου Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης, οι οποίες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες προτάσεις.

 • Workshop Microsoft-NBG Business Seeds
  30/01/2018

  Την Παρασκευή 26/1 διοργανώθηκαν στα γραφεία του προγράμματος NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Microsoft σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με την Μicrosoft.

   
  Τα στελέχη της Microsoft με επικεφαλής τους Nina Sindija, StartUp Manager at Microsoft CEE και τον Φώτη Δραγανίδη, Partner Development Manager for Greece/Cyprus/Malta at Microsoft CEE συζητήσαν με τις εταιρείες επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας και δικτύωσης στο εξωτερικό.

 • 5ο Εργαστήριο Match & Develop A Startup
  26/01/2018

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5o τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup" που έλαβε χώρα στα γραφεία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων NBG Business Seeds σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφορούσε ομάδες του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού.

  Στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες  μέσω καθοδήγησης και δικτύωσης τους. Περαιτέρω, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) των ομάδων, στόχος του εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τόσο την εξέλιξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου όσο και την παρουσίασή του.

  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων αφορούσε στη μεθοδολογία Lean startup από στελέχη του Saint Angels,  Μάρκετινγκ από την Uppercut, Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου, Business analytics, θέματα ασφάλειας από στελέχη της Census, prototyping, pitching και Business Camvas από στελέχη του ACEin.

  Συμμετείχαν 23 ομάδες με 52 μέλη.
  Στις ομάδες έγινε mentroring από νικητές προηγούμενων διαγωνισμών μας: e-table, wifins, covve, doctoranytime, Workathlon, mermix από συνεργαζόμενους οργανισμούς: Endeavor, The People's Trust, Marathon, Metavallon, Venture Friends, Microsoft, Unifund, Big PI, Hellenic Entrepreneurship Award καθώς και από τις συνεργαζόμενες εταιρείες Delivery.gr, Census και Νήσος.

  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τριήμέρου εργαστηρίου διακρίθηκε η εταιρεία e-suppliers.gr η οποία κέρδισε ένα τάμπλετ και την πρόκρισή της απευθείας στη Β' Φάση του 9oυ Διαγωνισμού. Οι ομάδες Filox και Wending Agenda έλαβαν δωρεάν υπηρεσίες Βizpark της Microsoft και οι ομάδες Mamakita, Filox και Wedding Agenda δωρεάν υπηρεσίες email από την Apifon. Oι ομάδες Mamakita και e-suppliers.gr προσκλήθηκαν να ενταχθούν στην μονάδα στήριξης του ACEin ενώ οι ομάδες Therapeek και Weeding Agenda  κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο επόμενο Bootcamp που διοργανώνει το Acein. Οι ομάδες Stompdaddy, Therapeek και Wedding Agenda προσκλήθηκαν για περαιτέρω υποστήριξη από τον οργανισμό The People’s Trust. Τέλος σε όλες τις ομάδες με ολοκληρωμένη εφαρμογή δόθηκαν δωρεάν υπηρεσίες Amazon.

 • Ημερίδα γνωριμίας και networking στο ΟΚ!ΤΗΕSS την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 16:00μμ
  19/12/2017

  Σε συνεργασία με το OK!Thess και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα NBG Business Seeds διοργανώνει εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσής με τους συμμετέχοντες από την Β. Ελλάδα την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 16:00μμ στο OK!Thess.

