Γιατί το POS είναι το καθημερινό εργαλείο της επιχείρησης

Πόσοι διαφορετικοί τύποι POS υπάρχουν και ποιο είναι το κατάλληλο για την επιχείρησή σας

Σε μία εποχή που τα μετρητά χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο, και το «πλαστικό χρήμα» κυριαρχεί στις καθημερινές συναλλαγές των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο, η εγκατάσταση τερματικών αποδοχής καρτών POS καθίσταται απαραίτητη για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, πέρα από την υποχρέωση που επιβάλλει το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Ο αριθμός των τερματικών POS στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 700.000, γεγονός που οφείλεται ως έναν βαθμό και στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση, το όφελος είναι μεγάλο για τις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρουν, να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια στις συναλλαγές με τους πελάτες τους.

Τι είναι το POS

Το POS εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1879 στις ΗΠΑ και αποτελούσε ένα τεράστιο, πολύ δύσκολο στη μετακίνησή του, μηχάνημα. Από τότε, το POS πέρασε από διάφορα στάδια βελτίωσης και εξέλιξης - με πιο συνηθισμένη εκδοχή πλέον αυτή του swipe and sign – και το οποίο συναντάμε πλέον σχεδόν σε όλα τα καταστήματα.

Στα POS ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει με κάρτα (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη), ανεξαρτήτως εάν υφίσταται φυσική ή όχι παρουσία της κάρτας. Τέτοιες συσκευές μπορεί να είναι ενσύρματα ή ασύρματα τερματικά POS, καθώς επίσης και mobile POS, που διευκολύνουν τους καταναλωτές στις καθημερινές συναλλαγές τους.

Την τελευταία δεκαετία, η πρόοδος της τεχνολογίας βοήθησε τον επιχειρηματία να έχει το POS του πάντα ‘’’μαζί του’’, μέσω της τεχνολογίας cloud, καθώς και προηγμένων λογισμικών.

Γιατί το POS είναι το καθημερινό εργαλείο της επιχείρησης

Ποιο POS ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας

1. Ενσύρματο POS

Πρόκειται για την πιο οικονομική λύση και συνδέεται μέσω τηλεφωνικής γραμμής, επομένως ενδείκνυται για επιχειρήσεις με σταθερό χώρο ταμείου.

2. Ασύρματο POS μέσω Wi-Fi

Πρόκειται για μηχανήματα που λειτουργούν ταχύτατα, χρησιμοποιώντας την ασύρματη σύνδεση μέσω του Wi-Fi της επιχείρησης. Είναι σίγουρα πολύ εξυπηρετικά, ιδιαίτερα για επιχειρήσεις που χρειάζονται συχνή μεταφορά του POS, όπως τα εστιατόρια.

3. Ασύρματο GPRS

Είναι το POS το οποίο μπορεί να χρησιμοποιείται για συναλλαγές ακόμα και σε μια πολύ απομακρυσμένη τοποθεσία.

Η τεχνολογία του GPRS το καθιστά ιδανική για υπηρεσίες courier ή delivery.

Πολλά πλεονεκτήματα

Η αγορά POS αποτελεί μία σημαντική απόφαση για την επιχείρησή σας, δεδομένου ότι σχετίζεται άμεσα με την εξυπηρέτηση του πελάτη. Τα βασικά χαρακτηριστικά στα οποία θα πρέπει να εστιάσετε είναι η ταχύτητα πραγματοποίησης συναλλαγών και η αποδοχή όλων των πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών.

Ένα εξελιγμένο τεχνολογικά POS μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο εργαλείο όχι μόνο για τη διαχείριση των καθημερινών εισπράξεων της επιχείρησής σας, αλλά και για:

  • Αύξηση πωλήσεων, για παράδειγμα μέσα από τη δυνατότητα προσφοράς άτοκων δόσεων
  • Eξεύρεση επιπλέον ρευστότητας για τις επιχειρήσεις μέσω της χρηματοδότησης των πωλήσεων POS (POS Financing & προεξόφληση άτοκων δόσεων)
  • Υλοποίηση προγραμμάτων πιστότητας πελατών

Με αυτόν τον τρόπο έχετε πολλαπλά οφέλη, όπως τις όλο και λιγότερες διαδικασίες ή την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου.

Πόσα POS μπορεί να έχει μία επιχείρηση;

Η απάντηση είναι απλή. Όσα χρειάζεται η επιχείρηση προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες της!

Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις διαθέσιμες επιλογές που σας προσφέρει η NBG Pay, μέσα από το nbg.gr ή μιλώντας με τον Επαγγελματικό σας Σύμβουλο, ο οποίος θα σας κατευθύνει στις κατάλληλες επιλογές για την επιχείρησή σας.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top