Μείωση Εξόδων - Μικρές Κινήσεις για να τα Καταφέρετε

Tips και ιδέες για μια πιο εύκολη και οικονομική μετακόμιση

Η μετακόμιση είναι πάντα μια σύνθετη υπόθεση που απαιτεί προετοιμασία, οργάνωση και χρόνο. Υπάρχει, όμως, και η οικονομική της πλευρά, που συνήθως αποδεικνύεται μεγαλύτερη από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Στη διαδικασία της μετακόμισης πολλοί ξεχνούν να υπολογίσουν τα έξοδα του σπιτιού που αφήνουμε. Λογαριασμοί, κοινόχρηστα και κλείσιμο εκκρεμοτήτων. Το νέο σας σπίτι, από την άλλη, απαιτεί πέρα από τα μεταφορικά έξοδα, τις προσαρμογές και τις αλλαγές που θα το φέρουν όσο γίνεται πιο κοντά στα δικά σας μέτρα. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι και λύσεις για να κάνετε τη διαδικασία της μετακόμισης ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Σωστή οργάνωση

Η οργάνωση είναι το παν. Οργάνωση εξόδων, διαδικασιών, κινήσεων. Δημιουργήστε μια λίστα, όσο πιο μεθοδικά γίνεται, με όλα όσα πρέπει να κάνετε και μαζί υπολογίστε το αντίστοιχο κόστος. Πέρα από τα βασικά, φροντίστε να καταγράψετε και τα μικροέξοδα που συνήθως ξεχνιούνται, αλλά είναι εκείνα που ανεβάζουν τον αρχικό προϋπολογισμό: καινούρια κλειδιά και κλειδαριά, λάμπες, ειδικά καθαριστικά και πολλά άλλα.

Σωστό timing

Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότερες μετακομίσεις γίνονται καλοκαίρι προς φθινόπωρο δεδομένου ότι οι περισσότεροι γονείς δεν θέλουν να αναστατώσουν τις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών. Ωστόσο, τα μεταφορικά έξοδα αυτή την εποχή είναι αναπόφευκτα υψηλότερα. Αντίθετα, μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου το κόστος μιας μετακόμισης είναι περίπου 25% λιγότερο, κάτι που το καθιστά ιδανικό για εκείνους που θέλουν να κάνουν οικονομία. Επίσης, στα μέσα του μήνα οι τιμές είναι πιο χαμηλές, καθώς τα χρονικά διαστήματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι στις αρχές ή στο τέλος του κάθε μήνα.

Ξεκαθάρισμα

Το κόστος της μετακόμισης ορισμένες φορές εξαρτάται από το μέγεθός της, καθώς υπάρχουν μεταφορικές εταιρίες που χρεώνουν με βάση την ώρα που θα χρειαστεί να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι. Καλό θα είναι λοιπόν, από πριν, να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Να χαρίσετε ή ακόμα και να πουλήσετε όσα πράγματα δεν χρειάζεστε. Οπότε θα μειωθεί τόσο ο όγκος των πραγμάτων που πρέπει να μεταφερθεί, όσο, κατά συνέπεια, και το κόστος μεταφοράς.

Μείωση Εξόδων - Μικρές Κινήσεις για να τα Καταφέρετε

Πακετάρετε μόνοι σας

Για τις περισσότερες εταιρίες, η τιμή της μετακόμισης είναι χαμηλότερη αν το πακετάρισμα το αναλάβετε εσείς. Μπορεί αυτό να έχει περισσότερο κόπο για εσάς, είναι όμως μια σημαντική διαφορά στο κόστος που θα κληθείτε να πληρώσετε στο τέλος.

Έρευνα αγοράς

Πάντα απαραίτητη και πολύ σημαντική. Πριν αποφασίσετε με ποια μεταφορική εταιρία θα συνεργαστείτε, κάντε την έρευνά σας. Αφιερώστε χρόνο και πάρτε προσφορές, έτσι ώστε να βρείτε και να καταλήξετε στην εταιρεία που θα σας βοηθήσει με ασφάλεια και με κόστος προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.

Συνήθως, μια μετακόμιση είναι μία σύνθεση πολλών παραγόντων που απαιτούν ένα οργανωμένο πρόγραμμα βήμα-βήμα. Η καλύτερη οργάνωση μειώνει αισθητά τις πιθανότητες για ζημίες ή ταλαιπωρίες και, το σημαντικότερο, μπορεί να διατηρήσει ή και να ενισχύσει τον ενθουσιασμό σας σε αυτή τη νέα φάση ζωής.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top