  Η ατζέντα έχει ως εξής:

  16:00-16:30     Προσέλευση
  16:30-16:50     Καλωσόρισμα στο OK!Thess
  16:50-17:10     Λάζαρος Παπαδόπουλος – Athlenda – Τι σημαίνει να είσαι startupper – Ευκαιρίες και διακυβεύματα
  17:10-17:30     Σπύρος Αρσένης – Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds - Παρουσίαση προγράμματος NBG Business Seeds – επόμενα βήματα διαγωνισμού.
  17:30-18:30     1’ λεπτό παρουσίαση ομάδων
  18:30-19:00     Μανόλης Χατζηγιάννης - Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ - Παρουσίαση του Business Model Canvas
  19:00-20:30     Μentoring - συζήτηση με ομάδες.
  20:30   Ποτό – συζήτηση

 • Ανακοίνωση επιπλέον συμμετεχόντων στη Β' Φάση του 8 Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  19/12/2017

  Σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού και σε συνέχεια της ανακοίνωσης των προτάσεων που προκρίνονται στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας, οι νικητές των Διαγωνισμών:

  Διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός Ennovation και 3ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός ΕΑΠ -ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν απευθείας στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού επιπλέον των όσων προκρίνονται μέσω της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού.

  Ακολουθεί ο πίνακας με τα ονόματα των επικεφαλής των ομάδων.

  ΕπώνυμοΌνομαΘεματική ΕνότηταΤίτλος Πρότασης
  ΑλέξογλουΚωνσταντίνοςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταLoceye
  ΧατζηδημητρίουΚυριάκοςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταCyclopt
  ΕυσταθίουΔημοσθένηςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταOpenX
  ΗλιοπούλουΜαρίαΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταMuStory

  Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας.
 • Workshop IATI με εταιρίες του προγράμματος
  01/12/2017

  Για τρίτη φορά διοργανώθηκαν κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος του Ισραήλ σε εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα γραφεία του προγράμματος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον οργανισμό Israel Advanced Technology Industries.

  Στο workshop συζητήθηκαν επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας. Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ startups των δύο χωρών.
 • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή προτάσεων στον 8ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας
  31/10/2017

  Η συμμετοχή κινήθηκε  για ακόμη μια χρονιά σε υψηλά επίπεδα. Συνολικά κατατέθηκαν 361 προτάσεις από 638 συμμετέχοντες με το 32% των συμμετεχόντων  να είναι άνω των 41 ετών  και  το  20% να είναι γυναίκες.

   

  Αναλυτικά κατατέθηκαν 229 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 78 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 54 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία».

   

  Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού.

   

  Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο διεθνές συνέδριο της Γαλλικής Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων - BPI France
  17/10/2017

  Μετά από πρόσκληση της γαλλικής κυβέρνησης ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε σε αποστολή στο Παρίσι και παρέστη στο διεθνές συνέδριο της Γαλλικής Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων - BPI France.  Πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του γαλλικού οικοσυστήματος καινοτομίας και διερευνήθηκαν ενδεχόμενες συνέργειες. Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με στελέχη των οργάνωσεων business angle Europe, France Angel και France Fintech, με στελέχη της BPI France ενώ επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις του γαλλικού incubator Agoranov.

 • Workshop Amazon με εταιρίες του NBG Business Seeds
  13/09/2017

  Για τρίτη χρονιά διοργανώθηκαν κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Amazon σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του προγράμματος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την εταιρεία Amazon. Στο workshop συζητήθηκαν επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας.
   
   
   
  Τα στελέχη της Αmazon με επικεφαλής τον Claus Verner, Startup Business Development Manager ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τη συνεργασία και σε επιβεβαίωση της πολύ καλής σχέσης με το πρόγραμμα προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες cloud αξίας έως 100.000 δολαρίων.
 • Workshop με στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας
  17/08/2017

  Οι εταιρίες Covve, Mist.io, Vitruvius και Fieldscale είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν 23/5 και 2/8 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα δικτύωσης και ενίσχυσης της παρουσίας των εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Workshop ΚΕΜΕΛ στο NBG Business Seeds
  11/07/2017

  Την Τρίτη 4 Ιουλίου και την Τετάρτη 5 Ιουλίου διοργανώθηκαν στα γραφεία του NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη τou ΚΕΜΕΛ σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με το ΚΕΜΕΛ.

  Τα στελέχη του ΚΕΜΕΛ συζητήσαν με τις εταιρείες ζητήματα διοίκησης καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας.
 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 8ου Διαγωνισμού
  10/07/2017

  Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 8o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», συνεχίζοντας για όγδοη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.


