Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια …Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας!

Εμείς, στην Εθνική Τράπεζα, γνωρίζουμε ότι αυτά τα χρόνια χρειαζόμαστε κάποιον δίπλα μας, να μας δίνει τη δύναμη και τα εφόδια για να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Γι' αυτό δημιουργήσαμε για το σύγχρονο μαθητή, φοιτητή ή σπουδαστή, τον Προνομιακό Σπουδαστικό Λογαριασμό ''Σπουδάζω'', μία ολοκληρωμένη λύση για την κάλυψη των αναγκών της μαθητικής και φοιτητικής ζωής σε δίδακτρα, εξοπλισμό, ασφάλιση αλλά και καθημερινές συναλλαγές:

​Χρηματοδοτήστε τα δίδακτρα ή τις αυξημένες προσωπικές σας ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών με τους προνομιακούς όρους που σας παρέχει το Προσωπικό δάνειο ΣΠΟΥΔΑΖΩ. ​Καλύψτε τις έκτακτες ανάγκες σας εύκολα και γρήγορα, με τα προνόμια που σας παρέχει το δικαίωμα υπερανάληψης με ιδιαίτερα προνομιακό επιτόκιο.
Συνδέστε το λογαριασμό σας με τις χρεωστικές κάρτες Debit Mastercard και Debit Visa, για γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς και στα ΑΤΜ. ​Συνδέστε το λογαριασμό σας με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank Internet, Phone & Mobile Banking, για πληροφορίες και συναλλαγές με μηδενικές ή πολύ χαμηλές χρεώσεις, 24 ώρες το 24ωρο.
Στείλτε χρήματα σε άλλες τράπεζες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό μέσω i-bank Internet Banking χωρίς προμήθεια υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, ή μέσω των Καταστημάτων της Τράπεζας με χαμηλό κόστος. Συμπληρώστε μια πάγια εντολή μέσω Καταστήματος ή i-bank Internet /Phone Banking για αυτόματη εξόφληση υποχρεώσεων (λογαριασμοί ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ, ενοίκιο, δίδακτρα, δόσεις καρτών και δανείων κ.ά.) με άμεση χρέωση του λογαριασμού σας.
Έκπτωση 10% επί των μικτών ασφαλίστρων που προσφέρεται από την Εθνική Ασφαλιστική σε επιλεγμένες καλύψεις στις ασφαλίσεις Ε.Ι.Χ. (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης) και Φ.Ι.Χ. (Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης) Αγροτικής Χρήσης ​Δείτε τα αντίγραφα κινήσεων του λογαριασμού σας ηλεκτρονικά, μέσω του i-bank Internet Banking.
Αξιοποιήστε τις δυνατότητες που σας παρέχει το i-bank Pay για άμεσες μεταφορές χρημάτων και πληρωμές από το κινητό σας, με απευθείας χρέωση του λογαριασμού σας.Συλλέξτε πόντους go4more με τη διατήρηση κεφαλαίων στο λογαριασμό σας, αλλά και τις αγορές με τη χρεωστική σας κάρτα και τις συναλλαγές σας στα δίκτυα i-bank.
Εξυπηρετηθείτε άμεσα στα ταμεία των Καταστημάτων, στο δίκτυο i-bank ΑΤΜ με τη χρεωστική σας κάρτα, καθώς και στα Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών για καταθέσεις μετρητών.​Στα Καταστήματα της Τράπεζας, στα ΑΤΜ με τη χρεωστική σας κάρτα, μέσω i-bank Internet /Mobile και Phone Banking, καθώς και με το αντίγραφο κίνησης λογαριασμού.

 

​Γνωρίστε τον κόσμο προϊόντων και υπηρεσιών value και αναβαθμίστε την τραπεζική σας σχέση.  ​Ο λογαριασμός μισθοδοσίας, που σας παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών με προνομιακούς όρους.

 

 • Χαρακτηριστικά Λογαριασμού
  • τρεχούμενος λογαριασμός σε ευρώ που απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, ανεξαρτήτως ηλικίας
  • χωρίς ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης
  • επιτόκιο κλιμακωτό με εκτοκισμό ανά εξάμηνο
  • δικαίωμα Υπερανάληψης (Overdraft) υπό προϋποθέσεις, με προνομιακούς όρους
  • δυνατότητα λήψης σπουδαστικών δανείων με προνομιακούς όρους
  • δυνατότητα σύνδεσης του λογαριασμού με πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια για την αυτόματη εξόφληση των δόσεων
  • δυνατότητα χορήγησης μπλοκ επιταγών, εφόσον τηρούνται οι νόμιμες και πραγματικές προϋποθέσεις φερεγγυότητας
  • δυνατότητα αυτόματης πληρωμής λογαριασμών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) και λοιπών υποχρεώσεων (π.χ. ενοίκιο, δίδακτρα), με χρέωση του λογαριασμού σας μέσω πάγιας εντολής προς την Εθνική Τράπεζα
  • σύνδεση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες i-bank, τις κάρτες, τα δάνεια και τα επενδυτικά προϊόντα της Εθνικής Τράπεζας
 • Υπόλοιπα και Κινήσεις
  Ενημέρωση για την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού μέσω i-bank Internet Banking (μηνιαίο ηλεκτρονικό αντίγραφο κίνησης/i-statement): δωρεάν.
   
