Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

H πιστωτική κάρτα gold Mastercard με διεθνή αποδοχή σας εξασφαλίζει απόλυτη εξυπηρέτηση, ελευθερία και ασφάλεια στις συναλλαγές σας.

Με ενσωματωμένη την τεχνολογία chip & pin, καθώς και τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανέπαφων (Contactless) συναλλαγών, σας παρέχει αυξημένη ασφάλεια, ευκολία και ταχύτητα σε κάθε σας συναλλαγή.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε για:

 • αγορές αγαθών και υπηρεσιών σε όλες τις επιχειρήσεις με το σήμα Mastercard στην Ελλάδα     και το εξωτερικό
 • αγορές με πολλές άτοκες δόσεις και προσφορές επιλεγμένων επιχειρήσεων
 • Contactless /ανέπαφες συναλλαγές  σε επιχειρήσεις που διαθέτουν τα ειδικά τερματικά  EFT/POS
 • αναλήψεις μετρητών, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, από τα ΑΤΜ που φέρουν το σήμα Mastercard στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο
 • εξόφληση υποχρεώσεών σας όπως λογαριασμών κινητής τηλεφωνίας, ασφαλίστρων κ.λπ. μέσω παγίων εντολών χρέωσης
 • ασφαλείς αγορές μέσω internet σε πιστοποιημένα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν στην υπηρεσία Mastercard® Identity Check ΤΜ

 

Η κάρτα gold Mastercard σας προσφέρει:

Contactless / ανέπαφες συναλλαγές για ευκολία & ταχύτητα

Μέσω της τεχνολογίας (contactless) /ανέπαφων συναλλαγών, η νέα πιστωτική κάρτα Mastercard της Εθνικής Τράπεζας παρέχει πρόσθετη ευκολία και ταχύτητα στις αγορές σας σε επιχειρήσεις που διαθέτουν τα ειδικά τερματικά με το σήμα contactless /ανέπαφων συναλλαγών.
Για την ολοκλήρωση μιας ανέπαφης συναλλαγής αρκεί να πλησιάσετε την κάρτα στο ειδικό τερματικό για λίγα μόνο δευτερόλεπτα, ενώ ειδικά για συναλλαγές έως και  50€ δεν απαιτείται η πληκτρολόγηση του προσωπικού αριθμού PIN.
H ανέπαφη συναλλαγή σε 3 βήματα!
• Κρατάτε την πιστωτική κάρτα για μερικά δευτερόλεπτα μπροστά από το τερματικό.
• Εισάγετε τον προσωπικό αριθμό PIN της κάρτας σας, εφόσον σας ζητηθεί. Για συναλλαγές έως και 50€, δεν χρειάζεται να εισάγετε τον προσωπικό αριθμό PIN.
• Όταν ακούσετε το χαρακτηριστικό ήχο "beep", η συναλλαγή σας έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη ασφάλεια.


Chip & Pin Τεχνολογία

Η πιστωτική κάρτα Mastercard διαθέτει την τεχνολογία chip & pin για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία κατά την πραγματοποίηση των αγορών σας. Όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα σας στα φυσικά σημεία πώλησης, η ταυτοποίηση των στοιχείων γίνεται μέσω πληκτρολόγησης του PIN σας (προσωπικός τετραψήφιος αριθμός) αντί της υπογραφής στο απόκομμα της συναλλαγής του τερματικού (POS).

Πρόγραμμα Επιβράβευσης Συναλλαγών go4more 

Το go4more είναι το πρώτο πρόγραμμα που επιβραβεύει τις αγορές που πραγματοποιείτε με την πιστωτική σας κάρτα καθώς και τη συνολική σας σχέση με την Τράπεζα.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για το Πρόγραμμα Συνολικής Επιβράβευσης go4more.

 

Διεθνής Αναγνώριση

Η κάρτα gold Mastercard είναι μια κάρτα με διεθνή προνόμια και κύρος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα μεγάλο αριθμό συμβεβλημένων επιχειρήσεων που φέρουν το σήμα του διεθνούς οργανισμού Mastercard. Χρησιμοποιήστε την για τις αγορές σας και επωφεληθείτε από πολλές άτοκες δόσεις και προσφορές σε επιλεγμένες επιχειρήσεις.