  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

   

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation με τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.

  Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία, άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, τα οποία προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

   

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 8ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:


  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία


  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition  καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.


  Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 15.00.
  Για να υποβάλετε την πρότασή σας στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ


  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

   

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Workshop με IATI

  28/04/2017

  ​​Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 26/4/2017 με επιτυχία οι κλειστές συναντήσεις στελεχών της ΙΑΤΙ με επτά εταιρίες του προγράμματος στήριξης της καινοτομίας NBG Βusiness Seeds: Covve, Mist.io, RΤsafe, Wifins, Fieldscale, Zootle και Goodvidio.

  Στις συναντήσεις συμμετείχαν πέντε σημαντικά στελέχη της ΙΑΤΙ τα οποία ταξίδεψαν ειδικά για αυτόν τον σκοπό από το Ισραήλ:

  •Amir Guttman, Managing Partner and Founder at Aviv Venture Capital
  •Ami Harel, CEO of End to end system
  •Uri Lavi, CEO of Picscout.
  •Anat Ben Barouch, Head of Business Development and Innovation at Amit, Pollak, Matalon & Co
  •Liri Ben Shimol, representing IATI and leading the delegation.

  Στις συναντήσεις παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των εταιρειών, καθοδηγήθηκαν σε θέματα ανάπτυξης της δραστηριότητάς τους και διερευνήθηκαν πιθανές συνέργειες. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα ακολουθήσουν περαιτέρω δράσεις ανάπτυξης και επικοινωνίας του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων της Ελλάδος με αυτό του Ισραήλ.

 • 6o Εργαστήριο " Match & Develop a Startup"
  26/04/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έκτο τριήμερο σεμινάριο "Match & Develop a Startup", που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 7  έως τις 9 Απριλίου.

  Διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συνεργασίας της Τράπεζας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για την ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικής αξιοποίησης ερευνητικών έργων του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ΝΒG Business Seeds. Στο σεμινάριο συμμετείχαν ομάδες που συμμετέχουν στον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ και ομάδες του OK!Thess.

  Στόχος του σεμιναρίου - εργαστηρίου ήταν να βοηθήσει τις ομάδες που συμμετείχαν, παρέχοντας σε αυτές καθοδήγηση και δικτύωση, καθώς και δυνατότητα εξέλιξης του επιχειρηματικού τους σχεδίου και παρουσίασής του μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials). Η διοργάνωση στηρίχθηκε έμπρακτα από καθηγητές του ΑΠΘ και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), από στελέχη και εκπροσώπους του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και του ΟΚ!Τhess, οι οποίοι συμμετείχαν τόσο στην έναρξη όσο και στις τελικές παρουσιάσεις.

  Στο τριήμερο σεμινάριο συμμετείχαν 18 ομάδες. Στις ομάδες έγινε mentroring από στελέχη πετυχημένων startups της Θεσσαλονίκης: (Athlenta, Apifon, Veltio, Logismos, Agnotis, mojestik, datascouting, horizon.camera, Goodvidio, Fieldscale, Total Eclipse, Dataways, Brite Solar Technologies, Bubblz,  socialmind, Booknbloom, geekbot, infodim).

  Σύντομες παρουσιάσεις έκαναν συνεργάτες του Δικηγορικού γραφείου Λαμπαδάριου για νομικά ζητήματα και στελέχη της εταιρείας Census για θέματα ασφάλειας συστημάτων, ενώ παρούσα στο mentoring ήταν η Νάγια Σταγκουράκη, Startup Community Manager της Microsoft.

 • Match and Develop a Startup Θεσσαλονίκης
  28/03/2017

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΟΚ!Τhess διοργανώνουν το τριήμερο σεμινάριο Match and Develop a Startup στις 7-9 Απριλίου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΟΚ!Τhess, Κομοτηνής 2 και Μαρία Κάλλας στη Θεσσαλονίκη.