  Δυνατότητα ενημέρωσης, κατόπιν αιτήματός σας, μέσω:
  - τριμηνιαίου αντιγράφου κίνησης (statement) προς τη διεύθυνση επικοινωνίας σας: δωρεάν
  - μηνιαίου αντιγράφου κίνησης στο Κατάστημα (δωρεάν) ή στη διεύθυνση επικοινωνίας σας με χρέωση (σήμερα 0,90€/μήνα)
  - τακτικού ημερήσιου αντιγράφου κίνησης στο κατάστημα, με χρέωση (σήμερα, 15€/ μήνα).
   
  Δυνατότητα δωρεάν ενημέρωσης 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο για:
  - τις 7 τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού σας, μέσω του δικτύου των i-bank ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας,
  - την κίνηση του λογαριασμού μέσω i-bank Internet/ Mobile Banking.
 • Συναλλαγές
  Πραγματοποιήστε τις καθημερινές σας συναλλαγές με ασφάλεια και ευελιξία στα Καταστήματα της Τράπεζας και τα δίκτυα i-bank:
   
  αναλήψεις: Στα ταμεία των Καταστημάτων και στο δίκτυο i-bank ΑΤΜ με τη χρεωστική σας κάρτα
   
  καταθέσεις: Στα ταμεία των Καταστημάτων και τα Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών, καθώς και στo δίκτυο i-bank ATM
   
  εμβάσματα: 
     - έκδοση εμβασμάτων STP σε ευρώ μέχρι ποσού € 12.500 προς Τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού μέσω Internet Banking: δωρεάν
     - έκδοση εμβασμάτων στο γκισέ με χρέωση λογαριασμού
   
  αίτηση χορήγησης μπλοκ επιταγών μπορείτε να υποβάλετε στο Κατάστημα τήρησης του λογαριασμού σας ή μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών i-bank Internet και Phone Banking της Εθνικής Τράπεζας. Δυνατότητα χορήγησης μπλοκ επιταγών παρέχεται μόνο εφόσον τηρούνται οι νόμιμες και πραγματικές προϋποθέσεις φερεγγυότητας.
 • Ασφάλιση Οχήματος
  Δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ασφάλισης Οχήματος με έκπτωση 10%, επί των μικτών ασφαλίστρων, που παρέχεται από την Εθνική Ασφαλιστική, για τις ασφαλίσεις Ε.Ι.Χ. (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης) και Φ.Ι.Χ. (Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης) Αγροτικής Χρήσης, εξαιρουμένων των παρακάτω καλυπτόμενων κινδύνων:
   
   - για τα Επιβατικά Αυτοκίνητα Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.): Θραύση Κρυστάλλων, Τοπική   Ρυμούλκηση / Οδική Βοήθεια, Απώλεια Χρήσης οχήματος
  -  για τα Φ.Ι.Χ. Αγροτικής Χρήσης: Θραύση Κρυστάλλων, Τοπική Ρυμούλκηση/ Οδική Βοήθεια, Εγγύηση Ασφαλίστρου, Προσωπικό Ατύχημα Οδηγού.
   
  η προνομιακή τιμή ισχύει για όλους τους δικαιούχους του λογαριασμού για την ασφάλιση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ».
  στην ασφάλιση οχήματος, η έκπτωση παρέχεται μία (1) φορά στον κάθε δικαιούχο. Σημειώνεται ότι το εν λόγω ασφαλιστικό προϊόν διατίθεται και αυτοτελώς, αν το επιθυμεί ο πελάτης.
 • Σύμβαση και Τιμολόγιο
 • Μεταβολή Στοιχείων
  Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων σας (διεύθυνση κατοικίας, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.) θα πρέπει να τη δηλώσετε άμεσα σε ένα  Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Ενημερωθείτε για τυχόν έγγραφα που χρειάζεται να προσκομίσετε, για να πιστοποιήσετε τα νέα σας στοιχεία, από τo ενημερωτικό έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι... κάντε το τώρα.
 • Πως θα το αποκτήσετε
  Επισκεφθείτε ένα από τα Καταστήματα του Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας και μπείτε σε έναν κόσμο αποκλειστικών προνομίων και παροχών ανοίγοντας ένα νέο λογαριασμό ή μετατρέποντας έναν υφιστάμενο λογαριασμό σας.
  Ενημερωθείτε για τα έγγραφα που χρειάζεται να προσκομίσετε για να πιστοποιήσετε τα στοιχεία σας σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο από τo ενημερωτικό έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι... κάντε το τώρα.
  Επιπλέον δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομίσετε για το άνοιγμα του λογαριασμού Σπουδάζω είναι:
  •Για φοιτητές/σπουδαστές: οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί τη φοιτητική/ σπουδαστική ιδιότητα, όπως Βεβαίωση φοίτησης από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., Ιδιωτική Σχολή, Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών κλπ.), Φοιτητική ταυτότητα, Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου (ΟΑΣΑ) κα.
  •Για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: Βεβαίωση από το σχολείο ή Υπεύθυνη Δήλωση του Γονέα / Κηδεμόνα.

 

​Το ασφαλιστικό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική και διανέμεται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10559, Αθήνα, Α.Μ.Ε.Ε.Α.: 311481. H διάθεση του ασφαλιστικού προγράμματος διενεργείται μόνο από Στελέχη της Τράπεζας που είναι πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Η Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αριθμό 1028 ως ασφαλιστικός πράκτορας. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.)» Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μέσω της οποίας μπορείτε να εξακριβώσετε την εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο. Ιστότοπος Ε.ΣΗ.Π.: https://insuranceregistry.uhc.gr/.