 

Υπηρεσία Ειδοποιήσεων i-bank Alerts

Με την Υπηρεσία Ειδοποιήσεων i-bank Alerts έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε μέσω email ή sms  ειδοποιήσεις για συναλλαγές που διενεργείτε με την πιστωτική σας κάρτα gold Mastercard. Έτσι, σας παρέχεται η δυνατότητα άμεσης & ασφαλούς ενημέρωσης για τις κινήσεις που πραγματοποιείτε.

 

Ασφαλείς Συναλλαγές

Η gold Mastercard γίνεται αποδεκτή στο διαδίκτυο, σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα που φέρουν το σήμα Mastercard. Επιπλέον, με τη νέα υπηρεσία ασφαλών συναλλαγών, Mastercard® Identity Check ΤΜ,  σας παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια συναλλαγές από απόσταση σε πιστοποιημένους εμπόρους. Eνημερωθείτε αναλυτικά εδώ

 

Πρόγραμμα Ταξιδιωτικής Ασφάλισης

Επωφεληθείτε από το πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης το οποίο καλύπτει εσάς και την οικογένειά σας για τις περιπτώσεις ατυχημάτων ή άλλων απρόοπτων που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αρκεί η αγορά τουλάχιστον του 75% της αξίας των εισιτηρίων ή/και των εξόδων της διαμονής σας, να γίνει με την κάρτα σας gold Mastercard.

​ 

Μετρητά για κάθε σας ανάγκη

Η κάρτα gold Mastercard σας δίνει τη δυνατότητα ανάληψης μετρητών, ανάλογα με το πιστωτικό σας όριο, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, από τα ΑΤΜ που φέρουν το σήμα Mastercard στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

 

Πρόσθετη Οικογενειακή Κάρτα

Μοιραστείτε τα προνόμια της κάρτας gold Mastercard, με τους ανθρώπους που αγαπάτε! Χαρίστε σήμερα κιόλας σε έως 3 στα ενήλικα μέλη της οικογένειάς σας μια πρόσθετη κάρτα, ίδια με τη δική σας και απολαύστε όλοι μαζί τα πλεονεκτήματα που σας παρέχει.

 

Δυνατότητα εξόφλησης του λογαριασμού σας με πολλές μηνιαίες δόσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εξόφλησης του λογαριασμού σας δείτε τις Χρήσιμες Πληροφορίες.

 

Τιμολόγιο-Επιτόκια

Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή για την πληρωμή του λογαριασμού της κάρτας σας είναι ίση με το 2% επί του αθροίσματος του κεφαλαίου και των τόκων, πλέον των εξόδων με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 10€. Σε περίπτωση ολικής μηνιαίας εξόφλησης, για τα ποσά που προέρχονται από αγορές αγαθών ή υπηρεσιών, δεν επιβαρύνεστε με τόκους.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με το επιτόκιο και τις λοιπές χρεώσεις της πιστωτικής σας κάρτας, gold Mastercard, πατήστε εδώ.

 

 

Για να αποκτήσετε εσείς ή/και τα μέλη της οικογένειάς σας, την πιστωτική κάρτα gold Mastercard

 • απευθυνθείτε στο Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας με το οποίο συνεργάζεσθε
 • συμπληρώστε και υπογράψτε τα σχετικά έγγραφα (αίτηση και σύμβαση).

Τα βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

 • το δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ
 • το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας.

Πέραν των παραπάνω δικαιολογητικών, ενδέχεται να σας ζητηθούν επιπρόσθετα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.


Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα έκδοσης της κάρτας σας μέσω:

 • του Κέντρου Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης (Contact Center) της Εθνικής Τράπεζας, καλώντας στο 210 48 48 484.

Παραλαβή της κάρτας και του PIN

Εφόσον εγκριθεί το αίτημά σας, θα παραλάβετε ταχυδρομικώς, μέσα σε λίγες μέρες από την ημερομηνία της αίτησής σας, την κάρτα σας στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχετε δηλώσει. 

Για την απόκτηση του PIN, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στην επιστολή παράδοσης της κάρτας.

 

Διευκρινίσεις για το λογαριασμό σας

Εάν χρειάζεστε περισσότερες διευκρινίσεις για τον λογαριασμό της κάρτας σας (π.χ. για το είδος, την ημερομηνία ή το ποσό της συναλλαγής, για οποιεσδήποτε χρεώσεις κ.λπ.), μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Εθνικής Τράπεζας καλώντας 210 48 48 484.