  Το σεμινάριο απευθύνεται σε ομάδες που συμμετείχαν στον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, σε ερευνητικές ομάδες του ΑΠΘ και σε ομάδες του OK!Thess. Πρόκειται για συμμετέχοντες που βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωριμότητας, από το επίπεδο της ιδέας και της διερεύνησης εμπορικής αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων έως το επίπεδο της προσέλκυσης πελατών και της αναζήτησης χρηματοδότησης.

  Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες δικτύωση, επιχειρηματικές γνώσεις και δεξιότητες καθώς και τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να επιτύχουν, όπως:
  • Ανάπτυξη και βελτίωση του επιχειρηματικού μοντέλου με τη βοήθεια ειδικών μεντόρων.
  • Καθοδήγηση από ώριμες startups που έχουν ήδη βρει χρηματοδότηση.
  • Εξειδικευμένα workshops με ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες σε θέματα ενδιαφέροντος: business planning, customer development, business analytics, θέματα ασφάλειας και νομικά ζητήματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την κατοχύρωση της ιδέας.
  • Ανάπτυξη των ικανοτήτων παρουσίασης (pitching).
  • Δικτύωση και γνωριμία με πιο ώριμες startups που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και με φορείς του οικοσυστήματος καινοτομίας.

  Την Κυριακή 9 Απριλίου οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα λάβουν περαιτέρω υπηρεσίες φιλοξενίας και καθοδήγησης από το ΟΚ!Thess και το ΑΠΘ ενώ μια ομάδα από αυτές που συμμετείχαν στον  7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας θα προκριθεί στην Β’ Φάση του επόμενου διαγωνισμού.

  Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εθνικής Τράπεζας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικής αξιοποίησης ερευνητικών έργων του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος ΝΒG Business Seeds.

 • 5o Εργαστήριο " Match & Develop a Startup"

  15/03/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Πάτρα το πέμπτο τριήμερο εργαστήριο " Match & Develop a Startup".


  Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων  του προγράμματος  " NBG Business Seeds " και αφορά ομάδες του Διαγωνισμού  «Καινοτομία & Τεχνολογία» που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση. Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τις ομάδες  με καθοδήγηση, δικτύωση και μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) να εξελίξουν τόσο το επιχειρηματικό τους σχέδιο όσο και την παρουσίαση του.

  Η διοργάνωση στηρίχθηκε έμπρακτα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Πατρών,  το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας ,εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν τόσο στην συνέντευξη τύπου όσο και στην επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος.

   Στο τριήμερο συμμετείχαν 15 ομάδες με 30 μέλη. Στις ομάδες έγινε mentroring από στελεχών πετυχημένων startup της Πάτρας : insybio, delivery.gr, transifex, Irida Labs,  sussurus, codebender, Teastock. Eπίσης, σύντομες παρουσιάσεις για νομικά θέματα έκαναν στελέχη συνεργάτες του Δικηγορικού γραφείου  "Λαμπαδάριος και Συνεργάτες" και  στελέχη  της  εταιρείας "Uppercut"  για θέματα μάρκετινγκ.

  Για τη διοργάνωση του τριημέρου, η Εθνική Τράπεζα ένωσε τις δυνάμεις της με το Mindspace, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βοηθά ιδέες να βγουν από το πανεπιστήμιο.

  Το "Match & Develop  a Startup" και το "Mindspace Challenge - Patras Qualifiers" διοργανώθηκαν ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο με στόχο οι ομάδες των δύο διοργανώσεων να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των δράσεων των δύο εκδηλώσεων: σεμινάρια σε νομικά θέματα, θέματα ασφάλειας, μάρκετινγκ, analytics, business planning και presentation skills.

  Τη διοργάνωση υποστηρίξαν ακόμη η Αμερικάνικη Πρεσβεία, η MKO The People’s Trust και το ΜΙΤ Entreprise Forum Greece καθώς και το Open Coffee Πάτρας.»

