Χαρά Νταλέκου

Χαρά Νταλέκου

Γενική Διευθύντρια Μάρκετινγκ Ομίλου Μέλος της Διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής

Βιογραφικό σημείωμα

Η Χαρά Νταλέκου εντάχθηκε το Μάρτιο του 2019 στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας, αναλαμβάνοντας τη Γενική Διεύθυνση Marketing του Ομίλου. Είναι μέλος της Διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Η Χαρά Νταλέκου διαθέτει 24 χρόνια εμπειρίας σε Εμπορικούς ρόλους, σε Πολυεθνικές και Eλληνικές εταιρίες.  Ξεκίνησε την καριέρα της στον κλάδο των Fast Moving Consumer Goods,  στη Unilever το 1996 όπου και εργάστηκε αρχικά στις Πωλήσεις και στη συνέχεια στο Marketing αναλαμβάνοντας τη διοίκηση των κατηγοριών του παγωτού, των κατεψυγμένων προιόντων και του ελαιολάδου.  Το 2004, ορίστηκε Εμπορική Διευθύντρια των Ελληνικών Ψυχαγωγικών Πάρκων και το 2008 μεταπήδησε στη Sony Ericson όπου ανέλαβε την ηγεσία του Marketing αρχικά για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και στη συνέχεια για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.  Η επαγγελματική της πορεία συνεχίστηκε στην AEGEAN όπου είχε υπό την ευθύνη της τη Διεύθυνση Marketing της αεροπορικής εταιρίας για 8 χρόνια. Τα χρόνια αυτά εργάστηκε παράλληλα και συστηματικά για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος ως μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Marketing Greece και του This is Athens and Partners. 

Eίναι μέλος του Women in Business Committee του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ του ΣΔΕ από τον Απρίλιο του 2023.

Η Χαρά Νταλέκου διαθέτει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία και  πιστοποιητικό Γαλλικών Εμπορικών και Οικονομικών Σπουδών από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Παρισιού.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top