e-Commerce: η νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις

Ανακαλύψτε tips και διαθέσιμες λύσεις για μία πετυχημένη e-Commerce στρατηγική

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων δεν διέθεταν δικό τους website. Αντίθετα, σήμερα, πολλές από αυτές έχουν ήδη προσθέσει στις υπηρεσίες που προσφέρουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη δυνατότητα online αγορών, γεγονός ενδεικτικό της προόδου που έχει γίνει στην εξοικείωση των επιχειρήσεων με τις δυνατότητες και τις διευκολύνσεις του διαδικτύου. Η μετάβασή τους σε μια τεχνολογικά πιο προηγμένη καθημερινότητα, όπως την απαιτούν οι online πωλήσεις και τα σύγχρονα websites, έχει δημιουργήσει σημαντικά περιθώρια για αύξηση του τζίρου, επαφή με νέο καταναλωτικό κοινό και διεύρυνση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει μία επιχείρηση.

Εκτός από τις παγκόσμιες συγκυρίες, όπως η τεχνολογική εξέλιξη και η ευρύτερη άνθιση του ηλεκτρονικού εμπορίου που έφερε η πανδημία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων βοηθούν σημαντικά και ειδικά προγράμματα στήριξης, όπως τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ή η χρησιμοποίηση διαρκώς εξελισσόμενων τεχνολογιών, όπως τα υπολογιστικά νέφη (clouds), που εξυπηρετούν ένα σύνολο διαδικασιών, από λογιστικές εργασίες μέχρι πωλήσεις προϊόντων.  

 

Μια νέα πραγματικότητα

Ενδεικτικό παράδειγμα της νέας πραγματικότητας που ισχύει πλέον στις λιανικές αγορές είναι ότι, σύμφωνα με έρευνα της Κραταιόν Συμβουλευτικής και του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου GRECA, το 77% των καταναλωτών δηλώνουν ότι αγοράζουν περισσότερο από το διαδίκτυο, σε σχέση με την προ-COVID εποχή, ενώ 16% των καταναλωτών έκαναν αγορές μέσω διαδικτύου για πρώτη φορά όταν ξεκίνησε η πανδημία και έκτοτε ακολουθούν την ίδια πρακτική, με το 60% των καταναλωτών να δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις online αγορές σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Αντίστοιχες αυξήσεις προκύπτουν και από τα στατιστικά της Eurostat, τα στοιχεία της οποίας δείχνουν ότι 72% των χρηστών του Internet πραγματοποιούν online αγορές. 

e-Commerce: η νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις

Μερικά από τα e-Commerce μυστικά

Πολύ σημαντικό για την επίτευξη εντυπωσιακών αποτελεσμάτων  στο e-Commerce είναι να δημιουργήσετε μια φιλική και εύκολα διαχειρίσιμη εμπειρία online αγορών για τους πελάτες σας. Υπάρχουν εξειδικευμένες λύσεις και πρακτικές για την απλούστευση της «περιήγησης» του καταναλωτή, από τη διαδικασία επιλογής προϊόντων μέχρι την τελική αγορά, αλλά και για το πώς το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα εντοπίζει το κατάλληλο κοινό, προτείνοντας κατηγορίες προϊόντων για τις οποίες αυτό έχει ήδη ενδιαφερθεί ή είναι πολύ πιθανό να ενδιαφέρεται.

Επίσης, πρακτικές όπως η συστηματική ανανέωση του φωτογραφικού υλικού ή ακόμα και οι σύντομες παραγωγές βίντεο για χρήση εντός του e-shop, είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικές, καθώς προσελκύουν περισσότερο ενδιαφέρον και αυξάνουν τον βαθμό εμπιστοσύνης που αισθάνεται ο χρήστης για το ψηφιακό σας κατάστημα. 

Εταιρικά Social Media

Επιπλέον, συνδυαστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εταιρικοί λογαριασμοί στα Social Media, όχι μόνο διότι αποτελούν ένα τόσο διευρυμένο πεδίο δραστηριοποίησης πολυπληθούς κοινού, αλλά και γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα αποτελέσουν την πρώτη επαφή και θα διαμορφώσουν την πρώτη εντύπωση του καταναλωτή για τα προϊόντα σας και, κατ’ επέκταση, για το e-shop σας. Μέσα, λοιπόν, από τις αναρτήσεις και το περιεχόμενο που θα προβάλλετε, έχετε τη δυνατότητα η επαφή αυτή να είναι αρκετά ελκυστική και κατάλληλη ώστε να οδηγήσει τον χρήστη στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. 

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε ότι ο σύγχρονος καταναλωτής έχει εκπαιδευτεί πλέον στο προσωποποιημένο marketing, δέχεται καθημερινά πληθώρα μηνυμάτων και συνήθως επηρεάζεται περισσότερο από τις καμπάνιες που στοχεύουν αποκλειστικά στις ανάγκες του. 

Στην NBG Pay είμαστε δίπλα σας μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού μας και των διευρυμένων e-commerce λύσεων που προσφέρουμε, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα σωστά βήματα που θα σας οδηγήσουν στην αύξηση των πωλήσεων και στην επικοινωνία με τους πελάτες σας με ένα πιο άμεσο, απλό και σύγχρονο τρόπο. 

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top