Ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που έχετε στη διάθεσή σας όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές σας στο εξωτερικό, με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα της Εθνικής Τράπεζας. Μπορείτε να εξυπηρετηθείτε με ασφάλεια και ταχύτητα στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας συναλλαγές με την κάρτα σας σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα και αναλήψεις μέσω ΑΤΜ και ταμείων καταστημάτων άλλων τραπεζών.

Πιστωτική κάρτα

Εάν είστε κάτοχος πιστωτικής κάρτας Dual Credit Mastercard, Silver, Gold ή Black, My Club Card Visa, Toyota Visa, Flexy, Mastercard classic, Visa classic, Platinum & Gold Mastercard ή της επαγγελματικής Business Mastercard, μπορείτε να απολαμβάνετε ευκολία και ασφάλεια σε κάθε σας συναλλαγή στο εξωτερικό.

Χρεωστική κάρτα

Εάν είστε κάτοχος της χρεωστικής κάρτας Dual Debit Mastercard, Χρεωστικής Mastercard, Debit Mastercard, Debit Visa ή της επαγγελματικής Debit Mastercard Business, μπορείτε να πραγματοποιείτε κάθε σας συναλλαγή στο εξωτερικό εύκολα και με ασφάλεια.

Προπληρωμένη κάρτα

Εάν είστε κάτοχος προπληρωμένης κάρτας Prepaid Mastercard, Prepaid Visa Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή Prepaid Virtual Mastercard, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κάθε σας συναλλαγή στο εξωτερικό, πλην της ανάληψης μετρητών. Εάν είστε κάτοχος της Prepaid Mastercard ή Prepaid Visa, μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο εξωτερικό όλες τις συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης και της ανάληψης μετρητών.

Βασικές οδηγίες για την πραγματοποίηση συναλλαγών σε νόμισμα διαφορετικό του Ευρώ

Μπορείτε να επιλέξετε αν η συναλλαγή σας θα πραγματοποιηθεί απευθείας σε Ευρώ ή στο τοπικό νόμισμα της χώρας που βρίσκεστε. Συγκεκριμένα,

  • Για να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σε Ευρώ, θα πρέπει να προβείτε στην αντίστοιχη επιλογή στο μήνυμα που θα σας εμφανιστεί στην οθόνη του τερματικού POS ή ΑΤΜ κατά τη συναλλαγή. Εάν συμφωνήσετε, θα εμφανιστεί το ποσό της συναλλαγής σε Ευρώ, η ισοτιμία βάσει της οποίας γίνεται η μετατροπή, καθώς και το ποσό της προμήθειας για την μετατροπή, όπως χρεώνεται από την άλλη τράπεζα. Στη συνέχεια επιλέγετε αν θα συνεχίσετε με αυτόν τον τρόπο (Ναι/Όχι) και η συναλλαγή ολοκληρώνεται ή ακυρώνεται.
  • Εάν επιλέξετε η συναλλαγή να πραγματοποιηθεί στο τοπικό νόμισμα της χώρας που βρίσκεστε, η μετατροπή του νομίσματος για τη χρέωση της κάρτας γίνεται από την Εθνική Τράπεζα, βάσει της ισοτιμίας που ορίζουν οι διεθνείς οργανισμοί Mastercard και Visa.

Μπορώ να ενημερώνομαι για τη συνολική χρέωση των συναλλαγών μου;

Για τις συναλλαγές σε χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ισλανδίας, Λιχτενστάιν και Νορβηγίας, σε νόμισμα διαφορετικό του Ευρώ, και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Κανονισμός ΕΕ2021/1230), σας παρέχουμε ένα χρήσιμο εργαλείο, προκειμένου να ενημερώνεστε για τη συνολική χρέωση των συγκεκριμένων συναλλαγών με κάρτα σε σχέση με τις πιο πρόσφατα διαθέσιμες ισοτιμίες αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Έχετε απορίες;

Για τις εκάστοτε ισχύουσες τιμές μετατροπής των νομισμάτων, ενημερωθείτε εδώ για κάρτες Mastercard και εδώ για κάρτες Visa.
Για τις συγκεκριμένες συναλλαγές, στην Εθνική Τράπεζα εφαρμόζεται κατά περίπτωση προμήθεια, το ύψος της οποίας καλύπτει το κόστος μετατροπής σε Ευρώ και τη συνολική διαχείριση των συναλλαγών. Για τις ισχύουσες προμήθειες, ενημερωθείτε εδώ.

Περισσότερες digital δυνατότητες για εσάς

Κατεβάστε τώρα το Mobile app

Διαχειριστείτε με ασφάλεια τους λογαριασμούς και τις κάρτες σας, μέσα από μία εφαρμογή. Αποκτήστε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας, ενημέρωση μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων και πολλές online δυνατότητες, όπως απόκτηση λογαριασμών, καρτών, ασφαλιστικών προϊόντων ή δανείου Εξπρές.
Κατεβάστε τώρα το Mobile app

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top