Η ανανέωση του εξοπλισμού δίνει ώθηση στην επιχείρησή σας

Γιατί είναι σημαντικό να ανανεώνετε τον εξοπλισμό σας και πώς μπορείτε να το κάνετε

Οι εξελίξεις σε  όλους τους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της τεχνολογίας είναι συνεχείς και η επιχείρησή σας είναι σημαντικό να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και τεχνογνωσίας. Ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας, είναι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείτε. 

Η ανανέωση του εξοπλισμού σας έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα, όπως στην παραγωγικότητα, στα αποτελέσματα και στους στόχους που έχετε θέσει για το μέλλον. 

Αύξηση της αποδοτικότητας

Ανανεώνοντας την επιχείρησή σας με σύγχρονο εξοπλισμό, καλύπτετε πιο αποδοτικά τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών σας, ενώ παράλληλα αποκτάτε τα μέσα που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να καινοτομήσετε και να διαφοροποιηθείτε από τους ανταγωνιστές, μειώνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας σας μέσα από  οικονομίες κλίμακας. Επιπλέον, επιτυγχάνετε καλύτερους χρόνους παραγωγής ή εξυπηρέτησης και άρα υψηλότερη αποδοτικότητα. 

Ενδεικτικό παράδειγμα των τελευταίων χρόνων αποτελεί η ραγδαία ανάπτυξη των επιχειρήσεων startup, οι οποίες με όπλο τη σύγχρονη τεχνολογία, δημιουργούν πρωτότυπες εφαρμογές (apps) ή άλλα καινοτόμα προϊόντα με βασικό χαρακτηριστικό τους την ταχύτητα και την ευελιξία.

 

Η ανανέωση του εξοπλισμού δίνει ώθηση στην επιχείρησή

Εξοικονόμηση ενέργειας

Κοινό παγκόσμιο στόχο αποτελεί η διαμόρφωση και εδραίωση μιας βιώσιμης πράσινης οικονομίας, με χαμηλές εκπομπές ρύπων και συνεχείς δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και φαινομένων όπως η ενεργειακή κρίση.

Με τις κατάλληλες κινήσεις, όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού εξοπλισμού για την παραγωγή ενέργειας προς αυτοκατανάλωση ή η αντικατάσταση των οχημάτων της επιχείρησής σας με υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμβάλλετε ενεργά στη στήριξη της πράσινης οικονομίας, μειώνοντας παράλληλα τα πάγια λειτουργικά σας έξοδα.  

Τα σύγχρονα προϊόντα επαγγελματικού εξοπλισμού φέρουν τις αντίστοιχες ενεργειακές ετικέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας σαφή ένδειξη της ενεργειακής τους απόδοσης. Αυτό καθιστά εύκολο το να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό που επιτρέπει την πιο πράσινη λειτουργία της επιχείρησής σας και τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη που αυτή συνεπάγεται. Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμάται πως η νομοθεσία για τις ενεργειακές ετικέτες και τον οικολογικό σχεδιασμό θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 230 εκατομμυρίων Τόνων Ισοδύναμου Πετρελαίου (ΤΙΠ) έως το 2030, δημιουργώντας επιπλέον έσοδα ύψους € 66 δισ. για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Πηγή έμπνευσης, σωστών πρακτικών και καινοτόμων λύσεων

Η ανανέωση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείτε εσείς και το προσωπικό σας μπορεί να έχει τόσο σημαντικό ρόλο, ώστε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για φρέσκιες ιδέες ως προς τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων ή την ανανέωση των υπαρχόντων, μέσα από τις νέες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την εξειδίκευση και τεχνογνωσία για τους εργαζόμενούς της. 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ, η ανανέωση του εξοπλισμού μιας επιχείρησης αποτελεί βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών οι οποίες, με τη σειρά τους, οδηγούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην εξέλιξη του τελικού προϊόντος. Είναι, λοιπόν, ένα σημαντικό επιπλέον κίνητρο για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.


Αγορά καινούριου ή μεταχειρισμένου εξοπλισμού;

Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σας αποτελεί λοιπόν μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις. Συνήθως, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε καινούριο ή/και μεταχειρισμένο εξοπλισμό, με τη δεύτερη επιλογή να φαίνεται πάντα πιο συμφέρουσα οικονομικά. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο;  

Στην  πράξη μπορεί να ανακαλύψετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς, αγοράζοντας καινούριο εξοπλισμό, μειώνετε ή αποφεύγετε κόστη που σχετίζονται με τους παρακάτω πολύ βασικούς παράγοντες: 

  • Πιθανές βλάβες. Ένα καινούριο μηχάνημα έχει πολύ μικρές πιθανότητες να εμφανίσει γρήγορα βλάβες. Αλλά, ακόμα και αν προκύψει κάποιο τεχνικό ζήτημα, λογικά θα σας καλύψει η εγγύηση του κατασκευαστή.  
  • Ενέργεια. Ο σύγχρονος εξοπλισμός συνεπάγεται και υψηλότερη ενεργειακή απόδοση. Έτσι, εξοικονομείτε σημαντικό κόστος , ενώ μπορείτε να διερευνήσετε και τις επιλογές που έχετε για πράσινη χρηματοδότηση. 
  • Τεχνογνωσία. Ένας σύγχρονος εξοπλισμός νέας τεχνολογίας επιβάλλει και την αντίστοιχη τεχνογνωσία και ανάπτυξη ικανοτήτων. Αντίθετα, η χρήση εργαλείων παλιότερης τεχνολογίας δεν κινητοποιεί το προσωπικό σας να αποκτήσει γνώσεις που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη αγορά, τις οποίες πιθανόν διαθέτει ή σύντομα θα αποκτήσει ο ανταγωνισμός. 

Διαθέσιμες λύσεις

Με μια προσεκτική έρευνα αγοράς, μπορείτε να ανακαλύψετε διαθέσιμες χρηματοδοτικές λύσεις, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές, με όρους που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας, ή να βρείτε τις κατάλληλες εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις για πάγιο εξοπλισμό, όπως το leasing. 

Το leasing, ή αλλιώς χρηματοδοτική μίσθωση, μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά συμφέρον εργαλείο, καθώς σας δίνει πρόσβαση σε εξελιγμένο εξοπλισμό, με τον οποίο δεν δεσμεύεστε για όλη τη διάρκεια ζωής του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ειδικά στις μέρες μας, με την τόσο ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Επιπλέον, ανάλογα με το αντικείμενο και τους όρους της μίσθωσης, πιθανόν να έχετε και φοροαπαλλαγή.  

Τα εξειδικευμένα στελέχη, οι επιχειρηματικοί μας σύμβουλοι Business Banking RM’s, στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να σας καθοδηγήσουν σχετικά με όλες τις διαθέσιμες επιλογές για εσάς και την επιχείρησή σας. 

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top