Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Αυθεντικότητα ιστοσελίδων Εθνικής Τράπεζας

Μεταξύ των διαδικτυακών τόπων (web sites) και ιστοσελίδων (web pages) του διαδικτύου (Internet), υπάρχουν χιλιάδες πλαστές ιστοσελίδες οι οποίες έχουν στηθεί είτε σε παράνομους διαδικτυακούς τόπους είτε σε νόμιμους, οι οποίοι έχουν καταληφθεί (εν αγνοία του ιδιοκτήτη) από κακόβουλους, με στόχο την υποκλοπή προσωπικών και εμπιστευτικών δεδομένων χρηστών του διαδικτύου.

Για να είστε βέβαιοι ότι έχετε συνδεθεί με τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Εθνικής Τράπεζας και για να πραγματοποιείτε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας i-bank Internet Banking, πρέπει να ακολουθείτε τους παρακάτω απλούς κανόνες:

  1. Συνδεθείτε με τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Εθνικής Τράπεζας πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση www.nbg.gr, και όχι μέσω συνδέσμων (links) που πιθανόν σας έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά ή έχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες τρίτων. Επισημαίνουμε ότι, η Εθνική Τράπεζα δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να σας αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ζητώντας σας να αποκαλύψετε προσωπικά και εμπιστευτικά δεδομένα, όπως στοιχεία καρτών, κωδικούς πιστοποίησης, προσωπικούς μυστικούς αριθμούς (PIN) ή να συνδεθείτε με την ηλεκτρονική υπηρεσία i-bank Internet Banking για να καταχωρήσετε τα παραπάνω στοιχεία.
  2. Εφόσον είστε  ιδιώτης χρήστης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας i-bank Internet Banking, εισέρχεστε στη login σελίδα του Internet Banking μέσω του συνδέσμου «Internet Banking Είσοδος για Ιδιώτες», όπου σας ζητείται να συμπληρώσετε τον Κωδικό Χρήστη (UserID) που σας έχει χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα, καθώς και το Μυστικό Κωδικό (Password). Προτού καταχωρήσετε τα στοιχεία σας, ελέγξτε εάν η μπάρα διευθύνσεων στον browser φέρει πράσινο χρώμα και εμφανίζεται το λουκέτο και η επωνυμία NATIONAL BANK OF GREECE S.A:

 

Τα παραπάνω πρέπει να εμφανίζονται σε κάθε ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής υπηρεσίας i-bank Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του λουκέτου, εμφανίζονται οι παρακάτω πληροφορίες:

 

3.   Εφόσον είστε  εταιρικός χρήστης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας i-bank Internet Banking, εισέρχεστε στην login σελίδα του Internet Banking μέσω του συνδέσμου «Internet Banking Είσοδος για Επιχειρήσεις», όπου σας ζητείται να συμπληρώσετε τον Κωδικό Χρήστη (UserID) που σας έχει χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα, καθώς και το Μυστικό Κωδικό (Password).  Προτού καταχωρήσετε τα στοιχεία σας, ελέγξτε εάν η μπάρα διευθύνσεων στον browser φέρει πράσινο χρώμα και εμφανίζεται το λουκέτο και η επωνυμία NATIONAL BANK OF GREECE S.A:

 

Τα παραπάνω πρέπει να εμφανίζονται σε κάθε ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής υπηρεσίας i-bank Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του λουκέτου, εμφανίζονται οι παρακάτω πληροφορίες: