Τα βασικά εργαλεία για την προώθηση της επιχείρησής σας

Χρήσιμες ιδέες και πληροφορίες που είναι καλό να γνωρίζετε στα αρχικά βήματα της επιχείρησής σας

Ένας παράγοντας μεγάλης σημασίας για όλες τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα για τις νεοσύστατες, είναι η γνωριμία τους με το κοινό, η δημιουργία πελατολογίου, καθώς και η διατήρηση και ενίσχυσή του.

Τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για την προσέλκυση πελατών, αλλά και επενδυτών, είναι πολλά και μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου.

Digital Marketing

Το marketing αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, τη «συνάντηση» ανάμεσα σε μία επιχείρηση και τους πελάτες της -υφιστάμενους και δυνητικούς. Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια είναι το μέρος της «συνάντησης», με το διαδίκτυο να επικρατεί πλέον στις προτιμήσεις των καταναλωτών και στην καθημερινότητά τους. Η online διαφήμιση επιτρέπει στις επιχειρήσεις να στοχεύουν συγκεκριμένα τμήματα κοινού, ενισχύοντας τα αποτελέσματα της καμπάνιας τους και δημιουργώντας κατάλληλα κοινά-στόχους για κάθε επόμενη επικοινωνία. Στα σημαντικά οφέλη συγκαταλέγονται και τα εξής: 

  • Μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη σε σχέση με τα παραδοσιακά μέσα διαφήμισης, καθώς μία digital διαφήμιση μπορεί, με την κατάλληλη οργάνωση, να προβληθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
  • Χαμηλό κόστος. Στο Digital Marketing  μπορεί να γίνουν και μεγάλες επενδύσεις, υπάρχουν όμως και λύσεις με αρκετά χαμηλό κόστος, ειδικά σε σχέση με τα αποτελέσματα που μπορούν να φέρουν.
  • Καλύτερη στόχευση του κοινού. Το digital marketing είναι πολύτιμο εργαλείο των επιχειρήσεων προκειμένου να στοχεύσουν με ακρίβεια το κοινό που τις ενδιαφέρει και το οποίο έχει περισσότερες πιθανότητες να ενδιαφέρεται για τη διαφήμιση με την οποία θα έρθει σε επαφή.
  • Πιο μετρήσιμα αποτελέσματα: Οι online διαφημίσεις έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο και, πολύ σημαντικά, δυνατότητες άμεσης βελτιστοποίησης της προβολής της επιχείρησης όταν τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Είναι λοιπόν ευέλικτες, χάρη στην ανατροφοδότηση που προσφέρουν.
  • Διαρκής βελτίωση: Οι δυνατότητες του Digital Marketing διευρύνονται συνεχώς, προσφέροντας όλο και περισσότερα εργαλεία και λύσεις. Αυτό που απαιτείται όμως είναι η συνεχής επιμόρφωση, ώστε η επιχείρηση να αξιοποιεί τις σύγχρονες και πιο κατάλληλες για το αντικείμενό της δυνατότητες.

Τα βασικά εργαλεία για την προώθηση της επιχείρησής σας

e-Commerce

Η πανδημία ήρθε απλά να επιβεβαιώσει τη νέα τάση: ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει μία επιχείρηση να αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που ουδέποτε θα μπορούσε να γίνει με το φυσικό μόνο κατάστημα. Στα οφέλη του συγκαταλέγονται, η εύκολη προσβασιμότητα, αφού τα e-shops λειτουργούν 24/7, αλλά και ‘η απουσία συνόρων’, με τους δυνητικούς πελάτες να πολλαπλασιάζονται. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, για να επιτύχει το e-εγχείρημα είναι να μπουν τα σωστά θεμέλια, να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις και να μπορεί να υποστηριχθεί σωστά -ανάλογα και με τον ανταγωνισμό- η απαιτητική δραστηριότητα του online εμπορίου.

Προγράμματα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας

Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς καινοτομίας και προγράμματα επιχειρηματικότητας για νεοφυείς επιχειρήσεις μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα και γνώση για τη σωστή προώθηση μιας επιχείρησης ή την εμπορική εκμετάλλευση μιας ιδέας. Στην Ελλάδα υπάρχει ποικιλία τέτοιων προγραμμάτων στήριξης, μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτυχθούν και να κάνουν σταθερά τα πρώτα τους βήματα, είτε κερδίζοντας χρηματικά έπαθλα είτε συμβουλευτική καθοδήγηση και πρόσβαση σε κεφάλαια.  


Το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων ιδεών. Μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του προγράμματος, οι οποίες προάγουν την καινοτομία, την τεχνολογία και τις πρωτοποριακές ιδέες, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, να επωφεληθούν από συμβουλευτική στήριξη και συστηματική καθοδήγηση, καθώς και να έρθουν σε επαφή με σημαντικές ευκαιρίες networking.

Οι επιλογές που έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι επιχειρήσεις προκειμένου να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους και να αναπτυχθούν είναι πολλές και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις. Είναι σημαντικό οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν καλά τις διαθέσιμες επιλογές και τα εργαλεία που μπορούν να τους ενισχύσουν, αλλά και την στήριξη και καθοδήγηση που μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top