Ενημέρωση για την οφειλή σας

Κάθε μήνα σας αποστέλλουμε στη διεύθυνση επικοινωνίας που μας έχετε δηλώσει, αντίγραφο της κίνησης της κάρτας σας, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά και οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των μηνιαίων συναλλαγών σας (μέχρι και την ημερομηνία εκκαθάρισης του λογαριασμού), το συνολικό ποσό χρεώσεων, το ποσό της ελάχιστης μηνιαίας καταβολής, καθώς και η προθεσμία πληρωμής του λογαριασμού σας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το υπόλοιπο της οφειλής σας και μέσω της υπηρεσίας Internet Banking, εφόσον είστε εγγεγραμμένος χρήστης.

 

Εξόφληση του λογαριασμού σας

Μπορείτε να εξοφλείτε το λογαριασμό σας:

 • μέσω του δικτύου i-bank ATM της Τράπεζάς μας με μετρητά (χωρίς PIN) στα περισσότερα ΑΤΜ του δικτύου, ή με χρήση των χρεωστικών καρτών Debit Mastercard και Debit Visa,
 • μέσω των Κέντρων Αυτόματων Πληρωμών (APS) με μετρητά,
 • μέσω του Internet Banking,
 • μέσω του Phone Banking είτε με τη βοήθεια Εκπροσώπου μας (επιλογή: «Εκπρόσωπος») είτε μέσω του αυτόματου συστήματος φωνητικών εντολών IVR (επιλογές: «Πληροφορίες» ή «Συναλλαγές»),
 • με αυτόματη χρέωση του λογαριασμού καταθέσεων που τηρείτε στην Εθνική Τράπεζα (αφού συμπληρώσετε την ειδική εξουσιοδότηση σε οποιοδήποτε Κατάστημά μας),
 • με μετρητά στα γκισέ των Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας,
 • σε οποιοδήποτε κατάστημα των ΕΛΤΑ, προσκομίζοντας το «έντυπο ταχυπληρωμής» που υπάρχει στο κάτω μέρος του λογαριασμού σας.

 

Συναλλαγές μέσω του δικτύου i-bank ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας

Μέσω του δικτύου i-bank ATM της Τράπεζάς μας μπορείτε να:

 • πληροφορηθείτε για:
  • τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας (αριθμός κάρτας, πιστωτικό όριο, τρέχουσα συνολική οφειλή, ποσό μελλοντικών δόσεων)
  • τις επτά (7) τελευταίες κινήσεις της κάρτας σας. Ο κάτοχος της κύριας κάρτας (και μόνον αυτός) έχει, παράλληλα, τη δυνατότητα πληροφόρησης για τις  τυχόν πρόσθετες κάρτες που είναι συνδεδεμένες με την κύρια
 • πραγματοποιείτε μια σειρά από συναλλαγές, όπως:
 • ανάληψη μετρητών
 • πληρωμή δόσης πιστωτικής κάρτας, με μετρητά (χωρίς χρήση ΡΙΝ) στα περισσότερα ΑΤΜ του δικτύου
 • πληρωμή λογαριασμών Nova - Forthnet Media, Vodafone
 • αλλαγή PIN.

 

Απώλεια/κλοπή της κάρτας σας

Μπορείτε να καλείτε όλο το 24ωρο στο  +30 210 48 48 484.

 

Απώλεια του Προσωπικού Μυστικού Αριθμού σας (ΡΙΝ)

Εάν ξεχάσατε τον Προσωπικό Μυστικό σας Αριθμό (ΡΙΝ), τηλεφωνήστε στο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Τράπεζας, καλώντας στο +30 210 48 48 484  για να συνδεθείτε με Εκπρόσωπό μας και να ζητήσετε την έκδοση νέου ΡΙΝ.

 

Μεταβολή στοιχείων

Δηλώστε άμεσα οποιαδήποτε αλλαγή έχει γίνει στα στοιχεία σας (διεύθυνση κατοικίας, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.) με μια επίσκεψη σε ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Ενημερωθείτε για τυχόν έγγραφα που χρειάζεται να προσκομίσετε για να πιστοποιήσετε τα νέα σας στοιχεία από το ενημερωτικό έντυπο "Συστηθήκατε; Αν όχι... κάντε το τώρα".