Γνωρίστε τα οφέλη του Digital Banking για επιχειρήσεις

Ανακαλύψτε πώς η ψηφιακή τραπεζική μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα της επιχείρησής σας
Σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται όλο και περισσότερο στις τεχνολογικές εξελίξεις, για να βελτιώσουν όχι μόνο την εικόνα τους στο πλαίσιο ενός πολύ ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, αλλά και το επίπεδο των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν, η ηλεκτρονική τραπεζική αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα των διευκολύνσεων που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία.  

Τα περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν σχεδιάσει και προσφέρουν ολοκληρωμένες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά και πιο απαιτητικές διαδικασίες. 

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις

Η ολοένα αυξανόμενη χρήση των νέων τεχνολογιών από τις τράπεζες δημιουργεί σημαντικά και πολύπλευρα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Ειδικότερα:

  • Ενισχύεται η προσφορά των προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν στη διάθεσή τους, καλύπτοντας τις τρέχουσες και έκτακτες ανάγκες τους. 
  • Μειώνεται ο χρόνος των συναλλαγών, αφού πλέον οι επιχειρήσεις μπορούν να μεταφέρουν άμεσα χρήματα από έναν λογαριασμό σε ένα άλλον, να πληρώσουν προμηθευτές ή να κάνουν εκκαθάριση σε μια αγορά, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία σε κάποιο κατάστημα.   
  •  Παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές, μέσα από την αξιοπιστία των τραπεζικών συστημάτων.
  • Εξασφαλίζεται ο καλύτερος έλεγχος των οικονομικών μιας επιχείρησης, αφού ο διαχειριστής της μπορεί κάθε στιγμή να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς της και στο ιστορικό των κινήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί.

Γνωρίστε τα οφέλη του Digital Banking για επιχειρήσεις

Τι προσφέρει η Εθνική Τράπεζα

Το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών στην Εθνική Τράπεζα αυξήθηκε κατά 6% το γ’ τρίμηνο του 2022, ενώ οι συναλλαγές μέσω Digital Banking ενισχύθηκαν κατά 24% σε ετήσια βάση, αντικαθιστώντας τις συναλλαγές στα καταστήματα. Ενδεικτικό είναι ότι οι τελευταίες έχουν μειωθεί κατά 44% σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο 2020. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που κάνει η τράπεζα να εμπλουτίζει  τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις, με στόχο την προσφορά μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής πρότασης που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους.

Digital Onboarding Επιχειρήσεων

Η Εθνική Τράπεζα, έχοντας πρώτη προσφέρει το digital onboarding για φυσικά πρόσωπα -με το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να γίνουν πελάτες της τράπεζας από το κινητό τους, ανοίγοντας λογαριασμό ταμιευτηρίου, εκδίδοντας χρεωστική κάρτα και αποκτώντας κωδικούς πρόσβασης στο Digital Banking αποκλειστικά online- προχώρησε στην προσφορά του και στις επιχειρήσεις. Με την υπηρεσία Digital Onboarding Επιχειρήσεων, οι επιχειρήσεις που δεν είναι πελάτες της τράπεζας μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό όψεως αποκλειστικά online, καθώς και πρόσβαση στο Internet Banking. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και πραγματοποιείται μέσω Internet Banking, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα. 

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε:

1. Τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. και το Α.Φ.Μ. της επιχείρησης
2. Έγγραφα από το Γ.Ε.ΜΗ., ανάλογα με τη νομική μορφή της επιχείρησης
3. Πληροφορίες για τα εμπλεκόμενα στην επιχείρηση φυσικά πρόσωπα, όπως ονοματεπώνυμο, Α.Φ.Μ., Α.Δ.Τ., τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά.

Άνοιγμα λογαριασμού όψεως για επιχειρήσεις

Για επιχειρήσεις που είναι ήδη πελάτες της τράπεζας, προσφέρεται η δυνατότητα να ανοίξουν και νέο λογαριασμό όψεως αποκλειστικά online, επιλέγοντας ανάμεσα σε διαφορετικά πακέτα που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Business δάνειο εξπρές

Την ίδια στιγμή, με το Business δάνειο εξπρές, οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιχειρηματικό δάνειο, έως € 35.000, με μια αποκλειστικά online διαδικασία, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα. 

Πιο αναλυτικά, το συγκεκριμένο προϊόν 

  • απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, οι οποίοι τηρούν λογαριασμό όψεως στην τράπεζα για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης
  • έχει ετήσια διάρκεια, με δυνατότητα ανανέωσης στη λήξη κατόπιν υποβολής αιτήματος. 

Όλη η διαδικασία, από την υποβολή του αιτήματος, την ενημέρωση για την εγκριτική απόφαση, την υπογραφή συμβατικού εγγράφου έως και την εκταμίευση, πραγματοποιείται μέσα από το Ιnternet Banking, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία σε κατάστημα της τράπεζας. 

Ολοκληρωμένη ψηφιακή τραπεζική

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και πολλές ακόμα δυνατότητες, υπηρεσίες και προϊόντα, των οποίων οι διαδικασίες έχουν ψηφιοποιηθεί πλήρως ή έχουν απλοποιηθεί σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, όπως, για παράδειγμα, η online ανανέωση νομιμοποιητικών εγγράφων, η online αποπληρωμή και εκταμίευση δανείων από υφιστάμενο όριο, καθώς και η online διαχείριση συναλλαγών εισαγωγών - εξαγωγών. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν απλούστερη τραπεζική και συναλλακτική καθημερινότητα μιας επιχείρησης.  Είναι, λοιπόν,  πολύ σημαντικό ο σύγχρονος επιχειρηματίας να είναι ενήμερος για κάθε νέα δυνατότητα, για να αξιοποιήσει τα οφέλη της με τον καλύτερο για τον ίδιο τρόπο.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top