Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Virtual Prepaid Mastercard

​​​

 Η Virtual Prepaid Mastercard είναι η άυλη, προπληρωμένη και επαναφορτιζόμενη κάρτα της Εθνικής Τράπεζας που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε ηλεκτρονικές συναλλαγές και αγορές στο διαδίκτυο, τηλεφωνικές και ταχυδρομικές παραγγελίες, πάγιες εντολές κ.ά.

Δεν διαθέτει πλαστικό σώμα και έτσι η χρήση της πραγματοποιείται αποκλειστικά σε σημεία πώλησης που δεν απαιτούν φυσική παρουσία κάρτας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την Αναλυτική Περιγραφή.

Συναλλαγές

Με τη Virtual Prepaid Mastercard μπορείτε να πραγματοποιείτε :

 • Αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο (e-shops),
 • Τηλεφωνικές και ταχυδρομικές παραγγελίες,
 • Πάγιες εντολές
 • Πληρωμές λογαριασμών όπως βεβαιωμένων οφειλών Δ.Ο.Υ., τελών κυκλοφορίας, ασφαλίστρων κ.ά.,
 • Προκράτηση ξενοδοχείου ή ενοικίαση αυτοκινήτων.

 Για να ενημερωθείτε σχετικά με το τιμολόγιο των συναλλαγών με τη Virtual Prepaid Mastercard, πατήστε εδώ.

Φόρτιση

Για να πραγματοποιείτε συναλλαγές με τη Virtual Prepaid Mastercard, θα πρέπει να τη φορτίζετε με το ποσό που επιθυμείτε. Η φόρτιση μπορεί να γίνει μέσω της υπηρεσίας i-bank Internet Banking και Mobile Banking  τηλεφωνικά μέσω της υπηρεσίας i-bank Phone Banking της Εθνικής Τράπεζας επιλέγοντας τον καταθετικό λογαριασμό από τον οποίο θα μεταφερθεί το ποσό της φόρτισης.

Φορτίζοντας την Virtual Prepaid Mastercard μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως για συναλλαγές.

Εκφόρτιση

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να μεταφέρετε το διαθέσιμο υπόλοιπο της κάρτας σας σε καταθετικό λογαριασμό που τηρείτε στην Εθνική Τράπεζα μέσω των υπηρεσιών i-bank Internet, Mobile ή Phone Banking.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με το τιμολόγιο των συναλλαγών με τη Virtual Prepaid Mastercard, πατήστε εδώ.

Όρια συναλλαγών

Κατά την έκδοση της κάρτας, επιλέγετε το Ημερήσιο Όριο Συναλλαγών που εσείς επιθυμείτε, στο πλαίσιο του οποίου μπορείτε να πραγματοποιείτε τις αγορές και τις συναλλαγές σας με τη Virtual Prepaid Mastercard. Το όριο αυτό είναι ημερήσιο και μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ €500 και €5.000, ενώ μπορείτε να το αλλάξετε οποιαδήποτε στιγμή μέσω του i-bank Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα όρια συναλλαγών της Virtual Prepaid Mastercard εδώ.

Πρόσθετες δυνατότητες διαχείρισης μέσω του i-bank Internet & Μobile Banking

 • πάγωμα/ξεπάγωμα συγκεκριμένων τύπων συναλλαγών, όπως:
  • συναλλαγές σε ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops)
  • συναλλαγές στο εξωτερικό

 

Για να εκδώσετε τη Virtual Prepaid Mastercard θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση μέσω του i-bank Internet Banking ή Μobile Banking της Εθνικής Τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης, θα ενημερωθείτε για τα στοιχεία της κάρτας που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση συναλλαγών, δηλαδή τον 16ψήφιο αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον 3ψήφιο κωδικό επαλήθευσης (CVC2).​

Αν είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του i-bank Internet ή Mobile Banking της Εθνικής Τράπεζας, μπορείτε άμεσα να εκδώσετε τη Virtual Prepaid Mastercard.

Αν δεν είστε, μπορείτε σήμερα κιόλας να εγγραφείτε από το κινητό σας χωρίς να επισκεφθείτε Κατάστημα! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ενημέρωση

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις κινήσεις της κάρτας σας ανά πάσα στιγμή μέσω των υπηρεσιών i-bank Internet /Mobile και Phone Banking της Εθνικής Τράπεζας.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Εθνικής Τράπεζας καλώντας στο 210 48 48 484.

Απώλεια στοιχείων κάρτας

Αν υποπέσει στην αντίληψή σας ότι τα στοιχεία της κάρτας σας (αριθμός, ημερομηνία λήξης και CVC2) έχουν διαρρεύσει, καλέστε όλο το 24ωρο στο +30 210 48 48 484. Εναλλακτικά μπορείτε ο ίδιος/η ίδια να ακυρώσετε την κάρτα σας μέσω i-bank Internet Banking.
 

Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις

 • Πού μπορώ να χρησιμοποιώ την κάρτα μου;

 • Πώς θα πραγματοποιώ συναλλαγές χωρίς πλαστικό;

 • Ποιες συναλλαγές δεν μπορώ να πραγματοποιώ με τη Virtual Prepaid Mastercard;

 • Πόσο ασφαλής είναι η χρήση της κάρτας;

 • Η κάρτα μου έχει ημερομηνία λήξης;

  Ναι. Η κάρτα σας έχει ισχύ πέντε (5) χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσής της και ανανεώνεται αυτόματα.
 • Εάν ξεχάσω τα στοιχεία της κάρτας μου, τι μπορώ να κάνω;
  Αν ξεχάσετε τα στοιχεία της Virtual Prepaid Mastercard μπορείτε να τα ανακτήσετε οποιαδήποτε στιγμή μέσω του Internet Banking ή Mobile Banking επιλέγοντας «Αναλυτικά Στοιχεία Virtual Κάρτας» και εισάγοντας έναν ηλεκτρονικό κλειδάριθμο i-code.
 • Τι πρέπει να κάνω αν χάσω τα στοιχεία της κάρτας μου;

  Αν έχετε υποψία ότι τα στοιχεία της Virtual Prepaid Mastercard έχουν διαρρεύσει, καλέστε όλο το 24ωρο στο +30 210 48 48 484.Eναλλακτικά, μπορείτε να την ακυρώσετε ο ίδιος/η ίδια μέσω του i-bank  Internet Banking και στη συνέχεια να επαναλάβετε τη διαδικασία έκδοσης νέας κάρτας.

 • Πώς μπορώ να ακυρώσω την κάρτα μου;

  Μπορείτε να ακυρώσετε τη Virtual Prepaid Mastercard μέσω των υπηρεσιών:
  -i-bank Internet Banking, επιλέγοντας «Ακύρωση» και εισάγοντας έναν ηλεκτρονικό κλειδάριθμο i-code,

  -i-bank Phone Banking στο  210 48 48 484