Θλίψη για την απώλεια του Γεράσιμου Νοταρά

Με βαθιά θλίψη, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποχαιρετά τον Γεράσιμο Νοταρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του σημαντικό έργο.
Ο Γεράσιμος Νοταράς ήταν ένας διακεκριμένος επιστήμονας, πολύτιμος συνεργάτης, δημιουργικός και δραστήριος άνθρωπος, ο οποίος υπήρξε κινητήριος δύναμη για πάνω από 40 χρόνια στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας και ειδικότερα στο τιμόνι του Ιστορικού Αρχείου.
Με πολύπλευρη δράση και προσφορά στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου, αφιερώθηκε στην οργάνωση του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας και το κατέστησε ένα από τα πρωτοπόρα και πλέον εύκολα στην πρόσβαση Αρχεία της χώρας. Εργάστηκε όλα τα χρόνια με πολύ ζήλο για το Ιστορικό Αρχείο, όπως επίσης και γενικότερα για την καθιέρωση του θεσμού των αρχείων στον ευρύτερο τομέα της σύγχρονης ελληνικής οικονομικής και τραπεζικής ιστορίας.
Το έργο του θα αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια στο χώρο της έρευνας και της αξιοποίησης των ιστορικών δεδομένων, των τραπεζικών αρχείων και του πολιτισμού.
Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και τιμώντας τη μνήμη του θα προχωρήσει σε δωρεά στο Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ.

Ενημερωθείτε για τα νέα μας κατεβάζοντας ένα δελτίο τύπου

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top