Χριστίνα Θεοφιλίδη

Χριστίνα Θεοφιλίδη

Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής

Βιογραφικό σημείωμα

Η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη εξελέγη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2019.

Εντάχτηκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας τον Δεκέμβριο του 2018 οπότε και ορίστηκε Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής καθώς και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σήμερα διατελεί Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης. Είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Ξεκίνησε την καριέρα της στον τραπεζικό χώρο το 1988, στην Τράπεζα Societe Generale και στη συνέχεια εργάστηκε για 6 χρόνια στη Citibank σε θέσεις στο Mάρκετινγκ και στο Δίκτυο Καταστημάτων. Από το 1997 εργάστηκε στη Eurobank και υπηρέτησε σε διευθυντικές θέσεις στον Εμπορικό Τομέα,  στις Διεθνείς Δραστηριότητες, και  στη Διαχείριση Κινδύνων. Διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στη θυγατρική Εταιρία Eurobank Household Lending Α.Ε. και το 2014 ανέλαβε στη νεοσύστατη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων Ομίλου τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Προβληματικών Δανείων Ιδιωτών. Ολοκλήρωσε την πορεία της στη Eurobank ως Γενική Διευθύντρια Ιδιωτών Πελατών και Προϊόντων Λιανικής.

Η κα Θεοφιλίδη είναι κάτοχος πτυχίου MBA από το INSEAD (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων) και πτυχίου Bachelor σε Οικονομικά και Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Swarthmore των ΗΠΑ.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top