Πάγια εντολή: Τι είναι και ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις

Ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο, καθώς και για να αποφύγετε σημαντικές καθυστερήσεις

Ο χρόνος είναι πολύτιμος για κάθε επιχειρηματία και επαγγελματία, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η σύγχρονη καθημερινότητα. Γι’ αυτό και υπάρχουν πλέον πολύτιμα εργαλεία για τις πληρωμές που επαναλαμβάνονται τακτικά, τα οποία εξοικονομούν χρόνο, και διασφαλίζουν την ανταπόκριση στις υποχρεώσεις με συνέπεια και αμεσότητα.  

Τα οφέλη της πάγιας εντολής

Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι η πάγια εντολή που στοχεύει όχι μόνο στο να σας απελευθερώσει χρόνο, τον οποίο μπορείτε να αφιερώσετε σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες, αλλά και να σας βοηθήσει να αποφύγετε καθυστερήσεις στις πληρωμές υποχρεώσεων. 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ, το 2021 οι πάγιες εντολές κατέγραψαν αύξηση κατά 16,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με τις εταιρείες ενέργειας και στοιχημάτων να κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό. 

Τα οφέλη της πάγιας εντολής είναι σημαντικά:   

  • Δυνατότητα αυτοματοποίησης όσων πληρωμών επιθυμείτε , γεγονός που σας απελευθερώνει χρόνο και σας απαλλάσσει από πρόσθετες έγνοιες
  • Δυνατότητα παύσης/ανάκλησης ή τροποποίησης της εντολής, όποτε επιθυμείτε
  • Πραγματοποίηση εμπρόθεσμων πληρωμών: Με την πάγια εντολή αποφεύγετε τον κίνδυνο να αμελήσετε τις υποχρεώσεις σας, αφού οι πληρωμές γίνονται εμπρόθεσμα και αυτόματα, σε συγκεκριμένο χρόνο που ορίζετε εσείς. Ως αποτέλεσμα, δεν επιβαρύνεστε με τυχόν τόκους ή άλλες συνέπειες. 

Πάγια εντολή: Τι είναι και ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις

Πώς λειτουργεί

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Η τράπεζα λαμβάνει τη σχετική εντολή από εσάς και  προχωρά αυτόματα σε μία σειρά τακτικών συναλλαγών εκ μέρους σας, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που εσείς ορίζετε.

Εάν η εντολή αφορά σε πληρωμή λογαριασμών, αυτή εκτελείται στην ημερομηνία λήξης τους, ενώ εάν αφορά σε μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου (για παράδειγμα, σε κάποιον προμηθευτή ή συνεργάτη σας), τότε ορίζετε εσείς την ημερομηνία εκτέλεσης. 

Η Εθνική Τράπεζα σας προσφέρει τη δυνατότητα να μπορείτε να καθορίσετε ανώτατο ποσό χρέωσης ανά εντολή

Στο ίδιο πλαίσιο, έχει αυτοματοποιηθεί μεγάλο εύρος διαδικασιών και υπηρεσιών, τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε και να αξιοποιήσετε με βάση τα οφέλη και τις παροχές που σας προσφέρουν.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top