Ελευθέριος Κορορός

Ελευθέριος Κορορός

Βοηθός Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής της Τράπεζας και του Ομίλου

Βιογραφικό σημείωμα

Ο κος Λευτέρης Κορορός γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει σπουδάσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Yπολογιστών στο πανεπιστήμιο του Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ έχει επίσης αποκτήσει  MSc. στα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά από το πανεπιστήμιο του Sussex.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής συμπεριλαμβανομένων των Nortel Networks, 3Com και Symbian. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, συνέχισε την καριέρα του στην συμβουλευτική εταιρεία Accenture για 10 έτη, εστιάζοντας στον τομέα της Τεχνολογίας Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων. Στο ρόλο αυτό είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης έργων μετασχηματισμού για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Το 2015, μετέβη στην εταιρεία Intralot, όπου και ανέλαβε την θέση του Διευθυντή Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Engineering) του Ομίλου, φέρνοντας εις πέρας  την υλοποίηση τεχνικών έργων σε πάνω από 50 χώρες ανά τον κόσμο. Αργότερα, ανέλαβε τον ρόλο του CΤO για την εμπορική αλυσίδα Public, με βασική αρμοδιότητα του την τεχνολογική υποστήριξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού, και στη συνέχεια, μετέβη στον ρόλο του CIO για την Praxia Bank.

Τον Μάρτιο του 2020, ανέλαβε τη Διεύθυνση των Κεντρικών Τραπεζικών Συστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, με βασικό στόχο την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό τους, ένα εγχείρημα που αποτελεί στρατηγικό ορόσημο για την Τράπεζα στα πλαίσια του ευρύτερου προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Το Δεκέμβριο του 2021, ανέλαβε τη θέση του Group CIO του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top