 • Αποτελέσματα Β' Φάσης 7ου Διαγωνισμού
 • 4ο Εργαστήριο Match & Develop A Startup
  27/01/2017

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τέταρτο τριήμερο εργαστήριο "Match & Develop a Startup" στα γραφεία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 

  Το εργαστήριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων NBG Business Seeds σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφορά ομάδες του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που δεν προκρίθηκαν στη Β' Φάση.

  Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει τις ομάδες  με καθοδήγηση, δικτύωση και μέσα από σύντομες παρουσιάσεις (tutorials) να εξελίξουν τόσο το επιχειρηματικό τους σχέδιο όσο και την παρουσίαση του.

  Η θεματική των φετινών παρουσιάσεων αφορούσε στο Business Camvas, Μαρκετινγκ, Νομικά θέματα από το δικηγορικό γραφείο Λαμπαδάριου, analytics, θέματα ασφάλειας από στελέχη της Census, prototyping και pitching.

  Συμμετείχαν 25 ομάδες με 58 μέλη.

  Στις ομάδες έγινε mentroring από νικητές προηγούμενων διαγωνισμών μας: ΝΗΣΟΣ, e-table, nestcargo, wifins, covve, PDPlus, mist.io, Eventora, blueground, InSyBio Ltd, incrediblue, Doctoranytime, καθώς επίσης και από τη συνεργαζόμενη εταιρεία Endeavor Greece. 

  Στις παρουσιάσεις στο τέλος του τριημέρου διακρίθηκαν η εταιρεία NECOVA η οποία κέρδισε ένα τάμπλετ και την πρόκριση απευθείας στη Β' Φάση του 8oυ Διαγωνισμού, οι ομάδες Pleione Energy SA και η εταιρεία ΕasyExports οι οποίες θα λάβουν υποστηρικτικές υπηρεσίες από το Acein.

  Δύο ειδικές διακρίσεις δόθηκαν στις ομάδες Tattoo Lancer και Βόλτα στην αγορά με τους φίλους μου, οι οποίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο επόμενο Bootcamp που διοργανώνει το Acein. Τέλος, το πρόγραμμα NBG Business Seeds θα στηρίξει με υπηρεσίες καθοδήγησης τρεις ακόμη ομάδες: Την Hopwave, Lighthouse Solar Collector και Pleione Energy SA
 • Αποτελέσματα Α' Φάσης 7ου Διαγωνισμού
 • Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής προτάσεων 7ου διαγωνισμού
  17/10/2016

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή προτάσεων στον 7ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας «Καινοτομίας & Τεχνολογίας»

  Η συμμετοχή κινήθηκε στα περσινά επίπεδα. Συνολικά κατατέθηκαν 401 προτάσεις από 713 συμμετέχοντες. Ενθαρρυντική ένδειξη για την ωριμότητα των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι ότι σχεδόν οι μισές προτάσεις είναι ομαδικές. Επίσης, ο Διαγωνισμός προσελκύει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ηλικιών καθώς το 20% των συμμετεχόντων είναι άνω των 41 ετών, ενώ ένας στους πέντε συμμετέχοντες είναι γυναίκα.

  Αναλυτικά κατατέθηκαν 247 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 95 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 59 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία». Αύξηση παρατηρήθηκε στις ομαδικές συμμετοχές οι οποίες πλέον αντιστοιχούν στο 46% του συνόλου.

  Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού.

  Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).​

 • Έναρξη κατάθεσης προτάσεων 7ου Διαγωνισμού

  04/07/2016

  ​​​Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 7o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», συνεχίζοντας για έβδομη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.


  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

   

  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία, άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, τα οποία προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

   ​

  Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:


  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία


  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/el/nbgseeds/competition καθώς επίσης και στο Facebook www.facebook.com/ibanknbg και στο youtube www.youtube.com/ibanknbg.


  Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 15.00.


  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.


   

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 •  

   
   
 •  

   
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  

   
   
 •  

   
   
 •  
 •  

   
   
 •