Ευστράτιος Μολυβιάτης

Ευστράτιος Μολυβιάτης

Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης της Τράπεζας και του Ομίλου Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Στράτος Μολυβιάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατέχει το BSc στα Μαθηματικά από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το MSc in Informatics και Cybernetics, από το Πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα ως σύμβουλος στον Τομέα των Financial Services για την Andersen Consulting το 1998 και συνέχισε στο διάδοχο της, την Accenture, όπου και δούλεψε για 15 χρόνια.  Εργάσθηκε σε υλοποιήσεις Core Banking, σε στρατηγικά έργα πληροφορικής, σε έργα system integration, αλλά και συγχωνεύσεις, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Το 2011 ηγήθηκε των Financial Services για το παράρτημα της Accenture στην Ελλάδα.

Ανέλαβε ως CIO της First Data στην Ελλάδα στα τέλη του 2012. Το 2013 ανέλαβε την Πολωνία και τις Βαλτικές Χώρες, και το 2015 προήχθη σε VP Technology Europe. To 2017 έγινε CIO της First Data για την Κεντρική, την Ανατολική και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Tον Αύγουστο του 2018 ανέλαβε τη θέση του Group CIO της Εθνικής Τράπεζας. Από τον Οκτώβριο του 2020 είναι Group COO της Εθνικής Τράπεζας, υπεύθυνος για την Πληροφορική και τις Λειτουργίες της Τράπεζας και του Ομίλου.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top